in

Screenshot Sunday #141

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

De laatste tijd worden we gebombardeerd met goede games (en Suicide Squad: Kill The Justice League) en het lijkt nog niet voorbij te zijn. Deze maand zitten Banishers: Ghosts Of New Eden, Tomb Raider I-III Remastered, Mario Vs. Donkey Kong en Final Fantasy VII Rebirth er nog aan te komen en dat zijn alleen nog maar de spellen waar ik zelf interesse in heb. Als dat het hele jaar zo door blijft gaan dan wordt het weer een duur en goed jaar. Here’s hoping.

Rainking

Laatst heb ik nog een stuk van Final Fantasy gespeeld. Het is wel lekker oldschool. Sommige dingen zijn wat basic, maar het was natuurlijk pas het allereerste deel en ik vind het zo juist wel wat hebben. Ik wil deze sowieso nog uitspelen, alleen zal ik de komende weken met andere spellen bezig zijn, dus het kan misschien nog even duren.

En welke vloot ga je daarvoor meebrengen?

In dat geval wil ik er toch eentje kopen voor de aankomende Comic Con.

He drew his last breath of the wild.

Laat me raden, dat mogen wij weer doen, zeker?

Life sucks, get a helmet.

Kom ik er serieus bijna dertig jaar later pas achter dat hij voor het eerst in dit spel voorkomt!?

En de originaliteitsprijs gaat naar…!

Row, row, row your boat, gently down the stream…

Vorige week zat ik nog vast met Prince Of Persia: The Lost Crown. Ondertussen heb ik gelukkig ontdekt wat de bedoeling was en ben ik weer een stuk verder. Een serie puzzels, waarvan ik dacht dat die optioneel zouden zijn, bleken toch verplicht te zijn. Ik moet zeggen dat ik wel blij ben dat ik het spel op de makkelijkste stand heb staan, want het platformen pusht me af en toe echt tot de limieten van mijn kunnen.

Eens kijken of mijn horoscoop zegt of ik dit spel nog ga uitspelen.

Zo groot als die je op de achtergrond ziet.

Ik heb sowieso wel het idee dat dit niet bepaald de plek is waar ik wil zijn.

Heb je die etters hier ook al!?

Daar gaan we eens gauw een ent aan maken.

Ik verwachtte geen boter-kaas-en-eieren tegen te komen.

Niet te verwarren met ‘the eldest of rings.’

Deze week kwam Granblue Fantasy: Relink eindelijk uit. Ik ben dan niet zo heel erg bekend met de franchise, maar de eerste Versus fighting game vond ik wel leuk en had een prachtige art stijl. Relink zou diezelfde stijl hebben, maar dan een JRPG zijn. Een paar weken geleden had ik de demo gespeeld en daar kreeg ik een beetje een Tales Of Arise gevoel bij, dus dat moest wel goedkomen.

Alsof je dat niet aan zag komen.

Een ijsmuur, omdat we niet mogen zien wat erachter ligt.

Start growing a few feet then, Thumbelina.

Af en toe heb je een handje nodig in het leven.

De karakters worden bijna van het scherm geblazen.

Hey, you break it, you buy it!

Hopelijk gaat het opladen van deze aanval sneller dan in de gemiddelde aflevering van Dragon Ball Z.

Coola

Natuurlijk zit hij nog middenin de grootste release van dit moment.

“Druk bezig met Like A Dragon: Infinite Wealth.”

En zoals wel vaker gebeurt, pakt hij het nét een beetje anders aan.

Daar is Ichiban, rare Ichiban…

Ik wist niet dat Markiplier een cameo had in deze game.

Zo dan, die zit waarschijnlijk acht dagen per week in de sportschool.

Lavalera

Zijn eerste spel zag ik eerlijk gezegd niet aankomen.

Atelier Marie Remake: The alchemist Of Salburg. Hier heb ik vanmorgen de review van geplaatst dus zal niet te veel uitweiden. De art style in deze game is erg goed. Het past erg goed bij de cozy gameplay.”

Ik heb het origineel voor de PlayStation hier liggen, maar ja, die is alleen in Japan uitgebracht, dus spelen gaat ‘m niet worden. Ik heb er wel eens aan gedacht om deze remake op te pikken, maar ik had gehoopt dat ze personages qua uiterlijk zouden upgraden naar hoe ze er tegenwoordig uitzien. Die review ga ik ook nog even lezen, ben benieuwd.

Als er een koffer of tas achter haar aan loopt, dan weet ik in ieder geval waar de inspiratie vandaan komt.

Want dat is echt kleding om aan te hebben als je lekker even in de natuur op de grond gaat liggen.

Nou, ik heb opeens zo’n zin in melk.

Dat kan geregeld worden.

Had ik daar nu maar inn-sewer-ants voor.

De volgende inzending verwachtte ik dan weer wél.

Persona 3 Reload. Deze game was vorig jaar al uitgebracht op de moderne systemen in de psp versie. Die versie was nog meer point en click en voelde soms wat verouderd aan. In deze nieuwe versie is grafisch alles opgepoetst en kan je in 3d door de gebieden heen lopen. De battles zijn ook meer aangepast zodat ze meer zoals in Persona 5 zijn.”

De nieuwere gameplay zal wel goed in de smaak vallen bij mensen die pas later in de reeks gestapt zijn. Ik wilde voor de grap nog wat gameplay screenshots maken van de PlayStation 2 versie van Persona 3, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor.

Lang voor een popliedje, kort voor een podcast.

Ah ja, de voordelen van het ouder worden.

Nou, ik ben nu wél wakker.

Het blijft school, natuurlijk.

Dat klinkt al ingewikkelder dan de alchemie van Atelier Marie.

En natuurlijk hét spel dat niet mag ontbreken.

Like A Dragon: Infinite Wealth. Wat een game is dit. Bomvol ijzersterke content. Naast het verhaal waarbij het ene moment je dubbel ligt van het lachen en het andere moment gegrepen wordt door een emotionele gebeurtenis. Na ruim 30 uur kom ik nog steeds nieuwe mini games tegen. Zo is er de gebruikelijke karaoke, darts, arcade maar ook Sujimon wat een soort gacha Pokemon achtig onderdeel is, Sicko snap waarbij je fotos moet schieten van mannen in leren pakjes en heb je met Dondoko eiland een eiland die je op moet bouwen om gasten te ontvangen. Natuurlijk zijn deze geïnspireerd door bekende Nintendo spellen maar ze zijn zo gemaakt dat behalve het spel element niets op het origineel lijkt. Er zijn ook gast optredens. Zo hebben we bijvoorbeeld acteur Danny Trejo die bendeleider Dwight speelt.”

Dat klinkt als een behoorlijke rollercoaster. Die nieuwe mini-games lijken me ook wel grappig. Voorlopig heb je in ieder geval nog wel het één en ander te doen, waarschijnlijk. Mooi dat het weer een klapper is.

Dan maar lekker op een strandbedje gaan liggen.

Ik ben gisteren naar FC Kip in Rotterdam geweest, maar deze burger ziet er toch beter uit.

Fore!

Dat ziet er inderdaad verdacht bekend uit.

Is dit de Yakuza variant van de Troetelbeertjes?

Zeker op het gebied van plastische chirurgie.

Is dat Hunk uit Resident Evil?

Ik ben geen zomermens, maar dat ziet er wel leuk uit.

Het laatste wat ik verwachtte om te zien in een game was wel een race swap van Sazh.

Kijk, dát is een hollands prijsje.

Wat gebeurt er als je niet op tijd bent? Gaat-ie dood? Ontploft-ie? Gaat de eettent dicht?

Oh crap, it’s a special needs demon!

“Ik kon deze niet onthouden. Mijn eerste plaats bij Karaoke waar ik best een beetje trots op ben.“

おめでとう!

Ruaidri1981

Whoops! Ben ik een keer op tijd, ben ik weer te vroeg, hahaha. Deze kwamen vanmiddag nog binnen nadat ik de post online gezet had, dus ik gooi ze er gewoon nog even achteraf bij.

“Eerst een overzichtsfoto van Football Manager 2024, kijk wie mijn topscorer is over een heel seizoen. Zeer succesvol seizoen, JC schaal, Beker, competitie en halve finale champions League. En eindelijk wil de Ligt terug keren. Dus nu heb ik helemaal een ijzere verdedigend koppel met Hato en de Ligt. Volgend seizoen 40 goals uit corners?”

Goed seizoen gespeeld en nog eens lovende kritieken. Goed bezig!

“De andere 4 zijn van Palworld. Grotten ontdekken en onderzoeken is waar ik nu het meest mee bezig ben. Daarnaast kan ik vliegen, oh wat heerlijk!!!”

Ik zag dat Palworld ondertussen de NEGENTIEN MILJOEN VERKOPEN is gepasseerd. Echt ongekend. Ik meende te begrijpen dat het ook in Game Pass zit, dus dan zou ik ‘t een keer uit kunnen proberen.

Wheeeeeeeeeeeeeee!!!

Mooi, die stalagmieten.

Dat ziet er op de één of andere manier wel uit als een mix van een oude wereld en een buitenaardse. Erg tof.

En dat was ‘m voor nummer 141. Is het volgende week eindelijk tijd voor de Final Fantasy VII Rebirth demo? Hopelijk wel. Tot dan!

Wist je dat?

SEGA eind 2020 voor hun 60-jarig bestaan onder andere de tijdelijke mini-game Streets Of Kamurocho op Steam uitbracht, een beat ‘m up gebaseerd op Street Of Rage, maar dan met Yakuza/Like A Dragon karakters?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
20 dagen geleden

Het is echt een mega goed begin van het jaar. En zeker voor Japanse games. Die zijn in grote getallen aanwezig met populaire aantallen spelers en hoge cijfers. Fijn om te zien als liefhebber van dat soort spellen dat ze het goed doen.

Final Fantasy heb ik een tijdje terug in de sale gehaald. Heb de originele niet gespeeld maar kon de kans niet laten liggen. Ben benieuwd als ik er aan toe komt hoe het anno 2024 speelt.

Granblu Fantasy ziet er echt goed uit weet alleen niet zo goed wat ik er van moet vinden. Wat ik zo hoor is het verhaal vrij kort en bestaat het grootste gedeelte uit missies die je coop of met ai uitvoert. Het klinkt allemaal nog wat te vaag. Aangezien ik toch minder games voor de volle mep wil kopen en later in sales schuif ik deze dan ook wel door.

ik ben het met je eens dat ik Marie ook liever had gezien in Ryza of Sophie stijl.Aan de ander kant werkt deze stijl ook al wel en voelt het ook als een remaster/remake die redelijk trouw blijft aan het origineel. Als je de deluxe versie ooit koopt van dat spel zit re originele er ook bij dus wie weet als je die ooit es wil spelen 🙂

Thanks voor de tip over streets of Kamurucho ik lees net dat je die met een truc nog steeds kan krijgen op de 1 of andere manier dus dat zal ik straks even uitproberen.

coola
20 dagen geleden

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
20 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

CarnifeX
20 dagen geleden

Zozo. Iedereen is aan de Japanse games geloof ik aan de screenshots te zien.

CarnifeX
19 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Waar blijven nou de screenshots van Anno? Ik ben benieuwd naar jouw dorpie:)

CarnifeX
19 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Dat ken ik. En dan naar je hele lijst van niet gespeelde spellen kijken en mopperen dat je niks te spelen hebt. Dat is onze vrouwelijke kant denk ik

Review: Atelier Marie Remake The alchemist of Salburg

Stelling van de week: Een controller hoeft geen poespas te hebben