in

Screenshot Sunday #116

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Na het drama van vorige week heb ik besloten om me toch maar te richten op spellen die wat plezieriger zijn om te spelen. The Lord Of The Rings: Gollum heeft me best wat frustratie bezorgd en Dungeons & Dragons: Dark Alliance was gewoon een beetje teleurstellend. Bij beide spellen was ik nieuwsgierig hoe slecht ze daadwerkelijk konden zijn en dat heb ik geweten. De reeks screenshots van Remnant: From The Ashes zaten oorspronkelijk niet in de planning, maar ik moest gewoon even met iets positiefs eindigen. Daarom ben ik deze week weer vrolijk verder gegaan met spellen waar ik eerder al een begin aan gemaakt had. Dat voelt toch een stuk beter.

Rainking

Zo heb ik deze week Trials Of Mana weer eens opgestart. Daar was ik al een flink end mee en het zou zonde zijn om het dan niet af te maken. Deze had ik al eens uitgespeeld, maar ik wilde proberen om voor de platinum trofee te gaan. Daar moet je het spel minstens drie keer voor uitgespeeld hebben en dit is dus de tweede playthrough. Zoals met bijna alle spellen, speel ik het op mijn eigen trage slakkentempo, dan geniet ik er wat meer van.

Van die mimics vind ik altijd wel leuk.

Thanks, I’ll pass.

Wil je een Fisherman’s Friend?

Daarnaast heb ik Octopath Traveler II weer opgepikt. Niet dat ik daar nou zo erg ver mee was, maar wat ik er voorlopig van gespeeld had, beviel me wel. In feite is het voornamelijk meer van hetzelfde, maar dat hoeft niet per sé iets slechts te zijn. De vorige keer had ik de intro gespeeld van het karakter dat ik had gekozen, dus nu was het tijd om de wijde wereld te verkennen en misschien nieuwe vrienden te ontmoeten.

Ik ben gewoon niet goed.

Doe mij die maar.

Dan weet je zeker dat dit spel zich in een ver verleden afspeelt.

I’m your bróther!

Daar heb je een flinke juicer voor nodig.

Daar eindigde mijn inbreng oorspronkelijk, maar ik werd er door een vriend op gewezen dat er deze week een demo van Sea Of Stars op PSN verschenen was. Die was al een paar maanden op de Switch te spelen en die heb ik daarop wel gedownload, maar op de één of andere manier is het nooit van spelen gekomen. En de eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet superlang aan de PlayStation versie heb gezeten (en ook niet heb uitgespeeld), maar ik zag al gauw dat deze zeker weten in huis gaat komen.

Show of hands, who’s surprised!?

Who you be?

Als dit ook zo in het volledige spel is, dan vraag ik me af of het er als humor bij past.

Je kan zelfs zwemmen!

Wel leuk dat ze het tegen je zeggen in plaats van dat er gewoon tekst over in beeld staat.

Oh, so generous. Thank you, game.

Call Of C’thulhu maar doen?

Kunstschilder1987

Ik ga hier geen uitspraken meer over doen. Is-ie oldschool spellen aan het spelen of toch op een modern apparaat aan het gamen? Let’s find out.

Knack op PS4. Leuke 3DBrawler/beetje platformer. Heel erg mee vermaakt, al had ie ietsje korter moeten zijn. Als normaal Xbox one speler had ik nooit van deze titel gehoord, wat t een aangename verrassing maakte!”

Die is wel geinig. Niet het beste spel ter wereld, maar best vermakelijk.

“Zucht, een vrouw aan het woord…”

“Asjemenou!”

“Fun Fact: hier is ook de game “Streets of Rage 2″ opgenomen. Echt waar, heus. Welles!”

“Dan maar een potje retrogamen met Castlevania”

“Ohja je hebt een héle grote, euheuh”

“Ohjee trots op m’n trophy”

Gelukkig ging hij ook nog even retro, al is het met een nieuw likje verf.

“1 van de games die ik echt wilde hebben maar nooit op de xb1 uitkwam was deze, Pocky & Rocky Reshrined. Nu heb ik m, fysiek, en vind ik m heerlijk om te spelen. Wel moeilijker dan ik m herinnerd had :D”

Deze heb ik ook liggen. Zeker wel wat moeilijker dan het cutesy uiterlijk zou suggereren.

“Die Flyer-uitdelers worden wel steeds agressiever valt mij op!”

I ain’t saying she’s a gold digger…

Die moet nodig even gaan zitten.

Lavalera

Nou ja, nu zullen we weer lekker wat RPG’s gaan zien.

“Deze week niet zo veel games of screenshots als normaal.”

Eh, wat?

“Maar dat komt vooral omdat de vakantie voorbij is. Dus minder tijd om te gamen.”

Ah, zo. Ik schrok al.

“Deze week hebben we screenshots van 1 game maar Fairy Tail. Een ontzettende fanservice game door Gust, de makers van de Atelier games. En dat is aan alles af te zien. De game voelt als een typische Atelier game en zoals het bij hun games normaal is vol met veel te dure dlc waarbij de bikini s en badpakken niet ontbreken. Maar dat mag de pret niet drukken. Als fan van Fairy is het gewoon een vermakelijke game die het verhaal volgt van de Grand magic games.”

Dat heb ik nou nooit.

Heihachi had een verkeerde afslag genomen.

Doe mij zo’n huis.

Hé, maar die outfit kennen we.

Ik zie hem er wel voor aan, eerlijk gezegd.

Dat is ook wel een toffe outfit.

Na een dag hard werken geniet de bevolking van een welverdiend kopje koffie.

Oh jee, volgens mij is die niet goed.

En omdat het zomer is eindigen we met een korte swimsuit special. Enjoy!

En dat was ‘m voor nummer 116. Zijn we er volgende week weer? Doen we dan nog steeds aan screenshots? Is er überhaupt wel een volgende week? We gaan het zien. Tot dan!

Wist je dat…?

Pocky & Rocky onderdeel is van een reeks die al langer liep in Japan, genaamd Kiki Kaikai (wat zoiets betekent als Mysterious Ghost World)?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
2 maanden geleden

Goed om te horen dat je toch maar weer voor games gekozen hebt die je wel leuk vindt.
Trials of Mana vond ik erg leuk om te spelen. Leuke art, leuk verhaal, goede gameplay en die soundtrack is geniaal.Soms stond ik gewoon stil op de golden road om het liedje die daar speelt te luisteren.
Sea of Stars wil ik ook nog wel spelen, voordeel is dat die op zowel gamepass als ps plus uitkomt. Maar hij komt op een rot tijd uit. De week voor Starfield en Baldurs gate 3. Dus die game zal nog even moeten wachten tot later haha.

Knack heb ik wel eens van gehoord maar nog nooit gespeeld. Ben nou niet de grootste platformer fan.

Zelf had ik graag wat meer games gescreenshot, maar Blue Dragon heeft een beetje een groot nadeel. Het support geen Quick Resume en het heeft geen Quick save of handmatig save. Met als nadeel dat je dus niet even ergens een kwartier of 30 minuten tussendoor kan spelen. Dus die gaat denk ik ook op de plank tot ik meer tijd aan het spel kan spenderen (lees Diablo 4 seizoen klaar). Dus ben nog aan het kijken wat ik eventueel anders kan spelen. Tot die tijd is het vooral Fairy Tail en wie wat ik eventueel nog kies van de week.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik heb blue dragon geprobeerd in de tijd dat ik even niks meer had met rpg’s en verveelde me ermee… het voelde een beetje leeg en karakterloos, hoe heb jij dat ervaren toen je erachter kwam dat het saven niet ging zoals je wilde?

knack is meer actie gericht dan platformer. ik denk dat 3d brawler beter is met een heel klein beetje platformen erdoorheen 🙂 wellicht heb ik het in mijn aankondiging niet helemaal juist omschreven… mijn fout, niet de uploader natuurlijk 😉

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik vind het enorm frustrerend als ik het tegen kom in games geen auto of manual save. Maar goed vroeger was dat natuurlijk normaal in een game. Yakuza 0 heeft bijvoorbeeld ook wel telefooncellen waar je moet saven maar die zie je op de map en liggen dicht bij elkaar dan voel je niet alsof je dichtbij een save punt moet blijven als je wil bijna wil stoppen.
Gelukkig heb ik nog genoeg anders te spelen dus dat scheelt.

Ok dan gaat Knack op mijn enorme leuk voor later lijstje haha. Die is al immens maar ach tis net als ene bibliotheek. Keuze genoeg en altijd wat te vinden

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

kijk dan heb ik je op tijd kunnen behoeden om je lijst knackloos te laten geraken hahaha, gelukkig!
ik snap je wat betreft de saves, dat moet gewoon vrij kunnen natuurlijk 🙂

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

Kunstje bij 4e foto:
pas op das een mimic!
enkele fotos later:
zie je nou!!!
Die trials of mana ga ik zeker ook nog proberen, ik heb m namelijk ook liggen 🙂 ziet er geinig uit hoor.

  • sterk spul, dat fisherman’s friend…
  • je bent niet goed? zei je dat nou? je uploads iig wel!

ik heb een tijdje octopath 1 gespeeld. ofja, een tijd! haha. hele leuke game ook inderdaad. 2 ziet er, ten positieve, uit als meer van hetzelfde 🙂

Sea of stars belooft zo te zien, die ga ik op gamepass spelen 🙂
man o’war? eerder een man o’culture! 😀


wat is nu met het ondergoed gebeurd???
de teaser, de spanning, dit is gemeen!!!! :scream: !
hahaha leuke foto’s weer allebei. en mooi stuk opnieuw !

toevallig hoorde ik het wist je datje afgelopen week van iemand, anders had ik het niet geweten. puur toeval!

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Trials of Mana echt doen. Die is ook nog eens vrij kort, uur of 15 dacht ik. Ik heb hem vorig jaar ook op advies van Rainking gespeeld en werd er zo door weg geblazen dat ik de platinum Trophy er voor gehaald heb.3 keer het spel door achter elkaar.
Ik hoor van jullie wel hoe Sea of Stars is Door Starfield en Baldurs gate 3 ga ik die pas later spelen.Die komen er allebei op dag 1 en dat is 3dagen ja Sea of Stars of zo haha.

Haha het ondergoed grapje. Weet niet of je de anime kent, maar er zitten heel veel grapjes in die ook in de anime zitten en die je wat beter snapt als je de karakters kent.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

nee ik ben geen anime liefhebber om eerlijk te zijn, daar kan ik me moeilijk mee vermaken. ik hou intens van oude cartoons om (terug) te kijken, al heb ik dat lang nietmeer gedaan. Echter de laatste jaren heb ik series als ren en stimpy of cow and chicken gewoon in zn totaal terug gekeken 😀
Ik wil maar zeggen, is niet dat het getekend is ofzo, het heeft gewoonweg neit mn interesse. wel mooi dat je er zo in opgaat en dat je dan beide werelden overlapt ziet worden. dat heb ik graag met cartoon-based games natuurlijk ook. De ren en stimpy van de gamegear is bvb fenomenaal 🙂

Wat spelen we dit weekend? 29 en 30 juli

Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 augustus