in

Screenshot Sunday #115

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik weet niet, maar op de één of andere manier voelen de inzendingen een beetje… vreemd deze week. Geen idee, zal wel aan mij liggen. Eens zien wat we zoal hebben vandaag…

Rainking

Langzaam maar zeker begin ik de problemen met The Lord Of The Rings: Gollum te zien. Sterker nog, ik twijfel ondertussen of ik het nog wel verder wil gaan spelen. In het begin was het nog wel grappig, zo van ‘kijk eens hoe slecht het eruit ziet’, maar ik had nu echt gewoon last van een combinatie van bugs met slecht game design.

Ik moest iemand volgen, maar wel op een afstandje, dus je mocht niet opgemerkt worden. Dat wordt dan afgebeeld met een lijntje in beeld met aan de rechterkant het hoofd van die persoon en hoe verder je ervan verwijderd bent, hoe meer het hoofd van Gollum naar links beweegt op de lijn. Tot zover niets bijzonders, maar op een gegeven moment ging ik af, waardoor ik terug werd gegooid naar een checkpoint waar het hoofd van Gollum bijna helemaal links van het lijntje stond en dus na één seconde resulteerde in een game over. En nog een keer. En nóg een keer! Ik zat vast in een loop waar ik niet uit kon komen.

Op dat moment wilde ik er eigenlijk mee stoppen, maar ik wilde nog even kijken wat er gebeurde als ik het spel helemaal opnieuw startte. Dat pakte beter uit, want ik kwam dan wel op hetzelfde punt terecht, maar wel met meer tijd, dus er was nog een kans. Toen ik na een paar pogingen de kamer door was, kwam ik bij een trap, waar ik meteen werd opgemerkt door één van de bewakers. In plaats dat van een onmiddelijke game over, kwamen het personage dat ik moest volgen en de twee bewakers naar me toe enneeee… niks. Dus ik ben ik er maar vandaan gerend en zo een game over geforceerd, waarna ik terug werd gegooid naar de kamer. Gelukkig met weer even genoeg tijd. Doordat ik die al een paar keer gedaan had, kwam ik er wat sneller doorheen. Deze keer wist ik ze op veilige afstand de trap af te volgen. Op dat moment zag ik dat het spel savede, dus dat hele gedeelte hoefd ik in ieder geval niet meer opnieuw te doen. Helaas werd ik daarna vrijwel meteen gespot door een bewaker die ik niet had zien staan en toen werd ik helemaal terug geslingerd naar een scene die zich zelfs vóór de stealth achtervolging afspeelt. Ik heb het toen uit frustratie uitgezet en het is daarna niet meer aangegaan. Misschien gebeurt dat zelfs nooit meer. We’ll see.

Bekend van diverse avonturen.

Deze mini-game bedoelde ik de vorige keer.

Toch niet zo precious als andere dingen.

Hier ben ik gespot, maar gebeurt er verder niets.

Maar het was nog niet gedaan. Ik had onlangs nóg een spel opgepikt dat wat minder goed werd ontvangen en net als bij The Lord Of The Rings: Gollum had ik vooraf goede hoop dat het een tof spel zou kunnen worden. Maar helaas, toen ik Dungeons & Dragons: Dark Alliance op de dag van release via Game Pass speelde, kwam ik er al gauw achter dat dit spel niet zo gepolijst was als ik hoopte. En dat was jammer, want het maakt gebruik van een control scheme dat we tegenwoordig voornamelijk kennen van soulslikes. Dat vind ik altijd hoorlijk spelen. Lock-ons, rolls, dodges, normal en heavy attacks, blocks en parries, precies hoe ik het graag heb. Verder is het niet echt met dat genre te vergelijken en daar ging ik ook niet van uit.

Laatst heb ik het tóch maar voor de PS5 gekocht (in de aanbieding, he?), in de hoop dat het daarop wat beter zou lopen dan op mijn Xbox One. Nope! Voor geen meter. Het zal er misschien iets beter uit zien, maar daar is alles ook mee gezegd. Ik heb deze keer wel de eerste missie volledig uit weten te spelen. Iets dat ik de eerste keer al veel eerder opgaf. Het was dan nog maar de eerste missie, maar er zat al best wat herhaling in. Misschien (hopelijk) wordt het later afwisselender, maar het voelde daardoor wat aan de lange kant aan. Ik vind het dan wel weer leuk dat je onderweg betere gear kan vinden. Het is alleen jammer dat je die niet meteen kan equippen, maar pas kan claimen na de missie, in je hub area. Voorlopig zou ik Baldur’s Gate: Dark Alliance op de zesde generatie consoles willen aanraden als een betere game.

Dat vaantje wappert wel, maar ik geloof niet dat-ie de 10fps haalt.

Now that’s a face only a mother could love.

Electric Nazgûl.

Fellowship (budget edition)

Dit soort beelden zien er dan weer erg goed uit.

Zo voelt het een beetje live service-y aan.

Kunt u mij de weg wijzen?

Diet doet het niet meer.

Binnenkort komt Remnant II uit en daardoor kreeg ik zin om diens voorganger, Remnant: From The Ashes, weer eens op te starten. Nou heb ik daar nooit veel aan gezeten, maar ik vond het idee van ‘Dark Souls with guns’ altijd wel aardig. Ik ben niet zo’n ster in shooters, maar ik heb het idee dat dit spel wel lekker bestuurt. Ik zie mezelf dit nog wel eens opstarten. Zo, ben ik gelukkig toch nog positief geëindigd na de eerste twee spellen van vandaag.

I’m on a boat!

There’s always a lighthouse…

Van vroegere tijden.

Deze vond ik er stoerder uitzien, al had ik qua gameplay voor de rechter moeten kiezen. Onze rechter, niet de hunne.

I believe I can fly…

Kweenie, maar die lijkt zo niet echt op hoe ze er in de character creator uit zag.

Schieten gaat lekker soepel.

Yggdrasil, is that you?

Kunstschilder1987

Nou, jullie weten ondertussen wel hoe laat het i… Wut!?

“Ik heb eindelijk een PS4!!! woohoo!!! heel bijzonder ik heb een heel pakket met deze mooie console en een paar geweldige games mogen ontvangen. ik zat even in een zwart gat te koekeloeren en dit heeft me toch wel erg erbovenop geholpen t licht weer effe te zien. nouja… totdat ik Bloodborne… en nu voel ik me weer….. 🙁 neehoor, hahaha topgame en t ziet en speelt geweldig leuk zover. al ben ik nog totaal niet ver :D”

Felicitatio! Dat is een erg mooi apparaat met een hoop goede AAA games erop, al zou het me niets verbazen als je er binnenkort nog wat indies voor zou halen. Maar kijk nou! Gewoon screenshots van Bloodborne. Kikkegaaf!

Alleen in video games!

Het begin van een mooi avontuur.

Herkenbaar, ghehehe.

Oh, hahaha, daar kon je op wachten, natuurlijk.

Super Meat Boy Forever was mijn eerste digitale aankoop op de ps4. ik ben enorm fan van super meatboy en vrijwel alles wat deze studio maakt vind ik leuk. Deze game heeft enkele wijzigingen tov de eerste game, zo is dit een automatic runner bvb. maar zover gespeeld erg leuk. de eerste heb ik eerder op de psvita uitgespeeld, deze gaan we proberen op de ps4 te tackelen! :muscle:”

Als het ook maar half zo leuk is als Super Meat Boy, dan klinkt het als een goede aankoop.

Lekker picknicken met het hele gezin.

Oh, net als Dr. Pepper.

Lavalera

Gelukkig weet je bij hem altijd precies waar je aan toe be… He? Hier ook al!?

“Heb nog een aantal games geprobeerd van de week. De eerste is Circus Electrique. Een game waar ik over twijfelde of ik het wel leuk vond. Hij kwam deze week op ps plus dus mooi even de kans om uit te proberen. Het is een spel waarin je circus artiesten recruit die je helpen om shows te geven je circus te ontwikkelen en te vechten. De gevechten zijn een beetje strategisch turn based. Het is geen spel wat ik verder ga spelen, vond het maar meh wat ik speelde.”

Heel eerlijk, deze titel zei me helemaal niets. De stijl vind ik wel erg mooi om te zien.

Hé, het is Lies Of P lite.

Erg mooie tekenstijl.

“Het 2e spel is Undertale. Een grappige retro rpg. Je kan in principe kiezen of je het spel als pacifist uitspeelt door vriendjes te worden met de monsters of ze allemaal te vermoorden en het einde is afhankelijk van welke route je gekozen hebt. Deze ga ik zeker nog wel een keer als weekend spel tussendoor een keer spelen.”

Undertale is toch wel een regelrechte cultklassieker, volgens mij. Die staat vast bij aardig wat mensen op hun lijst van favoriete games.

“Het 3e probeer spel is Theathrythm: Final Bar Line. Het ritme spel van de Final Fantasy reeks. De opzet is leuk gedaan. Je maakt een party met de helden uit de Ff games en die stuur je de battle in. De battle vindt dan plaats op de maat van de muziek. Als je het goed doet win je de battle. Ritme spellen zijn op de 1 of andere manier relaxerend voor me dus ook deze ga ik zeker verder spelen.”

Dit lijkt me ook wel grappig. Toch de demo maar eens proberen.

Ik herken er een aantal, maar niet allemaal.

Héééééé, dit klopt verhaaltechnisch niiieeettt!!!

Deze keer wat minder screenshots van Lavalera, maar dat mag de pret niet dru… Wat zeg je? We zijn nog maar net begonnen? HOEVEEL!!!???

“Ook is er weer tijd gespendeerd aan Ys IX: Monstrum Nox. Heb inmiddels de aftiteling gezien dus er kan weer een game van het lijstje af. Hij begon vrij traag maar later op in het spel neemt het tempo goed toe en is het een ouderwetse actie game met een fantasierijke plot twist. Zelf vind ik deel 8 nog een tikkeltje beter maar voor liefhebbers van Actie jrpgs is dit spel absoluut de moeite waard. En omdat iemand mij speciaal vroeg om screenshots van Raging Bull zijn deze uiteraard toegevoegd.”

Diegene die graag Raging Bull wilde zien zal zeker in z’n nopjes zijn (wink).

Bijna hetzelfde.

I do

“Nadat Ys 9 klaar was ben ik begonnen aan de volgende JRPG op de lijst. Eentje die al een tijdje op mijn wensenlijst stond tot deze een keer in de aanbieding was. We hebben het hier over Fairy Tail. De anime is 1 van mijn favoriete animes dus toen ik zag dat er ook een spel van was wou ik deze graag proberen. Voor de kenners van de anime speelt het spel zich af na de 7 year gap. De guild is in verval geraakt door de afwezigheid van de hoofd members en bij terug keer is het jouw taak om de guild weer naar de top te brengen door middel van opdrachten uit te voeren. Nog niet erg veel van gespeeld maar tot nu erg leuk.”

Als ik zo naar de screenshots kijk, heb ik ongeveer evenveel ervan gespeeld. Erg mooie game. Ik heb hier thuis ook een Erza Scarlet Funko en Popup Parade figure staan.

Jeuj, nog meer waifu’s.

De stad doet ook weer een beetje denken aan Ys IX.

Lucy FTW!

“Als laatste hebben we Blue Dragon. Een Xbox exclusieve jrpg gemaakt door Mistwker studio’s. Een studio van oud Final Fantasy medewerkers. Het ziet er uit als dragon quest en speelt als een oude final fantasy game. Erg leuke old school JRPG.”

Gek genoeg herken ik amper wat van de foto’s, terwijl ik hier een paar jaar geleden wel een paar uurtjes in heb gestoken. Maakt niet uit, erg tof om te zien.

Dat ziet er inderdaad ominous uit.

Art die je uit duizenden herkent.

Die mag zometeen het avontuur in zijn eentje afronden.

Niet te verwarren met Flora Robo.

En dat was ‘m écht voor nummer 115. Deze editie was weer helemaal jam-packed met een hele hoop moois. Gaan we dat volgende week evenaren? We gaan het zien. Tot dan!

Wist je dat…?

Er aan een vervolg op Blue Dragon werd gewerkt, maar deze helaas gecanceld werd?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
adutchman
adutchman
2 maanden geleden

Gollum begin ik dus niet aan. Zo te lezen is het een bugfest van jewelste. Zelfs een tientje zou ik er nog niet aan uitgeven. Jammer

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  adutchman

ja erg jammer he? toen het aangekondigd werd dacht ik dat het best goed kon worden, al zou het niet zo voor mij zijn omdat ik het geduld niet voor stealth based games heb 😀 ik ben meer een “metalslug-we-vliegen-erboven-op-ook-verdorie-gamer“… als dat nog geen term is mag het dat bij deze worden 😉

maar idd ik had wel verwacht dat het een grote titel kon zijn. erg jammer zeker voor fans van de films.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Kunstschilder1987
Kunstschilder1987
2 maanden geleden


weer eens een mooi overzicht! leuk neergezet weer als altijd :thumbsup:
ik zie al waarom het zo vreemd is, die gollum is zo’n rare snuiterd ja 😉

Ik vroeg me wel af wat je verwachtte bij
“hier ben ik gespot maar er gebeurde verder niets”.
Oké, dan ben je redacteur bij inside gamer.nl
En zeker een goede/geliefde/verdienstelijke ook nog te noemen. maar je bent nu ook niet zó beroemd dat je niet meer ongestoord over straat kan hoor… hier is iemand ietsje teveel er zelf in gaan geloven denk ik 😀 😀 😀


Undertale is geweldig!! ja staat hier wel in een favelijst. kleine tip zonder spoiler: speel het einde op 2 manieren uit en je krijgt ook een alternatief einde. wijst zich vanzelf wanneer je zover komt 😉
maar jezus, als ik modern ga, ga jij opeens retro inspired – weird!?!?!?!?! 😀
leuk dat je er zo induikt 🙂

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ja ik heb al gelezen ergens dat je Undertale op 3 manieren kan spelen: pacifistisch, full out war en neutraal. Ik probeerde een stukje pacifistisch maar die minipuzzel dingen bij die monsters zijn best pittig. Dus probeer wel een beetje een neutral run de eerste keer en dan zie ik nog wel of ik hem nog een keer speel.

Haha ja ik probeer ook retro zo af en toe er tussendoor te gooien. Voor mij is retro alles van de Xbox 360/Ps3/Wii generatie of daarvoor. En ik heb best een aardig stapeltje van de 360/og xbox gekocht in de store. Toch handig dat backwards compatible 😉 En ook al heeft pixel art niet echt mijn voorkeur ik laat een game niet er om liggen als het geen “moderne” graphics heeft. Dus heeel soms zie je mij ook wel eens een pixel art game spelen, maar ga er niet van uit dat je het super vaak ziet :p

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ohja het zijn er zelfs 3, dat klopt ook! het is een tijd geleden voor me, maar ik heb wel een pluche van Sans in mijn collectie staan, dus dat ik de game cool vind is geen understatement 😉

voor mij voelt ps3/xb360 ook nog modern aan… en om eerlijk te zijn met ps2, xbox en gamecube voelt dat voor mij oko nog zo 😀 nu is het wel zo dat de graphics wat scherper zijn dan vroeger met een hdmi upscaler en heb ik moderne controllers via converters op de originele consoles, maar toch… ik heb dat altijd wel gehad. nu is dat puur slechts beleving wat retro voelt. of ik ben gewoon die moderne stuff niet gewend, is maar hoe je t bekijkt 😀

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

ps. op die laatste screenshot moet er eentje hoognodig heb ik het idee…. :eyes:

Wat spelen we dit weekend? 22 en 23 juli

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 juli