in , , , ,

Roller Champions is stiekem best wel leuk

Je kent het misschien wel. Je verveelt je en ligt op bed met je Switch een beetje te klikken en te doen. Zin in wat nieuws. Soms voel je je smerig en ga je een gratis game proberen. Zo checkte ik de Switch-versie van Fall Guys  – die uitstekend speelbaar is – en zag ik daaronder in de store Roller Champions staan. Sure, why not.

Dit is overigens geen review. Het was twee dagen geleden toen ik de game downloadde op mijn Switch, dus ik kan er niet genoeg over zeggen om het een review te kunnen noemen. Wel wilde ik het er kort over hebben!

Roller Champions is een Ubisoft-game. Einde artikel.

Nee het is een prima poging om “de volgende Rocket League” te introduceren. Niet dat Ubisoft heeft gezegd dat ze dat doen, maar het mag duidelijk zijn dat dit een populaire sportgame moest worden. Is dat gelukt? Ik denk het niet. Ik wist niet eens dat de game al beschikbaar was, en dat noemt zichzelf een redacteur.

Maar Mol, wat is het nou dan?

Uitstekende vraag! Roller Champions is een sportgame waar je op rollerskates in een ronde baan met rechte stukken kan skaten. Denk aan een schaatsbaan zonder ijs, maar met Rocket League-muren.

Weet je wat? 

Hier.

Zo ziet zo’n arena eruit.

Het kan geen Rocket League-like (ik heb het genre zojuist bedacht) zijn zonder een bal te hebben. In Roller Champions houden de spelers de bal in hun hand vast. Je kan passen naar een van je twee teamgenoten of de bal schieten. 

Er zit 1 ring aan de zijkant van de arena waar je de bal door moet gooien om een punt te scoren. De catch? De ring gaat pas open als je door 4 punten hebt gereden. Die worden achter elkaar geplaatst in de arena in een rondje tegen de klok. Je kan van beide kanten door deze ‘muren’ rijden. Zodra je alle vier de checkpoints hebt gehaald, wat ook wel een lap wordt genoemd, gaat de ring open en kan je scoren. Yay.

Je kan óók besluiten een tweede rondje te rijden. Doorbreek je nog eens 4 checkpoints? Dan is je goal 3 punten in plaats van 1 waard. Ga je voor een derde lap? Dan scoor je 5 punten bij een goal – precies het aantal punten om te winnen.

High risk, high reward

Je moet dus overwegen of je losse puntjes scoort of een lap riskeert voor extra punten. Je kan namelijk getackled worden door het andere team. Zodra zij de bal vast hebben worden je checkpoints gereset. Als je al een lap had gehaald gaat de ring vrolijk dicht en kan je niet meer scoren.

Je krijgt dus een soort kat en muisspel waarbij je rondjes probeert te maken en vijanden ontwijkt. Daar zijn een aantal mechanics voor die je later pas door begint te krijgen. In het begin zul je vooral een beetje rondpassen en rijden. De game speelt oprecht best lekker (op de Switch zelfs!) en is leuk voor tussendoortjes.

Het feit dat je met drie rondjes in 1x kan winnen brengt een extra gevaar in de mix, maar ook ruimte om nog te winnen, zelfs als je 0 – 4 achter staat. 

Tja

Het blijft een Ubisoft-game. Er zijn wat cosmetics te verdienen maar verder niks. Dat is eigenlijk ook het geval bij Rocket League, dus ik wil de game er niet voor afrekenen. Er is veel potentie met de game, alleen niemand weet ervan of de naam Ubisoft (of ‘Free to Play) schrikt ze af. Maar Roller Champions is stiekem best wel leuk. Ik denk dat als je vrienden zo ver krijgt om een potje met je mee te doen, dat je een best leuke tijd gaat hebben.

Afijn. Tot zover mijn warrige stuk over een gratis game van Ubisoft. Geef het een kans en laat me weten hoe jij erover denkt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 jaar geleden

Ik was al weer helemaal vergeten dat dit spel bestond. Maar eens proberen. Kan best leuk zijn met vrienden. Heeft het counch coop?

Rainking
1 jaar geleden

Ziet er best grappig en kleurrijk uit.

(Te) veel Steam games

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 juli