in

Screenshot Sunday #120

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik had het er vorige week vrijdag in het ‘Wat spelen we dit weekend’ topic al over dat er die ondag geen Screenshot Sunday zou zijn. De reden? Een paar dagen ervoor overleed de harde schijf van mijn computer onverwachts. Natuurlijk maakte ik nooit back-ups of zorgde ik dat ik bepaalde bestanden ergens anders bewaard had, dus ben ik helaas ook twee artikels kwijt die ik voor had bereid om een keer op deze site te plaatsen. Ook had ik er al een paar (vind ik) leuke screenshots op staan die ik in de wekelijkse rubriek had willen delen. Hopelijk zijn die bestanden toch nog op de één of andere manier te redden en anders zal ik de artikels opnieuw moeten schrijven. Het is niet anders. Maar dat is dus de reden dat er vorige zondag geen Screenshot Sunday was. Ik heb in de tussentijd een nieuwe, redelijk simpele computer gehaald, de videokaart en Elgato opnamekaart overgezet en op mijn gemak het hele zaakje aangepast zoals ik het graag heb. Het lijkt er zelfs op dat de capture card weer naar behoren werkt, maar dat moet ik nog even wat uitgebreider testen. Aangezien ik vorige week een redelijk druk weekend had, kwam het me ergens niet verkeerd uit om even een weekje over te slaan. Gelukkig zijn we nu weer back in business and ready to go!

Rainking

Wat een verrassing, meer World Of Warcraft Classic! Yup, ik zit er lekker in en nader level 50. Daarna nog maar acht te gaan en ik kan door The Dark Portal richting Outland, maar dat zal komende week niet gaan gebeuren.

I’m back, baby!

Quests die je krijgt door een item vind ik altijd erg leuk.

… And Clank.

The Caverns Of Time blijven altijd bizar.

Ik bedoel maar.

Ik heb deze maar ingesteld als wallpaper voor mijn nieuwe computer.

Follow that bird!

Ik had vroeger zooooooooo’n hekel aan deze quest.

Hiiiiiiiiighway to hell!

Velocityx

Mogelijk had hij de mededeling gemist dat er vorige week geen Screenshot Sunday was, want ik kreeg ze die zaterdag binnen, maar wat in het vat zit verzuurt nou eenmaal niet en dus kunnen we er nu gewoon van genieten.

De foto’s zijn afkomstig van het spel Gears Tactics. Ik weet van het bestaan af, maar dat is het wel zo’n beetje. Ik stel het me voor als een Xcom-achtig spel, maar dan dus in het Gears Of War universum.

Oh shit, that’s a big boy!

Kunstschilder1987

Hij is lekker verder gegaan met A Hat In Time, die cutesy collect-a-thon platformer. Met name die title cards vind ik er echt leuk uitzien.

Zeg, ben jij wel boven de 16?

It’s always been me.

Fourth wall break.

I can see it now!

I’m ready for my close-up, Mr. Demille.

Ik heb opeens erg veel trek in kip nuggets.

It’s elementary, Hatson.

This is a knoife!

It’s a beautiful daaaaayyyy!!!

Daarnaast speelde hij ook nog Broforce. Die karakters zien er echt jacked up uit en het uiterlijk doet me ergens aan Super Meat Boy denken. Daarbij maakte hij de belofte dat er meer screenshots zouden volgen.

Ik hoor opeens het deuntje van The A-Team.

He treats his mother right.

America, fuck yeah!

Lavalera

Het is weer als vanouds RPG wat de klok slaat, inclusief twee hele recente titels. Take it away!

Final Fantasy XIV. Nog steeds mijn favoriete mmorpg om te spelen. En het mooie is zelfs met een controller is die prima te spelen. Het is even wennen tov toetsenbord en muis maar na een tijdje zitten de skill combos in je vingers. De mmo is ook wat meer chill dan veel andere mmorpg veel minder moetjes en meer doen wat je zelf wil en dat bevalt me wel. Gelukkig is mijn vrouw ook groot fan dus we spelen dit ook vaak samen. Het verhaal is even op pauze omdat ik met mijn main character mounts aan het farmen ben in een event, maar na het event gaan we weer vrolijk verder.”

Wat dat betreft kun je die spellen vaak wel spelen hoe je zelf wil. Ik had vroeger World Of Warcraft ook ingesteld om te gebruiken met een controller, maar dat werkte het beste met melee classes, omdat je voor ranged al gauw de muis nodig had.

Iemand nam ‘when pigs can fly’ wel heeeeeeel letterlijk.

Hé, ik zit ook in het spel!

Daar moet ik toch ook nog eens een pluche van scoren.

Cruijff zou het niet beter gezegd kunnen hebben.

Baldurs Gate III. Het spel was op pc al 3 jaar te spelen in Early access. Maar aangezien ik niet echt meer op een pc game heb ik er nooit naar omgekeken. Toen de lovende reviews kwamen en ik wist dat het spel ook op console zou komen werd ik enthousiaster. Ik heb niet veel crpg gespeeld dus het was wel even lastig om door de character creator te komen. Welke ras, welke class welke stats moet ik hebben etc. Maar dat is vooral even klooien en testen. Je kan de camera view veranderen, je kan ouderwetse top down crpg stijl doen of 3rd person vanaf de schouder. En dan ziet het er toch stiekem wel heel goed uit. Inhoudelijk kan ik er nog niet echt op reageren hij is pas sinds gisterenavond live, maar het begin is positief.”

Ik weet wel dat de PC versie ontzettend goed is ontvangen en zelfs triple A ontwikkelaars een beetje te kakken zette. Het kan dus toch nog. Ik hoop dat de PS5 versie daar een beetje bij in de buurt kan komen.

Rood haar = altijd goed.

Ken ik jou niet van Stranger Things?

Effe tukkie doen.

Starfield. Een spel waar ik al een tijdje naar uitkijk. Fallout of Skyrim in de ruimte wordt het ook wel genoemd. En dat klopt ook wel. Het voelt echt aan als die spellen maar dan in de ruimte. Je bezoekt planeten voert quests uit, praat met mensen, bouwt aan je schip. Er is enorm veel vrijheid wat je kan doen. Het is een erg goede Rpg en als je van Bethesda type rpgs houdt kan ik dit spel aanraden.”

Ik moet eerlijk zeggen, mij zegt het niets, maar er zullen vast mensen zijn die de indie scene beter volgen dan ik. Bethesda, zei je? Dat zal ik eens een keertje Googelen. Dat kan nog wel eens een goeie up-and-coming developer zijn.

Oh jee…

Ready for take-off?

Ik zie de sterren, nu het veld nog.

Wacht maar tot Aquaman daar achter komt.

Die kocht ik vroeger altijd na zwemles.

Gek genoeg krijg ik hier een point-and-click gevoel bij.

Vault 2082, opening soon.

“Het grappige is dat net zoals bij Oblivion je de adoring fan hebt. Iemand die enorme fan van je is, achter je aan zit en elke keer als je hem tegen komt hij je prijst of je een god bent. Hilarisch is het maar het kan na een tijdje ook irriteren. Leuke is wel dat dezelfde acteur is gebruikt als uit Oblivion.”

Kun je hem dan ook lastig vallen?

En dat was ‘m voor nummer 120. Een fijne terugkeer na een week van afwezigheid. Zie jij de rubriek ook graag weer terugkeren? Stuur je screenshots dan deze kant op. Tot de volgende!

Wist je dat?

Het toetsenbord van mijn computer dit weekend ook nog besloot om ermee op te houden? En ja, ik had een Screenshot Sunday beloofd, dus er moest wel een nieuwe komen natuurlijk, want anders kan ik mijn digitale gezicht hier helemaal niet meer laten zien. Nou moest ik vandaag toch nog wat boodschappen doen, dus ben ik daarna meteen maar even de MediaMarkt binnen gestapt. Gelukkig hadden ze er genoeg liggen. Persoonlijk wil ik er altijd eentje mét snoer, want ik ben niet echt van de draadloze muizen en toetsenborden. Daardoor viel er alweer een gedeelte af. Bij de bedrade exemplaren zag ik al gauw een mooi, compact toetsenbordje. Dat was deze, de Steelseries Apex 9 Mini.

Het zag er op zich wel goed uit, maar ik kon er zo gauw even geen goede recensies van vinden, dus die heb ik maar even terug gelegd. Uiteindelijk is het een Qware Detroit geworden.

Geen idee of het wat is, maar de prijs sprak me een stuk meer aan en dan zie ik wel hoe lang deze mee gaat. Ik wilde er toch wel weer eentje met RGB verlichting hebben, want ik heb ‘s avonds zelden licht aan en dan is dat beetje verlichting dat van het toetsenbord komt wel handig. In ieder geval zijn we weer volledig back in business! #partay

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
27 dagen geleden

:
dus jij hebt de kans om de mini apex 9 toetsenbord te kopen maar laat t liggen? wat zonde! de hele reclamecampagne op deze site is voor niks geweest! 😀

  • dat vogeltje waar je acheraan ging, was dat een chocobobobonbon of hoe heten die dingen?
  • die beer op de achtergrond is die opgezet? dus een fake beer in een computergame? fakeception!
  • die highway to hell opmerking 😀

  • Dus jij hebt een playbunny gescreenshot op plaatje 2?
  • zeggen die witte beestjes elke dag ook goedemoggle tegen elkaar?
  • Dat starfield ziet er echt prachtig uit. in geen enkel opzicht een game voor mij maar in wat t probeert te doen oogt t fantastisch.

zijopmerking, ik vind t bijschrift van om te zeggen dat cruijff het niet beter had kunnen zeggen wel wat gemakkelijk. Die man sprak amper fatsoenlijk Nederlands, laat staan dat ie het in het engels goed kan verwoorden 😉

Welcome Back Screenshot Sunday! andermaal goed gemaakt stukkie als altijd !

Lavalera
27 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Sterker nog ik ben de playbunny. Er zitten meerdere rassen in het spel waarbij kat en bunny dames erg populair zijn. Moet alleen soms wel langs ome Hefner natuurlijk 😉
En lol goedemoggle die is wel weer super goed gevonden haha.
En ja Starfield ziet er niet alleen leuk uit maar het is nog super cool ook nog. Beetje reizen door de ruimte explore hier en daar en questje hier en daar. Bevalt mij uitstekend.

Kunstschilder1987
27 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

weinig mannen die dat durven toegeven dat ze op zondag de playbunny zijn. dat vind ik wel erg stoer van je 😀
leuk dat ook starfield zo bevalt zeg!

Lavalera
27 dagen geleden

Je hebt wel weer echt geluk met je computer dus. Maar hopen dat nu alles het blijft doen. Maar wel jammer hoor van de de steelseries apex 9 mini. Dat is wel echt het beste toetsenbord ooit. Zo goed maken ze ze nooit meer. Zou de andere ruilen 😉

We hebben weer een mooi gevarieerd aantal spellen zo. Dat a hat in time ziet er wel schattig uit, die wil ik nog wel eens proberen als er ergens ruimte in mijn overvolle schema vrij komt haha.

Over Baldurs gate: Ik speel hem op de PS 5 in performance mode en die draait als een zonnetje. Wel 1 keer een bug gehad dat het geluid weg viel en ik het spel moet herstarten maar verder is het een fijn spel. Wel even wennen want ben niet zo bekend met dnd

Kunstschilder1987
27 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

ben jij soms reviews tegen gekomen van die apex mini? ik zou geen idee hebben namelijk hoe mensen daar tegenaan kijken 😀

Los daarvan ook weer prachtig dat de baldur’s gate game zo goed draait 🙂 is toch altijd afwachten natuurlijk!

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 september

Tears of the Kingdom is irritant op een goede manier