in

!!!!! Screenshot Sunday #100 !!!!!

Welkom bij de HON-DERD-STE editie van Screenshot Sunday!!! Het heeft een tijdje geduurd, maar we hebben het gehaald. Er zijn weer een hele hoop foto’s van diverse spellen te zien, maar eerst moet ik even wat kwijt.

Ik kan (en ga) natuurlijk niet alle eer opstrijken, aangezien ik deze rubriek niet ben begonnen. Die credits gaan dan ook naar LeegBlikjeWater. Twee jaar geleden begon hij Screenshot Sunday en het werd een behoorlijk succes. Ik vond het wel leuk om screenshots voorbij te zien komen en ik deed af en toe wel mee, maar het zou behoorlijk wat weken duren voor ik een vaste deelnemer werd. Helaas had hij er op een geven moment steeds minder tijd voor en is hij er na vijftig afleveringen (wat nog steeds een hele hoop is) mee gestopt. Nummer vijftig was een mooie samenvatting van zijn run, maar daarin kwamen we er ook achter dat dat het einde zou zijn. Tenminste…

In diezelfde editie gaf hij aan dat hij het leuk zou vinden als iemand anders het over zou nemen, zodat Screenshot Sunday voort zou bestaan. Enneeeeeee… toen bleef het stil. Een paar weken lang. In de tussentijd zat ik me af te vragen of het wat voor mij zou zijn om een ‘doorstart’ te maken, omdat ik de rubriek wel graag door zag gaan. In die weken experimenteerde ik al een beetje met de aanpak van LeegBlikjeWater. Zo maakte hij natuurlijk ook al gebruik van een Google Form om je foto’s in te kunnen sturen. Daar had ik even onderzoek naar gedaan en bleek makkelijk na te maken te zijn. In nummer vijftig vertelde hij dat hij de thumbnails maakte met de BeFunky online foto editor. Daar had ik daarvoor al een klein beetje ervaring mee, maar het was mooi om te zien dat ik dan iets kon gebruiken dat ik al kende. Nadat ik het voorwerk had gedaan, heb ik op Inside.Gamer gevraagd of jullie het goed vonden als ik de rubriek over zou nemen. Volgens mij heb ik nooit eerder zoveel positieve reacties op een vraag gezien. Zo voelde het althans. Dat voelde goed, maar bracht ook een kleine druk met zich mee, want je treedt toch in een ander zijn voetsporen en wie zegt dat jouw manier van doen net zo aanslaat als die van je voorganger?

Ik wilde Screenshot Sunday 2.0 dan ook redelijk trouw aan het origineel houden. Aan de ene kant om het voor de lezers en deelnemers herkenbaar te houden en aan de andere kant om het werk van LeegBlikjeWater in ere te houden. Om die reden is de dikgedrukte intro onveranderd (met uitzondering van de kerst editie en deze dan) en is de layout grootendeels gelijk gebleven. Wel heb ik het iets gestroomlijnder gemaakt en wilde ik dat je duidelijk kon zien van wie de foto’s kwamen en welk spellen er zijn afgebeeld. Zijn stijl, waarin alles in elkaar doorliep, vond ik ook leuk. Dat was wat speelser, maar dat is dan net iets waarin we verschillen. Zo staat alles bij mij thuis ook op alfabetische en chronologische volgorde. Dan kan ik iets tenminste makkelijk vinden. Als extra touch leek een wist-je-datje me wel een grappige toevoeging.

Je mag gerust weten dat ik het de eerste paar weken erg spannend vond. Wat dat betreft zijn ergens aan meedoen en het zelf organiseren twee erg verschillende dingen. Wat als ik niets binnen krijg? Wat als het niet aanslaat? Wordt dit een flop, waar ik binnen tien weken alweer de brui aan geef? Hahahaaaaaa, niets van dat alles. Jullie bleken meer dan bereidvaardig om lekker mee te doen. Dus hierbij wil ik alle deelnemers en lezers bedanken voor de tweede vijftig edities van deze rubriek. !!!YOU!!! !!!ARE!!! !!!AWESOME!!!

Het eerste dat je altijd ziet bij een nieuwe Screenshot Sunday is de thumbnail. Soms is dat mijn favoriete foto van die week, maar meestal niet. Dat hangt af van een paar factoren. Ten eerste vind ik het wel zo leuk als er nog verrassingen aan zitten te komen. In trailers zitten wel vaker al de beste grappen of de tofste momenten van een film, waardoor de volledige film een beetje tegenvalt. Dat wil ik zoveel mogelijk zien te voorkomen. Ook lenen sommige foto’s zich wat minder om voor de thumbnail te gebruiken, door de layout van de tekst die ik ervoor gebruik. Het is wel vaker gebeurd dat ik een screenshot binnen kreeg die ik er maar wat graag voor had gebruikt, maar dat de tekst dan nét over een personage of voorwerp komt, wat de foto geen eer aan zou doen. Als laatste probeer ik ook wat variatie te houden in van wie de screenshot voor de thumbnail komt. Ik heb op de PC een tekstbestand staan met een lijst van wie in welke week de foto van de thumbnail kwam en dat wissel ik zoveel mogelijk af. En ja, dat betekent dat iemand die minder vaak of voor het eerst meedoet wel eens de kans heeft om op dat moment voorgetrokken te worden, zolang er een screenshot tussen zit die goed te gebruiken is.

Maar voordat het visuele geweld losbarst, nog even een paar feitjes:

In de afgelopen 50 edities hebben er 16 leden van de site meegedaan.
Zij hebben in totaal 1.244 screenshots aangeleverd.
Dat zijn er gemiddeld zo’n 25 per week.
De top vijf van meeste inzendingen bestaat uit Lavalera, Rpenning, Kunstschilder1987, Coola en Luigi1985.
Zelf doe ik natuurlijk automatisch mee, waardoor het gemiddelde op 52 screenshots uitkomt.
Het totaal aantal geplaatste foto’s is dan ook een bizar aantal van 2.614.
De drukste week had 129 foto’s.
De minst drukke 15.
Ik heb me drie keer in bed in slaap liggen janken, omdat er geen inzendingen waren, ghehehe.

Ok, genoeg geluld, here we go again!

Rainking

Voor de honderdste editie leek het me wel leuk om screenshots te delen van mijn favoriete spel aller tijden. Ingewijden zullen vast wel weten dat dat Final Fantasy VI is, destijds in Amerika uitgegeven als Final Fantasy III. Het was niet de eerste Final Fantasy die ik speelde, maar wel degene die me het meeste aansprak. Zelfs het veel populairdere Final Fantasy VII kwam voor mij niet hierbij in de buurt. Als ik heel eerlijk ben, hou ik gewoon van 16-bit sprites. Ik vind dat er prachtig uitzien. Daarom werd ik ook erg blij van de eerste twee Suikoden spellen en The Adventures Of Alundra op de PlayStation. Final Fantasy VI heeft een geweldig verhaal, prachtige muziek, maar liefst veertien speelbare karakters en kent talloze mooie en emotionele momenten. Dit spel staat al ongeveer 25 jaar op nummer één en dat zie ik niet gauw veranderen.

Ze zeggen wel eens dat je plaatjes niet kunt horen. I beg to differ.

Net de Guard Scorpion uit Final Fantasy VII.

Oh jee, volgens mij ben ik bij een rechts extremistische bijeenkomst terecht gekomen.

Wat? Een optionele tutorial!?

Wat een rare Marvel crossover…

Hadooooooooooookennnnn!!!

Een ander spel dat heel hoog op mijn lijst staat is Batman: Arkham Asylum. Het is niet alleen mijn favoriete Batman game, maar vind ik ook het beste superhelden spel. Ik weet dat het vervolg, Arkham City, populairder is, maar juist daarmee verloren ze me een beetje. Ik snap de appeal van de open wereld van Gotham, maar voor mij had het verkennen van Arkham Island juist iets moois. Het was compacter, maar had een geweldige MetroidVania-achtige layout. Er staan maar vijf gebouwen op het eiland, maar je holt constant van de ene naar de andere en weer terug. Je kan regelmatig pas in bepaalde ruimtes van de gebouwen komen door gadgets te verkrijgen of ze te upgraden. Wat ik ook mooi vind is dat dit geen simpele beat ‘m up is. Tuurlijk is er combat, een hele hoop zelfs, maar in dit spel kwam een ander aspect van Batman heel goed naar voren, namelijk die van detective. Niet dat die stukjes erg moeilijk zijn, maar het is een fijne afwisseling. Dit is zo’n spel dat ik af en toe gewoon even leuk vind om te spelen, al zijn het alleen maar de eerste uurtjes.

Één van mijn favoriete DC karakters.

Het gaat niet goed met die jongen.

Annemariaaaaaaa KOEKOEK!!!

OH YEEEEAAAAAAHHH!!!

Iconisch moment nu nóg iconischer.

De verschillende game over schermen zijn wel gaaf.

Toch voel ik een afstand.

Down boy!

Kunstschilder1987

Deze honderdste editie mochten er geen retro games ontbreken natuurlijk, dus fijn dat hij er weer bij is. Het eerste spel dat voorbij komt is Unmetal, een geweldige en grappige parodie op de Metal Gear spellen.

Oh crap, die zien er inderdaad niet vriendelijk uit.

Yowza, is dat wat ze bedoelen met pixel perfect?

The slap heard around the world.

“Voor alle Woelie lovers onder ons!”

Tijd om handheld te gaan! We beginnen met Final Fight One voor de Game Boy Advance. Als ik het goed begrijp is dit een soort heruitgave van de allereerste Final Fight, met wat gameplay en level aanpassingen.

Oh, wat origineel, een auto die je moet slopen, hahaha.

Hé, die ken ik van de Street Fighter Alpha spellen.

Ok, dit volgende spel had ik eerlijk gezegd totaal niet verwacht tussen alle actie. Weer eens wat anders, hahaha.

Bookworm, amerikaanse versie (dus engelstalig woordspel). bekend van de telefoon voor velen :). Let u op het ‘beste woord’ van de laatste foto? :D”

Eeeeehhhhmmmm, that’s a word alright.

Yes, één van mijn favoriete fighting games, let’s go!

Super Street Fighter II: The New Challengers, snes op de DIY arcadekast (heb er ook de arcaderoms opstaan maar deze heeft mijn voorkeur). Geïnspireerd door de vorige screenshots van Lavalera. Wist je na het titelscherm bij SSF2 op de snes oko zelf de snelheid van de game kunt instellen door het aantal sterren te wijzigen voor je in het hoofdmenu terecht komt?”

Dat is wel een toffe Street Fighter shrine, zo.

Ryu en Chun-Li zien er in-game toch wel erg anders uit.

Guile neemt zijn Coronabubbel ietsje te serieus in mijn ogen.

SenseNL

Nee, joh! Gewoon nog een nieuwe deelnemer deze editie. Hartstikke tof. En dan komen er ook nog eens screenshots van een heel gaaf spel binnen.

“De eerste twaalf uurtjes in Ghost Of Tsushima (PS5)”

Soms moet je tussen het gamen door gewoon even ontspannen.

Dat is een mooie locatie, zeg

Lavalera

En ook deze zondagochtend zat ik weer gespannen te wachten, niet wetend met hoeveel pagina’s de teller van de Google Form omhoog zou schieten, hahaha.

Ryse: Son Of Rome is het eerste spel van deze week. Dit spel stond al een tijdje op mijn lijst om te spelen. Het spel is uit de begin periode van de Xbox one generatie maar dat is er niet aan af te zien. Het ziet er uit alsof het op huidige consoles is uitgekomen. Je speelt een Romeinse soldaat die de barbaren stopt van Rome te veroveren. De gameplay draait om vechten en om op brute manieren de vijanden te doden. Aan de hand van een soort Qte voer je verschillende executies uit. Het spel is vrij kort een uurtje of 8 was ik klaar, maar wel grappig als je op zoek bent naar een pure hack en slash action game.”

Volgens mij was dit zelfs een launch game. Het leek me altijd wel tof, maar ik moet er nog steeds eens aan beginnen.

Wendy, I can flyyyyyyyyyyy……

Nou, dat was overduidelijk geen JRPG en het volgende spel is dat ook niet, want we gaan met Tekken 7 op de 3D fighting game tour.

“Na mijn stukje over street fighter 2 van vorige week had ik zin in nog een fighting game. Aangezien de volledige versie van tekken 7 voor een prikkie te kopen was heb ik deze aangeschaft. De story mode is zoals dit soort spellen beaamt vrij snel klaar en het verhaal is meer de introductie voor karakters dan je er een hoogstaand verhaal van moet verwachten. Ben nog even aan het zoeken wat mijn favoriete vechters zijn maar hier ga ik me nog wel even mee vermaken. Als ik even op zoek ben naar pure rauwe actie is dit daar wel het ultieme spel voor.”

Lekker voor de cutesy karakters gaan.

Dichter bij Tekken X Street Fighter gaan we ben ik bang niet komen.

<vul hier je eigen Pasen grap in>

Nee. Hooguit 2 of 3 personen. Dit is mijn uitspraak. Hier moet u het mee doen.

Die wil je wel tegenkomen in een donker steegje.

“Omdat het de 100e editie was van Screenshot Sunday wou ik graag wat speciaals doen. Heb enkele ideeën door mijn hoofd laten gaan, maar besloten voor een replay van mijn favoriete spel allertijden om daar screenshots van aan te leveren. Had het stiekem al verteld dat ik het ging doen alleen nog niet welke game. Het is het enige spel dat ik op zowel pc, xbox als playstation heb en geen probleem heb om inmiddels voor de 4e keer op te starten. We hebben het hier over The Witcher 3: Wild Hunt. Alles klopt in dit spel. De wereld is prachtig vorm gegeven. Het laat een wereld zien die verscheurd is door oorlog en alle aspecten die daarbij horen. Je ziet en voelt het in alles als je door de game heen rijdt op je paard. Het verhaal zit erg goed in elkaar en ook de side quests voelen erg goed. Met dit spel ben je met de expansions erbij uren zoet mee en je zal je geen moment vervelen. Er is ook nog eens een modern console update voor gedaan afgelopen jaar waardoor het er nog mooier uitziet dan het al deed.”

Tof om te zien dat je er zo van kan genieten en leuk dat je een kijkje wilde geven in je favoriete game.

Arthas has returned!

Daar zijn smeerseltjes voor, weet je dat?

Let’s put another shrimp on the barby.

Zelfs Geralt heeft niks met de jankgeneratie.

Nee! Niet het schattige schaapje!

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze HON-DERD-STE editie. Helaas heb ik slecht nieuws voor jullie. Ik heb namelijk genoeg tijd in het weekend, dus jullie zitten nog een paar weken met me opgescheept. Sorry, ghehehe. Tot volgende week!

Wist je dat…?

We volgende week gewoon doorgaan?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Quote van de dag:
“Oh jee, volgens mij ben ik bij een rechts extremistische bijeenkomst terecht gekomen.”
hahaha heerlijk


ryse son of rome ziet er wel gaaf uit en duurt dus ook niet et lang merk ik. wellicht toch een keertje cheap oppikken.

:
prachtig gedaan man, met een geweldig mooie thumbnail. congrats met nummer 100!!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ryse is voor de lengte prima te doen. Veel langer zou het ook niet leuk zijn. Het is bruut hack en slash werk wat wel kan vervelen als het veel langer zal duren. Maar als je daar van houdt, zeker een keer doen.
Je arcade kast is echt wel vet. Dat geeft toch wel een beetje een gaaf gevoel aan het spelen lijkt me. Net alsof je terug in de tijd gaat en als klein kind Sf 2 speelt. Super cool!. Ik moet het doen met mijn nep kast op de ps5 haha, lijkt er op maar dan anders

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik ben zelf van de retro en de indiegames zoals je denk ik wel weet inmiddels dus 8 uur klinkt al bijna als een lange game voor me! hahaha. maar ach in 3 of 4 sessies ook wel te doen. Ik ben zelf momenteel in GTA san andreas aan het spelen en die mag dan weer voor mij nog vele uurtjes doorgaan. zo hypocriet ben ik dan ook wel weer
over mijn arcade kastje: ik moet je eerlijk zeggen dat het een heerlijk diy projectje is waar ik me lekker op heb uitgeleefd destijds. met een eenvoudige raspberri pi 3b+ erin, dus niets overdreven fancy, en een 12 inch hdmi schermpje wat ik heerlijk vind om retrogames op te spelen en ze toch scherp uit te laten zien.
De ledjes en de SF2 artwork (gewoon een paar posters laten printen) maakten het voor mijn eigen gevoel dan net even af
Aan de muur ernaast heb ik dan nog wat leuke metalen plaat prints van wat arcadegames die ook op het kassie staan. al met al wel een arcadehoekje dus

ik zet m effe een foto op de imgur upload dienst:
comment image

SenseNL
1 jaar geleden

Bedankt voor het werk dat je stopt in deze rubriek en het mede actief houden van dit gezellige plekje op het web. Dat wordt erg gewaardeerd!

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Shit ik ben weer eens te laat! En dat voor de 100ste editie wat een schande rpenning ga je schamen!

Maar we hebben de 100 gehaald wie had dat gedacht. Dus een speciale shout out naar leegblikjewater de OG xd. En natuurlijk rainking de man die al 50 weken een leuk verhaaltje weet te schrijven voor ons!

Dus mannen en inzenders hartstikke bedankt want dit is tog altijd wel het leukste artikel van de week!♥️

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

volgende week dubbele aantal games insturen om een taakstraf te voorkomen! 😉

Lavalera
1 jaar geleden

Als eerste kudos naar leegblikjewater. In zijn tijd zat ik nog niet echt op inside en als ik er was nog neit echt actief. Daarnaast dank aan Rob/ Rainking. Hij zet zich elke week weer in om er een mooi en leuk overzicht van te maken. Het stukje humor wat hij er in stopt maakt het voor mij leuk om ook mee te doen in de rubriek en te proberen met screenshots hem ook wat voorzetje te geven.

Wat een ontzettend gave verzameling deze week. Favoriete games allertijden, arcade kasten alles is uit de arcade kast getrokken voor de 100e editie :p Final fantasy 6 wil ik binnenkort gaan halen als de pixal remaster collectie uitkomt dan haal ik ze alle 6 om ook de oude ff games eens te proberen. Van de arkham games heb ik wel eens stukjes gespeeld maar nog nooit helemaal. Staan nog steeds op mijn lijst, maar ja die lijst is zo lang dat zelfs als ik met sabbatical ga ik nog wel jaren bezig ben om er door te komen haha. Ziet er wel cool uit in ieder geval.
Wat ook cool is, is de arcade kast van kunstschilder best wel een tikkeltje jaloers ook al zou ik de ruimte er niet voor hebben. En dan ook nog Ghost of Tsushima, een voor mij ook al erg speciale game. Echt een top week. En dat terwijl ik een jrpg vrije week heb haha.
Spoiler alert volgende week wel weer een jrpg in de screenshots. En dit keer een klassieker in de remaster versie.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

die laatste zin is wel een heuse teaser!!!

aRc
1 jaar geleden

Leuk te lezen hoe deze rubriek is ontstaan door LeegBlikjeWater en een doorstart heeft meegemaakt door Rainking.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik pas vrij laat er achter kwam dat inside.gamer bestond en hier ben terecht gekomen door de schrijf een recensie actie die liep via gamer.nl

(Waarvan ik de recensie nog steeds niet geschreven heb … )

Nu maak ik zelf eigenlijk nooit screenshots in spellen maar vindt het wel leuk om deze te zien van alle leden die ze hier in deze rubriek plaatsen.

Bedankt voor het in leven houden van deze reeks Rainking.
Ik zou zeggen op naar de 200ste editie

coola
1 jaar geleden

Erg netjes hoor de 100ste editie bereiken.

Als ik over een tijdje weer de drang heb om te gamen zal ik ook weer wat screenies maken

Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Zo… ik zie dat ik hier een hele tijd niet ben geweest! Nummer 100 alweer! Tof dat dit nog steeds loopt. Laat ik dan ook maar weer eens wat insturen 🙂

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Wat spelen we dit paasweekend? 8, 9 en 10 april

Wat spelen we dit weekend? 15 en 16 april