in

Record van gelijktijdige spelers voor Rust op Steam verbroken


Dat blijkt uit recente Steam-cijfers. De game, die oorspronkelijk in 2013 verscheen, geniet van toegenomen populariteit. Voorheen stond het gelijktijdige spelersrecord van de game op Steam op 125.000 gelijktijdige spelers. Op 8 januari verbrak de game dit record met 201.497 spelers. Op 16 januari werd dit record weer verbroken – toen speelden 244.394 spelers het spel tegelijk op Steam. Rust verkoopt dan ook nog altijd en dat levert aan onderstaande tweet te zien ontwikkelaar Facepunch Studios flink wat omzet op.

In 2019 werd de consoleversie van Rust al aangekondigd, maar het spel is vooralsnog niet op consoles uitgekomen. Daar moet in de loop van dit jaar echter verandering in komen, al is een precieze releasedatum niet bekend. Een next-gen versie is vooralsnog niet aangekondigd.

In Rust verkennen spelers een post-apocalyptisch eiland en beginnen ze alleen met een steen en een fakkel. Men moet zelf achterhalen hoe men het beste kan overleven. Niet alleen andere spelers kunnen een gevaar vormen, ook honger en dorst, kou en wilde dieren kunnen een bedreiging vormen. Er kan echter ook samengewerkt worden met andere spelers.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De systeemeisen voor The Medium zijn bekend, nieuwe trailer uitgebracht

Kingdoms of Amalur: Re-Reckoning verschijnt in maart voor Switch