in

Screenshot Sunday #103

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

De Screenshot Sunday van deze week is wat eerder dan je misschien verwacht, maar zoals ik al zei in het ‘Wat spelen we dit weekend’ topic ben ik morgen/later vandaag naar de retro game beurs in Tilburg en aangezien het altijd weer koffiedik kijken is hoe laat ik daarvan terug kom, wilde ik deze editie ruim op tijd gepost hebben. Dus daar gaan we dan!

Rainking

Vorig weekend was er een demo van Street Fighter 6 te spelen. Die bestond uit de eerste missie van de World Tour mode en een paar online battle modes. Helaas kon je daarin uit maar twee karakters kiezen, namelijk Ryu en Luke. Die laatste boeit me eerlijk gezegd niet echt, dus heb ik maar een paar potjes met Ryu gespeeld.

Hadoken to tha face!

World Tour lijkt me wel grappig, maar sommige karakters zien er niet echt goed uit, vind ik. Als je hier een beetje voor gaat zitten, kan dit best wel eens leuk zijn, dat wel.

De omgevingen zien er nog wel leuk uit.

Sommige designs zijn weer wat twijfelachtig.

Blijkbaar moet ik even wachten…

Pizzaaaaaaaaaa!!!!

Voor Screenshot Sunday #100 had ik een stukje gespeeld van Final Fantasy VI, oftewel mijn favoriete spel aller tijden. Oorspronkelijk was dat alleen voor die editie bedoeld, maar in de achtergrond bleef het toch een beetje knagen. Het was ondertussen al jaren geleden dat ik het ooit had uitgespeeld. Misschien werd het weer eens tijd om de avonturen van Terra, Locke en Edgar te volgen. Ik ben dus een nieuwe game gestart en hoop binnenkort het einde weer eens te zien. Wederom komen deze screenshots van de Snes Classic Mini via een Elgato capture card.

Beasts all over the shop.

Net Overtoom.

Één van de mooiste plekken in de game.

Nou maar hopen dat-ie op tijd rijdt.

It happens to the best of us.

SUPLEX!

Dat zei ik twintig jaar geleden ook nog.

Soms heb je wel eens het gevoel dat je niet goed genoeg bent.

Wat!? Je was er net!

Deze week kwam Star Wars Jedi: Survivor uit, het vervolg op Fallen Order. Het eerste spel vond ik echt een geweldige mix van Uncharted, Titanfall, MetroidVania en soulslike, dat ik zowel op de PS4 als de PS5 de platinum trophy heb en ik ben verre van een trophy hunter. Logischerwijs keek ik erg uit naar de nieuwe game. Een paar dagen voor release heb ik dan ook nog even een stukje van het eerste deel gespeeld om er weer een beetje in te komen.

Maarreeeeeeeee… Als ik heel eerlijk ben, he? Echt geweldig ziet het er nog niet uit. Het heeft helaas nog wat patches nodig, want ook al speel ik op performance mode, dit lijkt toch net een PC game uit 1993?

Kunstschilder1987

Gek genoeg voel ik opeens een trip naar het verleden opkomen. Just me?

Arcade Pool en Cannon Fodder, de A500 amiga mini wordt hier volop gebruikt :)”

Ik weet niet, maar zonder Just Stop Oil activisten erbij blijven poolspelletjes er maar saai uitzien, hahaha.

Cannon Fodder heb ik vroeger wel eens in game bladen zien staan en dat leuk me altijd wel aardig.

“Ducktales… WOOHOO! ook een favoriet hier, heb vroeger heel veel de pc versie gespeeld, dit is een beter uitziende versie daarvan :)”

Jaaaaaaaa!!! Ducktales: The Quest For Gold heb ik vroeger ook op de PC gespeeld. Wij hadden alleen een monochroom monitor, dus het was niet in kleur. Leuk om hier voorbij te zien komen, zeg.

Ik had toch voor de loserstand gegaan.

Ook de inwoners van Duckstad hebben geen last van vliegschaamte.

Dat wordt een hele korte vlucht, ben ik bang.

Lavalera

Ruim op tijd heeft hij weer een hoop leuke foto’s ingeleverd en ook deze keer is er weer van alles te zien.

“Het is deze week een beetje een mix van van alles. Heb de laatste weken moeite om langer dan een uur dezelfde game te spelen dus speel ik er maar meer tegelijk. 1 van de games waar ik nog volop mee bezig ben is Atelier Ryza 3. Net zo relaxed als de andere ryzas. Mooie game die dit keer open wereld is.”

Meer Ryza heb ik nooit een probleem mee, ghehehe, maar mooi om te zien dat die serie je zo goed bevalt.

Hadoken?

We’re the Millers.

Lekker rustig leven in Hyrule.

“Het volgende spel is Cult Of The Lamb. Ontzettend grappig en heerlijk over de top. Wie heeft er nou niet ooit een fan club willen hebben. Het is wel redelijk stressen en veel micro management, maar het is wel echt een leuk spel als je houdt van rogue likes, city management en altijd al je eigen cult willen hebben, dan is dit spel voor jou.”

Het contrast tussen de art stijl en de inhoud vind ik wel erg leuk. De aspecten die je beschrijft trekken mij persoonlijk niet over de streep, maar misschien anderen wel. Het blijft er sowieso erg tof uitzien.

Iemand met een hond.

“Het spel waar ik de meeste tijd aan gespendeerd heb deze week is Yakuza 6: The Song Of Life. Ik heb hem al een keer op de xbox gespeeld maar wil toch ook een keer voor een Yakuza platinum gaan. 6 is is daarvoor uitermate geschikt, schijnt 1 van de makkelijkste te zijn. Het is een kortere game dan de rest maar wel 1 van de betere games in de serie.”

Zeg je Lavalera, dan zeg je Yakuza. Tenminste, zo heb ik het altijd begrepen.

Waaaaaaaaai emsie éééé!!!

Choose your fighter!

This is fine.

Last but not least. Persona 4: Dancing All Night. Ben de laatste tijd in een persona mood en dit is wel een leuke zij stap. Een ritme spel met de characters uit persona 4. Leuk als afwisseling tussendoor.

Altijd al afgevraagd hoe dit nou speelt? Gewoon met de controller? Of zijn er ook andere mogelijkheden?

Get out of my space!

Epic faceplant.

Altijd vervelend als de rits van je outfit kapot is.

En dat was ‘m voor nummer 103. Mochten jullie nog naar de beurs gaan, dan hoop ik jullie daar te zien. En anders tot volgende week!

Wist je dat…?

Dat er Apple II en ZX Spectrum versies van Ducktales: Quest For Gold gepland waren, maar nooit uit zijn gekomen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
10 maanden geleden

nou, het design van ryu ziet er weer alleraardigst uit, verfrissend en toch herkenbaar, en dat hoort bij vernieuwing allebei wanneer het goed gedaan is.
De atelier game ziet er weer aardig uit, dat verbaasd me wel een beetje? weet niet zo goed waarom.
De yakuza game geeft ook weer mooie screenshots, maar dat was me wel al bekend :p

Weer een leuk stukkie rainking!
p.s. opmerking van de dag:
“ik had toch voor de loserstand gegaan” 😀 😀 😀
heerlijke quote!

Lavalera
10 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

En dan brengen ze ook nog elk jaar een game in de Atelier en Yakuz/Like a Dragon serie uit lol. Westerse studios doen vaak jaren over een game terwijl veel Japanse studio’s gewoon 1 game per jaar uit brengen. Goed sommige assets worden hergebruikt uit andere games, maar er zit vaak nog zoveel diversiteit in dat je je afvraagt waarom westerse games zo lang duren, zeker aangezien de Japanse games er zo goed uit zie.

Kunstschilder1987
10 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ja dat is wel heel snel he… als je dat vergelijkt met de gta games bvb, al snap ik dat dat niet te vergelijken valt, maar toch.

Lavalera
10 maanden geleden

Het is weer een mooie en diverse screenshot Sunday zo!
Street fighter 6 vind ik op zich wel interessant er uit zien. Zeker met de world tour wat vrij uniek is voor een fighting game. Het nadeel aan die fighters vind ik altijd het verdien model. Op release 15 fighters en dan met dure dlcs characters er bij kopen. Dan dacht ik meestal wel een paar jaar tot de ultimate edition er is. Maar voor de street fighter fans ziet het er wel echt super uit zo!
Jedi Survivor wacht ik nog wel even mee tot die op gamepass komt volgend jaar. Ik hoor echt slechte verhalen over hoe die loopt met frame rate drops etc. Ook al vond ik fallen order wel echt geweldig. Voelde me vaak als Lara Croft met een light saber.
Verder weer veel mooi retro spul. Dat duck tales komt mij ergens bekend voor. Denk dat ik die wel een keer gespeeld heb vroegah.
Ik snap je opmerking over Cult of the Lamb ook wel. Het idee sprak mij al direct aan toen ik de game voor het eerst zag, maar heb normaal niets met rogue likes, die vervelen normaal nogal snel. Maar op de een of andere manier als ik deze een uurtje speel dan is het prima te doen en nog leuk ook.
Persona 4 dancing speel ik gewoon op de controller. Het spel is daar wel voor gemaakt. Er zullen vast wel mensen zijn die het spelen met een dans mat of een ander exotisch apparaat. Maar ik speel het in luie modus op de bank haha.

Kunstschilder1987
10 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

wanneer een fighter heel goed is verlang ik altijd alleen maar weer naar SSF2 op de snes. dus begin ik maar niet meer aan fighters, hahaha.
Maar idd dat hele verdienmodel is heel heel naar. staat mij ook tegen.
van jedi survivor dacht ik adt het vooral om de pc versie gign die zo troubles had? kan me vergissen, ik ben geen star wars fan dus heb me er niet in verdiept.

Lavalera
10 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Op de pc zijn de problemen het ergste hoor ik ja. Maar zie ook overal problemen met de console versies. Met name de performance optie die vaak met games stabiel 60 fps draait schommelt enorm heen en weer met de fps. Het spel is er in sneltreinvaart uitgestampt las ik laatst en ze hebben dus te weinig tijd gespendeerd aan optimalisatie. Maar dat schijnt dit jaar bij wel meer games een probleem te zijn zeker op de pc. Ben wel blij dat de games die ik vaak speel weinig problemen hebben op launch haha.

Kunstschilder1987
10 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

geluk dwing je af, dan zal je het wel verdient hebben 😉

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 april

Back to the past with Coola deel 7