in

Screenshot Sunday #130

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Oh crap, we hebben deze week weer lekker veel deelnemers met een shitload aan inzendingen. Better get to it, then!

Rainking

Op het moment wordt er hard gewerkt aan de actie game Phantom Blade Zero, die op PC en PS5 zou moeten verschijnen. De trailer daarvan zag er behoorlijk spectaculair uit, maar ik ben nog wat skeptisch over de gameplay. Terwijl we op de release wachten is er echter een 2D hack ‘n slash verschenen die zich in dezelfde wereld afspeelt. Phantom Blade: Executioners is een gratis spel, waarin je uit vier karakters kan kiezen om mee te spelen. Het is niet een genre dat ik veel speel, maar voor deze hollandse prijs vond ik het wel leuk om even uit te proberen.

Een mooie variatie aan karakters.

Gewoon een screenshot dat ik graag wou delen.

Dit speelt zich overduidelijk af in een tijd van vóór het internet.

I am a doll, here in this dream to look after you.

Oh shit, we zijn op Krull beland.

Niet goed?

De laatste jaren doet de Ys serie het behoorlijk goed. Met name Ys VIII: Lacrimosa Of Dana werd erg goed ontvangen, al had ik persoonlijk wat meer met Ys IX: Monstrum Nox, al was die stad een wat minder mooie setting dan het eiland. Ook de oorspronkelijke PS Vita game Ys: Memories Of Celceta werd naar de PS4 gebracht. Dit jaar is in Japan Ys X: Nordics uitgebracht en hopelijk komt die volgend jaar ook bij ons uit. Begin deze week kwam ik er namelijk achter dat er onlangs een demo van op het japanse PlayStation Network is verschenen. Nou heb ik al jaren een japans account, dus die was snel gedownload. Logischerwijs is de demo in het japans, dus van het verhaal krijg ik precies nul-komma-nul mee. Ik wilde het dan ook voornamelijk bekijken voor de visuals en de combat. Ik heb de demo gespeeld tot en met de eerste baas om er even een globaal idee van te krijgen en het zag er zeker weer leuk uit. Wat mij betreft mag deze zo snel mogelijk hier uitgebracht worden.

They may take our lives, but they’ll never take our freedom!

Here comes a new challenger!

Adol Christin, avonturier.

Round 2, fight!

Un-huh…

Ik weet niet of je het je nog kan herinneren, of toen überhaupt hebt meegekregen, maar toen ik op GameForce in Utrecht was hadden ze daar zo’n drum game arcadekast staan. Ik had er wel vaker van gehoord, maar wist nooit hoe het heette. In mijn tijd op de beurs heb ik me er niet aan gewaagd, maar het zag er toch wel grappig uit. Nadat ik het daar wel een beetje gezien had, was ik nog naar een retro game store geweest, waar ik een versie voor de Switch zag, inclusief drum en stokjes. Het zal vast niet in de buurt komen van de arcade versie, maar ik heb er toch al best wat lol van gehad. De game die ik heb heet Taiko No Tatsujin: Rhythm Festival en bevat een gevarieerde mix van liedjes om uit te kiezen. Taiko No Tatsujin betekent zoiets als master of the drums, dus verder gelukkig geen druk.

Ergens is dit precies wat ik ervan verwachtte.

Je kan er ook echt lekker hard op rammen.

Het ziet er écht uit als zo’n vaag japans spel. I love it!

Leuk dat er ook video game liedjes tussen zitten.

Deze kan ik blijven spelen.

Het themanummer van één van mijn favoriete anime films staat er zelfs tussen.

Kunstschilder1987

Deze week brengt hij weer twee iconische video game mascottes.

“We gaan richting het einde van Paper Mario, ik heb m inmiddels uitgespeeld maar ik rek het nog even tot de volgende screenshot naar het end toe, haha. geweldige game :)”

Als ik dat zo zie, moet ik die ook ooit eens een keer spelen.

Die groene Yoshi mag weleens op dieet.

Da’s een nog lekkerdere companion dan in menig weeb JRPG.

The floor is lava.

Wheeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

What would Indy do!?

Gesundheit!

Is dat de schrijver van The Old Fish And The Sea?

Squid Punch!

“De laatste keer dat ik deze Sonic Superstars speel vermoed ik zomaar. hij werd steeds leuker tot aan de eindbaas. deze vond ik frustrerend met heel veel trial en error, en ik had gewoon echt toaal geen zin meer. dus niet uitgespeeld, wel klaar mee. al met al een goede game die steeds leuker werd, maar eerder 35 dan 55 hoort te kosten blijft mijn mening :)”

Niet uitgespeeld? Dat is dan wel weer jammer. Misschien dat het er nog eens een keer van komt.

Kom dan naar beneden als je durft!

Af en toe moet je je spaarvarken even aanspreken.

Robo T. Nik

Nou, dat zal me een partij schade doen.

Luigi1985

Yes! Dat betekent meer Nintendo Switch screenies.

“Van de week moest ik een aantal keer flink vroeg m’n bed uit, maar ik heb bijna iedere avond de tijd gehad om te gamen. Echter was ik misschien wel te moe, want ik had t gevoel dat ik wel een beetje klaar was met alle poespas in Super Mario Bros. Wonder. Ik vroeg me af of Nintendo het niet een beetje overdreven had met al die Wonder Seeds en bizarre gameplaymechanieken. Gelukkig was ik donderdag weer een beetje bijgeslapen en die avond heb ik echt super lang gespeeld en super veel plezier gehad. Al die nieuwe vijanden en trucs die Nintendo heeft toegevoegd aan het oude bekende Mario maken het een waar spektakel.”

Gelukkig dat je er toch nog plezier van had. Niets zo vervelend als een spel dat je tegen je zin blijft spelen.

Ik sla dit level wel over. Ik ben zo klaar met pompoenen.

Dit soort effecten blijf ik altijd leuk vinden in spellen.

Dit doet denken aan de bonus stages in de eerste Sonic The Hedgehog.

Die heeft óf slaap óf honger.

Dit geeft een hele nieuwe dimensie aan Super Mario run.

Als je de verhalen van Winnie The Pooh had gevolgd, dan had je geweten dat dit niet ging werken.

Lavalera

Hij heeft een lekker gevarieerde line-up deze week.

“We beginnen deze week met Call Of The Sea. Soms heb ik even behoefte aan een korte game tussendoor en deze game had ik nog op de planning staan. Het is een leuk puzzel avonturen spel. Beetje mysterieus maar zit wel goed in elkaar. Kwam er redelijk doorheen zonder veel op te zoeken en dat is voor mij altijd een uitdaging haha. De game ben je zo door heen en voor de platinum hunters is het binnen 5 uur te doen. Als je op zoek bent naar een kort en leuk avonturen spel kan ik je deze aanraden.”

Cool, deze heb ik toevallig. Erg leuk.

Toen scheepshutten nog karakter hadden.

Als je ergens een luik met het Dharma Initiative logo erop tegenkomt, dan weet je genoeg.

Ik wist dat pianospelen ingewikkeld kon zijn, maarreeeee…

Ik hoop in ieder geval dat dit wezen een natuurlijke dood is gestorven en er niet iets nog groters rondwaart.

Naaaaaaaaants ingonyaaaaaaaama bagithi baba!!!

Star Ocean: The Second Story R. Een remake zoals een remake moet zijn. Op veel vlakken voelt dit nog als een retro jrpg maar wel met moderne qol updates. goede crafting systemen waar je goed moet kiezen welke skills je als eerste upgrade om je verder te helpen. Als je dit goed doet is de game niet super moeilijk. De combat is vrij snelle actie combat waarbij je 1 van 4 party members kan spelen. Je kan vrij wisselen or tijdens de gevechten je party members opdracht geven om een bepaalde skill te casten. De art style en muziek zijn ook fantastisch. Ik ben nu alles een beetje aan het updaten zodat ik goede gear heb voor de eindbaas. Hier vermaak ik me nog wel even mee. En de kans is vrij groot dat ik nog een 2e playthrough doe in de toekomst met de andere hoofdrolspeler.”

Het spel wordt geloof ik erg goed ontvangen. Top dat het je bevalt.

The chances of anything coming from Mars are a million to one, he said.

Tuurlijk, laten we het gewoon even uitpraten.

Ik hou best van doolhoven, maar dit is wel een beetje overkill.

Nou ja, het heeft Snow Patrol toch een aardige hit opgeleverd.

“De volgende game is Tales Of Arise. Deze week kwam de Dlc uit van de game. Ruim 2 jaar na de base uit kwam. Ik heb zitten twijfelen of ik de dlc direct wou spelen of toch weer eens door de game heen wou zodat het verhaal direct in mijn geheugen zit. Deze optie leek mij het beste dus ben ik weer door de hoofd game aan het gaan. Deze game was mijn persoonlijke game van het jaar in 2021. Tot nu toe nog steeds 1 van de mooiste anime stijl games die er is uitgebracht. Goed uitgewerkte karakters, flashy actie combat, goede muziek en de gameplay is super. Dus het is absoluut geen straf om er nog eens door te spelen. En tja Hootle is ook wel heel erg schattig.”

Kudo’s dat je eerst weer door het oorspronkelijke spel gaat. Ik vond het teveel werk. Je screenshots zijn wel een lekkere opfrisser van wat er ook alweer gebeurde.

Echt zo’n typische alfa lul.

Hootleeeeee!!! HOO-TLE!!!

Looking sharp, shooter.

Één van mijn favoriete karakters van de afgelopen paar jaar.

“En dan is er ook nog een 4e game? Ja hoor Like A Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Origineel bedoeld als dlc voor deel 7 uit de Yakuza reeks. Het spel werd echter zo groot dat ze gekozen hebben voor een zijspel (Gaiden is daar een ander woord voor). Je speelt weer als Kazuma Kiryu, die in dit verhaal door het level gaat als Joryu. Het spel speelt zich af tijdens deel 7 en er worden tijdens het spel ook steeds verwijzingen gemaakt naar het vorige spel uit de reeks. Ook zie je veel oude bekenden uit de oudere games terug in zijverhalen. De game voelt weer als een ouderwetse Like a Dragon game. Vechten, karaoke, arcade games, cabaret club met dit keer video beelden van ‘ echte’ dames. Het verhaal is een stuk korter dan de andere games met zon 15 uur, maar er is zoveel zij content te doen dat je weer makkelijk urenlang zoet bent. Voor de liefhebbers van de serie weer een heerlijke tussendoor game totdat deel 8 in januari komt.”

Wat? Nóg meer!? Ik dacht dat we er al waren, maar het gaat gewoon door.

Terug van nooit weggeweest.

Hééééééééééééé, vechtpartiiiiiiiiijjjjjjjjj!!!!

En terwijl we wachten tot de HD graphics laden…

Tijd voor een potje Sonic Fighter EX.

Geen beloftes.

So then why, please won’t you tell me why…

Deze foto wordt gesponsord door Konami.

Ik weet het, het is ook gewoon moeilijk.

Ik zit hier ook nooit opgesloten met Jill Goodacre.

“Deze dame uit het cabaret club minispel is vtuber Kson. Er is een wedstrijd gehouden voor welke dames mee mochten doen in het spel en deze werd gewonnen door deze Amerikaans/Japanse streamer. Ze is zelf groot fan van de game serie en streamt ook content waar ze de serie speelt. Binnen de Like a Dragon fans is ze enorm bekend en daardoor was het eigenlijk een feit dat zij mee zou doen in deze game.”

Dat is altijd wel tof als ze zoiets doen.

“Ik had het laatst in ene topic van onze Rainking over Like a Dragon merch. Daar is vrij weinig van te vinden. Na wat zoeken vind ik toch een item een beeld van Kazuma Kiryu. Deze wou ik nog even als extra bonus met jullie delen. Ben er enorm blij mee!”

Gaaf dat je toch wat hebt weten te vinden, man. Ziet er erg gaaf uit.

En dat was ‘m voor deze goedgevulde nummer 130. Kunnen we dat volgende week evenaren? Ergens hoop ik van niet, hahaha. Tot dan!

Wist je dat?

Tales Of Arise in eerste instantie een nieuwe IP moest geworden genaamd Arise?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
16 dagen geleden

We hebben megaveel mooie screenies dit keer. Super cool weer om te bekijken. Ys X ziet er uit alsof het net zo goed wordt als de andere Ys games. Vind 8 en 9 ook erg goed.
Die drum game ziet er ook wel grappig uit. Had van de zomer even een ritme spel streak met de persona dancing games en theatrhythm. Die laatste heb ik nog niet uitgespeeld maar pak ik zo af en toe op als ik even zin heb in een ritme spel. In de Like a Dragon games is de karaoke ook een ritme spel en dat bevalt me wel. Zo lang ik maar niet hoef te button bashen vermaak ik me wel haha

De friends reference bij de atm vind ik wel goed gevonden. Toevallig was vrouwlief van de week weer begonnen met Friends te kijken vanwege het overlijden van Matthew Perry (Chandler) en kwam die scène toevallig langs. Dus moest wel ff lachen toen ik de opmerking er bij zag haha.

Kunstschilder1987
16 dagen geleden

poeh, lange zit deze keer! haha, weer mooi gedaan RK!

phantom blade ziet er wel mooi gemaakt uit – mooie artstyle
dat ys zag er wel heel japans uit… dat die lui nog steeds geen limburgs spreken vind ik nu langzamerhand een beetje arrogant worden. alsof ze het niet interessant vinden ofzo! pffff
dat drumgedoe sla ik wel effe over. inderdaad… sla ik over… ik maak m gewoon. schaamteloos.


de mario game lijkt me gewoon echt té vrolijk. hetis iets waar ik met regelmaat bij nintendo titels tegen oploop… da thet sfeertje me tegen gaat staan. toch hoor ik iedereen altijd na verderspelen positief over wonder… ook de mensen die in eerste instantie kritiek hebben. wel bijzonder dat ook jij het zo ervaart. waarschijnlijk hebben de screenshots die ik zover ervan zag, hoewel ik ze mooi vind telkens, niet het juiste gevoel gegeven. de oogjes op de schaduwgebouwen op die ene foto zijn wel erg geinig vind ik.


dat zijn wel echte sfeerfotos bij call of the sea zeg. ziet er avontuurlijk uit!
gaaf om voorbij te zien komen.

bij star ocean heb ik nog een leuk feitje, wist je dat de moeder van Cynne naar de bioscoop vernoemd is? (CynneMa… jemig ik ben niet in vorm vandaag 😀 )

de 2e foto van tales of arise doet me aan zangief denken
en ja… bij je laatste game vond ik de sonic foto de coolste… ik weet het, ik ben erg, haha

By the way, mooiste screenshot is je Kiryu statue, die is gewoon fantastisch man 🙂

Laatst bewerkt 16 dagen geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
16 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Hoe jij Super Mario beschrijft is hoe ik de meeste Switch exclusives ervaar. Het is de sfeer er van die me tegen staat. Maar goed wil ook niemand tegen de kop stoten het is een persoonlijk dingetje en fijn dat anderen er wel van kunnen genieten.
Haha die Star ocean grap is wel goed hoor .
De Sonic foto had ik er ook speciaal voor jou in gedaan. Ik denk nog wel eens ana mijn mede gamers :p

Kunstschilder1987
16 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

haha i feel blessed, alleen maar leuk dat aan me gedacht wordt 😉
trouwens, wat je stelt, uiteraard is het mooi wanneer mensen genieten van dingen, ook als het mij minder aanspreekt. vanzelfsprekend 🙂

Luigi1985
15 dagen geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ja, Nintendo heeft altijd wel de vrolijke sfeer. Zeker bij Mario games. Metroid is wel een ander verhaal.

Het is ook een beetje waardoor de altijd wel afgeschilderd worden als kinderachtig. Maar dat is tegelijkertijd wel de kracht van de games. Iedereen kan ze uitspelen, maar ook voor iedereen kan er wel uitdaging in zitten.

Moet zeggen dat Wonder er qua vrolijkheid wel een schepje bovenop doet met dansende bloemen enzovoort.

Ik houd er wel van.

Wat spelen we dit weekend? 11 en 12 november

rainking@themovies.ig – The Marvels