in

Screenshot Sunday #125

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Kun je je voorstellen dat we alweer halverwege deze reeks van vijftig edities zijn? Dat betekent dat er ondertussen weer een half jaar is verstreken sinds de honderdste Screenshot Sunday. Op het moment hebben we een leuk, vast groepje, dat zo goed als elk weekend wat instuurt, met zo af en toe een extra inzender, die natuurlijk ook van harte welkom zijn. Ik weet dat ik het vaker heb gezegd en het mogelijk nog wel wel eens zal herhalen, maar ik blijf jullie toch altijd dankbaar, want zonder inzendingen is dit gewoon een dooie rubriek.

Daarnaast heb ik nog twee dingetjes. Ik had aangegeven dat de deadline op gisteravond zou komen te liggen omdat ik beide dagen van huis zou zijn. Uiteindelijk heb ik gisteren de trips kunnen combineren, zoals je in mijn Gameforce topic kan lezen, waardoor die deadline weer soortvan verviel. Ik had ze dan wel weer lekker vroeg binnen.

Ik ga één klein dingetje aanpassen vanaf deze week. Ik schreef de bijschriften bij screenshots altijd erboven, wat ik zelf nooit echt logisch vond. Die staan er voortaan onder en zijn cursief geschreven. Stukken beter.

Rainking

Vorige week had Luigi1985 een artikel over mobiele games. In mijn reactie daarop had ik het over Hearthstone, de digitale cardgame van Blizzard. Door zijn artikel kreeg ik het gevoel om het weer eens te gaan spelen. Dat was ondertussen namelijk alweer een paar jaar geleden. Blijkbaar had ik toch weer wat plezier ervan, ook al zijn er waarschijnlijk aardig wat nieuwe kaarten uitgebracht in de tussentijd. Ik heb gemiddeld twee van de drie potjes gewonnen, wat ik zelf niet verkeerd vind.

Ik ga toch maar voor casual.

Spin to win!

Chaaaaaaaaaaaaaaarge!!!

Neer!

Soms heb je mensen die het gewoon opgeven.

Mooie kaarten om mee te beginnen.

Als je er te lang over doet, verschijnt er een timer.

Je kan niet altijd winnen.

Mijn tegenstander was een stuk beter en heeft fair and square gewonnen.

Ook ben ik verder gegaan met mijn holy priest avonturen in de healing business in World Of Warcraft. Het blijft bizar hoeveel makkelijker het tegenwoordig is. Aan de andere kant rent de groep vlotter dan vroeger de dungeons door, dus er zijn nog best wel eens momenten dat ik aan de bak mag.

Dit was even een spannend moment.

Eindelijk weer eens terug in Dalaran.

Wie heeft die beholder binnen gelaten!?

No! Bad! Bad boi!

Een queue voor The Oculus kan wel even duren.

That’s one tall woman. Must be dutch.

The Culling Of Stratholme is altijd erg gaaf vanwege het verhaal.

Kunstschilder1987

Een beetje oud, een beetje nieuw, niks geleends en niks blauws.

“Nou ook ik heb Trials Of Mana op de ps4 doorgespeeld! het werd tijd 😉 ik had deze game van een goede vriend gekregen die mij in hetzelfde pakket van de ps4 voorzag! heel tof om zo te krijgen, ben m dan ook heel erg dankbaar. natuurlijk dan toch eens ook deze proberen, die ik niet gauw zelf gekocht zou hebben. en eerlijk is eerlijk dit was een voltreffer tegen verwachting in. pluspunten? pick up and play gameplay, en skippable cutscenes 😀 dat noemen we een rpg voor mij! haha. oh en een pointer dat je weet waar je naartoe moet ten alle tijden is een pré. erg genoten van deze game die ideaal was om ondertussen op een 2e scherm andere dingen te kijken. bvb sport of eentalkshowtje oid. dat vind ik prettig om te doen :)”

Tof dat je ‘m ook leuk vind. Had ik ergens niet verwacht.

Dat is geen slechte groep.

Laat me raden, dit is zeker weer zo’n japanse RPG?

Full Metal Hugger is down.

Als je ook graag met planten praat, dan kun je misschien het beste werk gaan zoeken bij de Intratuin.

Hé, die heb ik weleens gezien in ELK KAARTSPEL EVER!!!

Booskaboo!!!

I haaaave the poweeeeeeerrrrr!!!!!!

Oh ja, het is alweer oktober.

Dat is de meest afgrijselijke paashaas die ik ooit heb gezien.

Go get that…weird plant…

Clash Force is een heerlijke 8 bit stijl run n gun en zorgde ervoor dat ik wel gewoon mn retrofix had 😀 leuke ps4 titel die afgelopen week voor 1 euro op te pikken was 🙂 koopje! ik woon dan wel in limburg maar daarin ben ik gewoon n hollander ;)”

Geen cent teveel, hoor.

Als ik meer verstand had van drugs, dan had ik hier zeker een gevatte opmerking kunnen maken.

The Lost Vikings, they are not.

Ergens doet dit me aan de eerste Duke Nukem games denken.

Lavalera

RPG guy speelt RPG’s. Who’s surprised!?

Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion. Inmiddels is het spel na een krappe 18 uur uitgespeeld. Ik had het spel langer verwacht, maar goed. Het is wel een leuke prequel voor final Fantasy 7 en als je de gameplay door hebt is het goed te doen. Materia levelen in de zij missies en je bent erg over powered. Binnenkort op naar FF7Remake voordat de nieuwe uitkomt.”

Een beetje overkill, niet?

Ja ja, morgen staat alles hier zeker in de fik?

Klopt, er komt nog een sequel op de remake, een sequel op de sequel van de remake, een game die alle Final Fantasy VII omvat en waarschijnlijk nog veel meer.

Daarnaast speelde hij nog een nieuwer spel.

Sword Art Online: Last Recollection. Een action rpg op basis van een anime. Ik heb zelf de anime nog nooit gezien maar deze game deed me na het spelen van de demo enorm denken aan de Ys games. Je speelt in een mmo wereld en je doel is om de wereld te redden. Je hebt een party waarbij je vrij kan wisselen tussen de members en de combat is flashy action combat. Ben nog niet zo heel ver dus kan verder weinig zeggen over het verhaal, maar tot nu toe bevalt het wel prima.”

Het ziet eruit alsof er een DC Comics crisis gaat plaatsvinden.

Zo dan, wat een drukte op dat scherm.

Piccolo heeft zich wel laten gaan in de Corona periode.

Tijd om het scherm even weg te draaien.

Cute? We like cute.

Eindelijk iemand die het begrijpt.

Baldurs gate III. Niet echt een gemakkelijk spel maar wel echt een super goed verhaal en de keuzes maken het spel totaal anders. Verder valt er weinig over te zeggen wat ik de afgelopen weken nog niet gedaan heb.”

Daar wil ik wel een cosplay van tegen het lijf lopen op Comic Con.

Ik weet niet, maar die cleric lijkt meer een Sith te gaan worden.

Kijk links, kijk rechts en nog een keer als je oversteken moet.

Waarom zijn die Dixie’s altijd bezet?

Moet het dan niet Baldurs’ Gate heten?

Wacht effe, een volledig vrouwelijk team? I approve!

En dat was ‘m voor nummer 125. Volgend weekend heb ik op vrijdag of zaterdag als het goed is wederom een bonus artikel. Tot dan!

Wist je dat?

De oorsprong van Sword Art Online helemaal terug in 2002 was?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Het is wederom een mooi diverse screenshot Sunday geworden. Hearthstone heb ik destijds wel geprobeerd. Het deed me enorm denken aan Magic the Gathering. En nou ga ik even de vroegah kaart gebruiken. Toen ik jonger was vind ik MTG echt geweldig. Met vrienden op school, thuis of de plaatselijke comic store even een potje doen was wel echt geweldig. Later ook wel geprobeerd met Magic online en dus hearthstone maar de magie zoals vroegah was er niet meer. Het is toch anders op zon pc, tablet of phone.

Verder mooi om die trials of mana screenies te zien. Was wel echt een hele leuke jrpg. Voelde een beetje retro maar ook erg modern. Ga hem vast nooit nog wel een keer spelen.

De wist je dat wist ik niet. Moet ook eerlijk zeggen dat ik nog geen Sao heb gekeken en geen spel heb gespeeld ook al heb ik de meeste in de bibliotheek zitten.

En tja inderdaad de rpg man. Actie/avontuur/rpg en daar de combos van speel ik het liefste. Beetje afgewisseld met hier een daar een andere type spel voor de afwisseling maar tis wel verre mijn favoriete genre en vrij breed gelukkig.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik heb wel meer een zwak voor de cultclassics in het genre 🙂
heb je weleens undertale een kans gegeven bvb? daar heb ik op psvita erg van genoten destijds 🙂

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Yep undertale heb ik geprobeerd in mijn zomer uitprobeer weken. Wel grappig probleem is alleen dat je tijdens de ‘battles’ elke keer dingen moet ontwijken en als iets me niet lukte was dat het wel. Dus ging de hele tijd dood Vaak kan je jezelf eruit lullen maar dan nog moet je soms dingen ontwijken. Dat frustreerde me nogal dus echt ver ben ik er niet mee gekomen maar wie weet probeer ik het nog eens.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

ah dat probleem staat me eigenlijk niet meer als zodanig bij, ik heb m destijds wel uitgespeeld… maar dit kan ik me niet herinneren. wat ook wel een leuke budgettitel is, die een beetje de draak steekt met elke classic rpg is “the longest 5 minutes.
heel erg verhaal gedreven classic turn based rpg… maar met een hele grote twist. je wordt namelijk gaandeweg het verhaal van oudere retro stijl naar steeds ietsje nieuwer getrokken. ergens is het daar vergelijkbaar met evoland… alleen is deze meer op humor gericht ook 🙂

Kunstschilder1987
1 maand geleden

en jawel hoor het is je weer gelukt om hier een glad geheel van te strijken. poeh dat klinkt viezer dan het is geef ik grif toe 😉

een oud kaartspel en world of warcraft… maar ik ben de retroman? van de rainking in de drup dan wel! 😉

de screenshot van de wolf van is wel de winnaar van de week in mijn ogen. prachtig kiekje 🙂

Mijn dag op Gameforce 2023

Stelling van de week: Ik ben blij met de nieuwe PS5-modellen