in , ,

Review SteelSeries Apex 9 Mini

Ik heb een paar weken de SteelSeries Apex 9 Mini mogen testen. Als gamer ben je misschien niet meteen op zoek naar een mini toetsenbord, maar ik was verrast over dit toetsenbord!

Om te beginnen is dit toetsenbord door de snelle reactiesnelheid van de toetsen prima te gebruiken om te gamen, het gevoel van de toetsen is ook super fijn. Of dit toetsenbord iets voor jou is, ligt er een beetje aan waar je naar op zoek bent.

Wat ik zelf super fijn vind aan dit toetsenbord is hoe compact het is, en hoe makkelijk het is om aan te sluiten. Dit toetsenbord is geweldig als je vaak je toetsenbord meeneemt om bijvoorbeeld te gaan gamen bij vrienden, of tournamenten speelt. Het toetsenbord past gemakkelijk in je tas. 

Wat ook fijn is, is dat vergeleken met veel mechanische toetsenborden, dit toetsenbord redelijk zachte toetsen heeft, het maakt dus niet zoveel lawaai. Mijn vriendin werkt regelmatig in dezelfde ruimte als dat ik game. Zij was meteen super blij dat mijn toetsenbord niet zoveel lawaai meer maakte. 

Nou moet je zelf bepalen of je het waard vindt om een mini toetsenbord te gebruiken, je mist namelijk wel een aantal toetsen die je gewend bent te gebruiken tijdens het gamen, dus daar moet je misschien aan wennen. De GG software van Steelseries geeft je hierbij ook de optie om je keybinds te veranderen naar wat je maar wilt, en geeft je een ruime keuze voor de RGB lights. Je hebt er alleen niet zo veel aan om je keybinds aan te passen op dit toetsenbord, omdat je eigenlijk bijna elke toets al nodig hebt. 

Het ligt er dus echt aan wat je wilt doen of dit toetsenbord iets voor jou is. In gebruik is het echt een fijn toetsenbord maar het heeft zo z’n nadelen. Ik had toetsenbord geweldig gevonden toen ik veel League of Legends LAN parties met mijn vrienden deed, door de compactheid van het toetsenbord, en omdat je bij zulke games weinig extra keybinds nodig hebt. 

Nu ik het toetsenbord wil gebruiken voor een MMORPG zoals World of Warcraft, loop ik toch wel tegen wat problemen aan, omdat je zo veel mogelijk toetsen nodig hebt, en je je toetsenbord eigenlijk niet hoeft te verplaatsen.

 

Ik zou het toetsenbord in het algemeen een 8 geven, maar dit kan twee punten hoger of lager zijn afhankelijk waar je het voor gebruikt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1.3/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
10 maanden geleden

Kunnen we aub stoppen met allemaal tzelfde toetsenbord te reviewen? 4 recensies zijn wel voldoende om te negeren

Laatst bewerkt 10 maanden geleden door Kunstschilder1987
Rainking
10 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Vier recensies van hetzelfde toetsenbord door mensen die nog niks anders hebben geschreven? Net iets té toevallig.

Kunstschilder1987
10 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Het valt ons toe…

Rainking
10 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

…tsenbord

JaccoPeek
10 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Excuus, we hebben hier geen bericht geplaatst over deze actie. Voor Review.nl (een van onze zustersites) konden enkele gebruikers dit toetsenbord testen en hier een review achterlaten. We zullen kijken of we dit in een overzicht kunnen gieten!

Rainking
10 maanden geleden
Antwoord aan  JaccoPeek

Oh, hahaha. Ik dacht serieus dat er wat gespamd werd.

Heel fijn toetsenbord

ESL Benelux Championship Season 15 Finals: From local talents to global heroes