in

Screenshot Sunday #128

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Afgelopen dinsdag was het wonder eindelijk geschied. Na een paar dagen extra wachten lagen Marvel’s Spider-Man 2 en Super Mario Bros. Wonder dan toch nog in de brievenbus. Maar met welke moest ik gaan beginnen? Dilemma’s, dilemma’s, dilemma’s.

Rainking

Dat was niet zo moeilijk, want ik had al vantevoren bedacht dat ik als eerste Super Mario Bros. Wonder wilde opstarten. Dat had er gedeeltelijk mee te maken dat ik het spel op Gameforce had gespeeld en wilde kijken hoe het volledige spel eruit zag ten opzichte van die demo. Zoals ik toen al dacht ontbraken daarin levels, waaronder die met de zingende piranha plants, waar Luigi1985 het vorige week over had. Erg leuk level is dat.

Yes, let’s-a-go!

Leuk detail dat je de Mushroom Kingdom ook nog in beeld ziet links.

Hebbie hém weer.

Bijna aan het begin van het eerste level zit al een extra leven.

Zo dan, wat is dat voor acid trip!?

Dit soort dingen vind ik altijd erg leuk.

Jaaaaaa, daar zijn de zingende planten!

Ik vind het elke keer weer grappig om de olifant zich uit de pijp te zien duwen.

Bulls on parade!

Hé, die ken ik!

Wat heb ik nog meer gespeeld? Nou, je raadt het nooit! Lavalera had vorige week al een aantal screenshots ingestuurd van Marvel’s Spider-Man 2 en die zagen er erg tof uit, dus ik was blij dat ik dat spel nu ook kon aanslingeren (badum-tsss!). De openingsmissie vond ik erg tof en ik ben meteen lekker aan de slag gegaan met de photo mode. Dat doe ik niet vaak, maar dit spel leent zich daar erg goed voor.

Is it a bird, is it a plane…?

Boot to the head!

<insert Darude meme here>

Kunstschilder1987

Naast de nieuwste Mario is er deze screenshot Sunday ook weer ruimte voor een oudere game uit de reeks.

“Ik ben op mijn nieuwe anbernic RG405 aan de Paper Mario op n64 gegaan! het speelt heerlijk. ik was laatst op de pc begonnen ermee, maar ben even opnieuw gestart. inmiddels ben ik verder dan waar ik was, en ik heb getracht de meeste fotos als vervolg op die screenshots te sturen. weet niet of dat helemaal gelukt is, volgende week is iig het vervolg op deze reeks, want hij is nog niet uitgespeeld! ik hoop dat deze manier van screenshots maken duidelijk en goed resultaat geeft :)”

Die goomba gaat zo toch niet rappen, he?

Ja, wanneer komt de Suikoden I en II remaster eindelijk uit?

Laat Michael-Raymond-Clayton het maar niet zien, ghehehe.

It’s-a-you!

Yup, Dalaran is weer eens verdwenen.

Maybe, but I’m not.

Superrrrrrrrrrrrrr!!!!!

Ook speelde hij nog een game waarvan de titel op de één of andere manier niet helemaal de lading dekt.

Battle Axe is een moderne game in pixelstijl van de bitmap brothers (xenocrisis en the chaos engine zijn bvb ook van hen). het speelt ook wel een beetje als the chaos engine, zij het wat minder puzzel, meer actie en andere thematiek natuurlijk. aan het eind van elk level is een eindbaas. het is verrekte moeilijk en erop gericht dat je meerdere keren opnieuw moet beginnen om m uit te spelen, beetje nes stijl daarin zeg maar. ik vind het best verslavend en als ik eenmaal start is dit hoe mn avondje uitziet. wanneer je van oude arcade gameplay houdt is deze een aanrader, wacht op een lekker leuk prijsje is mijn advies 🙂 ik heb een mooie fysieke versie ervan weten te bemachtigen bij nedgame.”

Daar zijn zalfjes voor, hoor.

Ja, is het nou een fae of een elf?

Dus we zitten hier overduidelijk verkeerd.

Take a good hard look at the…

…OH SHIT!!!

Die hand is niet te koop, begrijp ik?

Lavalera

De JRPG stoomwals dendert deze week weer verder met eeeeh…. verrassend weinig JRPG’s.

Sword Art Online: Last Recollection. De laatste game gebaseerd op de populaire anime. Inmiddels heb ik het spel uitgespeeld dus dit zijn de laatste screenies van deze flashy actie rpg. Toch ene dikke 60 uur me prima mee vermaakt. Niet de beste jrpg die er is maar goed genoeg om een keertje door te spelen.”

Ziet er weer goed uit. Ik heb zelf alleen Hollow Realization. Ik weet niet hoe die zich verhoudt tot deze?

Da’s een mooie, kleurrijke entourage.

Waren de vrolijkere kleuren op, ofzo?

Natuurlijk is hij ook weer verder gegaan met Marvel’s Spider-Man 2.

“Grafisch en qua verhaal echt een top game. Qua gameplay is het een redelijk veilig vervolg op deel 1 en Miles Morales. Weinig vernieuwend qua gameplay en helaas hebben ze wederom stukken waar je niet als Spiderman speelt. Dat trok de eerste game ook al naar beneden en helaas maakt Insomniac dezelfde fout. Maar dat mag de pret niet drukken de rest erom heen is wel goed. Ook hier zag ik gisteren de aftiteling, maar dat had ik al verwacht. Ik ga nog wel even door om te kijken of ik de platinum kan halen.”

Dat heb je vlot gedaan. Ik ben nu net voorbij het punt van je laatste screenshots van vorige week, maar voorlopig vind ik ‘m wel weer erg tof.

Dat moet een echte guitar hero zijn.

Dat heb je al gauw na een paar fless, tot je de volgende ochtend wakker wordt.

Tiger Man?

The place is lit!

Hoe laat komt Bane aanvallen?

Als het nog niet te lang uit de vriezer is, dan jat ik het gewoon mee.

Ze staan tenminste niet op een snelweg.

Oeh, is dat een Anti-Venom pak?

Heel benieuwd wat rule 34 hier over te zeggen heeft.

“Zoals John Cleese vroeger zo mooi zei in Monty Python: And now for something completely different. Toen Sword Art online was uitgespeeld was ik op zoek naar een nieuwe game. Omdat het van de week Halloween is en ik op zoek was naar een korte game, kwam ik uit bij het deze week op gamepass toegevoegde Dead Space Remake. Ik heb de originele Dead Space ook wel eens geprobeerd maar toen kon ik er niet echt inkomen. Nou zijn horror games normaal niet echt mijn ding, maar wat ik gisteren speelde voelde het enorm goed en spannend. Ik kreeg hetzelfde gevoel als toen ik ooit doom 3 speelde. Spannende muziek het gevoel krijgen dat gevaar om elk hoekje schuilt. Wat dat betreft is de sfeer echt goed in dit spel.”

Ik vind Doom 3 wel een leuke vergelijking. Ik weet dat dat spel qua gameplay behoorlijk afwijkt van de rest van de serie, maar ik vond die altijd erg tof.

Ja, eh… nu wel.

Ok, ik ben pleite.

Dat belooft niet veel goeds.

‘Voedsel.’

En dat was ‘m voor nummer 128. Volgende week hebben we mogelijk weer screenshots. En anders doen we gewoon wat anders. Tot dan!

Wist je dat?

Geen enkele van de drie helden in Battle Axe een bijl hanteert?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
29 dagen geleden

Het was pas mijn eerste Sword Art online game dus weet niet hoe het is in verhouding tot de rest. Ik heb de andere delen wel in sales gehaald maar nog niet gespeeld. Wat ik er over gelezen heb van mensen die meer gespeeld hebben is deze beter dan de vorige delen.

Doom 3 is mijn favoriete doom game. Iets meer horror shooter en de sfeer was zeker in de tijd geweldig. Hoofdtelefoon op, en elke keer dat je een hoek om loopt en een monster ziet toch schrikken haha.

Spiderman is niet zo veel moeite om het uit te spelen. Het verhaal heb je in 15 tot 20 uur uit en de platinum heb ik ook al bijna binnen met minder dan 30 uur op de klok. Voor mij persoonlijk een beetje aan de korte kant maar goed dat zijn alle Insomniac games :).
Ach ja ik heb nu alle ruimte vrij voor de drukke jrpg november maand.

Kunstschilder1987
29 dagen geleden

weer prachtig opgesteld
wist je dat? ik dat pas heel laat besefte van het wistjedatje? haha

oah… toadette… wat een schatje is het toch…. grrrrr
de enige echte gamebabe! lara croft? never! #TeamToadetteAllTheWay! komt er ook een shoot van haar in de playboy? kunnen we daar een petitie voor opstarten?
ze moet wel iets aan de lijn doen, op sommige screenshots lijkt ze wel een olifant 😉
yep, ik maak m gewoon
en dat capt toad erin terugkomt is natuurlijk ook top 🙂

en
iets positiefs over spiderman zeggen lukt me niet. iemand die de hele stad rondslingert om een vies kwakje overal te spuiten terwijl zn arm op en neer gaat… ik weet niet hoor, vroeger werd je daar gewoon voor opgepakt. viespeukerij!
Dat shot van obsidia castle ziet er trouwens heel gaaf uit
en elke john cleese referentie is een goede bijdrage op zichzelf. 😉

Opmerking van de week:
“daar zijn zalfjes voor, hoor!”
chapeau regenkoning, chapeau. 🙂

Laatst bewerkt 29 dagen geleden door Kunstschilder1987

Mijn favoriete video game trailers

Eerste stapje in DiabloV