in

Screenshot Sunday #14

Nu het E3 voorbij is en ook mijn eigen drukke periode heb ik even flink TLOU2 kunnen spelen. Ik verwacht deze voor volgende zondag nog uit te spelen maar we doen nog een keer een rondje screenshots van deze prachtig ogende game. Natuurlijk gaan we daarna verder met screenshots van jullie! Welkom bij de 14e Screenshot Sunday. De zondag waarin ik wat vroeger ben met de post, want het is vaderdag!

Deze week heb ik een fijne mix van character screenshots, virtual photography, en cutscene screenshots. Laten we beginnen met laatstgenoemde. Het blijft altijd een beetje cheaten, screenshots maken van cutscenes. Maar sommige scenes zijn zo mooi “gefilmd” dat het zonde zou zijn om het niet vast te leggen. Deze shot van Ellie die nogal in pijn is vond ik erg mooi belicht door de lampen van de spiegel naast haar.


Een van de weinige games die reflecties erg goed weergeeft, zonder ray tracing. Ja, ook in plasjes.

Nu we eventjes gesjoemeld hebben stappen we gauw over naar een iets minder sombere foto. Dit stukje speelde zich in een veel zonniger gebied af. Gooi wat mooi god rays in de mix en je hebt al snel een lekkere screenshot. Soms zit ik te spelen met de afstand tot de character. De ene keer werkt dichtbij beter, de andere keer verder weg. Ik denk dat ik bij deze iets te ver weg stond, al is hij er alsnog goed uitgekomen.


Ik probeer mezelf in dit soort shots vaak in een lichtstraal te plaatsen zodat je me beter ziet.

We nemen snel een duistere wending. In een hoekje ingesloten werd er naar mij gezocht in een ondergronds gebied. Er waren spores in de lucht aanwezig, deeltjes die kerngezonde mensen laten transformeren naar the Infected. Vandaar dat de mensen die Ellie zoeken gasmaskers dragen. Gecombineerd met het rode licht dat brandde in de ruimte en zaklampen op hun wapens gaf het een kille sfeer. Mijn duim vloog naar de photomode-knop. Er is weinig aan veranderd behalve dat ik de foto nog iets donkerder heb gemaakt.


Ergens moest ik aan Chernobyl denken. De serie.

Ik sluit mijn rits van foto’s af met een sluipfoto. De fakkel van een tegenstander verderop gecombineerd met het plasje water waar ik doorheen sloop was genoeg voor een heerlijke sfeer. De belichting is zo fenomenaal in The Last of Us Part II dat planten soms idioot mooi of realistisch belicht zijn. Of klink ik nu gek? Hoe dan ook, dit hielp ook in deze foto.


Gotta love me some nice water effects.

Gourami speelde vorig weekend een voetbal game om lekker in de EK sfeer te komen. “…dus heb ik soms een paar potjes Super Soccer Blast: America vs Europe gespeeld. Ook heb ik het EK in die game gedaan. En daar werd Spanje de kampioen. En ik kwam met Nederland tot de kwart finale van het EK waar Portugal te sterk was. Dat klinkt als een vrij realistische  EK dan! Ik heb zelf door drukte eigenlijk alle matches zowat gemist. Met sportgames heb ik niet zo veel, al helemaal niet als ze realistisch zijn. Deze voetbalgame ziet er meer casual uit, wat mij dan wel weer aanspreekt!


Interessante camera-hoek voor een voetbalgame.

En dan is het nu tijd voor een rits Mass Effect foto’s, want beide Coola en Erik07 zijn vorige week verder gegaan met hun ruimte-avonturen rondom Shepard (je weet wel, die dude met de paarse haren). Coola stuurde wederom een vrij bijzondere foto waarin veel gebeurt. Ik been een Mass Effect-leek dus hier komt mijn interpretatie: Een dame staat zuchtend in de spiegel te kijken terwijl haar vriend voor de zoveelste keer wordt aangevallen door haar hond. Ik dacht ook even voor een seconde dat hij een pan vast had maar na 2x kijken is dat een lamp aan de muur. Hoe dan ook een geinige foto!


“Maak een biotic heavy varren nooit kwaad.” – Coola

Aan de looks van Eriks Mass Effect Screenshot te zien, zijn dat niet vriendelijke schepen. Ik gok dat hier een invasie plaatsvindt. Het lijkt ook enigzins op een hand. Wat ik wel heb gemerkt in de afgelopen weken is dat Mass Effect veel te bieden heeft. Bij een inzending van twee weken terug dacht ik nog dat het Elite Dangerous was. Ik kijk erg op van hoe mooi Mass Effect nog is. Goed… het is een remaster, maar toch!


Lijkt ook wel een beetje op die squid in Mario Kart.

Erik sluit voor ons deze week af met een tweede foto van ME3. Dit keer een verticale foto. Dit maakt het perfect om het eventueel op te slaan om te gebruiken als achtergrond op je telefoon. Zo te zien is Erik op deze foto in Mars en heeft hij een gebouw mooi in het midden uitgelijnd waar de characters naartoe lopen. Normaal gesproken heb ik liever dat mijn characters goed belicht zijn, maar de donkere silhouetten vind ik juist goed werken in deze screenshot!


Of ‘Mars’ is een bedrijf in ME3 en ik heb wederom een gefaalde gok gedaan onder een ME-screenshot van Erik.

En daarmee sluiten we Screenshot Sunday #14 af. Ik ga gauw verder met mijn huisje schoonmaken omdat mijn vader eindelijk in Nederland is na een jaar niet gezien te hebben. Die woont in Spanje en de pandemie gooide veel roet in het eten. Een fijne vaderdag en zondag allemaal en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
1 jaar geleden

Mooi dat je je vader na zo lange tijd weer kan zien in real life. Dat is dan altijd wel weer een heel mooi moment. Veel plezier en uiteraard een fijna vaderdag iedereen.

Dit weekend weer niet veel tijd gehad om te
gamen. Wel even uiteraard de MiiTopia skin in Tetris99 op de Nintendo Switch vrijgespeeld.

[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Gourami
Erik07
Erik07
1 jaar geleden

Ik hoop dat je een fijne vaderdag hebt gehad met je pa!

Dit weekend heb ik Killzone Shadow Fall een tweede kans gegeven op ps5 en daar ben ik best over te spreken. Slap verhaal, maar het knallen is leuk en het ziet er prachtig uit.
comment image

Erik07
Erik07
1 jaar geleden
Antwoord aan  Erik07

Daarnaast heeft mijn favoriete shooter van de afgelopen jaren een hele dikke upgrade gehad op ps5: Metro Exodus
comment image
Aanschouw mijn stoffige trein, de Aurora

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Erik07

Q&A: Wat was je favoriete E3-moment?

WRC7 vs WRC10