in

Screenshot Sunday #112

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik was druk bezig met het schrijven van een intro over hoe weinig nieuwe games die mij aanspreken er de tweede helft van dit jaar uit zouden komen vergeleken met de eerste helft. Nadat ik een release kalender bekeek, bleek er toch meer aan te zitten komen dan ik dacht. En dan zijn er ook nog spellen die wel aangekondigd zijn voor dit jaar, maar nog geen release datum hebben gekregen, zoals de Suikoden I & II HD Remaster. Ik kon niet anders dan de hele intro wissen en nu staat er dit voor in de plaats. Dussssss…

Rainking

Mijn ervaring met MMO’s bestaat voornamelijk uit World Of Warcraft eeeeeeeeennn… that’s it! Ik heb sindsdien wel eens andere games binnen het genre geprobeerd, maar dat was altijd van korte duur. Ondertussen hoorde ik regelmatig voorbij komen hoe goed Final Fantasy XIV wel niet was. In principe had ik zelfs een fysiek exemplaar van het spel. Die had ik een keer gekozen als extra gratis spel tijdens een actie bij Dixons. Maar dat was nog het originele spel en zoals je misschien wel weet flopte dat zó hard dat Square Enix terug ging naar de tekentafel en het vanaf de grond opnieuw opbouwde. Final Fantasy XIV: A Realm Reborn werd een ongekend succes en heeft al vier uitbreidingen gehad.

Maar waarom had ik het dan nooit eerder geprobeerd? Toen ik het origineel kocht zat daar wat gratis speeltijd bij, al heb ik daar waarschijnlijk niet volledig gebruik van gemaakt. Ik vond het wel aardig, maar niet geweldig. Toen ik jaren laten zag dat er een trial van de nieuwe game was, wilde ik dat uitproberen, maar ik liep tegen een probleempje aan. Omdat ik door de aankoop van het origineel en het gebruik van de bijgesloten speeltijd in principe een Square Enix account had waarop een betaald abonnement stond, kwam ik niet in aanmerking voor het proberen van de trial. Ik had ook geen zin om een ander Square Enix account aan te maken, dus ik liet het maar aan me voorbij gaan. Tot ik afgelopen week op de PlayStation Store zag dat er een PS5 versie te downloaden was. Ik ging er van uit dat het wederom tot niets zou leiden, maar downloadde het toch maar even. Tot mijn verbazing kon ik gewoon inloggen en heb ik meteen maar een karakter aangemaakt.

In de comments van de ‘wat spelen we dit weekend’ van afgelopen vrijdag schreef Lavalera: “Ik hoop dat je een beetje door het begin kan komen. Het eerste stuk van ff 14 is qua verhaal veruit het zwakste.” Dat kwam overeen met wat ik had ervaren. Waar ik met World Of Warcraft en diverse andere MMO’s gewend was dat ik redelijk gauw in de actie kon duiken, merkte ik dat dit spel erg traag op gang komt. Maar de populariteit ervan is er natuurlijk niet voor niets, dus ik wil nog wel wat verder spelen.

Adventure awaits!

I understood that reference!

Ik heb jullie al vaker verveeld met mijn voorliefde voor soulslikes, maar vandaag wou ik daar een dimensie aan toevoegen. Nee hoor, grapje. Dat zou ik jullie nooit aandoen. Ik ga juist een dimensie verwijderen, ghehehe. Salt And Sanctuary is een beetje een 2D soulslike met een hele aparte art stijl.

Are we ever really here?

Wat gaat er op dit moment door u heen?

Shortcut!

Kunstschilder1987

Back to kick ass and chew bubblegum, deze keer speelde hij Duke nukem 3D: Megaton Edition. Come, get some!

Jetzt im kino!

Hello, 911 emergency? There’s a handsome guy in my house.

Ik dacht dat bioscoop Rex niet meer bestond.

I don’t have time to play with myself.

Na al het macho gedrag en guns versus aliens geweld, bleek hij ook nog een aantal screenshots te hebben van het veel vrolijker uitziende Rayman Origins.

Lavalera

Als je van RPG’s houdt, dan zit je nu goed, want hij heeft twee erg toffe titels gespeeld.

“Aangezien mijn vakantie is begonnen vond ik wel dat ik ruimte had voor een nieuw spel naast Diablo en Ff16. De keuze was niet zo moeilijk aangezien Persona 3 Portable nog op mijn lijstje stond en beschikbaar is op gamepass. Persona is inmiddels na Yakuza/Like a Dragon mijn 2e favoriete game serie. Persona 3 krijgt volgend jaar een remake maar wou toch ook deze portable versie spelen. Strakke muziek, goede turn based battles met persona’s en de social links. Een typische Persona game waar ik me prima mee ga vermaken.”

Hé, dat is toevallig. Ik ga vandaag ergens Persona 3 FES voor de PS2 halen en mogelijk ook een Aegis statue. Dit schijnt wel een goed spel te zijn, namelijk.

Ghehehe, dat klopt.

Kept you waiting, huh!?

Dat krijg je als ze teveel Nicki Minaj draaien.

Here, take this.

Holy JRPG, Batman!

Daarnaast ging hij natuurlijk ook verder met Final Fantasy XVI.

“Wat een geweldige game is dit. Flashy action Combat. Ijzersterk verhaal met game of thrones invloeden (iets met Ice en Fire, zonder al te veel spoilers). Goede en herkenbare Final Fantasy deuntjes. En het ziet er absoluut prachtig uit ook. Het enige minpuntje voor mij blijft de lipsync op de Engelse stemmen. Ik speel dit soort spellen liever met Japanse audio, geeft net een tikkeltje extra dimensie er aan. Maar goed gelukkig zijn de Engelse stemmen prima in dit spel en niet zo cringe als bij veel anime. Maar verder echt geweldig. Wat een geweldig game jaar hebben we zo.”

Het ziet er ook weer erg goed uit, hoor.

Oh nee, daar heb ik nog nachtmerries van door Final Fantasy VII.

Here, take my money!

Wat? Dat dit waarschijnlijk wederom niet de laatste Final Fantasy is?

Is this the dutch coast?

Laten we er een lied over schrijven.

Ik krijg nu de neiging om een collega van me zo te gaan noemen.

De apple of eden moet hier ergens zijn.

Ah, dit is nog vóórdat Helm’s Deep gebouwd werd.

Dat lijkt Grizzly Hills wel. Nu krijg ik tóch weer zin om World Of Warcraft te gaan spelen, hahaha.

En dat was ‘m voor nummer 112. Ietwat vroeg, maar dan kun je er nog de hele dag van genieten. Misschien zelfs nog de hele volgende week. Tegen die tijd zien we wel weer wat er te zien zal zijn. Tot dan!

Wist je dat…?

Rayman oorspronkelijk voor de Super Nintendo gepland was?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
11 maanden geleden

Het is zoals je zegt een beetje een gekkenhuis dit jaar qua release schema. Als je ziet welke titels er uit zijn gekomen en nog uit gaan komen damn. Er zal weinig tijd zijn voor de backlog dit jaar denk ik haha. Zeker weten voor mij zijn al Starfield en Persona 5 tactics dankzij gamepass en dan is er nog Like a Dragon Gaiden en Avatar die er ook sowieso dag 1 komen. En dan hebben we nog een hele stapel aan twijfel gevallen. Wat een jaar!

Ff 14 is inderdaad even inkomen. Her eerste stuk is relatief traag ten op zichte van de rest. Gelukkig is het begin al enorm ingekort. Een paar jaar terug hebben ze al een heleboel fetch quests verwijderd uit A realm Reborn. Maar het verhaal gaat pas echt los bij de eerste expansion. En dan ben je nog wel ff bezig voor je daar bent. Als je er dan eenmaal bent dan grijpt het verhaal je ook vast en laat je niet meer los. Veel plezier verder met de rest, hoop dat het een beetje klikt verder

Duke nukem is ook een klassieker. Wolfenstein, Doom, Hexen, Heretic, Quake en Duke Nukem noem ze maar op en ik heb ze wel gespeeld. Het grappige is wel dat ik tegenwoordig niet zo veel meer heb met shooters. Het is vaak of multi player of te snel zoals Doom en ik speel liever iets als Medal of Honor. Dat blijft jammer dat die serie er niet meer is.

Wat cool en toevallig dat je ook p3 wil gaan halen haha. Wel fijn dat je nog steeds spellen kan fixen voor die oude consoles. Ook al behaal je je daar soms blauw voor. Voor de echte retro man is dat geen probleem natuurlijk. Ik moet zelf altijd een beetje wennen aan de retro spellen. Dingen gaan net iets anders vaak. Zoals saven rond lopen etc etc. Maar ach gelukkig kan ik er wel van genieten alsnog.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb zelf een Evercade VS en een Evercade EXP. Binnenkort komen ze met 2 carts van Duke Nukem, eentje met enkel psx games, en eentje met een psx game en een remake van de eerste 2 dos games…. en die laatste cart wil ik hebben.
Hoe gaaf ik de FPS games ook vind van de Duke, die Dosgames blijven mijn favoriet. Of beter gezegd, de GBC variant ervan.
Ik heb een modded screen GBC thuis met esn flashcart, en de duke nukem daarop is mogelijk mijn favoriet 🙂 al is dat natuurlijk 2d turrican style. nouja, turrican is classic duke style 😀

ik wilde nog wat typen maar daar heb ik geen tijd voor, ik moet naar de supermarkt want de kauwgom is op 😉

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

wat een stuk weer !
meerdere intro’s schrijven, terug naar de tekentafel, om vervolgens een stuk te schrijven over een spel dat mislukt was waar de devs terug naar de tekentafel moesten!

Salt and sanctuary is echt zo’n game die al jarenlang in mijn backlog zit, op de psvita, maar ik ben er simpelweg nog niet aan toegekomen.
mooie shots, wel vreemd dat ze die beelden niet opgenomen hebben op een dag dat er geen mist was 😀

Maar machogedrag van Duke Nukem? hè? isd at niet gewoon het gedrag van een normale weekenddag? rennen julliethuis niet rond met een grote shotgun om aliens af te knallen? het is dat ik daar maar moeilijk screenshots van kan maken… verder ziet het leven hier in Limburg er altijd zo uit! 😉

Veel plezier met Persona alvast, ik lees dat je m inmiddels ook in huis hebt! Schijnen echt goede games te zijn 🙂


Ik denk inderdaad dat je er goed aan doet om voor de remake uitkomt dan deze versie van persona 3 nu te spelen. Anders denk ik dat je m mogelijk laat liggen. De beelden van deze versie zien er zeker goed uit!
Het heet portable, is dit een soort port van een handheld game? je ziet t er als dat zo is anders niet aan af! misschien is het een domme vraag van me, ik ben zelf gewoonweg niet bekend met deze serie.
Ik heb ooit een tijdje een losse cart van persona 4 golden in bezit gehad, en alvorens eraan te beginnen een review van gekeken. Hoe lovend die ook was, zag ik ook dat het alles was waar ik persoonlijk in een game niet op zit te wachten. Maar, eerlijk is eerlijk, dat ligt helemaal aan mijn bedorven smaak 😀 de review eindigde met de woorden dat het de beste game was die de reviewer ooit gespeeld had….
Voor wat het wilde doen leek het me ook echt geweldig.

Die Final fantasy beelden izjn wel echt prachtig telkens. hoe meer ik het voorbij zien komen hoe vaker ik denk “goh, das toch wel echt heel indrukwekkend”. Daarbij heb je ook een mooi gevoel voor de juiste shots te maken/creëren valt me andermaal op. Anders gezegd: mooie kiekjes!

Dat shot in die epische blauwgrijze room waar je character het zwaard op de rug heeft… pfff daar heb ik nu echt even naar zitten kijken. Geweldig man.

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Persona 3 heeft 3 verschillende versies. P3, p3 fes en p3 Portable. P3 is de originele. P3fes is met extra content en p3 Portable is De PSP versie. Dus inderdaad een port van letterlijk een portable game. Ik weet niet precies hoe anders de verschillen zijn en hoeveel bij poets werk Atlus gedaan heeft, zo’n expert ben ik ook niet echt, maar omdat het een port is zal het enorm bij gepoetst zijn.

Persona 4 golden en Persona 5 Royal worden ook echt wel gezien als geniale spellen en veel mensen vinden inderdaad zoals je zegt p4 de beste. Het zijn echter ook spellen die niet voor iedereen zijn. De spellen zijn erg lang, het social sim gedeelte is niet voor iedereen. Maar het battle systeem en de muziek zijn wel echt geniaal. Ik ben daarom erg blij dat ze. Modernere versies van Persona uitbrengen het begint na Yakuza mijn 2e favo serie te worden.

Final Fantasy is een fantastische game voor screenshots. De game ia enorm prachtig en bevat veel cutscenes. Ik zit dan ook standaard met mijn vinger op de screenshot knop om te proberen het juiste kiekje te vinden. En dat is met dat spel een stuk makkelijker dan bijvoorbeeld een Diablo. Volgende week ongetwijfeld nog meer van dat soort mooie plaatjes 🙂

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ah ja als het van een psp game port screenshots zijn ziet het er idd prachtig uit, geweldig zeg. Dat er zoveel verschillende versies van de game waren was mij ook helemaal vreemd. Dankjewel voor de uitleg, was erg nieuwsgierig en vind het heel interessant!
Heerlijk ook wanneer je zo’n franchise hebt waar je bijna blind een order van kunt plaatsen en gewoon weet dat het wel aansluit op je smaak 🙂

Dat laatste wat je zegt is overigens zeker zo, dat met die vinger op de screenshot trigger haha. ik heb het ook telkens wanneer ik op de xb1 speel. Sinds ik hieraan meedoe is dat onderdeel geworden van het gamen! 😀

En inderdaad, sommige games lenen zich hier beter voor dan anderen, helemaal waar. 🙂

Mini-Reviews #16: Color Knight, Xeodrifter & Her Lie – Extended Edition

Stelling: DLC is mosterd na de maaltijd