in

Screenshot Sunday #111

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form

Onlangs kwam er een spel uit waar ik achteraf deze week wel screenshots van had willen delen. Het spel in kwestie is The Lord Of The Rings: Gollum, waarvan we nu weten dat het niet bepaald de ‘precious’ is die we lief wilden hebben. Normaal gesproken trek ik me niet zo heel veel aan van reviews, omdat ik graag mijn eigen conclusies trek, maar dit spel werd zo universeel neergesabeld, dat ik toch maar even wilde wachten. Óf op een patch die het spel beter maakt (al heb ik begrepen dat één van de problemen in de gameplay zit en die wond heel je niet zomaar even), óf op een significante prijsverlaging. Ik vind het erg jammer dat het zo heeft moeten lopen, want ondanks de negatieve reacties op de trailers leek dit me best een leuk spel. Maar waarom juist deze week screenshots van dat spel? De The Lord Of The Rings nerds zullen ‘m waarschijnlijk al door gehad hebben. Deze week is de elftig-en-eerste (eleventy-first) aflevering van Screenshot Sunday en het leek me wel leuk om dat te combineren met het nieuwste spel dat die wereld heeft voortgebracht, maar helaas gaat dat feest niet door. Welk feest er wél doorgaat…?

Rainking

Heel eerlijk is het bij mij bij hetzelfde gebleven als vorige week. Toen speelde ik nog de demo, maar ondertussen heb ik het volledige spel van Final Fantasy XVI in huis. De demo heb ik nooit uitgespeeld, dus ik weet niet waar die eindigt, maar ik ga er wel van uit dat ik daar nu voorbij ben. Tot nog toe vind ik het erg mooi, al ben ik er nog niet helemaal over uit wat ik van de Eikon battles vind.

Good boy.

Een gewone koelkast lijkt me tóch praktischer.

Jaja, dat zal wel weer.

Eeeehmmm… Die rooie stip?

Ik hoopte op +4 strength en +4 stamina.

Doehoei!

Toffe, iconische Final Fantasy vijand.

Breng dit bericht zo snel mogelijk naar Harry.

Daarnaast heb ik dus nog wat Bloodborne gespeeld en ben ik alweer in de The Old Hunters DLC terecht gekomen, waar de bizarre omgevingen en bazen gewoon lekker doorgaan.

Eens een keer een heel tof wapen opgepikt.

Je weet dat je er omheen kan lopen, he?

Eh, mag ik daar even over nadenken?

Zijn ze hier nou ook al aan de weg bezig?

Op een gegeven moment kwam ik aan bij Lady Maria, een redelijk pittige baas. Daar heb ik altijd best moeite mee, maar deze keer ging ze al bij mijn tweede poging neer. Niet slecht voor mijn doen.

TomKauw

Hé, nieuwe inzender! Altijd leuk om te zien. Welkom!

“Ook als nieuwkomer is Diablo IV gewoon echt genieten. Had niet gedacht dat ik zó goed zou gaan op alle deprimerende scenario’s en het ‘edgy’ demonische stijltje, maar verdomme: het is een vibe. Vooral in de cutscenes valt op hoe sfeervol en stilistisch dit duistere geheel kan zijn.”

Volgens mij zag ik dit spel laatst op een ROG Ally lopen en dat zag er niet verkeerd uit. Aan de ene kant lijkt onderstaande dame me de nieuwe Alcina Dimitrescu, maar ik heb er nog geen ‘I want her to step on me’ memes over gezien.

Kunstschilder1987

Hij is natuurlijk weer van de partij en… the crap!? Ja hoor! Hij heeft gewoon screenshots ingestuurd van een spel gebaseerd op het werk van J.R.R. Tolkien! Gaat die elftig-en-eerste verwijzing tóch nog op.

LEGO: The Hobbit op psvita lijkt helaas niet in alles op de ps3 versie waar ik zo dol op ben, maar zeker geen verkeerde handheld game :)”

De behehergen op, de keheherkers in, vooruit met fliiiinke pas.

Second breakfast, here we go!

Leuk, maar waar is je vuurwerk?

“De Little Big Planet games zijn altijd een favoriet van me, en het character sackboy voorop! ik vind het altijd prachtig gemaakt.”

Klinkt toepasselijk. Helemaal zelf bedacht?

No time to explain!

Ik gok dat die tijd voorbij is.

Sackboy zelf kijkt wat minder gelukkig.

Daarnaast kreeg ik ook een aantal screenshots binnen van indie platformer Shovel Knight.

Oh jawel, het is weder zo ver!

“Goh, die Nico Dijkshoorn ziet er in het echt heel anders uit!?!”

Dát zou pas irritant zijn.

Ik ken dan weer alleen de window of hope.

Dát is pas een feest.

Ook speelde hij nog Pokémon XD: Gale Of Darkness op de Gamecube.

Nou, bedankt, hoor…

Oh jee, die heeft Pikagra nodig.

Ja, want dáár gaan we de oorlog mee winnen.

Die zal geen Smart rijden.

Ik zie het al. Die vraagt zich af hoeveel de vis kost.

“Blijkbaar kunnen niet alle pokémon tegen een goed grapje!?! BURN!!”

Lavalera

Hij heeft de laatste dagen lekker wat tijd aan Final Fantasy XVI besteed.

“Voordat ik dit spel kocht heb ik zitten twijfelen. Final fantasy games verschillen namelijk nog wel eens in kwaliteit. Het zag er allemaal goed uit en de het team achter de succesvolle mmo Final Fantasy 14 zat erachter en toch wou ik wachten op de demo. Nadat de demo mij weg geblazen had kwam het spel er op dag 1. Het verhaal heeft enorme Games of Thrones invloeden. Het karakter Goetz doet me zelfs denken aan Hodor. De wereld is duister maar ook levendig en mooi op veel plaatsen. Epische muziek, moogles, chocobos en zoals het hoort een versie van Cid. Het is dan minder rpg en volledige action combat. Maar in alles is het nog steeds een Final Fantasy game. En een erg goede tot nu toe.”

Dat het team van Final Fantasy XIV hier aan heeft gewerkt heb ik wel vaker als argument gehoord en ook al heb ik zelf niet echt veel ervaring met de MMO, maakte het me wel hoopvol dat we weer eens een goede mainline game zouden krijgen.

Heeft dat koninkrijk ook een troon?

Als je genoeg delen van de reeks gespeeld hebt, dan hoor je nu een bepaald deuntje in je hoofd spelen.

Pffft, ik heb er 24 moeten wachten op een officiële vertaling van Seiken Densetsu 3.

Ah, nee he!? We hebben een verkeerde afslag genomen en zitten nu in Xenoblade Chronicles.

Ik ben een TikTok dansje aan het opnemen.

Meestal zit het onder het bed, maar vooruit.

De moogles zien er weer goed uit.

We off to see Garland?

Niet nóg een slachtoffer van Extremis!?

En dat was ‘m voor nummer 111. Volgende week zondag ben ik het grootste gedeelte van de dag van huis, dus wil de post van die dag erg vroeg plaatsen. De deadline voor het inleveren van screenshots wil ik dan ook instellen op zaterdagavond. Dus wil je wat insturen, dan moet je er nét iets eerder bij zijn. Tot dan!

Wist je dat…?

LEGO: The Hobbit de gebeurtenissen van de eerste twee films beslaat en dat een geplande DLC van de derde film geannuleerd is?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
3 maanden geleden


hé die iconische ff vijand ken IK zelfs! haha, who knew!
vraagje, naar welke harry moet die postduif, naar harry vermeegen?
MARIAAAAAAA – you gotta see her!?! ding ding ding…

mooie screenshot van diablo @Tom! ik vertrouw die griet niet helemaal eerlijk gezegd 😉


the iron kingdom, ligt dat in de buurt van the mushroom kingdom? 😉
prachtige graphics dat FF van jullie zeg… ook al is het niet mijn ding blijf ik me fascineren. die enerlaatste SS is echt heel mooi

Zo, mijn onzinnige bijdrage aan de huidige zeitgeist is weer een feit 😀
Leuke SS weer andermaal Rainking!

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Het is herkenbaar. Ik heb ook wat games waarvan ik denk WOW dat ziet er gaaf uit ook al weet ik dat de game niets voor mij is. De sfeer in de meeste Soulslikes bijvoorbeeld is bijna ongeevenaard qua duistere en gevaarlijke sfeer. Maar het is voor mij vaak te moeilijk en frustrerend om er echt ver in te komen haha. Ik hou het dan wel bij een beetje aanklooien in die spellen die ik via gamepass/ps plus kan spelen. Dan kan ik het snel aan de kant leggen zonder ik er veel geld aan uit moet geven.

Lavalera
3 maanden geleden

Welkom bij Screenshot Sunday the Final Fantasy edition 😉 Soms heb je
dat gewoon een grote game die iedereen graag op dag 1 wil spelen en dit
is er wel eentje van. Dingetje wat ik was vergeten in mijn text maar wel
echt een geniale optie vind in de game is de Active Time Lore. Als op
welk moment dan ook je op de touchpad op je controller klikt krijg je
een scherm te zien met informatie over de personen en de omgevingen die
je ziet. Het is natuurlijk niet voor iedereen weg gelegd, maar voor de
lore nerds, weer echt en geniale toevoeging,.

Ik heb echt helemaal niets met Pokkemon. Maar dat Lego spel ziet er wel grappig uit. Moet eerlijk bekennen dat ik tot nu toe alleen nog maar Lego The Skywalker Saga heb gespeeld. Heb er nog wel een redelijk aantal in de backlog/bibliotheek zitten zoals de Lego Marvel games, Lego Harry Potter en deze Hobbit ook geloof ik haha.

Die bewuste dame uit het screenshot van Tom is Lilith. Lady Dimitrescu had op de 1 of andere manier een bepaalde uitstraling als Leuke dame met een slecht tintje. Lilith daarentegen is gewoon pure Evil. Als je dr ook ziet in de game is dat toch minder “aantrekkelijk” dan wat Lady Dimitrescu was :p

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik ben iemand die heel erg in de lego games is gedoken, en ik vind er een paar heel erg gelukt, maar een paar ook aanzienlijk minder.
Enkele van de goeden zijn, mijns inziens, de Lego Batman reeks, de Lego hobbit/Lord of the Rings, Jurassic park games. hier gebruiken ze namelijk de originele audio uit de films die ze dan aanvullen met visuele lego grapjes. door de bombastische orkest-muziek krijg je een heel episch gevoel terwijl je naar lego staart. dat maakt het leuk, vind ik 🙂
Hetzelfde geldt ook voor de star wars games, die gebruik maken van de echte audio geloof ik. zover ik het kan overzien, ik heb de laatste lego star wars ook, maar nauwelijks gespeeld… ik heb niks met star wars, noch met ruimte/sci-fi games en films. gewoon niet zo mijn smaak 🙂

Harry potter vind ik bvb vele malen minder… die heeft geen gesproken audio om te beginnen. Alles met tekst, dan wordt het al een stuk minder inmijn beleving om dat epische gevoel te krijgen. ook de muziek is -zover ik weet want ik ben ook geen harrie fan) niet uit de films.

Van de niet licensed lego games is, naar mijn mening ‘lego city undercover’ echt een geweldig pareltje. Er is een spinoff voor de 3ds die geweldig leuk speelt, vaak voor 5 euro te krijgen in veel stores… werkelijk waar een koopje. Ook de console versie is fenomenaal. Dit is een ander verhaal dus als de 3ds versie. Voor t gemak kort door de bocht: LEGO GTA. Zo speelt het namelijk, beide games. ook al ben je dan wel een politie en niet de bad guy…

Ik hoopte zelf altijd op een game van ghostbusters of gremlins in de lego stijl, die lijken me daar perfect voor! maar helaas. voglens mij is er ooit iets geweest in die richting met de lego dimensions poppetjes die je moetkoppelen aan een lego bouwwerk dat je aansluit op je ps3 of weet ik het… die onzin ga ik niet aan beginnen 😛

enfin, genoeg legogame-nerderij voor een maandag! hahaha.
Ik heb een vreemde smaak 😛

Lavalera
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

HAHA wow dat is een uitgebreide analyse. Thanks maat 🙂 Scheelt dat ik veel van die lego games via Games with Gold of PS plus heb “gekregen”. Dus als de games dan minder zijn zoals de Harry Potter games ach :p

De Batman games heb ik alle 3, de movie games, de marvel heroes/villains games, Indiana Jones, Pirates of the Carribean en City Undercover heb ik ook. Ik zal dan nog eens kijken naar Jurrasic Park als die weer eens in de aanbieding is. Die is regelmatig voor een paar euro in de stores te krijgen.

Ik lag vaak dubbel tijdens het spelen van de Skywalker Saga. De humor is zo heerlijk droog. Games zijn vaak ook redelijk simpel en relaxed. Het zijn ook meer games als je gewoon even zin hebt in iets simpels en humoristisch tussendoor. Dus als ik zo’n bui heb pak ik wel weer zon spel op.

Lego Gremlins lijkt mij dan weer echt helemaal geweldig. Gizmo met zijn “bright light”. Man die films heb ik toen ik mini Lavalera was elk jaar met kerst gezien. Jeugd sentiment noemen we dat haha.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Haha alles dat t waard is om te doen, is t waard om goed te doen.
Ik ben t helemaal met je eens, Lego games noem ik comfortgaming. Simpel, droge humor, iemand kan meedoen maar niets hoeft.

Mocht je city undercover nog niet echt geprobeerd hebben, gun jezelf die ervaring ‍️:)

Laatst bewerkt 3 maanden geleden door Kunstschilder1987

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 juni

VR: Mijn eerste ervaring smaakt naar meer