in

Screenshot Sunday #75

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Heb je het gezien? Deze run loopt alweer 25 weken. Dat lijkt op zich niet zo heel veel, maar het is toch al bijna een half jaar. Als we LeegBlikjeWater zijn periode meetellen (en dat doen we, want zonder hem was er überhaupt geen Screenshot Sunday), dan zitten we zelfs al op driekwart van de 100! Dat wordt geen eindpunt, maar het is wel iets om naartoe te werken. We gaan dus gewoon lekker door.

Rainking

De laatste weken kreeg ik voor YouTube video’s af en toe een trailer van Asterigos: Curse Of The Stars. Qua gameplay deed het me een beetje aan Kena: Bridge Of Spirits denken, met ook wel een mooie stijl. Gisteren ging ik maar eens kijken wanneer het uit zou komen en op welke systemen. Daar bleken de PS4 en PS5 bij te zitten en ik zou niet lang hoeven te wachten, want de releasedatum was 11 oktober. Vlak om de hoek, dus. Maar als je hem vóór de achtste zou kopen, dan kon je drie dagen eerder aan de slag gaan. Gisteren heb ik dus al lekker een uurtje of twee zitten spelen en het ziet er best goed uit. Voor nu is de release alleen digitaal, maar ze schijnen bezig te zijn, met een fysieke. Normaal gesproken wacht ik daar liever op, maar ik had eergisteren een zwak FOMO momentje, ghehehe. Ik heb er nu een uur of vier inzitten en ik vind het wel leuk. Niet briljant, maar het is ook geen superduur spel.

Ik hoop niet dat alle bazen zulke originele namen hebben, hahaha.

Ja, hallo!? Het is 2022, hoor!

Thierry, ik heb je Uil Van Minerva gevonden!

Zoals ik vorige week al schreef, heb ik na een paar keer de demo van Valkyrie Elysim gespeeld te hebben, toch het uiteindelijke spel gekocht. Daar ben ik gewoon vanaf het begin mee begonnen, in plaats van de savegame van de demo te gebruiken. De demo bestaat uit het eerste hoofdstuk van het spel, maar ik ben nog niet veel verder. Ik heb alleen het tweede daarna nog gespeeld, dat zich voor een groot gedeelte in hetzelfde gebied afspeelt. Dat vond ik op dat moment een beetje jammer, maar richting het einde wist het toch mijn aandacht weer een beetje te trekken. Binnenkort weer mee verder gaan.

“Tainted love…”

En toen liep-ie zomaar in mijn mes. TIEN! KEER!

Die is wel badass!

Ik had nog een laatste reeks foto’s van Steelrising. Deze ga ik zeker nog eens een keertje spelen, want de gameplay vind ik wel lekker en doordat het niet supermoeilijk is, is het goed voor me te doen.

“You shall not pass!”

Spoiler! Dit ziet er dreigend uit, maar dat ding is echt traag, hahaha. Ik vond het er gewoon leuk uitzien.

Met een grappling hook kun je door deze beugels hogerop komen, alleen deze heeft in mijn playthrough nooit willen werken. Misschien dat dat ondertussen wel gefixed is.

Nou, dan weet ik wat me te doen staat.

Als laatste heb ik nog een paar mooie foto’s van Overwatch 2. Zoals je kan zien spat de actie van het scherm. Wat dat betreft kan je dat wel aan Blizzard overlaten.

Coola

Deze week is hij terug met een mooi aantal screenshots van Ghost Of Tsushima, waar een opvallend hoog percentage aan rustige foto’s bij zitten. Ik weet niet wat ik meemaak, hahaha.

Gelukkig heeft hij er wel nog een paar meegestuurd waar een paar poppetjes op staan die, laten we zeggen, niet volledig anatomisch correct zijn.

Ook was hij weer eens bezig met Baldur’s Gate III. Ik kan me die trailer van een paar jaar geleden nog wel herinneren. Die zag er wel gaaf uit.

“Yup ik heb geen fantasie al mijn characters heten Coola en als je een tweede naam kan kiezen is het altijd Kakihara ( niemand zal raden uit welke film die naam komt en als je het wel raad , nice jij kent je films).”

Ik gebruik wel wat verschillende namen voor karakters, maar ze komen wel regelmatig terug, dus dat snap ik wel. Kakihara ken ik zelf niet en ik wil ook niet vals spelen door te Googelen. Misschien iemand anders hier met genoeg filmkennis?

Wacht hier, ik haal mijn Ford Pinto.

Lavalera

Hij heeft de smaak te pakken, geloof ik en dat betekent weer een hoop RPG goodness.

“Het is weer genieten van de pracht en praal van Ni No Kuni: Wrath Of The White Witch. Je kan in principe de hele game filmen en dat hier neer zetten zo mooi vind ik de art style.”

Hahaha, gewoon een vijftig uur durende video linken in plaats van screenshots. Er is ook een Ni No Kuni film, maar die heb ik zelf nog niet gezien. Die van Dragon Quest vond ik wel leuk.

“Daarnaast ook weer het wacky Saints Row 4, waar je ineens in een 2d brawler terecht komt, terug in de jaren 50 of errors krijgt in een simulatie. Het is zo ontzettend over the top dat het geniaal is.”

The crap!? Vorige week was het al apart, maar nu ziet het er ook weer supervaag uit. Als je het er niet bij had gezegd, dan had ik gedacht dat dit foto’s van verschillende spellen waren.

“Verder natuurlijk ook weer Atelier Ryza: Ever Darkness & The Secret Hideout. Reisalin is dol om te poseren op foto’s zoals je ziet. Soms doet ze ook nog een beetje alchemie werk en ze houdt van het commanderen van haar vrienden als de schuilplaats gebouwd moet worden.”

Dat poseren doet ze wel goed. Als haar alchemie nou op hetzelfde niveau zou zitten…

En dat was ‘m voor nummer 75. Wil jij ook dat we de honderd halen? Doe dan mee en stuur je foto’s naar de bekende adressen. Alvast bedankt. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Er in 2001 een derde Baldur’s Gate genaamd The Black Hound was aangekondigd, maar twee jaar later alweer werd gecanceld?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Mooie editie weer zo. Dat Asterigos ziet er wel cool uit. Weer eentje om inde gaten te houden op mijn toch al overvolle die game wil ik ooit nog wel eens halen lijst haha. Hoe is Valkyrie Elysium verder? Zit er ook nog verhaal in of is het wel echt grotendeels actie en het verhaal een beetje ondergeschikt?
Blizzard kan ook echt geen launch goed doen. De laatste paar launches die ik vak zr heb mee gemaakt waren drama. Hopelijk wordt dat snel beter en zeker straks met diablo 4. De beta die hopelijk snel begint zal nog wel goed gaan maar als die game live gaat hou mijn hart vast.

Vwb mijn eigen screenies saints row is denk ik voorlopig wel de laatste screen shots. Het verhaal is klaar en doe nu nog wat collectible opruim post game stuff als tussendoortje totdat Gotham Knights komt. Ryza en ni no kuni ben ik nog wel even bezig mee. Had de hoop om Ni no kuni af te hebben als A Plague komt maar denk niet dat ik dat ga redden.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Dat hele Asterigos was ook aan mij voorbij gegaan! Ziet er zeker interessant uit. Dank voor de tip Rainking!

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Dank voor de link! Ja, ziet er leuk uit, hoor! Ben nooit zo’n fan van veel leeswerk in een game, maar vooruit.
Overigens mis ik dit wel een beetje op deze site: het geven van tips over verborgen pareltjes en feedback welke game wel en niet de moeite waard is. Maar des te leuker nu dan toch! Thanx

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Dit is weer een leuke editie veel verschillende games.

Ik had een paar weken pauze ivm ziekte en aangezien we weer leven kan je volgende week weer een late inzending verwachten haha.

Ik weet nog dat je bang was toen je de screenshot Sunday begon dat niemand wat opstuurde. Maar dat gebeurt volgens mij niet echt meer. Het word hier met de week gezelliger!

Wat spelen we dit weekend? 8 en 9 oktober

Musical Monday: Yellowcard – Ocean Avenue