in

Screenshot Sunday #105

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week kwam Tears Of The Kingdom uit, de nieuwe game uit de The Legend Of Zelda reeks. In dit gevval is het zelfs een direct vervolg op z’n voorganger, Breath Of The Wild. Het spel krijgt torenhoge cijfers en lijkt me erg mooi, maar ik moet Breath Of The Wild nog steeds ooit eens spelen. Mogelijk komen er nog wel een keer screenshots van Tears Of The Kingdom voorbij, maar die zullen voorlopig niet van mijn kant gaan komen, ben ik bang. Wat heb ik dan wel in de aanbieding?

Rainking

Bijna twee jaar geleden kwam er een Metroidvania op de PC uit, die me wel erg gaaf leek. De game in kwestie was Grime. In de trailer zag je een paar bizar uitziende bazen en dat leek me wel wat. Alleen, zoals ik al zei, kwam die in eerste instantie uitsluitend naar de PC. Gelukkig werd het ruim een jaar later alsnog op consoles uitgebracht en kon ik er ook mee aan de slag. Ik heb er alleen deze week pas echt een stukje van gespeeld en ik vind het voorlopig wel tof.

Deze counter ben ik best slecht in qua timing.

Die bonfires worden ook steeds groter.

Take that!

Incomiiiiiiiiiing!!!

The shit is dat!?

Ah joh, hoe erg kan het zijn?

Zie je? Dat valt best wel mee en…

JEEEEEESUS!!!

Nou, ik zat er volledig naast bij ‘Wat spelen we dit weekend.’ Ik dacht lekker verder te gaan aan Hogwarts Legacy of Final Fantasy VI en eventueel een serieus begin te maken aan Star Wars Jedi: Survivor, maar het werd geen van die drie. In de plaats daarvan ben ik aan een tweede playthrough van de Trials Of Mana remake begonnen. Daarin kun je een groep van drie karakters samenstellen uit een totaal van zes. Deze keer heb ik dus logischerwijs de drie gekozen die de vorige keer niet in de groep zaten. Sowieso wilde ik deze playthrough nog een keertje doen en onderweg krijg je er nog een paar trophies door, dus win-win, ghehehe.

De groep die de wereld moet gaan redden.

AND MY AXE!!!

Het ultieme bewijs dat je door lezen intellectueel geprikkeld wordt.

Van harte gefeliciteerd met moederdag.

Geen poor lonesome cowboy, maar wel een long long way from home.

Warning! Girl! Warning! Girl! Warning! Girl!

Dat kán geen toeval zijn.

Een paar jaar geleden zag ik een trailer van Prey For The Gods, een spel dat overduidelijk was geïnspireerd door Shadow Of The Colossus. Toen het uiteindelijk uitkwam, had ik eigenlijk gedacht dat het een fysieke release zou krijgen, maar het werd enkel digitaal uitgebracht. De naam werd alleen een klein beetje aangepast en ging verder als Praey For The Gods. Het heeft even mogen duren, maar ik heb ‘m deze week eindelijk eens opgepikt. Volgens mij niet het beste spel ter wereld, maar voorlopig best vermakelijk.

De map ziet er erg mooi uit.

Wacht even, jij lijkt wel héél erg op een baas uit Shadow Of The Colossus.

Gelukkig valt-ie nét zo hard.

Wel populair, van die bazen die met lichtstralen uit elkaar ploffen.

Nou, inpakken dan maar en een ander spel opstarten.

Ga daar maar liggen.

Oeh, toch nog een beetje Zelda deze week.

Kunstschilder1987

Ben je klaar om een trip naar het verleden te maken? Zo niet, better get ready!

Cowboy Kid op de nes is erg vermakelijk, gespeeld op de retropie want deze is veel te duur.”

Voor de grap even opgezocht. Vierhonderd dollar voor een losse cart. Richting de duizend voor een compleet exemplaar. Sheesh!

Tof select screen.

Ruff ‘N’ Tumble is de leukste duke nukem clone op de amiga. als je het mij vraagt. dat deed je niet, maar ik geef tóch het antwoord…. :D”

Hahaha, evengoed bedankt. Het heeft er inderdaad wat van weg. Ik heb alleen de eerste Duke Nukem van de platformers gespeeld en die ziet er wel een stuk meer basic uit.

Oh, Aggelos herken ik. Die ziet er lekker oldschool uit, maar is nog maar een jaar of vijf oud.

“Het was een beetje alsof ik de sopranos voor me zag: Paulie: “oh ey, i never knew we had both small rats and big rats in here!”

There is! Reasonably on time as well, I might add.

Lavalera

Ik was vanmorgen nog maar een uurtje wakker toen er alweer screenshots binnen kwamen, met weer een paar mooie spellen.

“Toen ik op ps plus aan het bladeren was kwam ik een game tegen die ik al eerder gespeeld had. Echter die game vond ik erg leuk en omdat er een nieuwe film van was besloot ik om deze weer te gaan spelen. We hebben het over Marvels Guardians Of The Galaxy. Het verhaal zit goed in elkaar en je ligt regelmatig dubbel van het lachen. Ook al ben je niet in gesprek de teamleden praten regelmatig met elkaar op de hoor hun typische manier. De combat is een klein minpuntje je hebt niet het idee dat de geweren van de hoofdpersoon Peter Quill veel schade doen, de meeste schade doe je door special attacks met je teamleden te doen. De soundtrack is echt geweldig. Een aantal zeer sterke nummers zijn vrij te beluisteren als je op het schip bent. Vooral veel jaren 80 muziek. Blijft een goede game die het helaas niet zo goed heeft gedaan met verkopen ben bang dat een deel 2 er niet in zit en dat is jammer.”

Dat is een erg leuk spel dat ik met veel plezier heb gespeeld. Het constante gekibbel tussen de teamleden vond ik ook grappig, ja. De soundtrack heb ik vorig jaar op dubbel elpee gekocht. Heel gaaf.

Het is vanuit een andere hoek genomen, maar ik zie de DC boeken toch staan in de kast links.

Please don’t destroy me!

Staat dat ding nou wéér open?

Pete, I’m done running.

Da’s een leuk stuk van het spel.

Altijd nog beter dan die geiten uit Love And Thunder.

Yoooo, listen up, here’s a story…

I am sad.

Weet je zeker dat je daarheen wil?

Atelier Ryza 3 heb ik van de week amper gespeeld omdat de focus lag op Guardians of the Galaxy. Dus maar 2 screenshots deze week.”

Altijd nog beter dan geen Ryza, toch!?

Geleend van NetherRealm Studios?

“Daarnaast nog een aantal screenshots van Star Wars Jedi: Survivor. Bij het spelen van de game krijg ik ook weer zin om de Tomb Raider trilogy te gaan spelen of eens te beginnen aan Uncharted reeks die ik nog nooit gespeeld heb. Ben er niet zo heel goed in, spring constant mis en raak altijd de weg kwijt maar het is heerlijk om te spelen en slechterikken met een lightsaber neer meppen is wel een fijn gevoel.”

De Uncharted spellen zijn ook erg leuk. Daar zit ook best wat humor in.

Zo stond het dorpje niet in de folder…

Hopelijk zitten er kotszakjes bij zo’n rit.

En dat was ‘m voor nummer 105. Weer lekker wat variatie van genres en stijlen en hopelijk volgende week weer. Tot dan!

Wist je dat…?

Seiken Densetsu 3, de originele japanse versie van Trials Of Mana, nooit in het westen is uitgebracht omdat een localisatie niet op de cartridge zou passen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 jaar geleden

king gentel:
“thou haveth readeth a new screenshoteth Sundaye!”
😀

dus jij hebt de ‘naughty novel’ aan je moeder geschonken voor moederdag begrijp ik ?

ik ben niet van de marvel games, noch van de star wars games… en tot overmaat van ramp de atelier games trekken me ook niet! ik doe het niet om je te pesten hoor 😉
Maar die marvel game met name ziet er schitterend gemaakt uit, eerlijk is eerlijk

mooi stukkie weer, leuk gemaakt rainking!

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Das natuurlijk het mooie van dit topic de kans dat wij hetzelfde spelen is ook wel erg klein. Zo heb je genoef diversiteit denk ik dan maar. Jij leert wat modernere spellen kennen en ik de wat meer retro. Wij win 🙂

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

kon het weer eens niet beter verwoorden 🙂

Lavalera
1 jaar geleden

Het is weer een prachtig diverse screenshot Sunday zo. Trials of mana is natuurlijk dikke bonus punten. Spel heb ik vorig jaar de platinum voor gehaald. Vond het zo leuk dat ik alle 3 de playthroughs in 1 keer gedaan heb.
De retro screenies van Kunstschilder vind ik ook echt cool. Doet me altijd een beetje denken aan de jeugd dat ik commander keen, wolfenstein doom etc speelde. Op zijn tijd vind ik het ook nog wrl eens grappig om eens wat retro te spelen.

Uncharted staat wel hoog op mijn lijstje maar mijn schema wisselt nog wel eens wat ik ga spelen afhankelijk van mijn bui dus even wachten tot ik klaar ben met ryza en Guardians en dan kijken waar ik daarna zin in heb. Wat dat betreft zie ik mijn backlog ook meer als bibliotheek waar ik uit pak waar ik zin in heb wanneer ik dat heb.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik heb nog altijd de 3 uncharted games op de ps3 op de planning staan, die ik als tiener al in bezit had maar om de 1 of andere manier nooit opstart. terwijl ik weet dat ze goed zijn! haha. heel raar.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

De derde keer is dan ook meer een speed run voor de trophies dan ben je er zo door heen haha. Ga hem in de toekomst valt nog wel een keer spelen, maae moest en zou de trophy halen als mijn 10e platinum vond ik een mooi nummer daarvoor. Maar anders doe ik ook praktisch nooit een 2e laat staan 3e volledige playthrough voor een plat.

Luigi1985
1 jaar geleden

Grime lijkt in bepaalde opzichten behoorlijk op een from software game

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 mei

SteelSeries Apex 9 Mini – Review