in

Screenshot Sunday #118

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Mijn weekend begon deze week dan wat later dan anders, maar dat betekent niet dat ik er minder van geniet. Gistermiddag ging het computerpark meteen aan toen ik thuis kwam en heb ik lekker zitten gamen. Ik ga er zodadelijk ook fijn mee verder, maar eerst hebben we nog wat screenshots om te bekijken. Gaan we dan!

Rainking

Nou, ik ben er weer ingetrapt, hoor. Tijdens eens zwak moment heb ik weer eens een abonnement van een paar maanden op World Of Warcraft genomen. Hahaha, nee hoor, ik had gewoon weer eens zin om Wrath Of The Lich King Classic te spelen, wat mijn favoriete deel uit de reeks blijft. En ik doe het ook lekker op mijn gemak. Gewoon een beetje questen op mijn eigen tempo. In dit deel worden de precieze locaties waar de quests plaatsvinden nog niet op de kaart weergegeven, dus moet je nog wat ouderwets zoeken nadat je de quest hebt gelezen. Ik heb dan ook gemerkt dat ik bij sommige niet meer wist waar ik moest zijn, ook al heb ik ze jaren geleden meerdere malen gedaan. Maakt niet uit, geen haast.

Ik was in eerste instantie verder gegaan met mijn priest. Die had ik eigenlijk aangemaakt om ooit misschien eens te gaan healen als ik in Outland of Northrend aan zou komen, de gebieden van de eerste twee uitbreidingen van het spel. Maar ik heb niet zo’n zin om te gaan leuren om bij een dungeon groep te komen. Wat dat betreft blijf ik het jammer vinden dat Blizzard de dungeon finder eruit heeft gelaten die tijdens Wrath Of The Lich King werd toegevoegd. Ja, je zit met een paar bij elkaar geplukte en volledig onbekende spelers in een groepje, maar ik vond het altijd erg makkelijk om snel te leren healen.

Kort uitstapje gemaakt naar Northrend.

Omdat ik als holy priest speelde, ging questen erg moeizaam, dus heb ik die maar even gelaten voor wat het was. Ik had een tijdje terug ook al eens een paladin tot level 22 gebracht en ben daar maar weer eens verder mee gaan spelen. Daar heb ik nu een paar tiental uur ingestoken en zelfs een aantal quests mee gedaan die ik nog nooit eerder had gezien. Wat dat betreft is het enorm uitgebreid. En als ik even geen zin heb om quests te doen, dan kan ik altijd nog mining en blacksmithing levelen. Op het gemak, he?

Ik blijf dat een leuk detail vinden dat het scherm blurry wordt als je wat alcohol op hebt. In-game, he!? In-game.

Ironforge is een erg toffe ondergrondse stad in een berg.

Tussen het questen door kun je aan je professions werken.

Oh hearthstoooooone, take me hoooooooooome…

Voor de grap in mijn eentje de eerste baas van Deadmines geprobeerd.

Mijn nieuwe wallpaper.

Laatst had ik nog een paar PS4 spellen besteld, waaronder Baldo: The Guardian Owls. Die werd me door een vriend aangeraden. Ik had de titel al wel vaker voorbij zien komen, maar nooit gekeken wat voor spel het is. Voorlopig doet het me een beetje denken aan een oldschool Zelda, maar dan met een 3D cartoony stijltje dat wat weg heeft van bepaalde anime uit de jaren ’80. Wat ik tot nog toe gespeeld heb is alleen niet het hoofdspel, maar een soort korte introductie genaamd The Three Fairies. De editie die ik heb heeft ook die ondertitel, dus ik gok dat dat later is toegevoegd. Op internet kwam ik wel tegen dat dit spel bol zou staan van de glitches, maar mogelijk zijn die ondertussen weggepoetst.

Het begin van een flink percentage van de spellen.

Duu-duu-duu-duuuuuuuuuuuuuuuuu!!!

Die is uit de little shop of horrors ontsnapt.

Kijken, kijken, niet kopen.

Dat doet me aan een andere spel denken.

Niet bepaald de Master Sword, maar toch.

En het wordt steeds weer stralend schoon met nieuwe Robijn Intensief.

Kunstschilder1987

Hij is weer lekker verder gegaan met één van de schattigste platformers die er bestaat, Sackboy: A Big Adventure.

Maar waarom kijken ze dan allemaal zo treurig?

In a hole in the ground there lived a hobbit.

Die is óf bang, óf verbaasd, óf is bezig met een Star-Lord dans afleiding.

Dat is echt een hele leuke outfit.

Zo zou ik ook kijken als ik dat moest dragen.

I’m so ronery, so ronery…

Beetje ongelijk verdeeld, he?

Oh, hij heet ook gewoon echt Sackboy!?

“Ik heb zowel sackboy als Master Blaster Zero (1) uitgespeeld. 2 Heerlijke games die niet meer verschillend konden zijn, haha. daarom ook leuk deze achter elkaar te spelen natuurlijk. Master Blaster Zero heb ik nu de eerste game van gehad, ik heb een trilogy in fysieke vorm voor de ps4 aangeschaft en ben na de eerste al helemaal blij met mijn aankoop. op een vervelend gedeelte na (er kwam een half uurtje stealth bij kijken waar ik geen geduld voor heb 😀 ) was het echt een topgame. na het uitspelen kon je met een nieuw character de game opnieuw spelen, daar kon je kiezen tussen 4 characters. daar zaten o.a. Shantae bij, maar ook mijn persoonlijke favoriet SHOVEL KNIGHT! en niet alleen kun je dan vijanden met zijn signature shepmove aanvallen, ook de tank is in matching colors ingame! Ik vond het een hele coole touch.”

Deze reeks ziet er altijd wel grappig uit. Ik heb het nooit echt gespeeld, maar ik vind de muziek van de NES game erg leuk.

Lavalera

Het is wel vaker dat hij wat verschillende soorten spellen speelt, maar deze week is het wel heel erg gevarieerd. Maar we beginnen natuurlijk met JRPG’s.

Fairy Tail is inmiddels klaar. Moet de laatste 2 trophies nog maar qua verhaal en quests is het over. Nog even een paar screenshots inclusief de bikini shots die horen bij dit spel.”

Grappig genoeg vind ik die groene outfit van Lucy nog het mooist.

Yowza Scarlet, eh, ik bedoel Erza Scarlet.

“Daarnaast ook nog een paar screenshots van Majima Goro uit Yakuza 0. The mad dog of Shimano is mijn favoriete karakter in de Yakuza games en in deel 0 die ik nog steeds speel kan je hem ook spelen. Daarom moesten deze screenshots ook even gedeeld worden.”

Die ziet er erg cool uit, ja.

“Ik kreeg een email dat ik gratis 14 dagen Final Fantasy XIV weer mocht spelen als oud speler.En omdat ik tussen games inzit twijfelde ik om er gebruik van te maken. Ik heb besloten om het naar weer even te proberen. Heb een nieuw karakter aangemaakt om kijken of ik nog iets beter kan wennen aan het spelen op een controller. Het begin voelt al weer goed en vertrouwd. Het was de game die mij ene beetje weg wijs maakte in de wereld van Japanse games. Grote kans dat ik het weer vaker ga spelen.Zeker aangezien het ook op Xbox komt en er cross progressie is.”

Nee, niet jij ook al! Die MMO’s weten je gewoon weer binnen te halen. Sommige ervan zijn zó leuk, het zou verboden moeten worden, ghehehe.

Kijk, dat zullen de weebs leuk vinden.

Die zal het toch af en toe wel eens koud hebben.

I’d like to speak with the manager.

“Een game die ik vorige week in de sale tegen kwam staat al een tijdje op mijn lijstje en ik wachte op een goede aanbieding. Metal Hellsinger. Ik had het al geprobeerd op Gamepass en toen beviel het wel. Nu was de volledige game inclusief dlc in de aanbieding dus maar toegeslagen. Het is een kruising tussen een ritme spel en doom en dan met metalmuziek . Echt wat voor mij dus. Het speelt echt lekker weg en het demonen neer maaien op de maat van de muziek voelt fijn. Ook hier heb ik bijna alle trophies binnen maar door de aard van het spel kan je het altijd zo weer oppakken.”

Ik had deze een tijdje geleden geprobeerd, maar ik kon er niet echt in komen. Jij gelukkig wel. Het ziet er wel bruut uit.

Dat is een flinke jongen.

Cool design.

John Woo style!

“We hebben ook nog een bonus game omdat we nog niet genoeg variatie hadden haha. Ik speel de laatste tijd veel spellen kort naast mijn main game. Dat zijn vooral spellen die je makkelijk kan laten liggen of een half uurtje hier en daar kan spelen. Dat houdt voor mij het plezier erin en de variatie. Het zijn ritme spellen, vecht spellen, of spellen die ik al gespeeld heb zoals de Yakuza games. 1 van die spellen is Persona 4 Arena Ultimatax. De persona Arena fighter game. Met de karakters van 3 en 4. Ben nog niet zo heel ver met de verhaal modus maar het is wel leuk om de bekende gezichten te zien en potjes onderling met ze te vechten.”

Wat dat betreft zijn fighting games vaak wel geschikt voor zowel casuals als diehards. Af en toe een potje of all-in, allemaal mogelijk. Een nieuwe Persona fighter zou ondertussen ook wel eens leuk zijn, met natuurlijk de karakters van Persona 5 erin.

Be there or be square!

Er zal eens niet een dorp in de fik staan.

YeOldeShoppeKeeper666

Hahaha, the crap!? Waar jullie je namen af en toe vandaan halen is me een raadsel. Oh, geweldig! Hij komt meteen met een mooi setje screenshots van Horizon: Forbidden West, wat echt zo’n spel is waar je prachtige foto’s van kan maken, as you’ll see.

Dat moet San Francisco zijn.

Today’s a good day to die.

Duu-duu-duu-duuuuuuuuuuuuuuu!!!

Aloy Croft in Cauldron Raider.

School’s out forever.

Licht uit, spot aan!

Dit heeft Link overduidelijk afgekeken.

En dat was ‘m voor nummer 118. Heb je een genre of game gemist, maak er dan wat screenshots van en stuur ze in voor volgende week. Tot dan!

Wist je dat…?

De originele japanse titel van de eerste Blaster Master game (vertaald naar het engels) Super Planetary War Chronicle: Metafight is?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Wow ziet er weer lekker vertrouwd uit. Heb het een paar jaar met plezier gespeeld vooral tijdens mist of pandaria en Legion heb ik me er mee vermaakt. Maar met name tijdens battle for azeroth viel het plezier weg. Het voelde als een baan waar je elke dag moet inloggen om niet achter te gaan lopen. Ik ben toen ook over gestapt naar FF XIV en dat voelt veel relaxter. Veel meer doe lekker je ding op je eigen tempo en als je 3 maanden niet speelt mis je weinig. Toen ze een week of 2 terug met de nieuwe uitbreiding en dat die op de Xbox komt aan kwamen zetten twijfelde ik al. Na de free login was ik om. Toch maar weer zo af en toe een stuk spelen. Merk het enorm relaxte van het spel nu al. Als ik geen zin heb in Dungeons met anderen kan ik ook bijna alle Dungeons met npc doen en dat werkt als een trein. Voelt wel weer goed om even te spelen.

Dat Baldo doet me qua stijl aan Ni No Kuni denken. Ziet er erg mooi uit qua stijl. Ook maar eens in duiken dan.

Zakhooi adventures (ja bewussie) ziet er inderdaad wel schattig uit. Ik zal hem ook eens proberen als ik ruimte heb in het extra spellen stuk. Wie weet vind ik het nog wel wat haha.

En damn Horizon Forbidden West blijft een adembenemende game. Dat was voor mij de reden om een PlayStation 5 aan te schaffen. Dat type open wereld vind ik fantastisch. De dlc heb ik nog niet gespeeld maar ik wacht op een replay van het spel die ik sowieso nog eens wil doen en dan neem ik de dlc mee.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

zakhooi??!?? oeeeehhhhh jij durft!!!! oah!!!!! wacht maar… 😉 hahaha nobody touches my sack, boy!
oh wacht dat is wat anders 😀

Kunstschilder1987
1 maand geleden


Das waarlijk weer een prachtig mooi stuk man, geweldig gemaakt. zal wel flink wat tijd inzitten!
ik snap trouwens wel dat er minder quests voor “holy priests” zijn tegenwoordig, die hebben al een paar jaar een dalende reputatie natuurlijk na alle schandalen binnen de kerk, dus daar is minder vraag naar 😉
Baldo ziet ook gaaf uit ja, mooi stijltje zeg 🙂
de muziek van de nes game van blaster master komt er trouwens wel in terug, een ietwat vernieuwde versie dan.


Tuurlijk, zonder bikinishots is een game simpelweg niet uitgespeeld, hahaha. Ik kon het sackboy niet aandoen ook dáár nog in te poseren voor me, dat kwam vernederend over 😀
Over Majima Goro gesproken… Wist je dat: je wanneer je 1 oog bedekt met een ooglapje je minder ziet dan wanneer je 2 werkende ogen onbedekt laat? FACTS! leren is leuk 😉

@YeOldeShoppeKeeper666
Mooie kiekjes en welkom bij de Screenshot Sundayclub! we zijn echte SS’ers die voorop lopen in de strijd! oh wacht… die afkorting blijft ongelukkig… euhmmmm
SSC’ers… beter 😀 veel beter 😉
Dat zijn wel epische kiekjes… bijna… BIJNA zo mooi als alien hominid. maar ja, baas boven baas. doe je niks aan 😀

Game pass code give away

Wat spelen we dit weekend? 19 en 20 augustus