in

Screenshot Sunday #133

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze maand komt er voor mij als het goed is niet veel bijzonders uit, dus dat betekent dat ik eindelijk eens iets kan spelen dat ik al in huis heb. Betekent dat dat ik daadwerkelijk iets ga uitspelen? Hahahahahahahahahaha!!! Grapjas…

Rainking

Een paar weken geleden kocht ik RoboCop: Rogue City. Het was toen al even uit, maar ik bleef er goede dingen over horen, met name dat het erg trouw is aan het bronmateriaal. Nou ben ik niet echt een grote fan ofzo, maar de eerste twee films heb ik vroeger weleens gezien en die vond ik wel goed, dus ik was wel benieuwd geworden. Ik heb het begin even gespeeld en dat zag er veelbelovend uit. Wat ik zelf wel een grappig detail vind is dat je in de opties het geluid van Murphy’s voetstappen zachter kan zetten, omdat dat normaal gesproken dreunen zijn waar Mr. X uit de Resident Evil 2 remake alleen maar jaloers op kan zijn. Ik heb het onveranderd gelaten, want het is ergens best een iconisch geluid en natuurlijk lekker herkenbaar. Voorlopig ziet het eruit als een geslaagd spel en voor een licensed game die jaren na de films wordt uitgebracht is dat een hele nette prestatie.

Die neemt de korte weg naar buiten.

Zulke beelden maken de keuze voor een FPS een stuk logischer.

At least he died happy?

Waar vinden we een elektricien om deze tijd?

I’m the firestarter!

Volgens mij gebruiken we die al een tijdje niet meer.

Ik en reflexes? Dit gaat zooooo fout.

Your move, creep.

I’d buy thát for a dollar!

Laatst werd ik weer eens herinnerd aan Nier: Automata, een game die ik echt geweldig vond, al moest ik destijds even in het gedeelte na de intro komen. Het begin is namelijk redelijk lineair, maar daarna kreeg je een soort semi open wereld, waar ik even aan moest wennen. Toen ik daar eenmaal doorheen was vloog ik door het spel, want ik vond het erg goed in elkaar zitten en supergaaf. Ik kan me nog herinneren dat ik het tegelijk met Horizon: Zero Dawn kocht en verwachtte dat ik die eerst zou gaan spelen. Nope, Nier all the way! Het leek me leuk om weer eens een stukje te spelen. Verder dan de intro ben ik nier gekomen, omdat ik vergeten ben door te spelen tot het eerste moment waar je kan saven. Als ik het nu opnieuw start, dan moet ik weer bij het begin beginnen. Misschien doe ik dat nog weleens een keer. Het spel is er goed genoeg voor. Ik heb het al eens eerder verteld, maar er wordt gewerkt aan een spel dat door Nier: Automata geïnspireerd is, genaamd Phantom Hellcat. Helaas is er nog steeds geen release datum bekend, maar misschien is het wel een titel om in de gaten te houden als je Nier: Automata goed vindt.

Dit doet me altijd een beetje aan Starwing denken.

Yes, I’m aware of that.

Een klap zo hard dat je een TikTok filter in geslagen wordt.

Annemariaaaaa… KOEKOEK!!!

Dit heb ik altijd de tofste scene van de intro gevonden. Chaaaaaaaaaaaarge!!!

Kunstschilder1987

Zet die nostalgiebril maar op, want we gaan weer terug naar het verleden en we beginnen met Conker’s Bad Fur Day op de Nintendo 64.

“We gaan verder waar de vorige keer de bijenkoning door zijn vrouw eruit gekockt was, omdat ie te vaak naar een zonnebloem was aan het staren en haar wilde “polineren”. als conker moet je dat mogelijk maken…. heel… raar…. zeg maar Rare…. om te moeten doen ;)”

Hahaha, gekockt, dat is overduidelijk een Freudiaanse vertyping, maar we houden ‘m er gewoon in.

Wel ironisch dat een bloem allang een keer is deflowered.

Aan zijn ogen te zien is het maar beter dat wij niet zien wat hij ziet.

Ik bedoel maar.

What a thriiiiiiiillllll…

Dat belooft nooit veel goeds.

Gelukkig hoef je maar een paar exemplaren van Die Herr Der Ringe ertussen te plaatsen om dat gat op te vullen.

Und jetzt können wir Ze Fallen Madonna Wizz Ze Big Boobies ergattern.

Demons Of Asteborg is een indiegame die afgelopen jaar voor Sega Megadrive is verschenen. ik heb destijds de kickstarter gesteund maar toen de game kwam, ik had de steam versie met de megadrive rom besteld, werkte het niet zoals ik wou. de steam versie wel echter speel ik die game niet graag op mn pc, maar de emulatorhandheld kon m niet aan. dat zeiden ze pas ná uitgave dat dat niet zou werken op een correcte manier. heel vervelend. nu kwam die op cart van evercade fysiek uit, dus heb ik m in dubbeldip alsnog opgepikt. en het speelt heerlijk. denk aan ouderwetse castlevania vibes (voor het metroid werd) maar dan net wat minder episch. jammer genoeg is de moeilijkheidsgraag ook “modern” al mag het de pret niet drukken. al met al een erg leuke game om af te wisselen met football manager en conkers bad fur day.”

Qua looks doet het me een beetje denken aan een kruising tussen Castlevania en Super Ghouls ‘N Ghosts en dat is zeker niet verkeerd.

En dan was ‘t er maar één in plaats van drie.

I’d like to see you try.

Echt, als je mijn familie ook met maar één vinger aanraakt!

The One Reborn, is that you?

Give me a big ol’ hug!

Oh jee, Ultros is overgestapt naar een ander genre.

Lavalera

Natuurlijk worden er RPG’s gespeeld en we starten met Persona 5 Tactica.

“De strategie rpg spinoff van Persona 5. Het grote verschil met reguliere persona is dat de battles meer strategisch zijn. Je moet verbergen achter obstakels en zorgen dat je tegenstanders dat niet doen. Dan krijg je een extra beurt als je ze raakt met je spells of gun. Dus je moet altijd goed nadenken over je volgende zet. Het spel is een stuk korter dan de overige spinoffs en dat is ook omdat er naast de battles er niet veel in zit. Het voordeel is ook dat deze op gamepass te spelen is, dus voor de persona fans die ook van srpg houden kan ik deze aanraden.”

De visuals wijken nogal af van het originele spel, maar zien er wel leuk speels uit. Qua game misschien niet voor mij, maar de screenshots vind ik erg gaaf om te zien.

Dit vind ik zeker wallpaper materiaal. Ik wou het als thumbnail gebruiken, maar dan zie je zowel de vlag als het karakter niet goed.

Japanse kledij vind ik errug mooi.

Makoto ziet er zeker goed uit, al twijfel ik of het nou een kimono of een yukata is.

Traditional zou op een kimono duiden, maar het staat tussen aanhalingstekens, dus ik ben er nog niet zeker van.

Dat klinkt dan weer minder traditioneel. Waarschijnlijk tóch een yukata.

De art ziet er hartstikke tof uit. Misschien toch maar eens proberen.

Eeeeehh, Futaba? Ik denk eeeeeehh… dat we dit beter voor de slaapkamer kunnen eeeeeehhh… bewaren.

Toshiro: Poking Mon!

En als je de screenshots van de afgelopen weken gevolgd hebt, dan weet je dat we deze week gewoon verder gaan met Tales Of Arise.

“Vorige week heb ik het basis spel uitgespeeld en kon ik door naar de dlc Beyond The Dawn. Dit verhaal speelt zich een tijdje na het hoofdspel af. Je ziet de bekende gezichten terug keren en het speelt zich grotendeels af in dezelfde wereld. Het verhaal zit weer goed in elkaar. De gameplay is redelijk hetzelfde als het hoofdspel dus geen nieuwe combat elementen en zij quests zijn ook redelijk identiek. Na ruim 15 uur was ik ook met de dlc klaar dus komt er voorlopig een einde aan mijn Tales of Arise reis.”

Oeh, gemiste kans voor een woordgrap aan het eind, maar dat zal ik wel weer zijn, ghehehe. Je bent er weer snel doorheen, dus dat zal een andere game volgende week betekenen.

Is dat het nieuwste lid van Tokio Hotel?

Zeg het met bloemen.

Space, the final frontier.

Eerst maar eens 37 zetels zien te halen.

Beter maar wegkijken.

Cute, maar geen Rinwell.

Zoals het bouwen van kerncentrales.

Shionne’s stare of death.

Kisara heeft (net als ik) op BBB gestemd. Ik denk dat ik Rinwell toch maar moet laten gaan.

Maar hij was nog niet klaar!

“Ik was vorige week nog even door de sale lijst aan het scrollen of er niet stiekem toch een game was die ik wou kopen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en Dead Island 2 gekocht. Ik hou wel van afwisseling en wil naast of tussen de rpgs door ook nog wel graag een actie of avonturen spel spelen. Dead Island 2 is het beproefde recept van een zombie Apocalypse game. Je hebt je basis waar je veilig bent voor de zombies en je spullen kan kopen of wapens upgraden. Zoals het hoort zijn de wapens alles van een houten plank tot een golfstick. Die kan je pimpen met bijvoorbeeld electriciteit zodat je zombies kan stunnen. Elk wapen gaat ook kapot na een paar keer gebruiken dus je moet een heel arsenaal bij je dragen. Je kan kiezen uit verschillende personen om te spelen. Het spel heeft veel humor en het is zo af en toe fijn om even digitaal je agressie te botvieren op een zombie. Deze ga ik zeker vaker spelen de komende tijd als afwisseling.”

De trailers van deze game vond ik niet echt uitnodigend, maar deze screenshots zien er dan wel weer goed uit. Misschien toch maar eens overwegen.

Zo zie je maar dat geld hebben uiteindelijk niet belangrijk is.

Oh shit, cute asian!

Meanwhile in Microsoft Flight Simulator…

Dat geeft een hele andere betekenis aan firebird.

Whoops, net het toilet niet gered.

Kijk, daar kun je flink wat zombies mee slopen.

Mag ik The Lines Of The Cars van The Airborne Toxic Event aanraden?

YeOldeShoppekeeper666

Blijkbaar smaakte het naar meer, want vandaag heeft hij weer een flinke lading screenshots.

“Ik had al gezien dat Assassin’s Creed Odyssey een groot spel is, maar hoe groot dat bleek pas toen ik meer van het grote mysterie over de speer van Leonidas te weten kwam en er zich een quest backlog van vier kantjes ontvouwde waarvan ik op het moment van schrijven 80% niet kan doen omdat het een veel te hoog level is. Ik heb dan ook besloten om de questlijst vooral te negeren en gebruik te maken van Ikaros’ Eagle GPS om de interessante punten te ontdekken. Nadeel is wel dat je dan quests krijgt ‘Ja ga heel voorzichtig dat fort in om die kaart te stelen want als je gezien wordt kan ik je niet beschermen.’ Komt Kassandra bij het fort: “hmm, er is hier niemand om me te zien want die heb ik eerder vandaag allemaal al ergens in de struiken verstopt.”

Op zich juist wel handig om een beetje voor te werken. Dat merk ik met deze post ook elke week.

Ik wil het even over onze CAO hebben.

Sharks. Why did it have to be sharks?

En nu maar wachten op de koning van Katoren.

Dit was vast en zeker de inspiratie voor Samwise Gamgee.

Wil de échte Wonder Woman nú opstaan!?

Nothing like a bit of girl on girl.

Je bent een rund als je met bloed stunt.

Dans improvisatie is wat er zo dadelijk door je hoofd zal gaan.

Oops upside your head, say oops upside your head.

I can carry YOU!!!

Ik klaag anders niet.

Zowel in de griekse tijd als in een SM dungeon kan dat wel eens door elkaar gehaald worden.

No pegging, please.

Love potion #9.

…I’ve been killing beasts all over Yharnam.

Er is een gebrek aan krachtige vrouwelijke personages en dat gat kom ik vullen.

En dat was ‘m voor nummer 133. Ik had niet verwacht dat er weer zoveel deelnemers zouden zijn, maar ik klaag zeker niet. Hebben we volgende week wéér zoveel screenshots? We gaan ‘t zien. Tot dan!

Wist je dat?

Hoewel ik Persona 5 bij lange na nog niet heb uitgespeeld, ik toch een hoodie van de game heb?

Je kan ‘m zelfs binnenstebuiten draaien.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
2 maanden geleden

December is inderdaad leeg qua games. Alhoewel er 1 game deze week uit komt waar vrouwlief en ik allebei naar uitkijken. Avatar Frontiers of Pandora. 3 maal raden waar je volgende week de screenies van zal zien haha.

Robocop leek mij ook wel interessant maar die staat op een wait for sale lijst. Ik ben al niet de grootste shooter fan en vind het risico iets te groot om em voor de volle mep te kopen.

Nier Automata staat hoog op mijn favo games allertijden lijstje. Heb de game al 2 keer uitgespeeld en in Final Fantasy in de crossover raid heb ik het 2b pakje ook gefarmed en mijn min character heeft die ook ala transmog bij sommige rollen. Een game die ik ongetwijfeld nog wel vaker zal gaan spelen.

de art van P5T is inderdaad anders maar wel leuk. Als je interesse hebt kan je het eventueel op gamepass proberen om te kijken of de gameplay wat voor je is vooraf je het misschien haalt. .
Dat school Vest van P5 is wel echt tof man. Kan je zo naar anime con als joker haha

. Conker is zon karakter waar Microsoft net zoals bijv Banjo nog wat moet doen. Iets wat Microsoft mist op dit moment zijn het de smoelen van het merk. Maak weer platformers met dat soort karakters zodat mensen denken aaah Xbox dat is van Banjo en Conkers en natuurlijk straks ook Crash. Maar ja dan moeten ze wel willen.

AC Odyssey is en blijft een fantastische open wereld game. Misschien niet de beste ac game maar wel het type open wereld spel wat ik fantastisch vind en waar in mijn ogen veel te weinig van worden gemaakt. Het grappige is dat veel mensen klagen dat er teveel open wereld spellen zijn maar als open wereld enthousiasteling kan ik verklappen dat het er een handvol per jaar zijn van dit type en formaat en dat vind ik best jammer. Maar goed gelukkig vermaak ik me ook nog wel met de rest.

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door Lavalera
Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

helemaal eens dat microsoft een kans laat liggen ook op een ideale mascotte!je hebt ze gewoon in huis… zonde he?

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

oh, en mijn gok voor volgende week?
ik denk de smurfen kartracen op psx, gok 1
peppa pig op xb1, gok 2….
nee toch Avatar Frontiers of Pandora dan! haha veel plezier alvast 😉

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

Weer eens strak neergezet druppelkoning!

\ die game over journey kaagman ziet er weer strakgetrokken uit 😀
\ Do nuke? ja ik heb vanmorgen demons of asteborg uitgespeeld en hierna komt duke nukem aan de beurt!
\ raad de prijs! afgelebberde boterham? 1 dollar – meegeleverde soa’s: onbetaalbaar!

ik ben mn nostalgiebril kwijt! of zou ik pertinent nostalgie lenzen in hebben?

hmmmm wat de fok, schreef ik cock? als ik nu word geblockt, is dat wat ze noemen een cockblock? en wanneer je een chef niet zijn eigen restaurant binnenlaat? DIR TOEPT ZOVEEL VRAGEN OP!!

ik weet eerlijk gezegd niet wat een ultros is hahaha is dat die van FF3/6?


volgens mij vindt japanse kledij het mooist op de vloer, krijg je dat gevoel ook niet met zon creepy opmerking bij je mooie foto’s? 😀
die vlagshot is prachtig genomen, ss van de week denk ik 🙂
supertof dat je zoveel plezier uit de tales game blijft halen, zij het nu met de DLC man, hopelijk blijf je er plezier in houden!
dead island ziet er ook mooi gemaakt uit zeg, al heb ik niks met zombie games

@YeOldeShoppekeeper666
de speer van Leonidas ?…. euhm… in 2023 kijk ik nergens meer van op… elke “vrouw” is verdacht tegenwoordig, hahaha

Fun Fact:
je kan elke hoodie binnenste buiten draaien, maar niet elke kun je dan nog fatsoenlijk dragen 😉

weer een goede post geworden hoor

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ja die Japanse kleding op de vloer helemaal als het om Futaba gaat gezien zijn opmerking over haar weer haha.

Tales of Arise is helemaal klaar nu dus ben inmiddels over naar de volgende game op mijn lijstje. Maar de game zal ik vast in de toekomst nog wel es spelen.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

t moest er toch echt een keertje van komen dat ie wel klaar was he, haha.gelukkig nog veel moois liggen zo te zien aan de andere ss 🙂

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha ja bang dat ik met verveel met games ben ik ook niet. Heb een backlog (of bieb zoals ik het liever noem) van hier tot Tokyo. Keuze genoeg. Zeker aangezien ik ook nog gamepass en ps plus heb. En dan heb ik ook nog 5 jrpg liggen die switch exclusive zijn. Volgend jaar eens een poging doen om wat meer uit de bieb te spelen, ben benieuwd of het lukt haha

Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

heerlijk gevoel is dat he? games op voorraad? ik heb het gelukkig ook nog aardig op voorraad. zeker wanneer je van retro houdt en niet vies bent van emulatie is de stapel gigagroot.
met alleen al die 5 jrpgs heb je een half jaar gevuld zo ongeveer 😀

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 december

De Inside.Gamer eindejaarsspecials