in

Screenshot Sunday #101

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Zo dan! Ik moet nog een beetje bijkomen van vorige week, hoor. Maar dat betekent niet dat er achterover geleund gaat worden. We gaan gewoon lekker verder met wat ik seizoen 3 van Screenshot Sunday zou willen noemen, want zo gaat dat tegenwoordig ook bij online multiplayer games. En aangezien ik er niet vies van ben om goede ideeën te jatten, lijkt dat me wel een toepasselijke benaming. So welcome back and enjoy!

Rainking

Vorige week zaterdag was het eindelijk zo ver. Het heeft even mogen duren, maar na maanden bellen, vragen en smeken werd ik uiteindelijk toch toegelaten tot een speciale groep. Als jij er ook toe behoort, dan wil ik me hierbij voorstellen als één van de nieuwste leden. En als jij er ook lid van bent, dan weet jij ook hoe speciaal het voelde toen je het voor het eerst mocht ervaren. Ik deel je euforie volledig, want ik weet nu hoe het voelt om de ogen volledig geopend te hebben en ik denk niet dat ik ooit nog terug zou kunnen. Dat klopt, ik heb eindelijk een 4K tv gekocht.

Toen ik thuis kwam, ben ik, nadat het 50 inch monster volledig was ingesteld, meteen begonnen om bepaalde spellen op mijn PS5 te installeren. Na ruim twee jaar had ik nu de mogelijkheid om de spellen te zien zoals ze bedoeld waren. En <lelijk woord> hell, wat zien sommige spellen er prachtig uit, niet normaal gewoon. Daarnaast heb ik op YouTube wat 4K video’s gekeken van natuurlijke omgevingen, zoals bossen, bergen en rivieren. M’n bek viel open door de prachtige locaties op het scherm. De afgelopen dagen heb ik wat intro stukjes van een paar spellen gespeeld om te kijken hoe mooi dat ze er wel niet uitzagen. De screenshots zelf zullen er waarschijnlijk niet anders uitzien wanneer ik ze op een 1080p tv zou nemen, maar dat heeft mijn plezier niet in de weg gezeten.

Natuurlijk moest ik beginnen met launch titel Demon’s Souls. De intro vind ik sowieso altijd leuk om even te spelen en om te kijken of ik de Vanguard Demon eindelijk eens neer kan krijgen. Ik heb er niet superveel van gespeeld, maar ik heb me wel staan vergapen aan de prachtige beelden. Het was me dacht ik ook nog niet eerder opgevallen dat het spel over een photo mode beschikt, dus daar heb ik ook maar even lekker mee lopen rommelen, zei het niet heel erg serieus, as you will see.

Zou het deze keer dan eens lukken?

Nope!

Wat ik sowieso in 4K wilde ervaren was Horizon: Forbidden West. Ik had daar de opening al eens van gespeeld toen het uitkwam en dat zag er op mijn oude tv al heel erg mooi uit, maar good God, dit is écht bizar. Deze wil ik dan ook een keer volledig gaan spelen, want ik ben heel benieuwd hoe de andere omgevingen van het scherm spatten. De eerste paar foto’s zijn nog van de cinematics, maar ik ben daarna even lekker met de photo mode aan de slag gegaan.

Dit doet een beetje aan die 4K YouTube video’s denken.

Ik wou een mooie duikfoto maken met de photo mode en dat is aardig gelukt.

Dit is hetzelfde shot, maar dan tijdens de gewone gameplay.

Ik kon het niet laten om Aloy een beetje angstig te laten kijken.

Wat een wereld is het toch, he?

Het is denk ik wel redelijk bekend dat ik niet bepaald een multiplayer speler ben. Wat dat betreft heb ik meer met verhalende single player games en ben ik niet echt competitief ingesteld. In ieder geval niet genoeg om er genoeg tijd in te steken zodat ik beter zou worden. Maar zoals bij alles bestaan er uitzonderingen en ik had er al vaker screenshots van gedeeld, maar er is deze keer iets anders aan mijn foto’s van Fall Guys. In plaats van dat ik het in mijn eentje speelde, had ik een slachtoffer gevonden die het nog nooit had gespeeld, maar toch benieuwd was. Deze ongelukkige, hierna te noemen Kunstschilder1987, bleek er toch wel wat lol van te hebben zo met z’n tweeën. Het loopt ook wel lekker soepel, terwijl we op concurrerende consoles spelen. Ik kreeg er dan ook een beetje een Romeo en Juliet gevoel bij, moet ik zeggen.

Here we go!

Ik voelde me erg schattig die dag.

Één van mijn favoriete levels.

Mag ik deze dans van u?

Ik word niet vaak eerste, maar de avond erna wist ik toch weer eens een kroontje in de wacht te slepen. Het is niet de hoofdreden dat ik het speel, maar het voelt wel altijd goed en deze pot vond ik best spannend.

Erik07

Zo af en toe komt er nog wel eens een oude bekende binnen wandelen. Deze week zien we Erik07 weer eens terug. Naar eigen zeggen was hij hier al een hele tijd niet meer geweest, dus ik vond het leuk om te zien dat hij weer een paar mooie screenshots had om te delen. Het enige is dat hij er geen titels bij noemde, dus…

WELKOM BIJ DE ERIK07 VIDEO GAME SCREENSHOT KENNIS QUIZ!!!

Ok, daar gaan we dan. Die eerste ziet er niet zo moeilijk uit, want dat is overduidelijk Geralt op die boot. Ik ga dan ook voor The Witcher 3: Wild Hunt.

De tweede ziet er wat lastiger uit. Ik denk niet dat het The Last Of Us is, want dan zou er een kleinere Ellie bij staan. Days Gone lijkt me ook sterk, want dat lijkt me geen biker en ik zie ook geen motor. Een Dying Light spel denk ik ook niet dat het is. Het is een gok, maar ik ga voor The Last Of Us Part II.

De derde is sowieso van een spel uit de A Plague Tale reeks. Maar welke is ‘t? Nou ben ik al een best end met Innocence en daarin heb ik dit volgens mij niet gezien, dus ik zeg A Plague Tale: Requiem.

Dit is dan weer wél een jonge Ellie, dus ik ga gewoon meteen voor The Last Of Us Part I. Zul je net zien dat het een flashback uit het vervolg is, ofzo.

Zijn laatste screenshot alweer. Dit is óf een vliegspel, óf een cutscene uit een ander soort game. Ik denk het eerste en dan lijkt Ace Combat 7: Skies Unknown me het meest logisch.

Ik denk er minstens drie goed te hebben, misschien vier. Wat ik wél weet is dat het allemaal weer erg mooie foto’s zijn.

Kunstschilder1987

Ah, daar is de man van de oudere spellen. Tenminste…

“Nou, ik ben van de retro, maar speelde op mijn xb1… he? nouja, officieel is dat nu ook alweer retro natuurlijk haha. Maar ik speel Grand Theft Auto: San Andreas “the definitive version” op de GTA trilogy disc.”

“Ik heb een bloemetje als wapen, zoals je ziet is “love peace and understanding” het zwaarste wapen dat de wereld kent :D”

Mag ik deze dans van u?: The Sequel

“Al motor rijdend kreeg ik enorme trek, dus riep ik naar de lokale kip-dispenser dat ze de frituurpan moesten aanzetten! zo te zien gehoorzaamde die gelijk. ;)”

Einde oefening.

Lavalera

Hij heeft deze week wederom niet stil gezeten (of juist wel, hahaha), want ik grap altijd dat ik weer een wagonlading foto’s van hem binnen heb gekregen, maar volgens mij is hij het als een uitdaging gaan zien, want dit is volgens mij echt een recordpoging.

“Had vorige week al de hint gegeven dat ik bezig was met een remaster van een klassieke jrpg. Tales Of Symphonia is de game waar ik het over heb. Dit wordt vaak genoemd als beste game in de serie. Het is ene typische old skool jrpg waar je op en map loopt van stad naar stad om zo quests uit te voeren. Natuurlijk horen daar de random encounters bij en kan je alleen saven op sommige punten in steden. Dat is nog wel eens een dingetje. Als je te vroeg een dungeon in gaat en de baas maakt je af dan moet je weer terug naar je oude save. Maar goed dat drukt de pret niet. Het is een zeer vermakelijke game. De characters en het verhaal zitten goed in elkaar en de combat is vrij simpel maar wel leuk genoeg. Er is nogal wat commentaar op de remaster vanwege 30 fps. Maar dat is totaal niet merkbaar bij dit spel. Het loopt zo vloeiend als maar zijn kan. Het geluid hapert alleen soms wel als er s geluiden worden gemaakt. Maar grafisch en qua gameplay is deze game prima in orde en goed te spelen in deze tijd. Als je houdt van klassieke actie jrpg is dit wel een aanrader.”

En wie ligt er weer te pitten?

Blijkbaar is discriminatie altijd al een onderdeel van de Tales reeks geweest.

Eindelijk eens iemand die geen Titanic momentje wil.

Een beetje laat voor carneval, niet?

Class Of ’03.

“Het spel waar ik de meeste tijd aan gespendeerd heb deze week is Nier Automata. De game is een actie rpg met gedeeltes 2d platformer en gedeeltes arcade Space shooter. Het is een unieke game en 1 van de grootste verrassingen in de vorige generatie spellen. Het spel volgt de Androids 2B, 9S en A2 die door mensen gemaakt zijn in de oorlog tegen de machines die door aliens gemaakt zijn. Het coole aan het spel is dat het in principe in 3 gedeeltes is opgedeeld waardoor je in theorie meerdere playthroughs hebt. Echter wisselen de playthrough enorm. Je speelt als andere Android en ziet grote gedeeltes van het verhaal uit een ander perspectief. Zo heb je in de praktijk dus ik principe 3 eindes. De game is prachtig qua graphics, de muziek is 1 van de beste soundtracks ooit in een game en de gameplay is enorm verslavend. Zeker omdat je dus buiten de actie om ineens een 2d platform sessie hebt om weer terug te gaan jaar de 3d actie camera.”

Dit is zeker een gaaf spel en behoorlijk uniek, afgezien van het voorgaande deel, natuurlijk. Ik kocht ‘m in 2017 tegelijk met Horizon: Zero Dawn en ging er blindelings vanuit dat ik die laatste eerst uit zou spelen. Nou, echt niet! Na het gedeelte dat je ook in de demo speelt was ik even zoekende, maar toen het niet lang daarna me wist te pakken, liet het ook niet meer los. Ik hoop nog altijd op een nieuw deel in de reeks, maar daar heb ik helaas nog niets over gehoord. Wél is er een spel in de maak genaamd Phantom Hellcat, dat onder andere door Nier Automata is geïnspireerd. In de tussentijd kun je genieten van deze VIER-EN-DERTIG screenshots!!! Erg gaaf om weer te zien. Ik krijg er bijna zin van om het weer helemaal door te spelen.

Yes, I’m aware of that.

Ya think!?

Heeft u even tijd om te praten over de Machine God?

Als dát zou kunnen. Graag!

The moose is loose!

Só NSFW it’s not even funny, lol.

Beste baas uit de hele game.

Hallo, wij zijn indie emo-folk band The Crying Game.

Yoko Taro being Yoko Taro.

Volgens velen het beste karakter uit de game.

Overduidelijk een project in progress.

En toen… maakte hij… het uit… <sniff> middenin de les… <waaaahhh>

Great balls of fire!

Where’s my BB gun!?

En dat was ‘m voor nummer 101. Je ziet ‘t, er is nog steeds genoeg te zien en volgende week is denk ik niet anders. Tot dan!

Wist je dat…?

De Nier spellen spin-offs zijn van de Drakengard reeks?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
11 maanden geleden

dus je hebt speciaal voor fall guys een nieuwe tv gekocht? 😀
hahaha nu zie ik de screenshots toch slehts op een dvi monitor, maar zal vast gaaf mooi zijn.
En was gezellig en tof om je te zien winnen in de finale! vanaf de reservebank omdat ik er weer eens uit lag 😀 good times 🙂

het water in de flight game van erik 07 ziet er echt heel mooi uit! waarom je het dan gelijk een rotscene moet noemen (jij zei cut, ik zou dat woord nooit gebruiken) weet ik dan weer niet rainking! 😉

toffe stijl van tales of symphonia!
en nier automata heeft een heel interessant sfeertje met dat color palette… heel gaaf zo alles weer voorbij te zien komen, lavalera!

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Thanks 🙂 wat dat betreft vind ik dat ook het mooie, door de afwisseling en andere game stijlen leren we allemaal genoeg over games die we zelf neit spelen of speelden. Zo heb ik dankzij de screenshots en wat spelen we dit weekend ook games opgepakt die ik anders misschien niet gedaan had

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

~wist je dat….
ik dat niet wist dat wat er in de wist je dat staat?
en ik dat zelden maar weet, vrijwel nooit?
wist je dat ? 😉

Lavalera
11 maanden geleden

Welkom in de wonder wereld van de 4k Rob! Je bent de dimensie portal nu ook door gegaan :p. Horizon was ook mijn eerste echte 4k game op de ps5 en wow ik werd er door weg geblazen. 1 van de mooiste next gen games tot nu toe vind ik.

Fall guys heb ik nog nooit gespeeld. Ben niet zo van de multiplayer normaal, maar zo horen is dit nog wel een beetje casual en niet te competitief misschien probeer ik het dan ook nog wel eens een keertje

Is die gta remastered nog te doen dan kunstschilder? Ik hoor er alleen maar slechte verhalen over en mede daarom heb ik maar niet in de bibliotheek zitten nu.

Nier kende ik niet voordat de crossover was in final fantasy 14. Daar hebben ze 2 raids in gedaan gebaseerd op nier. Dus ook daar vliegen de roze en paarse ballen je om de oren. Toen kwam ik erachter dat nier Automata ook op gamepass stond en heb ik die daar in fases gespeeld. Toen speelde ik nog 20 games tegelijk of zo dus niet met genoeg aandacht. En toen laatst de game in de aanbieding was op de psn heb ik die daar maar gekocht om hem nog eens te spelen. Dit keer maar in 1 zit zeg maar. De eind credits heb ik vandaag bereikt na een uurtje of 30.
Drakengard heb ik nooit gespeeld, maar wel nier repiclant. Heel andera dan automata, die game is meer jrpg achtig dan automata is, maar wel net zo tof. Hopelijk kan ik die Drakengard games ooit nog een keer spelen.

Volgende week de terugkeer van een oude bekende aangezien Nier klaar is

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Na het spelen van de 2nier games had ik al het vermoeden dat die vent een beetje gek was maar nu weet ik het zeker na deze verhalen haha. Ben ook wel benieuwd naar voice of cards, dat zijn de spellen die hij heeft gemaakt na nier replicant. Een rpg verteld met kaarten als ik het goed begrepen heb. Ben benieuwd of daar ook de typische Yoko Taro stempel op zit dan.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik was nog veel stugger wat betreft fall guys, ik ben ook niet van de multiplayer en derg! maar deze heeft mijn ongelijk bewezen, eerlijk is eerlijk. wanneer je er eentje probeert met goed gezelschap, laat het dan deze game zijn.

wat betreft gta: het is de 2e van de remaster trilogy definitive edition die ik speel en volgens mij heb ik het geluk gehad dat ik lang genoeg gewacht heb. de (zeker aannemelijk) slechte berichten hadden mij oko bereikt, daarom ben ik er ook nu pas ingesprongen toen ik m voor nog geen tientje kon kopen op mp. ik denk dat de bugs gaandeweg zijn weggepatched…

Wat dat wel als nadeel brengt is dat het voor de zoveelste keer een fysieke remaster compilatie is die je niet “voor eeuwig de beste versie geven” omdat het dus niet volledig op de disc staat, wat zonde is. Wanneer je dat voor lief neemt kan ik het heel goed aanbevelen. zowel gta 3 als san andreas kent nauwelijks gekke glitch momenten zover. en ik heb met name in san andreas flink wat uurtjes gespeeld 🙂

mijn aanbeveling: als je het voor de juiste prijs kunt krijgen, probeer m dan gerust. ik neem aan dat de patches ook op ps gewoon zijn doorgevoerd, ik heb m dan op xb1.

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ah mooi. Voordeel is dat ik zowel een xbox series s als een ps5 heb dus ik kan kiezen waar ik wat speel dus even afhankelijk van sale prijzen haal ik hem dan nog wel een keer. Thanka voor de response

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ohjee, gemiste flauwe grap!
wat dacht je toen Nier bijna uitgespeeld was?
my friends, the end is Nier?!”

ik kon het niet laten 😀

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha die is wel geniaal ja. Ik kwam zelf niet verder dan 2b or not 2b, maar die was te makkelijk.

velocityx
velocityx
11 maanden geleden

Bij de quiz de 2e afbeelding is niet the last of us, maar Uncharted. Toevallig heb ik vorige week precies dezelfde screenshot genomen.

Erik07
Erik07
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Correct 🙂 Imho een leukere game dan de hoofdreeks.

Erik07
Erik07
11 maanden geleden

Bijna allemaal goed Rainking 🙂 Alleen het 2e screenshot heb je niet goed, dat is Uncharted Lost Legacy!

Ik heb verder niet zoveel gespeeld deze week, dus ik heb maar 1 screenshot. En een filmpje (doen we aan filmpjes?) Ik moest hier in ieder geval behoorlijk om lachen tijdens het spelen.

https://twitter.com/5tegen1/status/1646474777329037313

comment image

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door Erik07

Is it Wrong to Pick up Girls in a Dungeon: Familia Myth – Infinite Combate

Twijfels bij Zelda : Tears of the Kingdom