in

Screenshot Sunday #114

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar bij mij in de buurt is het dit weekend minder warm dan ik verwachtte. Dat is wel een aangename verrassing, want ik zag er alweer een beetje tegenop. Gelukkig is het wat meer uit te houden en doe ik wat meer dan alleen maar stil zitten en inactief zijn. Ik heb dus weer eens lekker met plezier kunnen gamen, al klinkt dat wel heel erg dramatisch, ghehehe. En wat is er zoals gespeeld?

Rainking

Na maanden twijfelen voor welk systeem ik het wilde kopen, heb ik Octopath Traveler II uiteindelijk voor de PS5 aangeschaft. Ik had het eerste deel al fysiek voor de Switch, maar het vervolg bleek ook op schijfje uit te komen voor de huidige en vorige generatie consoles van Sony. Dus ja, wat ga je doen? Koop je het voor de Switch, zodat beide spellen naast elkaar in de kast staan? Of haal je ‘m voor de PS5, wat mijn main console op het moment is? Laat je niets wijs maken, mensen, dit zijn de échte dilemma’s van het leven.

Octopath Traveler was een hele welkome verrassing een paar jaar geleden. Met name de Final Fantasy reeks wijkt nu al zo’n twintig jaar af van de oudere gameplay. Tel daarbij op dat ik wel van pixel art hou en je hebt een potentiële winnaar. De break en boost systemen vind ik ook erg leuk en komen gelukkig in het nieuwe deel ook weer terug. Wat ik ook een mooi detail vind is dat je aan de kleur van de letters van de naam van vijanden kan zien hoe ver je bent. Wit voor de eerste 50%, geel voor de 25% erna en de laatste 25% zijn rood. Bij gewone vijanden is dat nog niet eens zo boeiend, maar bij baasgevechten, die best lang kunnen duren, is dat erg handige informatie.

Aan het begin van het spel heb je de keuze uit acht personages om het spel mee te beginnen. Ik heb gekozen voor danseres Agnea, wat behoorlijk afwijkt van hoe ik normaal gesproken zo’n spel in ga. Normalitair begin ik met een warrior, een sword user, een melee character. Nu dus niet en het bevalt me voorlopig erg goed. Agnea kan dorpsgenoten summonen, die allemaal hun eigen abilities hebben. Op het moment heb ik standaard iemand bij me die kan healen, wat erg handig is.

Dat kan ik niet.

Dat kan ik wél.

Wat een schatje is het toch.

Nu ook met naval battles.

De kaart ziet er weer mooi uit.

Niets beters dan een special brewski om je te verlichten.

Who da best!?

Baasgevechten zijn ook weer erg tof.

Nou, hup, wegwezen!

Can I kick it? Yes, you can!

Ik heb hier genoeg goeie spellen liggen die ik op zou kunnen starten en een normaal mens zou dat ook gewoon gedaan hebben, maar ergens was ik toch gefascineerd door The Lord Of The Rings: Gollum, wat voorlopig toch de teleurstelling van het jaar is gebleken. En nee, het is ook niet echt goed. Het blinkt nergens in uit, de controls zijn niet super, de visuals schreeuwen ook niet bepaald current gen, het is het allemaal gewoon net niet. En tóch ben ik dan ergens benieuwd naar het spel en heb ik er lekker even wat uurtjes in gestoken.

Zo dan, wat een geur!

De sprongen zijn nogal floaty.

Gollum blijkt het meisje uit The Ring te zijn.

Dit effect als je je in de schaduwen begeeft vind ik dan wel weer erg gaaf.

Dit scherm heb ik al een aantal keer gezien.

Hier heb ik best een tijdje vast gezeten.

Af en toe heb je een soort mini-game, waarin Gollum en Sméagol een discussie hebben.

Kunstschilder1987

Die naam betekent meestal dat we wat oudere spellen voorgeschoteld krijgen en ook deze keer is het weer raak.

Codename: Kids Next Door – Operation V.I.D.E.O.G.A.M.E. is een 3d platformer met enkele hoofdbazen, alternatieve levels en een klein beetje actie erdoorheen. Het is gemaakt een de hand van een license van een oude cartoon network game die ik in een grijs verleden weleens voorbij heb zien komen maar verder geen weet meer van heb. De game zelf is op gamecube en ps2 te spelen, en ik vind m heel erg leuk zover. ik zal, gezien het aantal levels, ongeveer halverwege zijn. of ik m ga uitspelen ook weet ik nog niet… maar zover vermaak ik me prima :)”

Dit is zo’n titel die ik al jaren voorbij zie komen, maar me nooit in had verdiept wat voor genre dat het was.

Alstie nóg dichterbij komt, dan wordt het neusje drukken.

Goed getimed!

Operation B.A.T.M.A.N.

Crazy cat lady in de dop.

Columbo is on the case.

Daarnaast speelde hij nog Rango op de PS3, gebaseerd op de animatiefilm met Johnny Depp. Die heb ik destijds in de bioscoop gezien en vond ik best leuk, maar het spel heb ik nooit gespeeld. Gelukkig is er iemand die er zich goed mee weet te vermaken en die heeft er wat mooie screenshots van ingeleverd.

Meteen van die mexicaanse muziek in mijn hoofd.

Breng alsjeblieft mijn zoon Rocket terug.

De setting is erg cool.

Lavalera

Liefhebbers van RPG’s komen ook deze week weer behoorlijk aan hun trekken, want er zijn er weer genoeg te zien.

“Omdat ik klaar was met FfXVI, was ik op zoek naar een nieuwe game en ben ik meerdere games gaan proberen. 1 van die games is Genshin Impact. Ik denk dat bijna iedereen dit spel wel kent, want het is enorm populair en brengt enorm veel geld in het laatje. Zelf had ik het nog nooit geprobeerd. Het is in principe een open wereld gacha game. Je voert quests uit en doet dungeons on mats te verzamelen waarmee je dan weer nieuwe wapens en team genoten kan summonen. Uiteraard zoals dat hoort bij een gacha game met lage kansen. Het is een spel wat ik mezelf nog wel vaker zie spelen als ik tussen spellen in zit of wacht op een nieuwe release.”

Voordat ik leerde dat een free-to-play game zou zijn, had ik nog wel interesse in dit spel, want het zag er erg mooi uit. Toen het online ging, knapte ik af door de drukke interface en na een uur of twee hield ik het voor gezien. Het zal aan mij liggen, want het is nog steeds megapopulair.

En heet ze écht Amber? Draagt ze daarom rode kleding? Vindt ze rode kleding gewoon mooi en noemt ze zichzelf daarom Amber? Ik heb zoveel vragen!

Wat een heerlijk serene plek.

Erg toffe stad om te zien.

Volgens mij zijn ze dat allemaal in dit spel.

Alsof er geen einde aan komt.

“Het volgende spel wat ik heb uitgeprobeerd is The Dungeon Of Naheulbeuk: The Amulet Of Chaos. Dit is een parodie op de klassieke Rpg games. Het spel neemt een loopje met standaard rpg fluff en zit vol met flauwe humor. Je speelt het spel in principe als turn based crpg, precies het genre waar dit spel dus een parodie op is. Wat ik tot nu toe gespeeld heb is enorm grappig. Deze ga ik zeker nog wel verder spelen.”

Ik heb de naam wel vaker voorbij zien komen de afgelopen jaren, maar ik weet nog steeds niet hoe je het uitspreekt, hahaha.

Niet klagen, aan de slag jij!

Iets zegt me dat die boog niet veel soeps is.

Succes daarmee.

“Het volgende spel is 1 van de Ps exclusives die ik nog niet had gespeeld. Uncharted: Drake’s Fortune. Je speelt als Nathan Croft eehm Indiana Drake oof eehm. Het speelt in principe net zoals bijv een Tomb Raider, maar dan met meer vuur gevechten. Voor mijn doen was het te weinig puzzelen en te veel schieten, ik zal binnenkort deel 2 proberen en kijken of deze wat beter is dan deel 1.”

Deze spellen zijn altijd wel leuk. Het populairste deel is denk ik wel Uncharted 2: Among Thieves, dus mogelijk vind je die leuker dan de eerste.

“Het hoofd spel wat ik ben gaan spelen na FfXVI is YS IX: Monstrum Nox. Ik had vorig jaar deel 8 al gespeeld en die beviel me erg goed dus nu ook maar begonnen aan deel 9. De spellen staan in principe los van elkaar maar er worden soms wel referenties gemaakt naar de oude games. Het spel komt traag op gang maar inmiddels is het spel op volle gang. Je voert quests uit samen met de Monstrum nox Allies en verslaat monsters om gedeeltes in de grote stad Balduq te ontgrendelen. Het is een party based actie rpg waar je vrij kan wisselen tussen karakters.”

Hoewel de meeste mensen de voorganger, Lacrimosa Of Dana, beter vinden, heb ik zelf meer met Monstrum Nox, al moet ik zeggen dat het eiland een wat mooiere setting is dan de stad.

The usual suspects of low level enemies in JRPGs.

Op de één of andere manier vind ik haar design echt geweldig.

Boss time!

Leuke groepsfoto met natuurlijk Raging Bull erbij.

Extra defense is altijd handig.

Jaaaaaaaaa! Quest boooaaaaaaaaaaard!!!

Ik zou gewoon weglopen, maar vooruit.

En dat was ‘m voor nummer 114. Mocht je toevallig wat screenshots van Raging Bull hebben liggen, dan zie ik ze graag volgende week. En de week erna. En de week dáárna. Afijn, je snapt wel. Tot dan!

Wist je dat…?

Codename: Kids Next Door oorspronkelijk een animatieserie is, waarbij de titel van elke aflevering begint met ‘Operation’, gevolg door een afkorting die een woord vormt, net als de game?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
2 maanden geleden

nu ook met naval battles? Sploesj! 😀
hooth hooth een mammoet!
Gollum minigames: een schizofreen is nooit alleen!

operation BATMAN vind ik leuk gevonden 😀

die uncharted games: ik heb ze al zo lang klaarliggen op de ps3 maar nooit opgestart haha, het klinkt als iets te weinig actie ook voor mijn doen 😎
ik wacht af wat je oordeel gaat worden van deel 2 🙂

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik zal het laten weten wat ik vind van de rest als ik het speel. Ligt maar net er aan wanneer ik zin heb in zo’n type spel en of het past in mijn game kalender. Er komen drukke maanden aan met Starfield, Baldurs Gate 3, Like a Dragon Gaiden, Persona 5 tactica en Avatar frontiers of Pandora die allemaal dag 1 gespeeld gaan worden.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Tuurlijk, lekker wanneer je er zin puf en tijd voor hebt.
Andermaal is echter weer gebleken: wij gamers hebben t maar verdraaid druk!!

Lavalera
2 maanden geleden

Rob dank je wel voor de opoffering wat betreft Gollum. Scheelt ons toch weer een bak euro’s die we dan weer kunnen besteden aan wel goede games haha.

Octopath Traveller ziet er erg interessant uit. Moet zelf alleen deel 1 nog steeds spelen, maar met dit giga drukke jaar aan goede nieuwe releases is het moeilijk om ruimte te vinden haha. Als deel 1 me bevalt komt deel 2 er ook wel, alleen ff kijken waar. Deel 1 heb ik op de Xbox en daar is deel 2 niet dus ff kijken tzt of het switch of ps5 wordt.

Ik vind de codename en Rango spellen er behoorlijk goed uit zien voor spellen uit die tijd. Ik heb dan consoles uit die tijd dus spelen wordt lastig maar gelukkig hebben we de plaatjes nog dankzij onze retro held

Ik zal zeker zodra ik tijd heb de rest van de Uncharted spellen proberen heb de trilogy ooit eens voor een prikkie in ene sale gehaald en heb volgens mij 4 ook nog wel ergens.

Naheulbeuk spreken ze in het spel uit als naahulbuk als je het fonetisch wil uitspreken dus eigenlijk zoals je zou verwachten. Reden dat ik voor het spel gekozen heb is vooral omdat Bg3 op de horizon staat en door alle positivisme erom heen wil ik die ook graag spelen maar heb nog weinig ervaring met Crpg spellen. Wel stukjes van bg1 en 2 gespeeldx wat oude dragon age en vorig jaar Solasta. Maar dat is eigenlijk mijn ervaring er mee.

Ys 8 vond ik inderdaad vooral door de eiland setting goed. Het paste goed bij het verhaal. 9 is tot nu toe ook erg goed. We zullen zien als ik klaar ben welke ik beter vind

velocityx
velocityx
2 maanden geleden

Misschien een domme vraag. Hoeveel screenshots mag je minimaal insturen? Ik maak altijd maar een paar.

MSI VIGOR GK50 LOW PROFILE

Wat spelen we dit weekend? 22 en 23 juli