in

Screenshot Sunday #139

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik weet het, ik weet het, sorry, ik ben hartstikke laat vandaag. Maar wees niet bang, ik heb er verschillende excuses voor. De ene nog slechter dan de ander. Zo was ik vandaag gewoon lekker aan het gamen, terwijl ik de post van vandaag nog maar amper had voorgewerkt. Ook heb ik tussendoor nog even lekker een tukkie op de bank gedaan. Soms heb je dat gewoon even nodig op latere leeftijd, ghehehe. Als laatste, en dit is sowieso geen klacht, was ik niet voorbereid op het aantal inzenders van deze week. Iedereen hartstikke bedankt weer.

Rainking

Ik ben al jaren fan van de Final Fantasy reeks en ben de laatste jaren al aan een hele hoop delen begonnen, maar als ik alles bij elkaar optel, dan heb ik er pas acht daadwerkelijk uitgespeeld. Tien als ik Mystic Quest en Mystic Quest: Legend mee zou tellen, wat ik niet doe. Eigenlijk wil ik al jaren de oude Nintendo reeks een keer compleet spelen, maar daar komen een paar dingen bij kijken. Ten eerste dat ik erg lui ben en het liefst gewoon op een modern apparaat speel, dus in mijn geval wordt dat de PS4 of PS5. Het andere dingetje was dat de originele Final Fantasy III voor de Famicom (de japanse NES) nooit eerder officieel in z’n oorspronkelijke 2D vorm naar modernere consoles was gekomen. Dat klopt, wás! Tot vorig jaar was er alleen de 3D remake op de Nintendo DS (en waarschijnlijk één of meerdere fan translated ROMs), maar in april kwam de Final Fantasy Pixel Remaster collectie uit. Helaas was de fysieke oplage gelimiteerd tot een beperkt aantal exemplaren en waren die al uitverkocht vóór ik wist dat-ie te koop was. Sorry Squeenix, maar dat was een behoorlijke dick move.

Een paar weken geleden heb ik de hoop maar opgegeven en heb ik de bundel digitaal gekocht. Alle spellen zien er weer wat mooier uit en zijn voorzien van enkele quality of life verbeteringen. Ik was bijna meteen aan de allereerste Final Fantasy begonnen en ik vind het erg lekker spelen. Het idee is dat ik ze allemaal in chronologische volgorde wil spelen dit jaar, wat in mijn geval nooit betekent dat dat ook echt gaat gebeuren. Voorlopig heb ik hier nu tien uur inzitten, dus het begin is er.

Op de één of andere manier heeft Squaresoft altijd wat gehad met vogels in cutscenes, met name in of richting het begin.

En zo begon een reeks die 37 jaar later nog steeds loopt.

Fully charged!

Nou ja, ik heb net even zitten grinden, dus eeeehhh…

Dat gaan flink wat overuren worden.

Oeh, voor deze roep ik mijn vrienden van Uncharted er even bij.

I’ve got this feeeeeling…

It’s probably nothing.

Leuk gebruik van de oude wereldkaart.

Even mijn Finance Flip app openen om te kijken hoeval dat in euro’s is.

En die ligt niet onder de deurmat, zeker?

Let’s go to town!

En dan nu voor het echie!

Vorige week had ik de demo gespeeld en die beviel zó goed dat ik begin deze week de volledige versie van Prince Of Persia: The Lost Crown heb besteld. Daarbij moet ik ook meteen iets rechtzetten. Vorige week had ik het over de Warrior Within outfit die ik in de demo tegenkwam en dat ik dat niet zo netjes vond omdat je die bij de duurdere deluxe editie van de game kreeg. Ik bleek het door elkaar gehaald te hebben. Die outfit krijg je erbij als je de standaard game vooruit bestelt, niet specifiek de deluxe versie. Wat ik dan wel weer apart vind is dat de downloadcode ín het doosje zat, so make of that what you will.

Afijn, nadat ik donderdag thuis kwam heb ik de game meteen geïnstalleerd en ben ik gaan spelen. Bij de demo stond al aangegeven dat ze daarin een stukje van het spel toonden, waarbij je meer mogelijkheden zou hebben dan wanneer je daar in het volledige spel langs komt. Ook bleek dat niet het begin van het spel te zijn, wat ik al hoopte. Ik heb er ondertussen bijna elf uur in zitten en het verveelt nog niet. Ook kan ik heel makkelijk zeggen dat dit voorlopig mijn favoriete game van 2024 is, al zal dat eind volgende maand hoogstwaarschijnlijk gaan veranderen.

Please! Send nudes!

Dit ziet er cool uit, tot je bedankt dat ze alleen die speren maar even naar boven hoeven te steken.

Is dit nou wat ze bedoelen met een nachtmerrie?

En opeens zitten we in een anime.

Nou ja, da’s tenminste nog iemand.

Die heeft waarschijnlijk te vaak naar The Last Airbender gekeken.

Hier kun je met gemak het The Lord Of The Rings reisdeuntje uit de films onder zetten.

When acupuncture goes wrong.

Als je oud genoeg bent, of graag oudere spellen speelt, dan vind je deze achievement mogelijk even leuk als ik.

Yup, er zitten collectibles in de game, waarbij je een hele lap tekst bij elkaar moet verzamelen.

Kunstschilder1987

Zoals wel vaker gebeurt, heeft hij weer eens foto’s gestuurd van een mij totaal onbekende game, met de komische titel Fatman.

“Deze game, doorspekt met leuke humor, is een 2d platformer op de Amiga 500, en ik speel het op de a500 mini console. het is geen topper maar heb me er best effe mee vermaakt. het is van die onconventionele wacky humor die tegenwoordig niet meer kan denk ik. en dat is toch te onnozel voor woorden, dat er wegens het rekening houden van enkele tere zieltjes zoveel censuur op vrije expressie vormen is gekomen, laten we daar D66 en “progressief Nederland” lekker voor bedanken. Zo, die frustratie ben ik weer kwijt 😉 enfin, hopelijk kunnen jullie ook even lekker glimlachen bij deze screenshots.”

Als deze rubriek binnenkort gecanceld wordt, dan weet ik in ieder geval wat de reden is. Bedankt, man!

Ik kan wel stellen dat de titel wel degelijk de lading dekt.

Of stuur het naar Afrika?

Wacht even… Als Thindicate de slechterikken zijn, heeft deze game dan de toekomst voorspeld?

Je kan ervan zeggen wat je wil, maar ze is wel extra beschermd in de auto.

Ook toen was het verstandig om de deuren ‘s avonds op slot te doen.

Eindelijk een speelbaar karakter waarmee ik me kan identificeren.

Zouden ze bewust dat gat tussen de eerste twee woorden open hebben gehouden, zodat het mes er tussen kon?

Maak me niet boos. Je zou me niet leuk vinden als ik boos ben.

Grappig genoeg draagt hij bijna dezelfde kleurencombinatie als Banana Man.

View post on imgur.com

velocityx

En ook deze week hebben we een inzender die z’n rentree maakt. Welkom terug!

“Ik heb veel spellen gespeeld, maar ik dacht ik maak weer een paar screenshots. Far Cry: New Dawn op PC.”

Ik denk op de één of andere manier altijd dat dit een spin-off is van Far Cry 4 in plaats van Far Cry 5. Die tweelingzussen vind ik er wel tof uitzien. Hopelijk zijn ze niet zo irritant als die twee uit Wolfenstein: Youngblood.

Helaas. Normaal gesproken ben ik juist het probleem.

Hij zal het op het moment inderdaad niet bij zich dragen.

Lavalera

Actie, actie en nog meer actie. Ik hoop dat je er klaar voor bent.

Asterigos: Curse Of The Stars. Gisteren heb ik de credits gezien van dit spel. Het is een vermakelijke actie rpg. Het enige nadeel is dat als je dood gaat je weer terug komt bij het laatste teleport punt dus sommige stukken heb ik best lang over gedaan omdat monsters ook weer respawnen. De art stijl en de hoofdpersoon Hilda met name doet me enorm denken aan Immortal Fenix Rising. Het speelt wel anders want het niet echt open world. Maar er zitten ook dezelfde klim stukken in en het spel lijkt er toch enigszins op gebaseerd te zijn.”

Dit is een leuk spel. Het maakt inderdaad gebruik van het soulslike checkpoint systeem en dat is niet voor iedereen, nee. Hilda vind ik er erg tof uitzien. Hoe lang ben je er ongeveer mee bezig geweest?

Try me.

Iemand anders ook opeens de neiging om Come Sail Away of Mr. Roboto te zingen? Just me?

We gaan ook nog even terug naar een game die we vorige week ook zagen.

Fate/Samurai Remnant. Een actie rpg in het Fate universe wat zich afspeelt tijdens Edo Japan periode. De muziek en de art stijl voelen als de Samurai periode. De combat is een mix tussen Musou en Actie rpg en voelt goed aan.”

Ik heb zelf niet zoveel met musou games, maar verder ziet het er wel tof uit. My loss.

Ik hoop dat ze honger heeft, want die kom is voorlopig nog niet leeg.

Oh shit, het is de moeder van de Midgar Zolom!

Eh, ik ben dik genoeg om te kunnen buikdansen…?

IIIIIIIIIII haaaaaave the poweeeeeeeeeeeerrrr!!!!

De la… soul? I’ve heard it means ‘from the soul’.

Hij heeft zelfs nog een paar foto’s van één van mijn favoriete spellen van vorig jaar.

“Tijdens de winter sales heb ik even zitten bladeren welke games ik wou hebben. Ik kwam Street Fighter 6 tegen. Toen ik daarbij las dat er in SF 6 een crossover kwam met de populaire anime Spy X Family was ik om. Er zit een uitgebreide single player modus is waar je quests uitvoert en met iedereen die je tegen komt kan vechten. Ik loop daar rond met de skin en outfit van hoofdrolspeler Yor Forger uit Spy X Family. Het spel is met de moderne controls enorm noob vriendelijk. De combat loopt enorm vloeiend en door de modern controls hoef ik minder te button bashen.”

Ik ben verre van een superspeler, maar ik ben al sinds de jaren ’90 gewend aan de classic controls, dus dat is automatisch mijn go-to setting. Voor nieuwkomers en mensen die het minder spelen is het wel een nette extra optie. Ik herken de outfit van dat karakter wel, maar ik ben dan weer niet echt bekend met de anime waar het vandaan komt. Mocht je ooit eens online willen matten, dan ben ik er klaar voor.

Was er nou maar een sidequest waarin je kreeft kon gaan eten.

Get ready for an unboxing you’ll never forget.

Die lijkt me nog hardnekkiger dan die fan uit Starfield.

Ruaidri1981

Het zal naar meer gesmaakt hebben, want er werden deze week weer een paar screenshots ingezonden en wel van de nieuwe sensatie Palworld.

“Heerlijk avontuur, voor mij een mix van Minecraft, Elder Scrolls, Tunic en Pokémon. Heerlijk avontuur, urenlang ronddwalen in een kleur volle wereld.”

Dat klinkt als een hele aparte combinatie. Ik zie er op YouTube de laatste dagen echt een hele hoop video’s over voorbij komen en bij mijn weten met voornamelijk positieve berichten.

“Het avontuur begint.”

I wanna be the very best…

“Mijn kamp, een plek van drukte. Bijna een fabriek.”

“Vergezichten van een te ontdekken wereld.”

Dat ziet er zeker niet verkeerd uit.

“Na uren en uren spelen, heb ik een eerste upgrade een van mijn Pals kan ik nu gebruiken als vlammenwerper.”

Say hello to my little pal!

En dat was ‘m voor nummer 139. Gaat volgende week blijken dat ik dan alweer afgehaakt ben met Final Fantasy? We gaan het zien. Tot dan!

Wist je dat?

Gil, de munteenheid van de Final Fantasy games, in Japan als sinds het eerste deel werd gebruikt, terwijl de rest van de wereld tot Final Fantasy VII moest betalen met G, GP en Gold?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 maand geleden

Zo ik ben weer terug en dat betekent dat ik ook weer terug ben voor screenshot Sunday

Ik speel deze game al een tijdje niet meer maar ik vind deze screenshots te leuk om ze niet te delen

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Lavalera
1 maand geleden

Mooi uitgebreide screenshot Sunday vandaag. Maar liefst 5 deelnemers! Ook veel interessante spellen. De final Fantasy collection wil ik ook nog wel een keer halen voor denk ik de Legion go maar hoop dat die stiekem nog eens in een sale komt.
Prince of Persia ziet er ook goed uit heb alleen echt niets met Metroidvanias. Dus de kans dat ik het spel ga spelen is vrij klein.

We kunnen het wel aan onze overlaten om weer met een obscuur spel aan te komen. Deed Jake ook nog mee of was de Fatman alleen 😉

denk een uurtje of 30 voor Asterigos. Ik heb niet veel zij quests gedaan en dus over sommige stukken best lang, dus het moet sneller kunnen.

Ik heb SF 6 op Steam het speelt eigenlijk best fijn in handheld modus. Als we daarmee ook crossplay kunnen doen wil ik best een keer in elkaar geramd worden haha. Ben alleen nog niet echt met de vechters zelf begonnen heb vooral nog de World Tour gedaan.

Palworld is meer een combi tussen Ark en Pokemon als ik de vrouw mag geloven. Begreep wel dat de de gamepass versie een oudere versie is dan de steam versie. De steam versie is echt opgeblazen die game is nu al meer dan 4 miljoen keer verkocht en heeft meer tegelijk spelende spelers gehad dan Elden Ring en Baldurs Gate op het hoogtepunt

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Lavalera
Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik vind Palworld, spelen als Minecraft, omdat ik daar ook aan het verzamelen bouwen altijd van mijn kamp ben.

Ik vind het op Tunic lijken, omdat er heel weinig uitleg is en vooral kwestie van ontdekken.

Pokemon is logisch, omdat het ook over beestjes verzamelen gaat en je met en tegen ze vecht.

Maar het aller meest doet het mij denken aan Eldery Scrolls Morrowind. Ik speel uren, met slechts beetje rondlopen af en toe dood gaan, beetje zoeken naar wat ik moet doen. Af en toe een grot onderzoeken en dan binnen no- time daar weg vluchten want ik ben veel te zwak.

Maar Palworld is voor mij een game waarin ik velen uren mij ga verliezen. Waarin ik vooral veel ga rondhangen en veel plezier in ga beleven.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Ruaidri1981

Gaaf dat voor jou die elementen erin zitten die je doen denken aan die andere games die allemaal klassiekers zijn. Het is niet echt mijn type game maar fijn om te horen dat je er zo van geniet. Mijn vrouw vind het ook echt helemaal geweldig die is enorme Pokemon fan en fan van survival games. Dus goed om te zien dat er zoveel mensen zo van kunnen genieten 🙂

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Inmiddels ben ik ook helemaal hooked aan palworld. Bouwen en levelen is bijna een op een hetzelfde als ark. Werkt prima.
Het is enorm verslavend om nieuwe pals/Pokémon’s van de Aldi te zoeken en vangen om ze vervolgens als slaaf te laten werken in je basis. Psycholoogen hebben nu vast een mening over mijn mentale gesteldheid, maar boeien. I’m having fun

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Echt grappig om te zien hoe dit spel opgeblazen is de afgelopen dagen. Al meer dan 5 miljoen keer verkocht hoogste speler aantal van een betaalde game op Steam. Maar ja als je een leuke game maakt en die goed in de markt zet en dan met veel mond op mond reclame dan gaat het hard. Fijn dat je je er zo mee vermaakt in ieder geval 🙂
En ach we hebben allemaal wel van die rare trekjes, ik word enorm blij van bad guys in elkaar te rammen met fietsen en billboards in de Yakuza games dus ach. Niets mis mee haha

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Jake is zoek! gelukkig is hij zoek van de 2, want fatman zou niet op een pak melk kunnen passen als zijnde vermist! 😀
mijn moeder keek dat altijd vroeger, wat heel irritant was want op hetzelfde tijdstip kwam airwolf, wat ik als kleinkunstje weer wou zien 😀

ik moes tlachen om de rijstscreenshot die je plaatste, en die met de doos op het hoofd van de NPC hahaha erg goed gedaan!

weer eens mooi geordend en geschreven man! leuk gedaan andermaal. inderdaad weer eens lekker mooi druk, leuk dat er meerderen actief worden in het topic!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha fijn dat je om die screenshots heb kunnen lachen. Probeer ook wel om screenies te verzinnen waar iets grappigs of moois op staat ook al is het niet altijd makkelijk.

Maar jeetje geen Airwolf mogen kijken? Dat is kindermishandeling! Straks ga je me nog vertellen dat je ook niet mocht kijken naar de A Team en Knight Rider!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

gelukkig is mn jeugd nooit tot die laagte afgezakt! hahaha
die 2 heb ik altijd gekeken ja, met name de A-Team ging ik altijd voor zitten 😀
wat ik altijd komisch opvallend heb gevonden: David Hasselhoff die bekend staat als structureel alcoholist die dan weer het geluk heeft om als eerste ter wereld een zelf rijdende auto te hebben… lucky bastard!

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha ja heb je nooit een Bob nodig lekker handig haha

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ja wanneer je die zaken overdenkt lijkt het dat toeval niet meer kan bestaan, toch? 😉

CarnifeX
1 maand geleden

Nice screenshot overzicht , maar waar zijn die anno 1800 shots? Beetje gaan liggen pitten op bank. Zo jammer dit.

Ps. Tukjes op de bank zijn wel lekker. Zeker als er nog een kat lekker snug bij komt liggen. En dan wakker worden en merken dat je al twee afleveringen verder bent in je serie 🙂

Review: Toren (PC)

Review: Grim dawn