in

Screenshot Sunday #129

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze maand verschijnen er voor mij niet zo heel veel nieuwe spellen, dus kan ik eens rustig spelen wat ik al had. Ik weet ‘t, ik doe het mezelf aan, maar zo zit ik nou eenmaal in elkaar, ben ik bang. Eens kijken wat er zoal te zien valt vandaag.

Rainking

Vorige week speelde Lavalera de Dead Space remake en vergeleek het qua sfeer Doom 3. Die wijkt behoorlijk af van de eerste twee delen. Dat waren meer murderfests, waar Doom 3 meer een first person horror game is. Ik vind die zelf erg tof, maar ik heb altijd het idee dat-ie het minst populair is van alle mainline games, aangezien er verhaalmomenten in zitten. Toevallig had ik de eerste drie delen en Doom 64 laatst digitaal gekocht voor de PS4, zodat ik die eens snel kon opstarten als ik er zin in had en Lavalera’s vergelijking zorgde ervoor dat ik Doom 3 weer eens wilde opstarten. Niet dat ik er heel veel van heb gespeeld, maar het was gewoon leuk om weer eens door de donkere gangen te lopen.

Welcome to the dungeon, marine.

Ik denk dat ik even oversla.

Dit is echt een hele vreemde romhack van Street Fighter Alpha 3.

Maar wel eentje waar ik meteen een trophy voor heb gescoord, ghehehe.

Ik had kunnen weten dat je overal in de gaten gehouden wordt.

Naar je kamer!

Het is dan wel geen BFG…

Dit vind ik altijd een hele mooie kamer, vanwege het ronddraaiende licht.

Hier begint het spel pas echt, maar ik ben vergeten om hierna foto’s te nemen tijdens de actie.

Ook heb ik nog een stuk van Marvel’s Spider-Man 2 gespeeld. Ik ben niet superveel verder dan vorige week, maar de photo mode nodigde gewoon uit om nog wat actiefoto’s te maken.

Kijk nou, hij is écht vriendelijk.

Mooi allemaal, maar hoe moeten we het internet op?

Huuuuuu, peerd!

Hij woont op nummer 15. Dat is geen toeval, zeker?

Oké, nerdmomentje dan maar? Gaan we! Natuurlijk was het huisnummer geen toeval. Net als het adres op deze foto. Amfan Ave verwijst naar de allereerste comic waar Spider-Man in verscheen, Amazing Fantasy #15 uit 1962.

En om het compleet te maken is dit zo’n beetje de cover van Amazing Fantasy #15.

Dit gevecht komt min of meer in die comic voor, maar was een gevecht waar je je ter plaatse voor kon aanmelden, dus er waren geen posters van. De comic werd uitgebracht in augustus en was elf pagina’s lang, al vraag ik me af of ik teveel achter die elf zoek.

We’ve got PlayStation 4 at home.

…as we know it

Lekker met je matties chillen in het park.

One day…

Kunstschilder1987

Schilderen = oldschool, dus de games ook. Kom maar op!

“We gaan weer verder in Paper Mario op de n64, daar waar inmiddels het einde steeds dichterbij komt. met deze week een toch wel schokkend goed gemaakte ghadaffie verwijzing (bij the shy guys) en komt Toad uit de kast!”

Ya think!?

Én ik heb hoofdpijn.

Dat zullen we nog weleens zien.

Ik bedoel maar.

Die haalt met gemak de finale van de lelijkste hond ter wereld.

En ik was al zo blij dat Halloween voorbij was.

Toch komt het bij lange na niet in de buurt van het zuid-koreaanse Nintendo DS spel Touch Dic.

Zerg rush!

Is dit waarom er zoveel toads zijn en zo weinig toadettes?

Oh, dus daarom is Paper Mario a whale of a time.

Cool, eens kijken of hij nog wat te showen heeft.

“Daarnaast heb ik ook de voor mij persoonlijk heeeeeeeelll lang verwachte alien hominid sequel gespeeld, die deze week uitkwam, 19 jaar na het origineel! Alien Hominid Invasion heeft dezelfde humor, artstyle, maar een totaal ander genre gameplay helaas. waar de klassieker op xbox/gamecube/ps2 vroeger een echte moeilijke run n gun was (denk aan contra/metal slug in gameplay) is dit veel meer een chaotishe game op een klein stukje level waar alles tegelijk gebeurd. het is vermakelijk, geschikt voor multiplayer, en echt een unieke game. hoewel ik liever “meer van de oude game” had gezien vermaak ik me hier ook prima mee.”

NE-GEN-TIEN JAAR!!!??? Dat is pas echt lang voor een vervolg. Gelukkig dat je er goed plezier van hebt. Trouwens, ik vind het leuk om de spellen waarvan ik screenshots te Googelen en toen ontdekte ik dat de Gamecube versie niet in Europa is uitgebracht en die voor de Xbox weer niet in Amerika. #vageshit

At last I have you in my clutches.

KNOCK ON MY DOOR! KNOCK NEXT TIME!!!

Do not push unless you really, REALLY, mean it!

Zo dan, wat een vrolijke bende.

Gen Z at its lowest.

De nieuwe Fall Guys update ziet er niet best uit.

Do something!

Lavalera

Zoals altijd vult hij zijn tijd met JRPG’s en deze week is niet anders, want… sorry? Wat? Maar wat speelt-ie wél dan?

Dead Space. De remake van de horror klassieker. Het spel speelt zich af in de toekomst op het schip de ishimura. Dit schip gaat het heelal door om resources te zoeken voor de mensheid. Op een gegeven moment komen zij een mysterieus artefact tegen waardoor ineens al het contact met het schip wordt verbroken. Je speelt als engineer Isaac en wordt naar het schip gestuurd om te helpen repareren. Al snel blijkt dat het schip is overspoelt door Aliens en moet je het geheim ontrafelen. Een echte survival horror waar monsters op elk moment om het hoekje kunnen springen. Ontzettend sfeervol en duister. Voor liefhebbers van horror die de nieuwe versie nog niet gespeeld hebben kan ik deze versie zeker aanraden.”

Ik had deze ook gekocht, maar gek genoeg kwam ik hiermee niet zo ver als met het origineel op de PlayStation 3. Apart, alsof de oude game makkelijker was, ofzo. Deze wil ik sowieso nog eens spelen.

Hallo? Ik wil graag een afspraak maken.

Eh, meneer? Dit is niet bepaald het moment om te relaxen.

Ah shit, ze hebben die creepy baby van de PS3 commercials gekloond.

Als je bang was dat er geen JRPG voorbij zou komen deze week, gelukkig speelde hij ook nog Star Ocean: The Second Story R.

“De remake van de 2e game uit de Star Ocean Jrpg serie. Origineel stamt de game uit 1999 en is deze gemaakt door Tri Ace en uitgegeven door Square Enix voor de PlayStation. Het was tot aan vorige week het enige deel dat niet op moderne consoles speelbaar was. Gemdrops heeft er een remake van gemaakt in een zeer interessante stijl. Je hebt 2d pixel art voor de partymembers en npcs op een 3d achtergrond. Je kan kiezen voor de originele stemmen en audio of voor de nieuwe versie daarvan. Je kan in dit verhaal spelen als Claude of Rena. Claude wordt gezien als de hero of light die de planeet komt redden. Samen met Rena en andere party members gaat hij vervolgens op zoek naar de sorcery globe uit de prophecy. Het is een actie jrpg waarbij je vrij kan switchen tussen je party members. Je komt de standaard dingen uit jrpg uit die tijd tegen. Het craften en vissen zijn bezigheden die je kan doen en de map waarop je random encounters tegen komt zie je ook vaker in soortgelijke jrpg. Het verhaal zit erg goed in elkaar en de art style is erg goed gedaan.”

Ik vind dat ergens wel mooi om te zien dat meningen zo kunnen verschillen. Zelf vind ik de combinatie van stijlen niet zo’n succes, maar gelukkig zijn er mensen zoals jij die het wél mooi vinden. Ik heb in dit geval de mazzel dat ik het origineel op de PlayStation heb liggen, dus dan zal ik die er eerder bij pakken.

En meteen al de verkeerde keuze gemaakt, lol.

Warp 5. Make it so.

Dat zeggen ze allemaal, maar ondertussen.

Yes, but just single path.

Erm, I’m good, thanks.

Zeven jaar en nu al dom.

De verplichte emotionele nachtelijke scene buiten.

Is heeeeeeeeeeeet…. prins pils?

Kunnen we erover praten tijdens een kopje kofie?

Aan tafel!

Eeeeeeehhmmmm……

Take a good hard look at the…

En dat was ‘m voor nummer 129. Volgende week… gaan we drummen. Tot dan!

Wist je dat?

Doom 3, ondanks het nummer in de titel, een reboot van de serie is?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
22 dagen geleden

Wat grappig om doom 3 langs te zien komen. Wel leuk dat je besloten hebt nadat we het er over hadden het toch eens op te starten. Ik had er serieus ook q eens over nagedacht om het weer te starten maar had nog genoeg anders te spelen.
Spiderman blijft er super goed uitzien. Vond hem alleen persoonlijk minder leuk dan de eerste. Ik vergeet altijd met dat soort spellen dat er een foto mode is dus ik doe vaak gewoon de ouderwetse screenshot haha

Dw originele Dead Space heb ik wel eens geprobeerd maar na een half uur was die al weer gedeinstalleerd. Ik ben eigenlijk niet echt de grootste horror fan dus ik moet het wel op het juiste moment spelen en er een goed gevoel bij krijgen. Daarom heb ik bijv ook nog nooit een resident evil game uitgespeeld. Ik weet ook niet of ik deze remake uitspeel, maar tot nu toe kom ik er goed door. Ik ben nu in act 3 geloof ik en ik zie wel hoe ver ik kom.

Wel grappig inderdaad hoe de stijl van SO2 voor de 1 wel wat is ej voor de ander niet. Ik heb natuurlijk al wat minder met retro normaal dus ik vind daarom het moderne sausje van de hd achtergronden het juist naar voren brengen dat het ene moderne versie van een klassieker is. Had ook wel zitten twijfelen of ik me niet zou gaan ergeren aan de stijl maar de demo heeft me overtuigd. Daarom ben ik zo blij met square Enix die van alles demos maakt nu

Kunstschilder1987
22 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

de enige moderne horrorgame die ik ooit echt speelde zal volgens velen duke nukem forever op ps3 zijn geweest. ik lees overal dat het een verschrikkelijke horror shit show zou zijn. ik vond m stiekem best wel komisch 😀 niet de beste game maar toch, hahaha.

Lavalera
22 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Dat is er dan weer eentje die ik nog niet gespeeld heb. Het grappige is dat ik vroeger best veel shooters speelde. Doom, quake, wolfenstein, Unreal (tournament) medal of honor en uiteraard de half-life games. Maar de laatste jaren heb ik daar niet zo veel plezier meer mee als dat ik vroeger had. Misschien probeer ik die nog wel een keertje gewoon es om te kijken hoe slecht die nou echt is haha

Kunstschilder1987
22 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb het heel soms een uurtje. Met de flashcart op de gba met modded scherm start ik weleens 2levels doom op, daarna n tijdje niets meer. Dat idee.

Wel de2e wereldoorlog campagnes van call of duty speel ik met plezier, daar stopt t weer.

Oh en xiii op gamecube 🙂

Kunstschilder1987
22 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

ik vind dat wanneer je 60+ euro voor een game vraagt, en dus content voor tig uren verkoopt, eigenlijk een demo wel echt beschikbaar moet zijn, of anders heel uitgebreide trailers en derg… maar eigenlijk is dat niet voldoende.
Maar goed, das meer een gevoel van ethiek uiteraard.

Lavalera
22 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Dat vind ik nou dus ook. Het jammere is alleen dat de demo ene beetje verdwenen is. Goed Square Enix doet het de laatste tijd en de je hebt de game trials van ps plus maar die zitten achter een betaalmuur van ps plus. Als ik twijfel over een game wacht ik op een sale of tot ze op gamepass ps plus komen want anders vind ik het zonde als ik het niets vind. Tijd voor verplichte demos oid, dan zou ik sommige games veel eerder op release kopen dan nu

Kunstschilder1987
22 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja ik hoorde van de indirect betaalde demos… Bizarre ontwikkeling vind ik dat eerlijk gezegd.

Verdorie onze gezamenlijke talkshow staat op de tocht, we zijn het té vaak eens, en controverse is nodig voor kijkcijfers! :d

Kunstschilder1987
22 dagen geleden


die sf-alpha hack lijkt mij wel cool 😀
leuk dat je je upload hier deelde 🙂 cool kanaal! is youtube eigenlijk een beetje een extra baantje voor je, als ik vragen mag?
Mooi allemaal, maar hoe moeten we het internet op?
het heet een “usb wifi dongle” en ik gebruik het al jaren 😉
(ik heb nauwelijks verstand van computers, dus dat ik deze opmerking maak moet in deze context gelezen worden 😉 )
vraagje, is die foto develop screenshot van spiderman 2 gemaakt op de virtual boy????


Er zijn dagen dat ik niet op het schip de ishimura kom 😀 gaaf om een game die ik anders nooit zou zien zo eens voorbij te zien komen.
ik vond wel dat ze even de ramen konden lappen voor de screenshots gemaakt werden, al die tomatensaus kan toch echt niet 😀
En ben ik heel arrogant als ik denk dat ik een beter portret zou kunnen maken van Prins Claus? 😉 zit er nogal blokkerig uit! haha
nee leuke sfeer lijkt dat te hebben, dat star ocean in de remake. ik ben niet bekend met het origineel.

weer top samengesteld en bijeen gebracht door de regenkoning. ik heb je de hele week op het weerbericht gezien!!!

Lavalera
22 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha juist die vieze ramen geeft het een horror sfeer he. Oh nee de ramen zijn zo vies dat kost me veel werk om te lappen, de horror!
Fijn dat je mijn prins claus grapje ook door had, daarom had ik inderdaad die screenie ingestuurd haha. Ik kende het origineel ook niet maar hoorde zulke goede verhalen over die jrpg dat ik wel moest haha. En nou ben ik ook nog een beetje retro aan het meedoen. Merk wel dat ik de oudere versies van die spellen vaak de qol van nieuwe games vind missen maar bij remakes doen ze vaak net genoeg om ze wat moderner te laten voelen en dat vind ik best fijn

Kunstschilder1987
22 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja erg komische screenshot v Klaus. Prins Bernard houdt ook van ondeugd naar t schijnt dus de family kan er zelf ook vast mee lachen ;)Wanneer voor jou remakes de sweetspot zijn is dat heerlijk. Ik speel op de xb1 en ps4 ook bijna alleen maar remakes, remasters en indie retrostyle games.En daarbij vrijwel alleen maar flashcart oplossingen of emulatie.Voor de retro (inspired) gamer zijn er mooi veel mogelijkheden te spelen

Laatst bewerkt 22 dagen geleden door Kunstschilder1987

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 november?

Amerikaanse games verzameling