in

Screenshot Sunday #109

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Reclame werkt niet op mij. Als ik een commercial voorbij zie komen, dan heb ik er automatisch vraagtekens bij. Dure schoenen? Ga toch weg! Een nieuwe Ali-Express knock-off? Flikker een end op! De beste autobanden ter wereld? Mij niet bellen! Dus toen ik de afgelopen weken zag dat Lavalera en Kunstschilder1987 best wat plezier hadden van Gamepass, liet ik dat lekker links ligg… Loot River? Somerville? Planet Of Lana? Eastward? Eeeeeehhhhmmmm….

Rainking

VOL-LE-DIG uit eigen beweging heb ik me weer eens aangemeld voor Gamepass. Ok, niet helemaal waar, eerlijk = eerlijk. Ja, Lavalera en Kunstschilder1987 hadden er gedeeltelijk mee te maken, maar er zat nog een duisterdere reden achter. Ik had begin deze week wat verbindingsproblemen. Nadat ik uit een paar online potjes Street Fighter 6 werd gegooid, besloot dat spel te bepalen dat ik aan ragequitting deed en kreeg ik een ban voor een paar dagen. Bedankt, Crapcom! En ook al heb ik genoeg spellen om me tot het einde der tijden mee te vermaken, besloot ik toch eens te kijken naar het huidige aanbod van Gamepass. Daar bleken toch wel een paar interessante spellen aan toe te zijn gevoegd nadat ik het een paar jaar geleden had opgezegd. Naast de bovenstaande titels, zag ik Atomic Heart, Ravenlok, Signalis, Vampire Survivors en Yakuza: Like A Dragon. Echter is het totaal mijn doel niet om deze spellen volledig uit te spelen. Als je me ondertussen een beetje kent, dan weet je dat ik mijn spellen het liefst fysiek heb. Deze dienst gebruik ik dan ook voornamelijk om spellen uit te proberen en eventueel later te kopen als ze bevallen en dan meestal voor de PlayStation. Hopelijk weten een paar spellen me over de streep te trekken.

En dan ga je er logischerwijs van uit dat ik met één van de eerdergenoemde spellen begin. Nope! Niet? Maar wat dan wel? Ja, eh, House Flipper natuurlijk. In dit spel is het de bedoeling dat je huizen opknapt door ze onder andere schoon te maken. Ik was al een paar maanden benieuwd of dit wat zou zijn en nu kon ik het dus eindelijk een kans geven. Mijn conclusie? Het is wel geinig en ik zie wel waarom mensen dit zouden willen spelen, maar dit kan me helaas niet lang genoeg boeien.

Man, wat een dump! Oh, wacht, dat is mijn basis.

Ik heb ik ook nog wat tijd gestoken in Street Fighter 6. Wat World Tour, wat online gevechten, van alles wat. Hier zal ik nog wel vaker naartoe terugkeren, al zie ik mezelf Street Fighter V ook nog wel eens opstarten.

Ze hebben de auto ingeruild voor een truck.

Yay! Chun-Li is fan van mij.

Ik zie het al. Die heeft bruine bonen gegeten gisteravond.

Als Cammy speler moet je je toch aanmelden bij DÉ Cammy club, ghehehe.

Eerder deze week was de Summer Game Fest presentatie met Geoff Keighley. Daar heb ik heel veel wisselende reacties over gehoord en gelezen. Het was zeker niet perfect, maar ik heb toch best wat interessante dingen voorbij zien komen. Daarbij behoorde ook een nieuwe trailer van Lies Of P, wat gebaseerd is op het verhaal van Pinocchio. Maar het werd nog beter! Er was direct een demo beschikbaar. Meteen downloaden die hap, natuurlijk. Ik heb ‘m nog niet uitgespeeld. Op het moment zit ik nog vast bij de tweede baas en die is best pittig, maar ik ga het zeker nog een keer proberen.

Ik krijg hier wel een beetje Bioshock vibes bij.

Dit loading screen vind ik wel origineel. Met ‘now lying’, zijn neus dat de laadbalk is. Oh, en 69%, omdat ik het niet kan laten.

Welcome to Krat.

MAAR er was geen gevaar voor de volksgezondheid.

Oh shit, that’s a big boy!

Mooi blauw = niet lelijk.

Hé, is dat Gehrmana?

Hé, kom je hier vaak?

Would you kindly…?

En hier zit ik vast.

Kunstschilder1987

Onze retro gamer begint deze week met Chained Echoes, een oldschool JRPG met een mooi 16-bit stijltje. Deze had ik toevallig laatst gekocht en even het eerste stukje van gespeeld. Erg tof.

Nou, op het moment mag het wel ietsje minder.

Zo voelt het wel aan vandaag.

Daarnaast hij heeft hij een aantal foto’s ingestuurd van Cursed Castilla EX.

“Ghouls ‘n Ghosts clone die eigenlijk voor mij de ultieme spiritual successor is. ik heb deze lekker op de vita gespeeld 🙂 echt een aanrader in het genre te moeilijke 2d platformers. ik ben nog niet zover dat ik deze uitgespeeld krijg, haha. oftewel nog langer plezier van deze prachtige indie, waar ik een fysieke CE op de vita van heb.”

Dat ziet er inderdaad wel heel erg uit als Ghouls ‘N Ghosts, ja. Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. Als je er maar plezier van hebt.

Zo, die heeft z’n zin niet gekregen, geloof ik.

How’s it hanging?

Die middeleeuwse Uber chauffeur zal dalijk wel om vijf sterren gaan bedelen.

Maar het was nog niet gedaan, want we gaan toch nog effe terug naar vroeger.

Enforcer: Fullmetal Megablaster uit 1992 is een heerlijke shoot ‘m up op de C64 (mini) :)”

Dat soort spellen heb ik vroeger ook wel op de PC gespeeld. Lekker nostalgisch.

En dat was ‘m voor nummer 109. Niet zo lang als anders, maar vind je het gek met dit weer? Het is veels te warm om ook maar iets te doen. Hopelijk is het volgende week wat afgekoeld. Tot dan!

Wist je dat…?

Geoff Keighley, de man achter Summer Game Fest en The Video Game Awards, ooit zijn ziel aan Microsoft heeft verkocht om Mountain Dew en Dorito’s te promoten? #doritogate

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

12 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Wat spelen we dit weekend? 10 en 11 juni

Wat spelen we dit weekend? 17 en 18 juni