in

Screenshot Sunday #108

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week las ik een bericht dat de demo van Final Fantasy XVI op de PlayStation Store gespot zou zijn. En ook al wijkt de gameplay meer dan ooit tevoren af van de oude, vetrouwde turn-based gameplay, ben ik er toch wel erg benieuwd naar. Ik had nog de ijdele hoop dat we het dit weekend al zouden kunnen spelen, maar er is een redelijke kans dat-ie eind komende week verschijnt, dus misschien gaan er dan wat screenshots van voorbij komen. Maar tot die tijd…

Rainking

Afgelopen vrijdag kwam Street Fighter 6 uit. Ik weet nog dat ik het vorige deel op de dag van release kocht en behoorlijk was teleurgesteld in het aantal beschikbare modes, of eigenlijk meer het gebrek eraan. Ergens mijn eigen schuld, want ik had het nieuws of de reviews erover niet bijgehouden, maar ik baalde er wel van. Het zorgde er ook voor dat ik sceptisch zou zijn voor een nieuw deel, dus lange tijd nadat Street Fighter 6 werd aangekondigd, deed het me niet zoveel. Daar kwam een paar maanden geleden eigenlijk pas een beetje verandering in en de demo en open beta hebben me uiteindelijk toch over de streep getrokken. Dit weekend heb ik dus een beetje aan zitten rommelen met de drie onderdelen van het spel, Fighting Ground, Battle Hub en World Tour. Ben ik er goed in? Hahaha, nee voor geen meter, maar ik heb er al best wat plezier mee gehad en ik zat op een gegeven moment ruim over de honderd gemaakte screenshots. Dat heb ik terug weten te brengen naar veertig, wat er nog steeds bizar veel zijn, maar ik wou ze jullie niet onthouden.

Als je het spel installeert, dan kun je kiezen welke onderdelen je erop wil zetten, zodat je eventueel ruimte kan besparen. Naast Street Fighter 6 zijn de andere onderdelen Fighting Ground en World Tour, wat betekent dat Capcom de Battle Hub als de base game ziet. In dat opzicht is het een beetje vergelijkbaar met Street Fighter V, al kun je hier zelf rondlopen en eventueel Capcom klassiekers spelen.

Dat is wel een lollig kostuum.

Ryu haalt behoorlijk uit.

Mijn favoriete toevoeging? Deze move van Cammy uit de animatiefilm uit de jaren ’90.

Op naar de arcade!

Zou er een truc zijn om tegen Sheng Long te kunnen vechten?

Fighting Ground is waar de Street Fighter spellen vroeger om draaiden, met arcade, versus en training modes. Ook hier kun je online spelen, mocht je geen zin hebben in het extra gedoe van de Battle Hub. Wat dat betreft kun je wel zeggen dat ze het deze keer een stuk beter hebben aangepaakt en daar ben ik (en vele anderen met mij) erg blij mee.

Ik vind die art gecombineerd met de kleuren echt prachtig.

Deze keer gaat je karakter er ook gehavend uitzien.

De meeste tijd heb ik toch doorgebracht in de World Tour mode. Niet dat ik het voorlopig echt fantastisch vind, maar ik vermaak me er opperbest mee. Ik ben op het moment ook bij maar twee vechters in de leer geweest, dus ik heb nog maar een paar moves tot mijn beschikking en niet degene die ik zou willen.

Maar ik wil díé kant op!

Capcom fighting game sluikreclame.

Vast een Steelseries Apex 9 Mini…

Als ze slim zijn, gaan ze die Blanka pluches echt verkopen.

Booster, is that you?

Blue Bomber cameo!

Oude omaatjes in de rondte slaan is ook gewoon fijn vertier.

Squeeeee!!!

Wacht effe. Is dit…?

Het is!!!

Voor serieuze gangsters gaan ze anders erg makkelijk neer.

Ah, nee, he!? De (a)social media gaat zich er ook mee bemoeien.

Ook heb ik nog een stukje Trials Of Mana gespeeld, al had ik er eigenlijk al veel verder mee willen zijn. Ach ja, wat in het vat zit… Binnenkort maar weer eens goed voor gaan zitten.

Op een gegeven moment kun je een class change ondergaan.

Kunstschilder1987

A Whole New World (PsVita) is een heerlijke arcade stijl 2 button actie platformer die veel invloeden uit de nes tijd neemt van games als castlevania 1+3 of ninja gaiden bijvoorbeeld. Echter, de interessante twist is dat je tussen 2 werelden moet wisselen om verder te komen, waarvan eentje ondersteboven is, wat je soms even in de war brengt maar wel snel went. Verder is het een uitdagende game met nieuwe wapens gaandeweg en powerups, maar dat wordt geleidelijk gebracht. het is een erg leuke indietitel voor de oldschool gamer die van een redelijke uitdaging houdt 🙂 Denk aan een budgetversie van shovelknight. Voor een paar euro is dit echt een aanrader. :)”

Dat ziet er wel tof uit. Lekkere oldschool actie.

My eyes are up here.

Lightning in a bottle!

“Net als de meeste moderne gamers met een xbox one in huis heb ik, nu sinds enkele daagjes, gamepass in huis. Kijk mij eens modern doen! En wat speelt de moderne gamer? inderdaad, GoldenEye 007! Heel leuk gemaakte remake, wat met een knipoog even vermakelijk is om te spelen.”

Eens een retro gamer, altijd een retro gamer! Niks mis mee.

En dan dacht je dat snijbonen raar waren.

Slowest revenge story ever!

Kijk eens wat vrolijker, man!

Was he wearing a parachute!?

“In mijn herinnering waren de bond-girls toch wel echte babes, de tijd staat niet bepaald stil! Deze dame heeft wel hele grote polygonen!”

“Ook heb ik een klein stukje Tunic gespeeld, en de cutscenes met het openmaken van deuren zijn vooral mooi gemaakt in mijn onzinnige opinie :D”

Dit is een heel mooi spel. De art stijl, de gameplay, de muziek, het klopt gewoon. Now tell me, do you like secrets?

“Sesamzaad open u!”

“Deze dame neemt de coronabubbel zelfs nu nog wel ietsje te serieus…”

Lavalera

The Elder Scrolls Online. Een game die ik graag oppak als ik wacht op een nieuwe game. Het mooie is dat je bij deze game zowel een maandelijkse fee kan betalen als er voor kan kiezen om het gratis te spelen. Meestal kies ik voor de f2p versie tenzij ik het van plan ben meer te spelen. Het grootste voordeel van het spel is ook dat je alles in principe solo kan doen als je dat wil. In principe is het dan net Skyrim Online. Elven, orcs, goblins het is een pure fantasie game zoals de andere elder scroll games. Op veel punten voelt het ook middeleeuws aan.”

Dat is altijd wel lekker als je iets hebt waar je tussendoor naartoe terug kan keren. Het hoeft niet altijd nieuw te zijn, als je je er maar goed mee vermaakt.

Persona 5 Strikers. Een spinoff cq vervolg op Persona 5. De combat is als een musou game. En het is verrekte verslavend. Net zoals de andere Persona games is de soundtrack geweldig. Je swingt mee op de muziek tijdens het vechten. Verder draait het spel ook net zoals in Persona 5 om de persona’s en vriendschap banden. Ik ben redelijk bij het einde geloof ik, maar ga nog wel even kijken of ik voor de platinum kan gaan.”

Oh jee… Lavalera heeft mijn Persona 5 zwakte ontdekt en het lijkt erop dat hij er behoorlijk wat misbruik van heeft gemaakt. Thanks, man!

Ja hoor, de diversiteit heeft weer toegeslagen.

Zouden Asuka en Rei hier ergens rondlopen?

En dat was ‘m voor nummer 108. Sorry voor de Street Fighter 6 overkill, maar ik zag gewoon teveel dat ik wilde delen. Volgende week zal ik wat rustiger aan doen. Alhoewel, geen beloftes. Tot dan!

Wist je dat…?

Ik op zoek ben naar een nieuw toetsenbord? Iemand suggesties?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

De FfXVI demo veracht ik donderdag. Ik las ergens dat square altijd 2 weken voor release de demo doet. En laat nou heel toevallig donderdag Summer game fest beginnen. Ik verwacht at die in de algemene show van meneer Keighly langs komt. 1 van de 3 spellen die een hoge kans hebben voor mij op dag 1. Like a dragon Gaiden is een zekerheidje en de andere is Avatar als die dit jaar nog komt, maar dat wordt bij de ubisoft direct aangekondigd.

Goed om te horen dat SF 6 een stuk beter is hij launch dan v. Ik hoor er tot nu toe positieve verhalen over en zo te horen ben jij er ook enthousiast over. Mooi man. Het ziet er ook echt goed uit. Zelf wacht ik liever een paar jaar op de volle editie. Vind die games op zijn tijd grappig maar niet voor de volle mep.

Welkom in de wondere wereld van gamepass kunstschilder! Ik heb een aardig hoeveelheid games kunnen ontdekken die ik zonder gamepass misschien nooit gespeeld zou hebben. Voor mij is het nu 2 1/2 jaar later nog steeds een goede aanvulling op mijn andere games. Ben wel benieuwd hoe speelt goldeneye? Heb de originele nooit gespeeld en hij staat wel in mijn lijst van ooit proberen maar twijfel of die nog wel lekker speelt zoveel jaren later. Tunic ziet er wel gaaf af maar hoorde dat het een potje pittig is en dat is niet voor mij meestal haha.

En tja Futuba was mij al duidelijk na de opmerkingen bij P5r Rob haha. Ik moet w toegeven dat ik soms met jou in het achterhoofd die screenies maak haha.
Volgende week vanuit mij denk ik Diablo, Diablo, Diablo en Diablo (das samen D4) en wie weet wat ik anders heb maar ik denk na dinsdag dat ik niet veel anders speel, zeker met de week vol shows voor de boeg.

Qua toetsenbord eens kijken naar de Steelseries apex 9 mini. Kan me heugen daar ooit eens wat over gelezen te hebben. Schijnt compact te zijn en handig. Hoor alleen wel dat die een boel spam veroorzaakt. Zo’n 30 reviews op een site of zo

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

laat mij toevallig ook nog op zoek zijn naar een automatisch zelfspammend mini toetsenbord!!

om je antwoord te geven, 007 speelt heel erg fijn. het richten is een beetje gestuurd, gaat deel automatisch, en de controls zijn helemaal fijn aangepast op de xb1 controller. ik vind het echt heerlijk spelen, kleine voetnoot, ik speel weinig tot geen fps normaal, dan maar heel kort als ik ze speel. heel soms een ww2 game die effe een avondje voorbijkomt, maar echt veel ervaring heb ik dus niet met het genre. aangezien je gamepass hebt zou ik tig eerder deze aanbevelen dan het origineel, en als retro gamer zegt dat wel iets.

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Top man thanks voor het antwoord. Zelf ben ik ook niet de grootste shooter fan. Vroeger wel. Toen speelde ik veel Unreal Tournament met vrienden en de oudere dooms, quakes, wolfenstein en medal of honor vond Ik toen wel gaaf. Tegenwoordig zijn bijna alle shooters coop of multiplayer of supersnel zoals de nieuwe doom spellen en dat kan mijn brein niet meer aan denk ik haha.
Goldeneye ga ik zeker nog wel proberen moet ik alleen even ik een shooter bui zijn.

Thanks voor het antwoord!

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik heb dat zelf ook, heel erg, ik moet ervoor in de bui zijn, hahaha.
je weet dat die eerste 2 doom spellen ook op gamepass verkrijgen zijn?

om je even iets meer inzicht te geven, wat betreft 007, dit geeft je een wat beter beeld over hoe het speelt denk ik:
comment image?width=1066&height=600

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

eindelijk ook een keer sf2! uit de tijd dat ryu niet te lui was om zich te scheren 😀
is die man met de doos op z’n kop een hooligan die niet op tv wil?
nu ben je heel ruim op tijd met deze post en staat er bij trials of mana een verontschuldigings-foto met de text “sorry for the wait”… ik snap het niet!!!
Voor de goede trucs mbt sheng long ga ik dadelijk eens methans kazan bellen, die zit boordevol goede trucs 😉


die elders scrolls online ziet er gaaf uit, ook al zijn het niet games voor mij. de hele reeks niet, ik heb zo vaak geprobeerd skyrim leuk te vinden maar het lukt me maar niet. achja, blijven genoeg retrogames over hahaha.
Die persona 5 blijft prachtig ook he, en hoor idd wel vaker goede dingen over de soundtracks ervan… lekker van blijven genieten, heerlijk om te zien hoe je er steeds verer induikt 🙂
Hier moest ik wel om lachen:
“Op veel punten voelt het ook middeleeuws aan”… das een heerlijke conclusie wanneer je met je moderne 21e eeuw console en controller thuis zit te gamen 😀 grappig, al snappen we natuurlijk wat je wil zeggen 🙂 😉

toffe beelden, en mooi stukkie weer. in toetsenborden ben ik niet thuis…. was er maar ergens op deze site een review over een mini toetsenbord te vinden… of 14 ofzo 😀

overigens, ik ben dan wel geen snijboon, maar gewoon een rare sperzieboon. zon gek groentje dat overal tussenvalt en nergens bijhoort 🙁 awwww zielig hè 😉

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Het grappige is dat ik tot aan Skyrim ook weinig had met Elder Scrolls games. Weet nog dat mijn broertje echt verzot was op Morrowind en Oblivion maar ik zelf vond rpgs toen nog niet zo. Dat werd pas anders toen ik ouder werd. Die spellen zijn ook niet voor iedereen zo simpel is het.
Ja ik vind het wel fijn omdat ik jaren alleen maar mmos hen gespeeld en pas sinds deze generatie echt meer single player games ik nu nog nieuwe series ontdek zoals Persona. Ik heb na strikers nog 3 Portable te gaan, 4 arena ultimax en 3 en 5 dancing. Dus vermaak me nog wel even haha

Wat spelen we dit weekend? 3 en 4 juni

Wat spelen we dit weekend? 10 en 11 juni