in

Screenshot Sunday #110

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form

Ik had effe een kleine hartverzakking vanmorgen. Ik wilde de screenshots die op het Google Form waren binnen gekomen downloaden, maar ik had opeens geen download knop meer. Gelukkig herinnerde ik mij de wijze woorden van IT specialist Roy.

Hierna was ik gelukkig weer back in business. En zodoende zijn er ook deze week weer screenshots te bewonderen.

Rainking

Flashback naar vorige week zondag. Er waren die dag een aantal presentaties die in het teken van Summer Game Fest, waaronder de Xbox Showcase en PC Gaming Show. Die laatste is voor mij niet zo boeiend, maar ik was toch wel benieuwd wat Microsoft in de pijplijn had zitten, ook al heb ik nog geen asbak. Eerlijk = eerlijk, daar zaten best wat toffe dingen tussen, dus ik sluit zeker niet uit dat ik toch een keer een Xbox Series X zal gaan halen. Maar het was nog niet gedaan, want om één uur ‘s nachts, wat technisch gezien bij ons op maandag was, zou er een celebration stream voor Final Fantasy XVI gehouden worden. Ik kwam er al gauw achter dat die stream veel en veel te lang zou duren en dat de langverwachte demo bij ons pas om tien uur ‘s-ochtends te downloaden zou zijn. Dan maar terug naar bed, want een uur of vijf later zou de wekker weer gaan.

Nadat ik ‘s middags thuis kwam, ging meteen de PlayStation 5 aan en werd de download gestart. Gelukkig ging de download rap en kon ik er al gauw mee aan de slag. Mijn doel was eigenlijk niet eens om er heel veel van te spelen, maar meer om een beetje een indruk te krijgen van de karakters en de wereld, maar bovenal van de combat. Sinds Final Fantasy XIII is mijn enthousiasme voor een nieuw deel uit de reeks behoorlijk afgenomen. Dat kwam een paar jaar geleden pas weer een beetje terug door Final Fantasy VII Remake. Ik heb het verhaal van de demo ook niet echt gevolgd. Dat wilde ik meer bewaren voor de uiteindelijke release. Maar de combat beviel wel, dus ik heb er zin in.

Dalijk ga je nog zeggen dat ze hierna nóg een keer gaan pullen…

De scene met Shiva is lekker spectaculair.

Dit vind ik een erg leuke verwijzing naar vroeger.

And it burns, burns, burns…

Awww, so cute.

De gevechten spelen wel lekker.

Dit weekend heb ik bijna alleen maar Bloodborne gespeeld. Jeweetwel, dat spel waar ik mijn muil maar niet over kan houden. Ik zag dat het alweer veel te lang geleden was dat ik er foto’s van had gedeeld en ik had er tijdens het spelen weer een aantal gemaakt. Mocht je houden van foto’s waar de maan op staat, dan zit je in dit geval goed.

The Thinker, this is not.

Onder de maan, rechts naast het hoofd van mijn hunter, kun je een standbeeld zien dat zweeft en nooit verwijderd is.

Eindelijk eens ontdekt hoe je deze in de fik zet.

Dat ziet er niet best uit.

Als je dit spel kent, dan weet je waarom ik geen zin heb om het gevecht met die vijand verderop aan te gaan.

Eeeeeehhhmmm, moet ik je even alleen laten?

Kunstschilder1987

Choo choooooooo!!! All aboard the pixel train!

Primal Light is een heerlijke game, goedkoop op steam te krijgen. het is een moeilijke 2d actie platformer die invloeden van met name mega man en castlevania voelt in gameplay. Daarbij ook de difficulty :D”

Ziet er cool uit, man.

Die vijand zou ook erg gaaf zijn in claymation.

“een conversatie in het game over scherm van Conker’s Bad Fur Day op xb1″

Screenshot Sunday, al twee jaar fokking vervelend.

Scott Pilgrim Vs. The World™ The Game – is een pixel art stijl beat ‘m up die mij erg doet denken aan 99 vidas. als ik me niet vergis is dit een remake van een licensed game die oorspronkelijk uitkwam op de ps3/xb360. Deze beelden komen van de xb1 af :)”

Wacht effe!? Komt er gewoon een game gebaseerd op een amerikaanse strip voorbij? Leukleukleuk! Als het goed is werd deze game op een gegeven moment delisted, waardoor je het niet meer kon krijgen.

De art is erg mooi vertaald vanuit de comic.

Zou die dat overleven, denk je?

Dat is overduidelijk geen Mary-Elizabeth Winstead.

Lavalera

Tijd om wat recente releases te checken.

Diablo IV. Een meesterwerkje uit de stal van Blizzard. Duister, duivels en demonen. En niet te vergeten hordes en hordes aan monsters. Het is duidelijk te merken dat blizzard naar de fans heeft geluisterd en een top prestatie heeft neer gezet met deze game. Het is ook de eerste blizzard game die ik mee maak die 0.0 server problemen met live gang had. Geen bugs, geen glitches, loopt als een zonnetje. Het verhaal zit weer erg goed in elkaar en het einde verklapt dat het verhaal nog niet klaar is en er wel een vervolg komt. Blizzard had al gezegd met 2 dlcs te komen dus echt een verrassing was dat niet.”

Stay a while and listen.

Zo dan! Die zal vroeger op school wel gepest zijn.

“In tegenstelling tot de oudere games is deze wereld wat meer open. Je komt andere spelers tegen. Echter je hoeft er niets mee samen te doen. Je kan als je wil world events samen doen maar je kan ook het hele spel solo doorlopen. Wat dat betreft zit het goed in elkaar.”

Vandaag is roooooooooooooooood…

Cool, het spel brengt je zelfs naar de Bermuda driehoek.

Ik bleek trouwens niet de enige die een zekere demo gespeeld heeft.

Final Fantasy XVI. Van de week kwam de demo uit. Omdat ik nog steeds een beetje twijfels had door de mixed ervaringen met de Final fantasy reeks besloot ik om de demo maar te proberen. Ik kan deze demo vrij makkelijk in 1 woord beschrijven :Wow. Het is te merken dat er inspiratie is gehaald uit series als Game of Thrones. Het verhaal in de demo voelt episch groots en tikkeltje duister. De combat is te merken dat deze ontworpen is door de mensen van Devil May Cry. De muziek is ook enorm goed. Het is duidelijk te merken dat het succesvolle team achter Ff 14 achter het spel zit. Na de deceptie van ff Backstreet boys en het middelmatige 13 ben ik blij dat ik na 7 en 14 toch weer een goede Ff game heb gevonden. En tja het is dan misschien niet zoals de oude ff games, maar de ff games die ik gespeeld heb voelen geen van allen als spellen uit dezelfde reeks. Anyways ik ga me als het spel uit komt van de week goed mee vermaken.”

Hahaha, FF Backstreet Boys vond ik erg leuk. De opmerking dan, het spel niet. Die verdom ik nog steeds te kopen.

Ik wil de manager spreken!

Ja, zie je wel!

Nóg meer Shiva, want daar kun je toch geen genoeg van krijgen?

Zo lang hebben we helemaal niet.

Dat doe je maar in je eigen tijd.

Cool, een zwarte war chocobo.

Wat ben je lelijk als je boos bent.

Die heeft wel een kleurrijke final Fantasy.

Die ziet eruit alsof die een hele slechte adem heeft.

Sorry, Lords Of Cinder moeten zich bij een ander loket melden.

En dat was ‘m voor nummer 110. Ik heb nog niet naar de weersverwachting van de komende week gekeken, maar ik hoop dat het iets minder warm wordt, zodat mensen nog een beetje zin hebben om screenshots te maken. We gaan het beleven. Tot dan!

Wist je dat…?

De naam Scott Pilgrim komt van het gelijknamige nummer van de band Plumtree?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

6 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Review: Smarties: Meltdown (PS2)

Video: De ROG Ally stoot de Steam Deck niet van de troon