in

Screenshot Sunday #117

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

De afgelopen weken was er een summer sale op PSN. Nou hebben die bijna constant wel aanbiedingen lopen, maar ik spit het meestal wel even door om te kijken of er nog iets leuks tussen staat of er iets wat ik nog eens wilde hebben in de aanbieding is. Ook deze keer heb ik weer wat leuks gevonden, plus een paar spellen die niet in de sale waren, maar ik toch eens heb meegepakt. Het leek me wel aardig om een paar spellen even te tonen aan de hand van (je raadt het nooit) een paar screenshots.

Rainking

Een aantal maanden geleden kreeg ik op Youtube regelmatig reclame te zien van een bepaald spel dat me een beetje als een soulslike overkwam. Het probleem was echter dat ik ondertussen de titel was vergeten. Afgelopen weekend heb ik dan ook alle downloadbare PS4 en PS5 spellen op de PlayStation Store bekeken. Uiteindelijk heb ik het betreffende spel gevonden. Toen ik de naam Strayed Lights zag staan, had ik echt zo’n ‘oh ja’ moment. Het was niet in de aanbieding, maar het was geen full price AAA game, dus ik heb ‘m toch maar aangeschaft.

Het speelt wel wat anders dan een standaard soulslike. Voor zover ik voorlopig heb gezien, moet je voornamelijk de aanvallen van je tegenstanders parry-en. En dat niet alleen. Zowel de vijanden als jij kunnen switchen tussen twee kleuren, oranje en paars. Als je de juiste kleur parry’t, dan vult er met elke parry een meter en als die vol is kun je een genadeklap uitdelen. Over het algemeen ben ik nooit zo goed met een parry, maar hier moet je wel, dus er is maar één optie. Git gud!

Nog niets gedaan en meteen al een trofee…

De omgevingen zijn wel mooi.

Ah, het uiterst originele ‘mijn reflectie heeft een eigen leven’ concept.

Mijn poppetje lijkt hier super saiyan te willen gaan.

Jeuj, skilltree!

Ook Bright Memory Infinite was eigenlijk niet in de sale, maar dit is zo’n spel dat me altijd wel interessant leek. Een first person shooter, waarin je ook wat knife acties kunt doen. Daarnaast is er ook wall running, dus het is net effe anders dan anders. Het lijkt me ook niet het beste spel ter wereld, maar wel leuk voor even tussendoor.

En dit gedeelte van de video duurt even. Geen idee waarom.

In for the kill.

En het laatste spel? Ja, wat zal ik er eens van zeggen? Laat ik het zo stellen, ik kreeg bijna heimwee naar The Lord Of The Rings: Gollum. I know! Dat klinkt bijna onmogelijk.

Sommigen van jullie zullen wel eens gehoord hebben van The War Of The Worlds. Oorspronkelijk een boek uit 1898, geschreven door H.G. Wells. In 1938 zond Orson Welles een radio hoorspel uit, dat op het boek gebaseerd was en voor veel paniek bij luisteraars, die halverwege inhaakten en dachten dat het echt was, heeft gezorgd. In 1953 en 2005 zijn er bioscoopfilms van verschenen en in de loop der jaren zijn er nog veel meer film en serie projecten geweest. Maar wat ik zelf de beste adaptatie vind is toch wel Jeff Wayne’s rock musical uit 1978.

Een tijd geleden kwam ik erachter dat er aan een nieuw spel gewerkt werd. Tijdens het speuren door de PlayStation Store, kwam ik Grey Skies: A War Of The Worlds Story tegen, denkend dat dat die game was en dus al uitgebracht was. Het was in de aanbieding voor maar 3 euro, terwijl het normaal gesproken ook maar vijtien kostte. Dat kon dus nooit veel zijn. Maar ja, voor die drie euro wil ik nog best even kijken HOE slecht het wel niet was. Nou, dat heb ik geweten. Dit is echt bottom of the barrel. Ik kan deze dan ook van harte afraden en ik hoop dat de game waar ik mee in de war was een stuk beter gaat worden.

Op dit punt was ik nog enthousiast.

Op bijna alle schappen staan dezelfde producten.

Hoeveel keuken kun je nodig hebben?

Oh, is het zo’n spel? Hoe vaak zou deze foto nog terugkomen?

Don’t get up, just passin’ through.

En dan dit! Ik blijf me verbazen hoe zoiets kan. En mocht je niet zien wat ik bedoel, dit is een bestaande stofzuiger, alleen heet-ie dan Henry in plaats van Hungry. Die kun je dus gewoon kopen. Ik vraag me dan altijd af of zoiets legaal is. Kunnen ze daar gezeik mee krijgen? Is er een loophole?

En het is ook niet de eerste keer dat ik zoiets zie. Toen ik de demo van Prey uit 2017 speelde, zag ik in het eerste scherm meteen iets bekends en wel dit. Deze koffiezetter bestaat ook echt, al hebben ze ‘m hier nét iets moderner gemaakt. Dit zijn dan twee voorbeelden die me zijn opgevallen. Hoe veel gevallen zouden hiervan zijn?

Kunstschilder1987

Een ondertussen ex-retro gamer die tegenwoordig moderne platformen verkiest, ghehehe. Zijn eerste spel van vandaag is daarom ook…

Sackboy: A Big Adventure. Sackboy was een game die ik nog niet kon spelen omdat ik een xb1 had. nu ik een ps4 in bezit heb ben ik er volop in gestort. Wel heb ik veel van de eerdere little big planet games op ps3 en vita en psp gespeeld. ik vind het geweldig mooie creatieve games. En wat een schattig puppeke is het toch!”

De muziek van dit level vind ik altijd erg leuk.

Is het een eeeeeeeeehhh…… Pokéball?

Altijd leuk om te spelen met sackBOI!!!

Hé, is dat Ad Visser?

Scaredboy.

Die is helemaal sekkie de kekkie.

Time to kick some ass…

Oeh, het bleek toch te moeilijk.

“De game Dreams op ps4 is van de makers van Sackboy. Het is niet zozeer een game eigenlijk maar meer een platform voor zelf games te maken en de games van andere mensen thuis te spelen. Als voorbeeld hebben ze het meesterwerkje “Art’s Dream” erop gezet, als een showcase van de mogelijkheden, en het speelt ontzettend leuk en het verhaal is fenomenaal. wanneer je deze game op de plank hebt liggen: zoek naar Art’s Dream en speel deze af, je zal een hele leuke avond hebben. Het avontuur krijg je op 1 avondje uitgespeeld :)”

Laat deze ‘game’ nou net deze maand bij PlayStation Plus zitten, dus iedereen met een abonnement kan ermee aan de slag. Ik had deze screenshots al even in huis en heb toen meteen maar een stukje van Art’s Dream gespeeld.

Die doet het niet meer.

Bij wat? De creepshow awards?

Ik krijg meteen zo’n hillbilly gevoel, ghehehe.

velocityx

Kijk nou! Nieuw deelnemer! Hartstikke leuk, welkom. Hij had al eens door laten schemeren dat-ie eens mee wilde doen en dat bleek geen loos dreigement. Hij heeft screenshots van twee spellen ingestuurd. Het eerste is het prachtige Kena: Bridge Of Spirits en dat zie je ook hier weer erg goed terugkomen.

De omgevingen zijn echt geweldig.

Dat is een cool uitziend beest.

De tweede game, Peace, Death! 2, had ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar het heeft wel een opvallende 16-bit pixelstijl en aparte karakters.

Ik gok die rechts in het midden niet.

Lavalera

Hij is lekker verder gegaan met Fairy Tail. Mijn mening? Geen straf.

“Humor, epische gevechten en schaars geklede dames.Wat kan je er nog meer over zeggen. Ik begin aardig naar het einde te komen maar geniet er nog steeds van.”

Die is zo te zien fan van finger guns.

One punch woman?

Of van bier.

Die twee gezichten lijken niet echt overeen te komen.

Huntress, is that you?

Of z’n vingers zitten gewoon aan elkaar geplakt.

Dat is niet het minste pijltje.

Misschien een vreemde vraag, maar waarom zou je?

Fable Anniversary is de volgende game. Een klassieke Xbox exclusive rpg. Het was 1 van de eerste rpgs die ik speelde vroeger maar heb nog nooit het einde gezien. Het is een heerlijke rpg waarbij je zowel melee, boogschieten en spells hebt om je tegenstander neer te maaien. Dit is een absolute must play als je een Xbox hebt en ik hoop dat de nieuwe die gemaakt wordt net zo goed wordt.”

Dit vond ik altijd wel een leuk spel. Ik wil niet te negatief doen, maar de laatste trailer die ik van de nieuwe game zag, gaf me geen goede hoop.

“Ik zit de laatste tijd nogal in een ritme spel vibe. Geen idee waar dat vandaan komt of hoe ik er af kom haha. Maar Persona 3,4 en 5 dancing heb ik inmiddels al de platinum gehaald en ben ook al druk bezig met Theatrythm en een wat ruiger ritme spel. Maar de hoofd schuldige van alles is toch wel Yakuza. In bijna elke game zit wel Karaoke, dat werkt als een ritme spel. Deze week hebben we Yakuza 0. De prequel in de Like a Dragon reeks die de historie van Kiryu Kazuma en Majima Goro.Het is 1 van de beste spellen van de serie. Het zit bomvol zij activiteiten waardoor je het spel makkelijk als zij spel op kan pakken als je het verhaal als eens doorspeelde hebt.” Zoals dus dansen en Karaoke. Je kan ook bowlen, honkbal, darts naar de Sega arcade of met telefoonkaarten van vrouwen naar een bedrijfje om chat te doen met mooie vrouwen op zijn Japans.”

Mooi om te zien dat je nog steeds zoveel plezier uit een reeks kan halen.

Dat is een heel ander soort final fantasy.

En dat was ‘m voor nummer 117. Lekker gevarieerd en met flink wat animo. Ik zeg volgende week weer. Tot dan!
(Niet dat ik dat zelf in de hand heb, ghehehe).

Wist je dat…?

Dreams in 2020 uitkwam, maar al begin 2013 werd aangekondigd, toen de PS4 nog niet eens uit was?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 maand geleden

deze ex retrogamer spreekt 😀
neehoor ik blijf retrogamer en merk dat ik op de ps4 ook vooral retro en retro inspired titels speel. maar dat ik heel erg veel plezier uit dit platform haal moge duidelijk zijn!

ik denk dat de advocaat niet naar de hemel gaat maar dat terzijde 😀

Oh man, ik krijg gelijk zin om weer FABLE op te starten. de beelden van de nieuw aangekondigde konden mij ook niet bekoren, terwijl ik de eerste 3 echt tof vind. 1 was het best, daarna 2, daarna 3… maar
“de nieuwe beelden van fable to be, was t ook voor mij gewoon nie”…
we zijn het weer eens eens !

weer een erg mooi gemaakt stuk en tof om te zien dat je een zooi games hebt geprobeerd en ons wist te waarschuwen!

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha die woorden over de nieuwe Fable waren niet van mij maar van onze Rainking. Zelf heb ik nog niet echt een oordeel over de nieuwe Fable. Wat we gezien hebben was eigenlijk weinig gameplay en vooral wat nietszeggende cinematics, dus vind het een beetje moeilijk om daar al een oordeel over te vellen. Volgend jaar met de Xbox show case verwacht ik meer beelden van de nieuwe Fable en dan verwacht ik wel meer te zien. Ik hoop vooral dat ze dezelfde soort humor erin houden. Al twijfel ik of het tegenwoordig nog wel geaccepteerd is om kippen te schoppen 😉

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

oh oke, ik heb dat even door elkaar gehaald ja. ik had het gevoel van de paar beelden die we zagen dat het een heel andere sfeer en richting op ging.

Het zou wel triest zijn wanneer volgende generaties de geneugten van het schoppen der kippen in videogames zou moeten missen, of het kopen van een titel als “chickenchaser” bij de stall….

Kunstschilder1987
1 maand geleden

btw…
“Dat is een heel ander soort final fantasy.”
Well played My Leish, well played…

Lavalera
1 maand geleden

Zo herkenbaar dat even neuzen in de sales. Ik probeer het wel steeds minder te doen en te houden bij de wishlist notificaties. Maar soms kijk ik er naar en dan komt er alsnog altijd wat in het winkelmandje terecht wat niet op de wishlist staat. En als je juist probeert je bibliotheek/backlog te verminderen helpt dat niet echt 😉

je hebt tegenwoordig wel echt een abonnement op slechte games he? haha. Na Gollum nu ook nog deze meuk. Ik laat vaak bewust die goedkope troep liggen, zeker als de basis game al zo laag was.

Ik heb Sackboy ook in mijn collectie zitten dankzij ps plus essential, maar ik betwijfel of dat wel wat voor mij is. Is dat echt een 3d platformer of is het meer dan dat?

Dreams wil ik nog wel een keer naar kijken wat we daarin hebben zitten. Die heb ik ook al regelmatig in sales langs zien komen en zitten twijfelen of het wel wat voro mij is. Zelf zal ik er niets mee maken denk ik, maar kan altijd even neuzen wat andere mensen hebben gemaakt natuurlijk.

Kena blijft echt een prachtige game. Toen ik de beelden ervan zag wist ik dat ik het moest spelen. Het is alleen wel iets anders dan je denkt van te voren. Het cuteness gehalte daalt snel en dan kom je in duistere soulslike situaties terecht. De bazen waren best pittig maar als je even de tactiek doorhad dan was het op easy best te doen haha. Het is ook de enige “soulslike” waarbij ik de finish heb gehaald en het uitgespeeld heb 🙂

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

sackboy is een heel creatief gemaakte 3d platformer met een beetje geheimen/collectathon erin. wat vooral deze anders maakt dan andere games in het genre, is het creatieve leveldesign. er zijn levels waarin alles meebeweegt op de muziek van bekende popnummers (zowel modern als ouder) maar ook andere characters en dergelijke met heel veel persoonlijkheid. het heeft echt een uniek eigen sfeer. als je het kunt proberen in ps plus essentials zou ik echt een keer een paar levels proberen.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Top thanks. Dan gaat die ook mijn probeer lijst 🙂

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

mooi dat we elkaar zo kunnen helpen 🙂 ik vind het character zelf ook echt heel leuk gemaakt, mijn jute vriendje hahaha

velocityx
velocityx
1 maand geleden

Leuk om alle screenshots te zien!

Wat spelen we dit weekend? 5 en 6 augustus

Review: Untitled Goose Game