in

Screenshot Sunday #106

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week zijn we er lekker vroeg bij om de inconsistentie hoog te houden. Nee, de ware reden is dat ik vandaag weer eens ouderwets een dagje naar de bios wilde gaan. Toevallig hebben beide films met gaming te maken. De eerste is The Super Mario Bros Movie, die leek me wel grappig en erg mooi gemaakt. Het lijkt tenminste een stuk meer op het bronmateriaal dan die treinramp uit ’93. De andere films is Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves. Ook gebaseerd op een game, maar in dit geval natuurlijk eentje van de tabletop variant. Ik verwacht geen meesterwerk, maar de trailers zagen er best leuk uit. Maar dat is pas later vandaag. Eerst screenshots!

Rainking

Ik ben sowieso verder gegaan met Trials Of Mana. Ondertussen is de groep compleet en is het grote avontuur van start gegaan. Ik blijf het lekker vinden spelen en de cutscenes erg mooi. De bedoeling is om het nog een keer uit te spelen, maar ik ken mezelf, dus we gaan het zien.

Waar kan ik me aanmelden voor het leger?

Must be overcompensating for something.

Wie is deze Pokémon!?

Ook het digitale leven wordt duurder.

Dit weekend is er een open beta van Street Fighter 6. Aangezien dit een beetje mijn go-to fighting game reeks is, wilde ik het zeker even uitproberen. Helemaal omdat Kimberly, één van de nieuwe karakters waar ik benieuwd naar was, te spelen is. Nou, ik kan zeggen dat ik nog geen pot heb gewonnen. Zijn de anderen zo goed of ben ik zo slecht? Ik gok het laatste.

Ik zweer je dat ze er in de character creator beter uit zag.

How much is the fish!?

Je kan anderen uitdagen door bij ze aan een arcade cabinet te gaan zitten.

Er staan ook cabinets met andere spellen. In dit geval Final Fight.

Begin deze week kreeg ik de Day 1 Edition van Trinity Trigger binnen, een RPG in de stijl van Secret Of Mana. Yup, meer Mana. Deal with it. Ik lees en hoor hele wisselende reacties over deze nieuwe game. Voorlopig vermaak ik me er wel mee, al ben ik nog niet zo ver dat ik er echt een definitief oordeel over kan vellen. Een bepaald punt van kritiek over het gebrek aan variatie in de vormgeving van de dungeons zie ik al wel, dus ik ben benieuwd of dat op den duur gaat vervelen. Bij de Day 1 Edition zitten een artbook, een soundtrack op twee schijfjes en een heuse handleiding. WAAAAAAAAAAATTTT!!!???

Ja, ik zie je wel.

Conclusie: inexperienced.

Die kisten zien er wel héél erg bekend uit.

Wie is deze Poh die grap heb ik al gemaakt.

De kaart ziet er niet gigantisch uit, maar misschien lijkt dat maar zo.

Eindelijk eens een logische reactie.

Hoe dan!?

Kunstschilder1987

Gooi de polygonen maar weer weg, want we gaan weer eens lekker naar de wereld van de pixels.

Ultracore is een heerlijke Turrican clone op o.a. de psvita… en daar speelt ie iig heerlijk op. hij is wel moeilijk, zonder een credit te gebruiken kwam ik niet veel verder dan de eerste hoofdbaas te verslaan. al gauw in level 2 ging ik dan ook kassiewijle… gelukkig hebben we de foto’s nog ;)”

Hahaha, voor de echte diehards dus. Lekker pittig.

Hahaha, volgens mij wil er eentje stoefen met z’n nieuwe trophies.

“Verder wilde ik nog wat Aggelos spelen, de wonder boy clone… maar ik ben helaas in de kroeg blijven hangen 😀 het kan zomaar gebeuren! Daarna wel nog flink verder gekomen met Octopath Traveler… daar was mijn character dan wel nuchter in gelukkig ;)”

Het is altijd wel ergens happy hour.

Hier niet in ieder geval.

I have a phobia that someone’s always there

Er wordt in ieder geval wijn geschonken.

Lavalera

En weer terug naar het heden!

“Het eerste spel deze week is Black Mirror. Het spel stond al een tijdje op mijn lijstje en aangezien deze ps plus gaat verlaten heb ik hem maar gespeeld. Het is een avonturen spel met een thriller tintje. Vrij kort met een uurtje of 5 was de platinum binnen. Wel een leuke game op zich. Je moet het mysterie van de familie Gordon oplossen door puzzels ed.”

Je kan zien dat het spel al ietsjes ouder is, want ondertussen gaat de trouwerij definitief niet door. Wat? Hoe bedoel je, dat is een andere Gordon?

“Auto’s, geweren, criminaliteit ik speel natuurlijk Grand The… Oooh wacht even over de top flauwe humor, dildo Guns, explosies en andere maffe stuff vergeten. Oftewel Saints Row The Third Remastered! Het is inmiddels al de 3e keer dat ik dit spel speel en vind het geweldig. Hou wel van overdreven humor in games. Ben nog naar in het begin dus nog niet zo veel screenshots maar hopelijk volgende week meer.”

Pimp my pimp.

Dat wordt een probleem in parkeergarages.

Als hier een vergelijkbaar deuntje bij zit, dan is het helemaal af, hahaha.

“Als 3e en laatste game Guardians Of The Galaxy. Van de week ook uitgespeeld. Het enige minpuntje aan de game is de combat. Peter quill zelf doet amper damage en je bent te afhankelijk van de schade van je team mates. Ik hoop dat er een deel 2 komt want de rest is wel geweldig. Goede humor goed verhaal.”

Ik ben bang dat er geen vervolg komt, aangezien het spel niet goed genoeg verkocht. Wat helaas weer een beetje de schuld was van de Avengers game.

Heeft er iemand een ruitenkrabber?

De moderne koptelefoons worden echt steeds lelijker.

En dat was ‘m voor nummer 106. Naast de bekende titels ook een paar minder bekende en dat vind ik altijd mooi om te zien. Voor je het weet kom je een keer je nieuwe favoriete game tegen. En is het deze keer niet, dan misschien volgende week. Tot dan!

Wist je dat…?

De World Tour mode van Street Fighter 6 zich in Metro City afspeelt, dezelfde stad als in Final Fight?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Wat vroeg zeg. Ik wilde net screenshots insturen 😉 maar in had ook niet echt op de tijd gelet. Dan zijn ze voor volgende week. SF6 ziet er wel tof uit trouwens.

Snap niet dat alle vechtgsmes zo snel na elkaar komen. Misschien wil ik SF6 of MK1 of Tekken 8 wel weer eens gaan proberen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

jaja allemaal smoesjes om te verzaken 😀 😉

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Was mij ook al opgevallen dat het wel allemaal kort op elkaar uit komt. Typisch is dat. Ik twijfel zelf ook nog om 1 van de 3 te halen maar omdat ik niet echt mp speel weet ik het nog niet. Misschien haal ik wel de ultimate bundel later zoals met bijv mk11 en tekken 7 haha.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Tekken 7 heeft een definitve edition. Die heb ik toevallig zelf een maandje of 2 geleden gehaald. Volgens mij met alle karakters/dlc. Van SFV heb ik de Championship edition wel eens gezien en dat zijn volgens mij de meeste karakters wel in een bundel. Hoe dan ook wacht ik nog wel even. Ben nou niet zon fighter fan dat ik per se alles op dag 1 wil hebben. Als er een bundel is met de meeste chars heb ik er ook genoeg plezier van in een dikke sale :p

Kunstschilder1987
1 jaar geleden


ik zou alleen nog maar final fight spelen, veel mooier! hahaha
ziet er wel gaaf uit, alleen jammer dat jouw zelfgemaakte character met dr gezicht tegen een vrachtwagen is opgelopen… kan gebeuren! 😉
zeg maar die chun-fun-li oeh yeah! wat een mooie beentjes 😀


dat black mirror ziet er wel gaaf uit… dat shot met die oude wagen in het fuchsia/roze landschap is geweldig sfeervol mooi gemaakt.

Mooi stukkie weer Rainking, als altijd!

Lavalera
1 jaar geleden

Mooi divers weer zo. Wat dat betreft is het mooi om te zien hoeveel afwisseling we hebben elke week. En als ik een keer geen jrpg speel doet Rainking het wel haha.
Trials of mana is niet zo lang, uurtje of 10 ben je er wel door heen, dat moet zelfs voor jou te doen zijn :p Trinity Trigger ziet er ook wel leuk uit maar als de reviews gemixed zijn wacht ik nog wel ff op een salw. Heb nog genoeg actie jrpg om te spelen in de backlog.
Street fighter 6 ziet er wel uit dat er ook genoeg content is voor single players. Het vechten tegen anderen en de pc blijven de hoofd modus, maar world tour is wel een welkome afwisseling voor mensen die graag solo dingen doen in dat soort spellen.
Octopath ziet er ook weer goed uit. Is een beetje een moderne retro look. Het voelt oud maar toch modern.ben wel benieuwd hoe die speelt. Moet er nog een keer aan gaan beginnen als ik ruimte heb in de kalender haha.

Guardians is helaas slecht verkocht ja en dat is zonde. Het is op de combat na een goede game. Maar wie weet dankzij ps plus en gamepass waar de game op staat is die toch populairder geworden. Ik denk dat het probleem dat Eidos niet meer van Square is maar Embracer het ook wel lastiger maakt om een deel 2 te maken. Even afhankelijk waar de rechten liggen. Maar kan altijd hopen natuurlijk.

Esports Team

Razer Huntsman Tournament editie