in

Screenshot Sunday #13

Midden in het E3 gaan we toch nog even screenshots delen en aanschouwen. Ondanks dat ik zelf veel voor de presentaties heb gezeten maar ook druk was met andere dingen, heb ik deze week zeker een sessie kunnen doen in The Last of Us Part II. 

Ik heb veel foto’s zonder characters erin gemaakt. Dit omdat de omgevingen van TLOU2 erg indrukwekkend zijn, en een character soms juist als een obstructie kan worden ervaren. In sommige photomodes kan je erg vrij rondvliegen, in TLOU2 blijft de camera om je personage orbiten dus moet je jezelf eerst goed positioneren.


In een Discord waren twee vrienden de game ook aan het spelen, we zijn ongeveer even ver en hadden alle drie toevallig een screenshot hiervan gemaakt.

Dit gebied deed mij enigzins denken aan Days Gone, doordat het iets meer buitenaf lag. Ik heb hier dan ook veel foto’s zitten maken. The Last of Us Part II speelt heerlijk. De 60 fps mode draait als een trein en ik ben blij met alle verbeteringen en uitbreidingen die de game heeft gekregen ten opzichte van het eerste deel. 


Dit is weer zo’n screenshot wat zomaar een andere game had kunnen zijn.

Maar iets wat me vooral verbaast is hoe goed de physics zijn. Van levensechte touw-animaties (dat klinkt heel stom maar hear me out) tot ontzettend menselijke interacties met de omgeving. Soms moet je in de game puzzelen en soms komt daar een touw bij kijken. Zo was er een extra ruimte waar de deur van geblokkeerd was. Je moest via een open raam naar binnen zien te komen.


Sommige plekken in het echte leven zien er nu al zo uit.

De uiteindelijke oplossing was om het glas van een overkapping kapot te schieten, zodat je het touw om een pilaar kon gooien dat het glas droeg. Daarna kon je de geblokkeerde kamer via een raam naar binnen swingen. Je moet eigenlijk de touw-physics in actie zien om te begrijpen hoe mooi het werkt. Het zit soms in de kleine dingen.


Het is onwerkelijk dat dit tegenwoordig gewoon in-game screenshots zijn. Wat zijn games ver gekomen!

Ik vind het leuk om screenshots te maken van omgevingen in games. Normaal gesproken probeer je vaak je character mooi neer te zetten in een screenshot, terwijl je met dit soort foto’s vooral bezig bent met de pracht en praal vastleggen van de wereld. Wat ook erg scheelt is dat dit soort foto’s minder spoilergevoelig zijn. Ik doe mijn best om geen foto’s te delen die mogelijk dingen van het verhaal weggeven.


Ik vraag mij dan af: hoe is in hemelsnaam dit gat hier gekomen?

Wat ik ook leuk vind is de screenshots van anderen aanschouwen. Fervent screenshotter Erik07 zat lekker door te spelen in Valhalla en gaat deze week weer de header scoren met zijn prachtige foto waar hij over het water vaart. Het kleurvolle zonlicht kruipt net langs zijn Eivor heen. Het lijkt erop dat hij in Noorwegen is. Ik vond dat gebied veel mooier dan Engeland. Wat jullie?


Het water ziet er ook mooi uit trouwens. Iets wat Assassin’s Creed wel met regelmaat goed doet.

En Erik was nog niet klaar, hij had ook een mooie foto van Synin (spreek uit Soe-nin). Deze trouwe vriend heeft ook de mogelijkheid voor skins. Daar waar hij normaal een zwarte kraai is, heeft Erik hem dit keer gedipt in een vurige fenix-achtige skin.


Wat ik wel minder vind aan de kraai, is zijn geluid. Een adelaarsschreeuw had toch meer impact bij een leap of faith.

Gourami is uiteraard ook weer van de partij. Take it away Gourami! “Dit keer een beetje een saaie foto, want heb weinig game tijd dit weekend gekend en onder de hectiek vergat ik steeds een screen te maken.” Heel begrijpelijk. Ik heb het meeste van mijn foto’s gisteravond gemaakt, gezien dat de enige keer is dat ik heb kunnen gamen. Alsnog tof dat je een foto stuurde, en een Warlock met power level 1324 is altijd sappig om te zien.

Badassboris doet ook voor het eerst mee en stuurde een lekkere retro foto. Hij zat namelijk op de N64 Goldeneye te spelen, een echte klassieker! Dit speelt hij dan ook op een oude beeldbuis, zoals het hoort. Ik vind het altijd heerlijk om even een oude game te zien. Foto van de TV, geen photomode. Het staat heel charmerend tussen de hedendaagse photomode screenshots. Bedankt voor je bijdrage Boris!


Nog behoorlijk goede cable management als je het mij vraagt.

En we sluiten af met SamuraiPizzaCat, die ook een wat oudere game speelde. Hij zat op de PS3 Ducktales Remastered te spelen. Eigenlijk ook wel retro gezien het origineel op de SNES uitkwam. Tegenwoordig is de remaster zelfs op mobiel te verkrijgen, technologie van tegenwoordig. Ikzelf zou zeggen dat een PS3 ook langzamerhand retro territorium betreedt. Maar dan vloek ik in de kerk, dus we houden het bij last-last-gen 😉


Dagobert is erg tevreden ondanks dat hij omsingeld is door… stam-dudes.

Bedankt allemaal voor jullie bijdrage, ik ben nu al benieuwd wat jullie deze week in petto hebben. Voel je niet verplicht natuurlijk, maar ik heb kort bij iemand de nieuwe Ratchet & Clank gespeeld en ik kan zelf niet wachten om wat mooie plaatjes in die game te schieten. Misschien is iemand al zo ver. Hoe dan ook: geniet van de E3 en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Dit is gewoon het leukste artikel elke week voor mij haha. Elke week kijk ik hier toch wel weer naar uit. Mooi dat je dit in het leven hebt geroepen.

Het EK is begonnen en probeer daar wat wedstrijd van te zien. En natuurlijk het moment van Christian Eriksen waardoor gister ik de hele avond beetje voor de buis was gekluisterd.

Daarnaast gaan we binnenkort ook verhuizen en dus alvast hier en daar wat inpakken.

Hierdoor niet heel veel game tijd dus heb ik soms een paar potjes Super Soccer Blast: America vs Europe gespeeld. Ook heb ik het EK in die game gedaan. En daar werd Spanje de kampioen. En ik kwam met Nederland tot de kwart finale van het EK waar Portugal te sterk was.

[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Gourami
coola
1 jaar geleden

De laatste Mass Effect screenshot bijdrage van uit mijn kant. Maak een biotic heavy varren nooit kwaad.
comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door coola
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Dat zijn weer fijne screenshots van The Last of Us! Het lukt mij zelf (nog) niet echt daarmee. Ik vind de fotomodus niet echt gebruiksvriendelijk, maar misschien is dat wennen.

Ik ben deze week aanbeland in ME3. Lekker langzaam doorheen aan het spelen. Wat een heerlijke games zijn het toch!
comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Mee eens, Shadow of the Tomb Raider heeft ook een hele goeie trouwens.

Gesloten bèta voor Humankind op komst | Nieuws | InsideGamer.nl

Bekijk de Microsoft E3-presentatie vanaf 19:00 uur hier