in

Next-gen versie van Rust lijkt er voorlopig niet in te zitten


Op de website van de Amerikaanse instelling dat leeftijdsclassificaties uitdeelt aan games, zijn PS4- en Xbox One-versies van de game van een classificatie voorzien. De game heeft een ‘M’ voor ‘Mature’ (volwassen) ontvangen. Dit is vergelijkbaar met een 18+-rating van de Europese instelling PEGI.

PlayStation 5-en Xbox Series X-versies ontbreken echter, wat het onwaarschijnlijk maakt dat de game voorlopig naar die consoles komt. Wel is het waarschijnlijk dat de game via backward compatibility op de nieuwe consoles te spelen is.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend.

Rust lanceerde in 2013 al op Steam Early Access. Spelers verkennen een post-apocalyptisch eiland en beginnen alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Rust

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De officiële Killzone-website gaat offline

Nintendo heeft een miljoen Switch-consoles in China verscheept