in

Screenshot Sunday #102

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Rob, wat ben je laat vandaag! Ik weet ‘t, ik weet ‘t. Het werd een beetje laat gisteravond. Of eigenlijk vroeg vanmorgen, hahaha. En na je veertigste gaat dat wat minder soepel dan bij twintigers, zal ik maar zeggen. Ik kwam vanmiddag om half twee dan ook pas uit mijn bed rollen. Ach ja, het was het in ieder geval waard, want mijn zaterdag was top. Effe kijken, hoor, wat gingen we ook alweer doen? Eeeeeehhh….. Oh ja, screenshots! Kijken of ik nog wat binnen heb gekrOH MY GOD!!!

Rainking

Je gelooft ‘t nooit, maar deze week ga ik voor de verandering zelf volledig retro. Voor #100 had ik een aantal screenshots gemaakt van mijn favoriete spel, Final Fantasy VI. Die speelde ik op de SNES Mini Classic, of hoe dat apparaatje ook precies mag heten, en de foto’s zelf maakte ik via de Elgato capture card in m’n PC. De SNES Mini stond nog steeds aangesloten en ik heb, kort nadat ik ‘m kocht, er een flink aantal andere spellen opgezet en ik kreeg gewoon even zin om er een paar van te spelen.

De eerste daarvan hebben we de afgelopen weken al vaker voorbij zien komen, namelijk Super Street Fighter II: The New Challengers. Ik heb mijn geschiedenis met dit spel al eens eerder beschreven, maar ik heb hier vroeger heel veel plezier van gehad. Ook nu heb ik een fysieke uitvoering voor de Super Nintendo, maar via de SNES Mini kan ik wat makkelijker screenshots maken. En ja, natuurlijk speel ik als Cammy, wat sinds dit spel mijn main is.

Die intro blijf ik tof vinden.

Gelukkig heeft ze geen last van vliegschaamte.

Bruce Lee krijgt ‘m volop in het kruis.

Één van mijn favoriete moves.

Where’d he go!?

Sweep the leg, Johnny!

16-bit spellen zien er meestal erg mooi uit. Zelf hou ik enorm van die periode. Een spel dat aan die kwaliteiten voldoet, maar waar ik zelden wat over hoor is Young Merlin, wat een beetje een mix van puzzel en actie is, met wat humor er overheen gesprenkeld. Ik vind de titel van het spel altijd een beetje nietszeggend en ik denk altijd dat veel mensen het daardoor geen kans hebben gegeven.

Dat is gewoon geld weggooien!

Barbecue bij mij vanavond!

Ik stelde me sindarin toch altijd wat liever voor.

Moria, here I come!

Hey, listen!

Die bomen zien er in de Kirby games toch een stuk vriendelijker uit.

Kunstschilder1987

Zijn we klaar om door een deur naar het verleden te stappen? Ja? Mooi, want daar gaan we weer!

Armikrog is een point & click game op de xb1, welke in hetzelfde universe afspeelt als skullmonkeys, welke mijn favoriete 2.5 d platformer/rockopera/claymation game op de psx is 😀 inderdaad, dat is echt het genre. belachelijk dure game dus emuleer die eens, je geniet je suf! in ieder geval is deze game daar dus mee geliëerd en ik heb het begin gespeeld, de cutscenes zijn geweldig. ik ben niet zo van de point en click games dus of ik m ga uitspelen weet ik niet. Deze fotos zijn het verhaal van de hele introscene samengevat. alleen het einde voor die naar t laatste scherm gaat heb ik gemist, het grote beest dat ze probeerde op te eten kwam terug waardoor ze alsnog door de deur vluchtten waar ze eerder nog twijfelden naar binnen te gaan. Tot zover wel een erg mooie en kleurrijke grappige game, net als skullmonkeyz geweldig sfeertje en universe!”

Dat ziet er wel heel bijzonder en uniek uit. Skullmonkeys ken ik van naam, maar heb ik nooit gespeeld. Het doet me een beetje denken aan de creaties van Aardman, maar dan met een Tim Burton sausje eroverheen.

Ja, erg mooi.

“Eindelijk heb ik een a500mini in huis en ben er volop mee aan de slag. Sly Spy is 1 van mijn favoriete games aller tijden en deze uitvoering op de amiga mag er helemaal zijn. volgende week kom ik met de nodige ducktales shots, teaser! das echt een prachtige game die ik vroeger op een oude dos computer regelmatig heb gespeeld met veel minder mooie graphics, maar daarover volgende week meer 😉 Natuurlijk staan er nog meer games op de “to do list” van deze mooie mini console die vooralsnog in goede aarde valt. niet perfect maar zeker veel goeds zover :)”

Hé, die herken ik nog. Dat is dat Rolling Thunder-achtige spel.

“Is dit wat ze bedoelen met doggystyle?”

Ik begreep dat dit B.C. Kid is. Ik ken het dan weer als Bonk’s Adventure. Het ziet er sowieso wel leuk uit.

Ook had hij nog een foto van Gremlins 2: The New Batch.

“De game is rot maar de pixelart van de intro is super.”

Na vorige week komen we zelfs nog even terug bij Fall Guys.

“In een andere sessie met Rainking heb ook ik mijn eerste keer een heel event gewonnen! yes we kunnen het wel! :D”

Goed bezig, man! Gratz!

Erik07

Ik bleek er maar eentje fout te hebben van de screenshots die hij vorige week deelde. Dat is nog steeds een ruime voldoende, ghehehe. Deze week heeft hij een toffe screenshot van Vegeta uit Dragon Ball Z: Kakarot.

Oh, en een grappig filmpje, hahaha.

SenseNL

Hij is verder gegaan met Ghost Of Tsushima en we mogen hem feliciteren, want…

“Platinum inmiddels binnen, 52 uur over gedaan. Wat een toffe game!”

Ik heb ‘m zelf nog lang niet uitgespeeld, maar wat ik er voorlopig van gezien heb is erg gaaf.

SHOUBOUSHA WO YONDE KUDASAI!!!

Kijk, die heeft de schoonmaaktips van die moeder en dochter gevolgd.

Ik zou ook niet durven te kijken.

Je zou toch meteen op het vliegtuig willen stappen en die omgeving in real life willen aanschouwen?

Lavalera

Toen ik vanmiddag wakker werd, had ik al een vermoeden wat me te wachten zou kunnen staan. And he didn’t disappoint.

“De eerste game deze week is Tales of Symphonia Remastered. Een klassieke jrpg in elke vorm. Sterk verhaal, open map waar je veel heen en weer reist. Goed muziek en een sterk verhaal. Ben nu over de helft van het verhaal. De audio is zo af en toe een beetje krakerig bij s klanken maar verder is het een prima versie van een oude tales game.”

Ziet er weer mooi uit. Is dit trouwens met de uitbreiding erbij, of alleen de base game?

Nooit gedacht dat JRPG’s zó diep konden zijn.

Op elke verdieping ligt waarschijnlijk een handleiding over wat te doen tijdens een aardbeving.

Hoeveel Red Bull moet je daarvoor gedronken hebben?

I see a restraining order in your future.

“Altijd al je eigen cult willen hebben? Mensen rond commanderen en dingen laten doen die jij wil? Dat kan. Cult Of The Lamb heet de game. Je krijgt opdracht om je eigen Cult te starten. Vervolgens ga je aan de hand van een rogue like gameplay en een city builder aan de slag. Je hebt je thuis basis waar je gebouwen bouwt zodat je volgelingen kunnen eten, slapen en bidden. Je gaat dan de open wereld in waar je grondstoffen verzamelt, volgelingen unlocked en bazen verslaat. Allemaal in een rogue like omgeving. Het spel is ontzettend humoristisch. Heel toevallig kwam er deze week het bericht dat gratis dlc onderweg is voor de game. Dus de game staat nu even op pauze om te kijken wat er wordt toe gevoegd.”

Dat ziet er wel tof uit. Ik zou een Wooloo sekte ook wel begrijpen, want ze zien er gewoon zo enorm schattig uit.

Niet te verwarren met He Who Remains.

De meest cutesy cult ooit.

Dat ziet er niet fris uit.

Hahaha, leuke naam.

Atelier Ryza 3: Alchemist Of The End And The Secret Key. Wederom een enorm lange titel. Daar zijn ze wel dol op bij de Atelier games. Nadat ik deel 1 en 2 van Ryza echt gaaf vond besloot ik om ook maar door te gaan met deel 3 die onlangs uit kwam. Deel 3 heeft een aantal grote veranderingen tov 1 en 2. De wereld is nu open wereld ipv opgedeeld in zones, waardoor je makkelijker door de wereld kan bewegen. Er zijn random quests waardoor je tijdens het reizen ineens een quest kan tegen komen om monster x te killen of item y te maken. Er zijn dieren die je kan aaien voor grondstoffen te krijgen en nog veel meer. Gelukkig is er ook veel herkenbaars. We beginnen weer op Kurken Eiland waar deel 1 ook zich afspeelde. De alchemy is grotendeels hetzelfde dus makkelijk op te pakken en de combat is atb controlled. Het enige stuk in het spel dat niet relaxt is, de combat is behoorlijk actief door de combo’s en character wisselingen die je doet. Maar dat is in dit geval juist positief. Wederom een heerlijk relaxte Atelier game.”

Ik wou ook al een opmerking maken over de lange titel. Gelukkig was hij me voor. Ziet er weer goed uit. En niet alleen mevrouw Lin zelf, wink wink.

Effe wachten, het eind zit aan het begin?

En nu gaan we beginnen? Ik snap het niet meer.

Urban Cookie Collective heeft dat lang geleden al beantwoord.

Oeh, nieuwe wallapaper! Eh, ik bedoel…

Soms is het leven dolfijn.

Dat is wel een prachtige wereld.

“Ik heb eigenlijk altijd een Yakuza spel geïnstalleerd staan. Er zijn van die momenten dat ik even zin om een stukje te spelen. En dat was deze week ook weer zo. Yakuza 6: The Song Of Life het zoals gebruikelijk sterk verhaal, leuke mini games, humoristische side quests en natuurlijk de hostess clubs.”

Yakuza? Hij? Whodathunkit!? Altijd wel mooi om te zien als iemand graag een serie speelt die gewoon klikt.

Neeneenee, de stoelendans gaat heel anders!

Ik weet niet, hij lijkt me niet sly genoeg.

Maaaaaaaaaaayyyyyyybe…

Als het aan de kat lag…

Fijn, nu heb ik dat deuntje de rest van de dag in mijn hoofd. Nou, bedankt hoor…

En dat was ‘m voor nummer 102. Hopelijk ben ik volgende week weer wat meer op tijd. Geen beloftes, ghehehe. Tot dan!

Wist je dat…?

Armikrog een spirituele opvolger van en Skullmonkeys een vervolg op een spel genaamd The Neverhood is?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 5 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
11 maanden geleden

Wow dit is een hele uitgebreide dit keer. Fijn om te zien dat er meer mensen mee doen! Enorm veel afwisseling zo.

Wel grappig om weer nieuwe screenies van sf2 te zien. Heeft Luigi1985 toch iets bij ons los gemaakt met zijn post over fighters, nu al de 3e persoon die sf2 plaatjes post. Merlin ziet er ook wel grappig uit. Over 16 bit gesproken ik twijfel nog een beetje over de final fantasy pixel remaster batch te kopen. In principe zijn het 6 klassiekers en dan valt de prijs wel mee maar aan de andere kant heb ik nog een backlog van hier tot Tokyo. Maar wie weet misschien binnenkort.

Armikrog had ik nog nooit van gehoord. Vindt point en click games wel grappig. Toevallig laatst nog Sam en max remastered gehaald. Day of the tentacle en grim fandango wil ik ook graag nog eens spelen. Deze komt zeker op mijn lijst.

Fijn om te zien dat er meer mensen helemaal weg zijn van Ghost of Tsushima. 1 van mijn favoriete games die ik de afgelopen jaren gespeeld heb. Die game ziet er zo geweldig uit en elk moment heb je het idee dat je Jin Sakai zelf bent en dan is het een goede rpg in mijn ogen.

Tales of Symphonia is inclusief de expansion en voorheen Japan exclusieve content. Dus het is definive edition zeg maar.
En ik naar denken dat ik deze week amper screenies had maar stiekem toch weer erg veel haha. Volgende week hopelijk ook weer genoeg zeker met het lange weekend voor de boeg. Het zullen wel weer dezelfde games zijn denk ik.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Day of the tentacle heb ik opde vita maar vind ik ietwat vervelender persoonlijk. Dan zou ik eerder voor armikrog kuezen. Grimm fandago vond ik wel tof, ook op de vita

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

cult of the lamb en de tales of-game zien er ook beide prachtig uit weer.
en god, waarom blijft SSF2 zo tof om te zien?
die merlin game was totaal nieuw voor me, had er nog nooit van gehoord.

mooi stuk weer rainking!
wist je dat …
neverhood ook de naam van de makers van de game is en dus ook als logo in beeld komen bij de intro?
ik weet het wisenose@work 😀

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

hahaha je moet ergens beginnen! 😉

Wat spelen we dit weekend? 22 en 23 april

Resident Evil 4 is mijn Resident Evil