in

Screenshot Sunday #104

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik weet het, we zijn wat aan de late kant vandaag. Er stond een bezoekje aan de film Guardians Of The Galaxy Vol. 3 in de planning. Dat je niet denkt dat ik me weer versalapen heb, ghehehe. Ik ga dan altijd met mijn vaste Marvel clubje naar een IMAX zaal en over het algemeen hebben we het altijd goed naar ons zin. Wat ik van deze film vond?

Rainking

Deze week ben ik eens lekker indie gegaan, iets wat ik de laatste tijd steeds meer ben gaan waarderen. Ik kocht tot een jaar of drie geleden bijna alleen maar triple A titels, maar op een gegeven moment begon ik de magie van indie games steeds meer te zien. Er zit vaak meer originaliteit in, er worden spellen gemaakt in genres die je normaal gesproken niet meer ziet en als klap op de vuurpijl zijn ze goedkoper tot veel goedkoper. What’s not to love?

Vorige week zaterdag heb ik het spel Afterimage gekocht, wat een erg mooie Metroidvania is. De Ori spellen en Metroid: Dread hebben laten zien dat het genre nog steeds populair is en daarom is het mooi om te zien dat er nog steeds van dat soort spellen uitkomen, al zullen ze niet allemaal aanslaan bij het publiek. Afterimage vind ik zelf een hele mooie game die erg lekker speelt.

Die ziet er niet vriendelijk uit.

Zo’n upgrade grid vind ik altijd wel leuk.

Zo te zien heeft het G-Virus weer toegeslagen.

Zó is het beeld zwart/wit…

…en zó in full colour.

Je kan pijlen terugslaan. Erg coole mogelijkheid.

Op de retro game beurs in Tilburg had ik een fysiek exemplaar van Cathedral opgepikt. Ik ken dat spel alleen van de Evercade en ik wist niet dat het ook op moderne consoles was uitgebracht. Om die reden vond ik het al leuk om deze versie in huis te halen. Cathedral is namelijk een actieplatformer die er oldschool uitziet. Het lijkt een beetje tussen de 8 en 16-bit in te zitten, maar het uiterlijk is precies goed. Het begint supersimpel, maar het wordt al gauw wat pittiger.

Upgrade!

Je karakter zelf is gelukkig ook te upgraden.

Kom-ie NU mee!

Kunstschilder1987

Ik weet niet hoe ik erbij kom, maar ik verwacht weinig modern uitziende spellen te zien de komende paar screenshots, ghehehe.

Octopath Traveler is een serieus geweldige Turnbased RPG die je zo lekker simpel als een ouderwetse Lufia 2 kan spelen, maar waar je ook helemaal de diepte mee kan induiken door een battle en exp systeem dat daar meer dan ruimte voor biedt. ideaal voor beide doelgroepen! ik ben van de eerste persoonlijk :)”

Blijkbaar vindt hij het spel zó leuk dat hij ook een aangepaste screenshot had ingeleverd om eventueel als mogelijke thumbnail te gebruiken, hahaha.

Nou, eh, dank je wel.

Ga direct naar de gevangenis, ga niet langs start en ontvan geen 10.000 gulden.

Ik krijg opeens een idee voor de naam van een mannenkoor.

Lekker, een chocomel on the rocks.

Oeh, nou krijgen we een klassieker, waar ik toch nog wel eens een nieuw deel of een remake van zou willen zien.

TimeSplitters 2: toffe goldeneye inspired game.

“Voor de jongere lezers onder ons: dit is retrogamen met daarin dus ook beelden die echt uit het verleden komen. hier zie je een telefooncel, zeg maar een mobieltje die niet mobiel is en door iedereen gebruikt mag worden. zonder scherm, want zo smart waren de designers van telefoons in die tijd nog niet.”

Nee, da’s zonde van de whiskey!

Als je zo’n backwards compatible spel opstart, dan krijg je de opstart cinematic van oude Xbox ook te zien.

“Nog een beetje Mario Kart: Double Dash!! op de Gamecube gespeeld, en wat Mercs op de amiga. Deze versie is grafisch erg mooi, ik heb deze game op de gamegear met name erg veel gespeeld, maar deze versie speelt en voelt nét effe sneller. en das eigenlijk wel beter, maar ook zeker wennen, haha. hoe dan ook 1 van mijn favo games aller tijden.”

Double Dash blijft wel één van de betere delen van de reeks. Die is best goed oud geworden.

Zo dan! Hier loopt Mario behoorlijke schaafwonden op.

Mercs moest ik even opzoeken, maar dat ziet er wel tof uit en lijkt me best pittig.

SenseNL

Hij is lekker met Star Wars Jedi: Survivor aan de slag gegaan en… oh jee…

“Achteraf was het slimmer geweest om half jaartje te wachten. Performance-mode is matig dus speel op 30fps. Het went gelukkig. Game is een fantastische achtbaanrit en wordt naar het einde toe steeds beter. Nog even van genieten zolang het duurt.”

Fijn dat het verhaal enzo het dan toch nog een beetje goedmaken.

Make it so.

Ja, zo kan ik het ook.

Nee, ik zei de rode draad!

Lavalera

Zou het waar zijn? Is het echt? Jaaaaaaa, nog meer screenshots van Atelier Ryza 3: Alchemist Of The End & The Secret Key!!!

“We zijn ergens halverwege het verhaal als ik de playstation tracker moet geloven en ben er nog lang niet klaar mee. Heerlijk relaxed farmen hier en daar. Recepten in elkaar draaien en dan de best intensieve battles. Het ziet er ook nog eens leuk uit”

It’s a fixer-upper.

“De volgende 2 games zijn mijn drop in drop out games zoals ik dat noem. Merk wel dat ik soms behoefte heb om even iets anders te spelen en dan switch ik over naar 1 van de spellen die je makkelijk even kan laten liggen en weer later op kan pakken. De eerste is Age Of Wonders 4. Een kruising tussen civilization 6 en heroes of might and magic. Het is ontzettend uitgebreid. Je kan je eigen fantasie ras bepalen, je eigen wereld samen stellen en je eigen regels voor wanneer je wint. Daarnaast zitten er ook rpg elementen in. Je levelt je heroes, geeft ze gear en in turn based strategische gevechten laat je ze vechten tegen de vijand. Tot nu toe een erg leuk spel maar het zal wel even duren voor ik het volledig door heb.”

Dat ziet er wel mooi uit. Dit soort spellen speel ik niet heel veel, maar ik vind het altijd wel appeal hebben.

Hé, knollen!

“Daarnaast Persona 4 Dancing. Een ritme spel waar je de noten moet raken op het juiste moment. Ik vind stiekem de ritme spellen wat leuker dan ik altijd dacht. Helpt ook wel dat de Persona games goede soundtracks hebben.”

Misschien moet ik hier maar eens onderzoek naar doen, want het klinkt wel goed.

Niet wat ik verwachtte in een dans spel.

Toch maar kopen, zie ik.

Toen zag ik opeens Ravenlok voorbij komen, een spel waar ik ook interesse in heb.

“Gebaseerd op Alice in Wonderland. Een korte makkelijke actie avonturen spel. Je voert quests uit in ene bepaalde volgorde om door het verhaal te komen. Een leuk spel voor tussendoor in het weekend. Een uurtje of 5 ben je er wel klaar mee.”

Het spel heeft zeker wel een mooi design.

Het doet me ergens ook aan de PS3 game Folklore denken.

Unpacking 2?

SenseNL was deze week niet de enige die Star Wars Jedi: Survivor speelde. Lavalera doet ook een duit in het zakje.

“Wat een prachtige game is dit. Het gaat door op de sterke krachten uit het originele deel. Heel veel Tomb Raider achtig klim en klauter werk. Met je lightsaber slechterikken neer maaien en genieten van de prachtige wereld.”

Zelfs in de toekomst is er niets interessants op tv.

Chocobo, is that you?

We allll staaaaand togetheeeeeerrrr.

En dat was ‘m voor nummer 104. Beetje aan de late kant, maar als je het niet meer op de zondag leest, dan misschien op de maandag. Of anders een andere dag, lol. Eens kijken of het volgende week weer op het normale tijdstip afkomt. Tot dan!

Wist je dat…?

TimeSplitters erg veel van GoldenEye en Perfect Dark wegheeft, omdat de spellen zijn ontwikkeld door onder andere een paar voormalige werknemers van Rare?

——————————————————————————-

Bonus: Guardians Of The Galaxy Vol. 3 mini review

De Guardians Of The Galaxy. Buiten de Marvel kenners waren er maar weinig mensen van op de hoogte. Zelf had ik er ook nog nooit van gehoord. Eind 2011 was ik in de wereld van de superhelden comics gedoken, maar dat bleef vooral bij de bekende namen. Spider-Man, The Hulk, The X-Men, Deadpool, je kent ze wel. Maar toen de Guardians Of The Galaxy werd aangekondigd, had ik (en velen met mij) geen idee wie of wat dat voor een team was. Nou, dat hebben we geweten.

Ik ga hier verder geen uitgebreide review van maken, maar ik wil voornamelijk een paar positieve en negatieve punten aankaarten, zodat iemand die de film nog niet heeft gezien er nog gerust naartoe kan, zonder teveel gelezen te hebben.

Aan de titel kun je opmaken dat het hun derde film is, al zijn ze in de tussentijd ook in Infinity War, Endgame en Love And Thunder voorbij gekomen. Het betekent echter wel dat we nu weer als vanouds in de ruimte zitten. Waar de eerste film een oorsprong verhaal is over hoe het team tot stand komt en de tweede film de achtergrond van Peter Quill vertelt, leren we deze keer meer over Rocket. Dat is ook meteen het grootste pluspunt en wat deze film de moeite waard maakt. Laat ik het zo zeggen, ik heb twee hele pakjes zakdoekjes opgemaakt, maar misschien ben ik ook gewoon een softie.

Ik vond Gamora erg sterk deze keer. De vorige films vond ik haar ook wel tof, maar nu was het nét dat beetje meer. Waar ik heel erg naar uitkeek was de terugkeer van Cosmo The Space Dog, die kort in de eerste film te zien was. In de comics vond ik die ook altijd erg leuk en hier is die erg goed uitgewerkt. Mogelijk heb je die ook in de video game gezien. Star-Lord heb ik nooit zoveel op aan te merken en dat is nu hetzelfde geval. Gewoon goed. Drax hebben ze vanaf het begin te goofy gemaakt en dat blijft onveranderd. Daar had toen al wat meer in kunnen zitten, al kan ik niet ontkennen dat ik toch wel eens moet lachen om zijn achterlijke momenten.

Van alle soundtracks vind ik dit de minste, al betekent dat niet meteen dat het slecht is. Het is nu wat moderner dan in de vorige twee films en ondanks dat ik daarmee ben opgegroeid, vond ik de oudere muziek altijd een heel leuk contrast met de setting, terwijl het toch in het verhaal paste.

Maar er is één ding waar ze naar mijn idee de plank nogal mis mee hebben geslagen. Adam fucking Warlock. Laat ik het zo zeggen, hij wijkt nogal af van comic counterpart. Errug jammer.

Oh, en ik heb een karakter voorbij zien komen die ik uit de comics ken, waar ik van hoop dat we die ooit nog vaker te zien zullen krijgen. Of ik de film nog een keer wil gaan kijken? Oh, hell yeah! Er zit genoeg leuks in om ‘m nog een keer te zien, zoals de supertoffe outfits die je aan het begin van onderstaande trailer ziet.

Guardians Of The Galaxy Vol. 3 official trailer

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Ik ben net zoals jij de afgelopen paar jaar meer indies gaan spelen. Mede dankzij gamepass heb ik toegang gekregen tot spellen waarvan ik geen idee had of het wat voor mij was. Er zitten echt wel veel pareltjes tussen die indie games. Je moet ze alleen soms even goed zoeken tussen de shovelware en geluk hebben dat je ze tegen komt op gamepass of ps plus of goede verhalen hoort zodat je ze koopt. Zo heb ik bijv deaths door gekocht na fantastische reviews, Cult of the lamb net zo.
Metroidvanias heb ik dan weer niet zo veel mee of überhaupt platformera. Ik ben er echt gigs slecht in en dan frustreert het snel haha. Dus after image is niet een spel war ik snel zou spelen
Octopath traveler dan weer wel. Retro maar toch modern. Het heeft mijn interesse gewekt. Heb hem laatst gratis opgepikt van de Microsoft reward points, dus hopelijk komen we daar binnenkort eens aan toe. Time splitters ken ik wel qua naam maar heb het nog nooit gespeeld eerlijk gezegd.

Gaaf dat er meer mensen zijn. Die Jedi Survivor spelen. Maar dat gebeurt wel vaker bij grote releases. Was het zelf niet van plan maar door de zure smaak van redfall en omdat ik mezelf een verjaardag cadeau wou doen toch maar wel gekocht haha.

Guardians of the Galaxy vind ik echt gaaf. De eerste 2 delen behoren wel tot de favorieten in de marvel film reeks. Geweldig humor vaak. Ik ga ook nog samen met vrouwlief van de week of volgende week. Heb er zoveel zin in dat ik nu zelfs met mijn groot T-shirt aan de game weer speel. Lig elke keer weer dubbel om de geniale gesprekken tussendoor. Volgende week volgen daar screenies van

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Wederom een bonte verzameling mooie games die voorbij komen 🙂

racenlok ziet er heel creatief uit !
En steelt mijn hart met de prachtige Cathedral plaatjes!
gelukkig valt het je toch wel mee met de star wars game, gelukkig 🙂

Waarom ik nog steeds blij wordt van remasters

Nintendo brengt een trailer uit van Breath of the Wild dat het verhaal samenvat voor Tears of the Kingdom.