in

Screenshot Sunday #137

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het is niet alleen de laatste zondag van het jaar. Het is de allerlaatste dag van het jaar. En ik weet wat dat betekent, want er is één grote vraag die we allemaal gaan stellen. Als morgen een vrije dag is, gaat het luchtalarm dan af om 12 uur ‘s middags? Niet dat ik denk dat het heel veel uitmaakt, want de helft zal nog liggen te pitten en er gewoon doorheen slapen en een andere groep zal wel wat anders aan hun hoofd hebben op de IC, terwijl ze hopen dat hun handen of ogen gered kunnen worden. Of, zoals ze vroeger zeiden, je bent een rund als je met vuurwerk stunt! Aangezien er best wat halve bejaarden hier rondhuizen, heb ik er wel vertrouwen in dat ik de meesten van jullie in 2024 gewoon terug ga zien. Stel me niet teleur!

Rainking

Zoals wel vaker gebeurt stond ik deze week voor mijn kasten met games om te kijken of er nog iets tussen zat waar ik zin in had om te spelen. Ik zag genoeg leuks wat ik nog eens door wil spelen, maar opeens viel mijn oog op een spel waarvan ik het eerste level alleen al geweldig vind om af en toe doorheen te lopen. Dan denk je waarschijnlijk dat dat een geweldig spel moet zijn, maar niets is minder waar. Deze game was waarschijnlijk één van de meest teleurstellende van het jaar waarin het uit kwam. De redenen? Always online, games as a service, super hero knockoffs. Yup, ik had weer effe zin in Marvel’s Avengers.

Het is één van de spellen waar je een gratis PS5 upgrade voor kan downloaden als je het origineel hebt, maar ik heb eerlijk gezegd geen idee of het heel veel verschilt van de PS4 versie in de looks department. Maar waarom vind ik dat eerste level eigenlijk zo leuk om te spelen? Omdat het volledig bestaat uit fan service en nerdgasms. Je speelt als fan girl Kamala Khan die rondloopt op een soort Avengers festiviteit en gewoon ogen tekort komt. Overal is er wel wat te zien en het hart van de comic book nerd in mij klopt op een gegeven moment misschien nog wel harder dan dat van mevrouw Khan zelf. Overal zie ik herkenbare dingen en Kamala quote zelfs een zin van Captain America uit de Civil War comic die ook in de Civil War film voor kwam, al werd het daarin gebracht door Sharon Carter.

De laatste jaren zijn er bij zowel Marvel als DC heel wat karakters toegevoegd onder de noemer diversiteit, maar zeker de eerste paar boeken van de pakistaanse Kamala vind ik gewoon lekker weglezen. Ze is een comic book nerd die fan fics schrijft en MMO’s speelt. What’s not to love? De actrice van de MCU Kamala lijkt me een aardige meid, maar ik ben blij dat ze in deze game wat dichter bij de comics zijn gebleven. Geen idee of ik dit spel ooit ga uitspelen, maar deze intro zal ik vast nog vaker spelen, want het is gewoon lekker vermaak. Embiggen!

Zo dan! Het aantal speelbare karakters is in de tussentijd verdubbeld!

Op de foto met de Avengers. Wat wil je nog meer als comic book nerd?

Asking the real questions.

Zo wil je toch overal ontvangen worden?

Warning! Comic nerd fanboyism reaching critical mass! Warning!

SMAAAAAAASSSHHH!!!!!!

Die wil ik ook nog eens zien te scoren.

En natuurlijk wordt het een dick-measuring contest.

Kamala kent de klassiekers.

Oh shit, it’s Cap! Be cool! Be cool!

Hrmph, lucky guess.

Ah crap, die zijn te groot voor thuis.

Gelukkig wordt Thor alleen maar zenuwachtig als Cap een poging doet.

Superhero landing!

En nu gaat het spel écht beginnen, dus tijd om ermee op te houden, ghehehe.

Een paar maanden geleden was ik begonnen aan een tweede playthrough van de Trials Of Mana remake. Die moet ik nog steeds uitspelen en daar ga ik nu maar eens mee verder. In principe is dit spel qua verhaal 1-op-1 hetzelfde, maar de gameplay is behoorlijk aangepast, iets wat ik helemaal niet vervelend vind. Komend jaar moet Visions Of Mana uitkomen, het eerste nieuwe deel sinds jaren en ik heb het idee dat dat hierop voortborduurt en dat zou ik zeker geen straf vinden. Lamakomme!

Ook in de wereld van Seiken Densetsu wordt alles steeds duurder.

Da’s een lekker bedrag.

Die wil wel héél graag geld verdienen.

Verstopt achter een ‘zandval’. Alleen in video games!

Hoe dan!?

Verder geen druk.

Kunstschilder1987

Vandaag heeft hij een oldschool update van een modern spel wat weer een soort spirituele opvolger van een populaire game uit de 90s is. Wut…!?

Bloodstained: Ritual Of The Night is, vast bij jullie bekend, van de maker van castlevania symphonie of the night en is in principe een game in die sfeer. echter, ik ben fan van de oudere niet metroid speelstijl fan, de 8bit versies. nu was er met bloodstained curse of the moon al van dezelfde maker ook aan mij gedacht (zowel deel 1 als 2 zijn top!) was er bij deze ook een gratis DLC onder de naam classic mode… en het is eigenlijk een moderne klassieke castlevania die je cadeau krijgt. en het speelt net zo irritant stroef als de ouden… zoals het heurt! ben je over de 30, hou je van klassiek en wil je jezelf ouderwets pijnigen terwijl je niet van SM houdt? dan is deze game een aanrader :D”

Ik ben inderdaad nooit zo’n fan geweest van Scarlet Monastery. De gangen zijn te krap, de dungeons te kort, maar de bazen zijn nog wel leuk. He? Oh, die andere SM? Zeg dat dan!

Let’s get oldschool!

I’m coming for you, Gebel!

Ik ben gewoon in een rondje aan het lopen. Kan dat niet korter?

Dit ziet er inderdaad wel herkenbaar uit.

Die mag wel eens op dieet.

Kom dan naar beneden als je durft!

En dat was ‘m voor nummer 137. Vannacht wordt de klok overgezet naar een jaar waarin er wederom een aantal geweldige spellen uit zouden moeten komen en ongetwijfeld ook wat teleurstellingen. Ik hoop jullie ook dan weer op deze site tegen te mogen komen. Tot dan!

Wist je dat?

Kamala Khan haar krachten in de comics kreeg door een Terrigen bom van de Inhumans, die de powers in haar deed ontwaken?

Oh, en een gelukkig nieuwjaar!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
2 maanden geleden

nice nice nice!
dat trials of mana een toffe game is, valt zelfs voor mij niet meer onder de secrets of mana 😉

weer leuk stukkie Rainking, al zou ik toch eens googlen op de term “SM”, op het internet staat vast wel een stukje uitleg om wat wereldwijzer te worden vermoed ik 😉

Review: Project Rub

Stelling van de week: Ik weet hoe we deze site actiever krijgen