in

Rockstar Games klaagt detectivebureau Pinkerton aan


In Red Dead Redemption 2 wordt de naam ‘Pinkerton’ gebruikt als onderdeel van de wetshandhaving. Hierbij wordt ook de badge gebruikt met het logo van de Pinkerton Detectivebureau uit die tijd. Volgens het Pinkerton-bureau worden mensen van Pinkerton als slechteriken neergezet en wordt de reputatie geschaad van het bureau.

Aangezien Rockstar Games nooit om toestemming heeft gevraagd om het Pinkerton-merk te gebruiken in de game, wilde het Pinkerton-bureau de gameontwikkelaar laten gaan in ruil voor een vergoeding. Als Rockstar Games dit bod niet wilde accepteren, zou het Pinkerton-bureau naar de rechter stappen voor maatregelen. Rockstar Games heeft daarentegen een stap eerder naar voren gezet en is zelf naar de rechter gestapt om het Pinkerton-bureau aan te klagen.

Red Dead Online

Rockstar Games claimt dat het merkgebruik van het Pinkerton-bureau legaal is en ze geen toestemming hoefde te vragen gezien het feit dat het om historische referenties gaat in de game. Dit soort implementaties valt volgens Rockstar Games onder het Eerste Amendement van de Verenigde Staten en het merkgebruik is daardoor legaal in Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 is volgens Rockstar Games een historisch gerichte videogame dat zich afspeelt in het Wilde Westen aan het einde van de 19e eeuw. Het Pinkerton detectivebureau en bijpassende personages van het bureau in de game zijn onderdeel van een historisch landschap uit die tijd van de Verenigde Staten. Daarbij meldt Rockstar Games dat van de 106 missies binnen Red Dead Redemption 2, er maar tien zijn waarbij het Pinkerton-bureau in meedoet.

Los daarvan, wordt volgens Rockstar Games het merk van het Pinkerton detectivebureau ook gebruikt in andere media die historische referenties maken naar het bureau als televisieseries als ‘The Long Riders’ en ‘Deadwood’.

Red dead Online

Rockstar Games verklaart niets fout te hebben gedaan, gezien het feit dat ze alleen maar een beeld scheppen in Red Dead Redemption 2, zoals het er vroeger ook aan toe ging in het Wilde Westen.

Red Dead Redemption 2 is nu beschikbaar voor PS4 en Xbox One.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe regisseur voor Uncharted-film gevonden

Yoshi legt ei in de hoop voor nieuw wereldrecord