in

Screenshot Sunday #138

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Zoals jullie ongetwijfeld zullen hebben gemerkt was er vorige week geen Screenshot Sunday. Ik weet het, heel je weekend naar de klote. Het lukte toen niet om foto’s toe te voegen in een bericht. Een paar dagen geleden kwam ik er echter achter dat dat specifiek met Firefox is, wat ik standaard gebruik. Met Edge en Chrome bleek het wel gewoon te werken, dus ik doe het voorlopig met één van die twee. Oftewel, welkom terug bij Screenshot Sunday!

Rainking

Mijn eigen inbreng is waarschijnlijk geen verrassing. Bij ‘Wat spelen we dit weekend?’ had ik het over de demo’s die deze week verschenen en onder het motto ‘ijzer smeden als het heet is’ heb ik daar een wagonlading van. Beide spellen staan op mijn wish list van dit jaar en het leuke vind ik dat het twee totaal verschillende genres zijn.

Ik heb al jaren geen deel in de reeks meer gespeeld, maar de originele Prince Of Persia op de PC is een belangrijke game voor me. Voor zover ik weet is dat namelijk het allereerste spel dat ik ooit heb uitgespeeld. Een traditie die niet lang zou lopen, ghehehe. De enige andere Prince Of Persia die ik daarna heb uitgespeeld is The Sands Of Time op de PlayStation 2. Lang verhaal kort; Prince Of Persia is jeugdsentiment.

Ik moet ook wel eerlijk toegeven, toen ik de eerste beelden van Prince Of Persia: The Lost Crown zag, was ik behoorlijk sceptisch. Ik was bang dat het een halfbakken cash grab zou zijn, maar sinds die tijd ben ik er toch meer open voor gaan staan. Het feit dat het een MetroidVania zou worden kon dan ook nog wel eens juist goed uitpakken. Ook heeft het soulslike trekjes, wat ik ook altijd leuk vind.

De demo laat je een stukje van het begin spelen, zonder dat er belangrijke verhaalgerelateerde momenten voorbij komen. Wel krijg je een voorproefje van mogelijkheden, zoals relics die je stats boosten en waarschijnlijk in de echte game pas later voorbij komen. Ook hou ik er rekening mee dat de blacksmith in volledige game op een andere plek zit. Wat ik wat minder chic vind is dat je op een gegeven moment de outfit vind die je bij de deluxe editie krijgt. Het voelt toch alsof ze proberen om je nog een tientje extra afhandig te maken.

Zoals gewoonlijk wordt er op de loserstand gespeeld.

Monster Hunter called, they want their ridiculously oversized weapon back.

Famous last words.

Ik vind het al gevaarlijk genoeg voor mezelf.

Ik weet niet wat hier aan de hand is, maar het ziet er tof uit.

Ooh, she’s hot!

And there we have it.

Eerlijk = eerlijk, het ziet er cool uit.

Niet een beeld dat je verwacht in deze game.

Hier zul je in de complete game wel iets mee kunnen doen.

En daar hebben we de ‘bonfire’.

De downward thrust is een mooie aanval, ik heb hier alleen de vijand gemist, dus terug omhoog maar weer.

Het was effe zoeken naar het benodigde item, maar je kan in ieder geval je wapens een keer levelen.

Ik heb zo af en toe het idee dat ze me hier niet willen.

It’s too quiet…

I KNEW it!!!

Er was al een tijdje bekend dat er een demo van Granblue Fantasy Relink zou komen, maar tot op het laatste moment was er nog geen datum aangekondigd. Eerlijk gezegd dacht ik zelf dat we nog een weekje hadden moeten wachten, maar dit was een aangename verrassing. Ik ben niet superbekend met de franchise, maar ik had de fighting game Granblue Fantasy Versus een paar jaar geleden gekocht, omdat ik die er erg goed uit vond zien. Niet dat ik het veel gespeeld heb, maar het is zo’n game die ik af en toe opstart om een paar potjes te spelen. Toen ik erachter kwam dat er aan een JRPG gewerkt werd, was ik meteen enthousiast.

De demo is niet echt heel lang, maar dat vond ik niet erg. Ik kon hiermee wel een aardig idee krijgen van de volledige game. In het hoofdmenu kun je kiezen uit een tutorial, een kort stukje van het verhaal en een selectie van drie quests, die je solo of online met anderen kan ondernemen. Door de story en de quests uit te spelen kun je vier rewards verdienen die je mee kan nemen naar de full release, al heb ik niet het idee dat je er erg veel aan mist. Het doet een beetje denken aan pre-order bonussen, zonder dat je het spel vooraf hebt besteld.

De gameplay is wel goed. In de story heb je een vaste groep, waarin je Gran bestuurt en de overige drie leden meevechten. In quest mode kun je zelf je groep samenstellen en heb je de keus uit elf karakters. De combat vond ik leuk, al gebeurt er af en toe zoveel op het scherm dat ik me af en toe afvroeg wat er allemaal gebeurde. Het zal de ouderdom zijn, denk ik. Ook zit het scherm aardig volgebouwd met informatie, wat van mij wat minder of kleiner had gemogen, maar het is zeker geen dealbreaker. Ik zeg lamakomme!

Hadoken!

Blijkbaar bestaat er nog iets lagers dan de loserstand. De mietjes mode. Die skip ík zelfs.

Die heeft er zin in.

Whoops, die zit vast achter het hek. Patch, please!

De art is echt geweldig.

Strangely attracted right now.

Deze screenshots zijn genomen in quality mode. Bij performance zie je die rotsgroep al een heel stuk waziger.

Laat je eigen fantasie hier maar lekker op los, hahaha.

Dat zijn inderdaad ijszwaarden, ja. En flinke ook.

Yer welcome.

That’s a boss room.

Whoo crap! Big boy!

Nog een keeeeeeeeeeeeeerrrr!!!

What!? Don’t judge me.

Weebs komen met dit spel goed aan hun, eeeehh… trekken.

All-out attack!

Echt geen idee wat hier allemaal gebeurt.

Deze vind ik wel tof gelukt met het scherpe voor en wazige achter.

Yes! Rewards in de pocket. Niet dat ze heel erg bijzonder zijn, ghehehe.

Kunstschilder1987

Klaar voor meer classics? Mooi, want vandaag heeft hij weer een hele toffe.

“Oké, de uitvindingen van vuur, brood en het wiel zijn niet onbelangrijk, toegegeven. Maar van die 4 is Duke Nukem II zeker niet de minst belangrijke! Deze game werd onlangs als een remaster uitgebracht op de evercade, en het speelt heerlijk. 1 van mijn favoriete games in dit genre aller tijden, samen met ruff n tumble op de amiga. Heerlijke game die ik dan ook lekker binnen een paar daagjes weer had uitgespeeld.”

Deze heb ik nooit gespeeld, maar het ziet er weer als vanouds uit en dat is alleen maar goed.

Kauwgom op? Daar gaan we!

Dat klopt, want we zagen je twee foto’s geleden ook al.

Waar is Will Smith als je ‘m nodig hebt?

Echt, als ik dit soort beelden zie, dan zou ik zó graag willen dat Apogee een collectie uitbrengt op consoles, met al hun klassiekers erop.

Ready or not, I’m coming down!

This is the end…

Oh nee, toch niet!

You are here.

Journey to the center of the earth.

In zijn beste game tot nog toe!

Ruaidri1981

Wat!? Nieuwe deelnemer!? Nice! Welkom.

“Zoals bekend, speel ik regelmatig Football Manager 2024. Ik vond het grappig dat ik in de game 3 jaar verder ben, en dat bij Feijenoord Bijlow op doel staat en geblesseerd is. Maakt het voor mij ‘real’.”

Hahaha, ik heb niet zo denderend veel verstand van voetbal, maar dit kan ik nog volgen.

When life imitates art…

Lavalera

Hij is terug en met natuurlijk meer japanse goodness, zoals Nier Replicant ver.1.22474487139…

“De Nier games zijn prachtige actie rpgs. Ze staan bekend om het vertellen van verhalen met meerdere eindes. Dit betekent dat je om alle eindes te willen zien je meerdere keren door het spel moet spelen. De verhalen zijn emotioneel en zitten erg goed in elkaar. Deze game is een remake van de originele Nier en is op veel punten verbeterd. Je speelt sommige stukken in 3d en sommige stukken als een soort 2d puzzel platformer.”

Wat dat betreft zijn de Nier spellen wel redelijk uniek. Ik weet eigenlijk niet of dat bij de Drakengard games ook zo is, aangezien dat een soort voorlopers hiervan zijn.

Hoe gevaarlijk kunnen vijanden die opgebouwd zijn uit Post-Its nou helemaal zijn?

Nee, want dan wordt het een escort quest en daar zit niemand op te wachten.

Ik geloof niet dat dat is wat ze met book burnings bedoelen.

Kinderen die vragen…

Hé, het is een kleinere versie van de eerste baas in Automata.

“Een paar screenshots van Fate/Samurai Remnant. De game is een actie rpg met musou elementen. Het voelt soms aan als een warriors game maar is dit niet helemaal. In de gevechten heb je een master en servant en je kan wisselen wie je gebruikt. Het verhaal zit goed in elkaar en de gevechten zijn leuk gedaan door de 2 rollen.”

Ik ken de naam, maar verder weet ik eigenlijk niets van deze reeks. Het is volgens mij ook behoorlijk uitgebreid.

Oeh, daar is een wist-je-datje verloren gegaan.

Bring ’em all on!

Maak deze slagzin zo origineel mogelijk af.

Ze kijkt er iets te vrolijk bij. Ik vertrouw het niet.

“Als bonus nog een screenshot van Dave The Diver, waar ik vrijdag de review van plaatste.”

Dat ziet er heerlijk sereen uit. Dat blijft vast niet zo.

En dat was ‘m voor nummer 138. Volgende week waarschijnlijk nog wat screenshots van Prince Of Persia: The Lost Crown, maar dan van de volledige game. Tot dan!

Wist je dat?

De Fate franchise, samen met nog een paar andere zoals Melty Blood, onderdeel is van de Nasuverse, wat een gedeeld universum is, inclusief parallelle werelden?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
22 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

thanks voor de reminder voor de demo van Granblu was het al weer straal vergeten haha. Maar dat ziet er wel echt super goed uit. Die gaat wel op de wensen lijst vermoed ik als ik dat zo zie. Dat ziet er echt uit als mijn ding. Zelfs Prince of Persia ziet er goed uit, terwijl ik en Metroidvanias geen goede vriendjes zijn. Spelen zal ik het waarschijnlijk niet maar goed ziet het er wel uit.

Ik wist ook eigenlijk niet zo veel van de fate/grand order franchise af ( de wist je dat is een interessante) maar je kan dit spel prima spelen zonder enige kennis van het universum. Het is een typische actie rpg ten tijde van de samurai met bijbehorende art style en relaxte historische muziek. Ik had het vooral in de picture door de super goede reviews en tot nu toe bevalt het prima!

Duke Nukem is wel echt jeugd sentiment
Vroeger speelde ik wel meer van dat soort shooters. Ook doom, Quake, Wolfenstein etc heb ik vroeger wel gespeeld. Heb nu weinig meer met shooters maar het mooie is dat er nog wel genoeg sentiment is als ik het zo zie.

Ik maak tegenwoordig niet zo veel screenies meer als ik normaal doe maar zal wel even kijken wat ik van de week nog kan brouwen. Dit was van 2 weken.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik speelde vroeger veel rpg’s en jij de nodige shooters.
Ik speel nu nog nauwelijks rpg’s en jij nauwelijks shooters!
Stuivertje wisselen in optima forma, haha. Leuk je ook hier weer terug te zien maat!
al mis ik wel mijn gebruikelijke “random iets retro’s dat ik pardoes tegenkwam in een moderne game”-fix van je 😉 hahaha

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha ja grappig is dat he? Zo zie je maar hoe smaken veranderen door de tijd. Helaas zijn er vrij weinig retro in moderne games tenzij je naar een pixel game gaat zoals bijvoorbeeld Dave the Diver. Dus voor nu moet je het maar even doen met dat screenshot :p Voordeel is over 2 weken komt het volgende Like a Dragon game uit dus wie weet wat er dan komt :p

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

oeh klinkt als een cliffhanger 😉

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

wie zegt dat die demo nergens heen gaat dan? 😉

Kunstschilder1987
1 maand geleden


FM2024 for the win!
ik zit momenteel lekker in een potje met everton te klooien wanneer ik je screenshot zie. topgame he? al vind ik sommige dingen die verder uitgebreid zijn eerder een gedoe worden dan een toevoeging. maar dat heb ik al een paar edities zo. standaardsituatie-coaches en derg…. of de vele manieren van spelers aanbieden vind ik wat overbodig.


Volgens mij heb je een foto van DSM/Chemelot (een groot chemisch industrie complex in onze regio) genomen en die onder Nier screenshts gezet! hahaha gave shots iig 🙂
het kleurgebruik van de fate/samurai game spreekt me wel aan, maar je schreef over “musou-elementen” in je beschrijving… mag ik vragen waar dat voor staat? fijn dat ook deze game je zo bevalt iig! heb je toch weer 2 mooie te pakken om je fijn mee te vermaken!


Wat een lap weer!
de souls elementen weerhouden me merk ik van prince of persia, een gewone metroidvania had ik nog wel de demo willen proberen. ook de prijs van de game staat me een beetje tegen merk ik, het zal wel normaal zijn maar het is me net teveel voor een game.
Ik ben dan maar lekker aan “blowout” begonnen, op de gamecube een metroid in space met een sigaarrokende hoofdkarakter die zich weigert te scheren maar wel awesome wil zijn. dat gaat prima samen blijkt 😉

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik herken de FM manager opmerking wel. Dingen worden te uitgebreid. Laat mij maar lekker potjes spelen en kijken hoe ik met Lutjebroek fc de Champions League kan winnen. De rest doen de assistenten maar haha.

Ik weet niet of je bekend bent met de Dynasty Warrior games, maar zoiets is het. Beste te omschrijven als hack en slash met hordes aan vijanden tegelijk dus soms je hele scherm vol zeg maar. Vaak ros je dan als een malle er door heen en mep je tientallen vijanden tegelijk de lucht in.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Nu is fc lutjebroek ook al jaren een sleeping giant zoals we allemaal weten, hahaha. ja helemaal prima verwoordt, idd.

klinkt een beetje als mystic heroes op de gamecube(/ps2) die heb ik een paar jaartjes geleden uitgespeeld. dankje voor de uitleg! jullie coolcatkids met jullie moderne gameterminologie en stuff ook!

Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik speel de console versie, dat is vooral lekker lui vanaf de bank opstellinkje maken en zo nu en dan speler kopen, verkopen. Rest besteed ik weinig aandacht aan.

Nu ik heb ontdekt hoe makkelijk ik screenshots van mijn Xbox hier krijg, hoop ik wat vaker wat te posten.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

ah geen verschil in hoeverre die verschillen zijn tussen console en pc, maar dat je zelf skins logos en fotos kunt toevoegen op pc vind ik wel een grote plus.

dat t nu via de onedrive gaat is wel prettig he… eerder ging het altijd via de xbox app op pc dat je kon kijken naar de foto maar opeens werd die functie geschrapt.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

je kan wel anders zeggen, maar dat zou jokken zijn. wat dit ook jokken maakt. poeh, jokception. 😀

CarnifeX
1 maand geleden

Grablu heeft best wel een vette stijl. Die moet ik maar eens in de gaten houden.
Die eerste duke nukem spellen heb ik ook heeeeeeel lang geleden gespeeld. Had die volgens mij op floppy gekregen. Goeie oude tijd. Vond het samen met commander keen heel leuk

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik weet dat je liever fysiek hebt maar op GOG is ds Commander Keen collectie wel digitaal verkrijgbaar. Kwam hem laatst toevallig goed toen ik iets anders zocht.

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 januari

Review: 007: Everything or Nothing (Xbox)