in

Screenshot Sunday #107

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form

Het lijkt wel of er altijd wel een sale aan de gang is op PSN. Ook nu weer. Ik vind het dan altijd wel leuk om er even doorheen te bladeren, want voor hetzelfde geld zit dat spel dat je nog wilde hebben ertussen. Normaal gesproken beslaat zo’n sale ongeveer vijftig pagina’s. Deze keer waren het er maar liefst TACHTIG!!! Ik ben dan ook even bezig geweest het hele zaakje door te spitten, maar uiteindelijk heb ik maar liefst acht spellen weten te scoren voor nog geen vijftig euro. Het zijn sowieso bijna alleen maar indies, want triple A titels koop ik normaal gesproken op schijf. Hmmm, ik ruik voer voor een bepaalde wekelijkse rubriek.

Rainking

Toen ik aan mijn playthrough van Trials Of Mana begon, heb ik een denkfout gemaakt. Voor de platinum trophy moet je het spel drie keer uitgespeeld hebben, zodat je een bepaalde andere baas krijgt. In het spel kun je een groep samenstellen uit zes personages en er zijn er steeds twee die een verhaallijn delen. Ik had alleen de fout gemaakt om Duran als leider van de ploeg te kiezen, want die deelt zijn verhaal met Angela, die ik de vorige keer als main had. Toen ik erachter kwam, had ik alleen al tussen de zeven en de acht uur in het spel zitten en dat werkte toch wel een beetje demoraliserend. De volgende dag, echter, ben ik toch maar opnieuw begonnen en heb ik Charlotte aan het roer gezet en de samenstelling verder gelijk gehouden. Ik ben er nu wat sneller doorheen gescheurd, doordat alles nog vers in het geheugen zat. Ook heb ik de speelbare intro’s van de companions overgeslagen en dat scheelde behoorlijk wat tijd. Die had ik de vorige keer wél gespeeld, maar ik weet nu wel hoe die gaan en gevonden items kun je toch niet meenemen. Op de groepsfoto na zijn de screenshots van na het moment dat ik met de vorige samenstelling gestopt ben.

De nieuwe formatie.

Ik heb zelf ook altijd moeite met gebeurtenissen langer dan drie dagen geleden.

De naughty novel blijkt niet voor iedereen te zijn, ghehehe.

Shit, I think I’m in love…

Cannon travel is ook weer terug.

Ik heb een spel uitgespeeld! Ik heb een spel uitgespeeld! Slingers! Ballonnen! Confetti! Ik weet het, het klinkt heel indrukwekkend, maar dat is het voor geen meter. Deze week was er namelijk een showcase en… Nee, niet die van PlayStation… Er was deze week dus een showcase van de nieuwe Alone In The Dark. Daar hebben ze al eens wat van laten zien en leek me een heel mooi spel te gaan worden. Het deed me denken aan de remake van Resident Evil 2 en dat spel vind ik echt geweldig. Ik moet bekennen dat ik geen ervaring heb met de oorspronkelijke reeks op de PC, maar dat kan ook in mijn voordeel werken. Daardoor heb ik geen roze bril of potentiële antipathie. Het eerste deel dat ik speelde was The New Nightmare op de originele PlayStation, wat een beetje een Resident Evil kloon was. Dus voor mij zou het full circle zijn. Maar welk spel heb ik nou uitgespeeld? Tijdens de showcase werd Alone In The Dark Prologue aangekondigd, een korte demo waarin je als een jong meisje speelt. Het is helaas binnen no-time voorbij, maar je krijgt wel een voorproefje van het sfeertje en dat smaakte zeker naar meer.

Ze hebben gewoon verhalen van Verne en Wells in huis liggen.

Crap, alsjeblieft niet een kamer vol standeelden.

Oh, come one. Bear with it!

Zo’n shot belooft nooit veel goeds.

Wat!? Gaan we spelen als Jodie Comer en David Harbour!? Gimmegimmegimme!!!

Luigi1985

Vorige week op zaterdagavond dacht ik alle screenshots van die week wel binnen te hebben. Omdat ik de zondag een flinke tijd van huis zou zijn, besloot ik zaterdagavond laat aan de post te beginnen, zodat het kort na middernacht en dus op zondag op de site zou verschijnen. Wat ik op dat moment niet wist, was dat er nog screenshots aan zaten te komen. Die zouden meegenomen worden naar de week erna en mogen er nu zeker zijn.

The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom is echt goed geworden en ik heb nog niet eens een echte missie of dungeon uitgespeeld (als die er überhaupt zijn). Soms raak ik wel gefrustreerd door het prutsen met materialen of los ik het op een totaal andere, belachelijke manier op. Niet wat Nintendo bedacht heeft in ieder geval. Das wel tof dat de puzzels flexibel op te lossen zijn.”

Geronimoooooooooooo!!!!!!

Ik wil met jou in een luchtballon.

Dit hebben ze overduidelijk gejat van Genshin Impact.

I’m a poor, lonesome cowboy…

Kunstschilder1987

Ben je er weer klaar voor om weer terug in de tij… whatthecrap!? Nou, eh, blijkbaar niet zo retro als anders, maar toch weer terug met een paar interessante titels.

Half-Life 2 op de PS3. Een spannend verhaal en mooi vormgegeven, met goede graphics (voor ps3) – creepy muziek en een geweldig sfeertje. Deze staat op “the orange box” van valve… een mooie verzameling games :)”

Dit is echt zo’n klassieker die me erg goed lijkt.

Nee, dank je. Ik steek m’n vingers net zo lief in een stopcontact.

“Ik ben eindelijk eens begonnen met White Knight Chronicles: Origins op de psp, al speel ik m op de PsVita. De analoge stick van de psp vind ik namelijk niet prettig. deze game is een prequel op de 2 ps3 games, white knight chronicles 1&2. daar ben ik echt helemaal verliefd op, echt een paar van mijn favoriete rpg’s aller tijden. helaas eindigt de 2e game met “to be continued” maar is een vervolg nooit gekomen omdat de studio failliet is gegaan. De psp game is, in mijn ogen, lang niet zo goed, al heb ik er ook nog niet al te lang in zitten zover. Komende tijd eens wat meer tijd erin steken wellicht. Ik ben hieraan begonnen omdat ik bij octopath traveler na ruim 30 uur echt vast zit en geen zin heb dat met een heleboel grinden op te lossen…”

Ik heb beide PS3 spellen, maar eerlijk gezegd nog niet gespeeld. Ze schijnen wel erg goed te zijn.

“Mooi, dan heb ik tijd om even de screenshots te uploaden op insidegamer.nl!”

Af en toe zijn devs nou niet bepaald creatief als het aankomt op het verzinnen van namen voor de speelbare karakters.

Hopelijk wordt het dat ook.

“Ook heb ik Saints Row 2 gespeeld (xb360 op xb1). 1 van de eerste missies moet je een maatje uit de rechtszaal bevrijden terwijl die net veroordeeld wordt voor 360 moorden uit de eerste game 😀

Kijk, hebben we eindelijk een antwoord op de vraag hoeveel de vis kost.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb opeens zin in kibbeling.

“Deze game start met een character customizer, en dus herkent je tegenspeler je niet na de gebeurtenissen van game 1. mijn gemaakte character ziet er natuurlijk heel anders uit. wel met heel veel humor dit ‘foutje’ in de verhaallijn opgelost, is mijn mening althans. Erg creatief.”

Akimbo

Luigi1985 is niet de enige die The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom heeft gespeeld. Ook Akimbo is in het nieuwe avontuur gedoken.

“Volgens mij heeft Link iets te veel assassin’s creed gespeeld.”

Lavalera

Zondagochtend, het door mij zo gevreesde moment, niet wetend met hoeveel de Google Form teller omhoog zal gaan. <ding> Yup, here we go again!

“Als eerste game hebben de prachtige indie game Planet Of Lana. Kleur rijk en een mooie stijl. Qua gameplay lijkt dit veel op Inside. Je ontwijkt vijanden zonder combat en lost puzzels op. De game is vrij kort net een uurtje of 5 ben je er door. Absolute aanrader.”

Van de trailers kreeg ik hier ook zeker een Limbo en Inside gevoel bij. Het lijkt me dan ook een erg mooi spel.

Dit is overduidelijk nog van voordat Yuna de summoning heeft uitgevoerd.

Meer mensen sterven van het maken van selfies op dit soort plekken dan aan roken.

The chances of anything coming from Mars are a million to one, he said…

“De volgende game is The Last Of Us Remastered. Een game die zich afspeelt in een soort post apocalyptische wereld overlopen door zombies. Je speelt als Joel en hebt als doel om Ellie af te leveren. Tijdens de reis moet je kiezen of je de zombies aanvalt of er om heen loopt. Vooral een game om in de donkere uurtjes te spelen dan geeft het extra spanning.”

Dit is echt één van de beste openings scenes ooit.

It’s probably nothing.

Ik zet de Y as standaard op inverted, maar dit gaat me dan weer net te ver, he?

“De volgende game is Persona 5 Strikers. De Persona makers zijn dol op het maken van spinoffs. Zo heb ik al screenshots gedeeld van de dancing game, zijn er arena vechters en er is een mobiele game zelfs. Persona 5 strikers is een samenwerking met Omega Force. De maker van de Dynasty Warriors games. Dat zijn musou games waarin je hordes na hordes aan vijanden neer slacht. Combineer dat met een turn basedife sim jrpg als persona en je krijgt Strikers. En het werkt. Het is een vervolg verhaal op de originele Persona 5. Het grootste verschil is dat battles zich dit keer dus niet als turn based zich afspelen maar in ware musou stijl. Lekker bruut hack en slash werk, maar nog wel steeds aan de hand van de Persona skills. Een erg verslavende game waar ik me weer uren mee kan vermaken.”

Ik had deze een keer geprobeerd, maar het bleek helaas niet voor mij. Wel weer erg toffe screenshots.

Road trip! Op naar de video game shops.

Dit moet zeker weten Lavalera’s favoriete moment in een Persona game zijn. Zonder twijfel.

Jaaaaaaaa!!! Eindelijk een screenshot met Futaba erin.

En nóg meer Futaba! Thanks, man!

En dat was ‘m voor nummer 107. Er waren lekker veel inzenders deze week. Hartstikke bedankt daarvoor. We gaan zien wat het volgende week wordt. Tot dan!

Wist je dat…?

Tears Of The Kingdom alweer het TWINTIGSTE Zelda avontuur is!?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Waaaat Rob heeft een spel uitgespeeld??? Stop de persen! Extra ingelast journaal!
Maar even zonder dollen gaaf om te zien dat jij trials uitgespeeld hebt. Zelf ben ik er ooit eens aan begonnen na jouw advies. Het spel speelt zo heerlijk weg en ziet er nog leuk uit ook. Je bent er vrij snel door heen dus als je een fout maakt is dat niet zo heel erg haha.
Mooi om te zien dat er meerdere mensen genieten van Zelda. Het spel schijnt het erg goed te doen en ben blij voor de fans dat het zo leuk is om te spelen. Het is alleen niet mijn ding. De art style vind ik persoonlijk niet zo. Maar goed ieder zijn ding 🙂
En dan zien we ook nog gewoon Half Life 2. Ik weet nog goed dat ik die ooit in een special edition van de orange box as schafte op pc met een half life 2 T-shirt erbij. Puur omdat half life zo gaaf was. Als er 1 spel is waar ik graag een remaster of remake van zie is het wel HL2. Nog steeds 1 van de beste shooters en games ooit gemaakt. Wat dat betreft jammer dat Valve geen deel 3 heeft gemaakt.

Elke zondag weer denk ik ach ik heb niet zo veel deze week. En elke week weer moet ik alsnog snijden in de aantallen omdat het anders te veel is haha.
Hij is zoals gebruikelijk in ieder geval weer lekker divers. Wat dat betreft ben ik wel blij dat de smaak bij de meeste van ons zo uit elkaar ligt. Dan hebben we over het algemeen een vrij divers beeld aan spellen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

eigenlijk wel een goed idee maar half life 2 is ook nog prima speelbaar zonder remake moet ik zeggen. in deze vorm is het goed te doen… nouja, vind ik dan, en ik ben sowieso wel een retrogamerd die daar wel tegenkan natuurlijk :p

ik ben zelf ook telkens in de screenshots aan het snijden om er niet teveel te sturen! heel herkenbaar dus 😉

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Als ik echt wil kan ik het wel op mijn aardappel pc spelen, heb hem nog op steam. Maar speel tegenwoordig liever op de console en daar is in die digitale stores niet meer te krijgen en heb geen disc drive, dus vandaar dat ik hem graag als remake zou zien. Wie weet heb ik ooit nog geluk. Denk dat voor veel mensen dat nostalgie is en aangezien je ziet dat de remakes van dead space en resident evil 4 aan slaan denk ik dat Half life 2 ook wel gaat werken. Maar ja Valve is te druk met steam tegenwoordig 🙁

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

alleen al schandalig dat valve niet met ons 2 overlegd heeft welk project er moet komen en wat de prioriteit moet zijn… (smh)
nee maar das wel een goede waar ik vaak aan voorbijga, dat er veel digital only consoles zijn… dus backwards comp zit er uit je eigen collectie ook niet vanzelfsprekend in natuurlijk.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

t screenshot met de teddybeer ziet er heel gaaf uit 🙂
oeh, een lucky luke referentie bij zelda!!!! wat een wild west avonturen daar bij nintendo met het neerhalen van de dolphin emulator!
mooie shots van zelda, ook al is het niet voor mij blijft het een mooie grafische stijl…

the last of us is echt zon game die ik ooit geprobeerd heb maar na 2 minuten wist dat het totaal niet voro mij was, destijds op de ps3. maar man wat zag dat er toen al indrukwekkend uit natuurlijk.

hey hoe heet dat meisje bij persona? voetenbad? rare jongens die romeinen… euh die japanners 😉

mooi overzicht en leuk stukkie weer Rainking…
maar jij hebt dus een hele demo uitgespeeld? WHOAAA!!!

Wat spelen we dit pinksterweekend? 27, 28 en 29 mei

rainking@themovies.ig – The Super Mario Bros. Movie / Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves / Suzume