in

Screenshot Sunday #142

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Zo af en toe ben ik net Een Echten Neederlander. Zo heb ik deze week alleen screenshots van gratis spellen, om precies te zijn van een demo, een open beta en een daadwerkelijk gratis game. Ook ben ik weer eens extreem laat, dus laten we maar snel beginnen.

Rainking

Ik ben tegenwoordig maar een watje. Waar ik vroeger horror games midden in de nacht met het licht uit speelde, speel ik ze tegenwoordig overdag in etappes. Als ik maar even het idee heb dat er iets engs staat te gebeuren, sluit ik het zaakje af en probeer ik het later nog een keer. Zo werd laatst de gratis game Silent Hill: The Short Message uitgebracht. De speelduur daarvan schijnt maar ongeveer iets van anderhalf uur te zijn, maar ik heb het nog niet uitgespeeld. Als die tijdsduur klopt, dan zal ik er al wel bijna zijn, maar op dit moment heb ik het einde nog niet gezien.

Dat belooft weinig goeds.

Ik ben dan weer benieuwd of die getallen een betekenis hebben.

Dat ziet er vertrouwd uit.

Eh… daar zijn websites voor.

Vindicat is weer eens langs geweest.

Ik denk dat we allemaal wel weten wat de makkelijkste grap is om hier te maken. Moving on!

En gelukkig is er weer mist.

I think you’d better stay away. This uh… this town… there’s something… ‘wrong’ with it. It’s kind of hard to explain, but…

This is why I have trust issues.

Un petit peut.

De laatste dagen was er een open beta van Skull And Bones gaande, de naval battle game van Ubisoft. Ik heb er uiteindelijk niet veel tijd in kunnen steken, maar ik ging er ook niet vanuit dat het echt iets voor mij zou zijn. Het ziet er allemaal wel erg mooi uit, dus ben ik wel blij dat ik het op zijn minst even kort geprobeerd heb.

Get ready to fire!

Een paar erbij en we kunnen gaan raven.

Het spel heeft zelfs een character creator.

Met vijfhonderdduizend liter houtlijm heb je dat zo gefixed.

You’re gonna need a bigger boat.

Oh jee, ik zie de IGN review al voor me.

Het hoogtepunt deze week was voor mij natuurlijk de demo van Final Fantasy VII Rebirth. Remake was mijn favoriete game van 2020 en het moet heel vreemd lopen wil het vervolg niet mijn topper van dit jaar worden. Wat ik wel bijzonder vind is dat de demo een gedeelte van het spel beslaat waarvan ik niet had gedacht dat Square Enix ervoor zou gebruiken. Het gaat om het begin van de nieuwe game. Als je bekend bent met het origineel en weet waar Remake is geëindigd, dan snap je ook waar Rebirth zal beginnen. Dat gedeelte leek me eigenlijk te saai voor een demo, maar ze hebben het verder uit weten te werken, waardoor het toch wel goed voelt. Tenminste, voor mij dan, want ik heb op sommige websites al voorbij zien komen dat de demo saai is met veel blabla en weinig actie. Voor mij geen probleem, want ik weet wat ik moet verwachten. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in de volledige game.

Jij zeker?

Stranger danger! Stranger danger!

When in Rome…

Dit is een erg leuke mini-game.

Even pauze.

Toen alles nog pais en vree was.

Je zal eens in alle rust ergens heen kunnen.

Beter, anders zouden de burgers het verhaal nog wel eens kunnen spoilen.

Coola

Aan het begin van het weekend ging hij met Like A Dragon: Infinite Wealth al aardig richting de negentig uur en het zou me niets verbazen als er dit weekend nog wat bijgekomen is.

Boozer Bruiser klinkt wel weer interessant, ghehehe.

Die zal wel een paar blauwe plekken hebben.

Deze aanval wordt gesponsord door Dyson.

Wel makkelijk als de grappen gewoon voor me gemaakt worden.

En om een beetje op gang te komen doen we natuurlijk mee met Hawaii In Beweging.

Lavalera

Hij heeft vaak een bepaald genre dat hij erg leuk vindt, maar dat betekent niet dat er soms niet iets totaal anders gespeeld wordt.

Ghostbusters: The Video Game Remastered. Een stukje jeugd sentiment. De films vond ik altijd super cool en grappig toen ik jong was. Dit spel doet heel erg denken aan de films. Dezelfde over de top humor nog hetzelfde spannende spoken vangen principe met de blasters en de traps. Erg leuke trip down memory lane.”

Leuk om deze weer eens te zien. Erg toffe game.

We got ooooooooooooooone!

What did you do, Ray?

Nope!

Maar natuurlijk zou het niet compleet zijn zonder de nodige JRPG’s.

Persona 3 Reload. De remake van Persona 3. Vorig jaar had ik de psp versie al gespeeld. Die was 2d en speelde meer als een soort visual novel. Nu is de game volledig 3d waarbij alle sterke punten zoals het verhaal behouden zijn en er een redelijk aantal quality of life verbeteringen zijn toegepast. Zo heb je nu een knop tijdens combat waarmee je automatisch een spel kan selecteren die helpt tegen de weakness van het monster die je vecht. Je kan ook zelf nog de monsters scannen en zien wat de sterkte en zwakte is, maar deze knop maakt het wel makkelijker. Wat dat betreft heeft Atlus er een mooie remake van gemaakt.”

Het ziet er ook weer hartstikke mooi uit. Het doet zeker wat meer aan Persona 5 denken.

Yup, so bring your A-game.

En natuurlijk beginnen we met een slime.

Time’s up!

Die gaat loeiend hard.

Leuke verwijzing naar Persona 2.

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is…

Like A Dragon: Infinite Wealth. Deze game is in 1 woord fantastisch. Hawaii is een prachtige locatie voor dit spel. De mini games die je in Hawaii kan doen zijn ook allemaal voltreffers, het verhaal is weer ijzersterk en de paar minpuntjes over de combat uit deel 7 zijn ook glad gestreken. Een echte aanrader.”

Klinkt goed. Hoeveel uur heb je erondertussen in zitten?

Als het je niet zint mag je ook toiletten gaan schoonmaken.

Een hengel? Dat duurt te lang.

Goh, hoe zou dat nou komen?

Ik zie het al, een escort quest, ghehehe.

Hoe bedoel je, een chocolade interventie?

Sorry, ietwat afgeleid.

En van turn-based gaan we naar tactical.

Live A Live. Een remake van een jrpg origineel alleen in Japan uitgegeven op de Super Famicom. Het spel is onderverdeeld in 7 verhalen tijdens 7 periodes waaronder de prehistorie, ancient China en edo Japan. Hoe de verhalen gelinkt zijn weet ik nog niet maar kom ik hopelijk snel achter.”

Ik ben hier weleens aan begonnen, maar ongeïnformeerde ik wist op dat moment nog niet dat het een strategische JRPG was in plaats van turn-based. Whoops!

Die zou niet misstaan in een 16-bit platformer.

Ja, daar zijn de vierkantjes.

It’s the motherfucking T-REX!

Misschien het karakter maar omdopen tot Calimero.

En dat was ‘m voor nummer 142. Volgende week worden er geesten verbannen. Tot dan!

Wist je dat?

Ghostbusters: The Video Game precies vijfentwintig jaar na de eerste film uitkwam?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
14 dagen geleden

Ik hoor echt hele slechte verhalen over Silent HIll. Dat schijnt wel echt een reteslechte “game” te zijn. Ik heb al niet al te veel met horror, maar zulke reviews maken het dan voor mij weer makkelijker om het over te slaan.

Skull & BOnes trekt mij niet zo. Ik heb wel eens Sea of Thieves geprobeerd en de boot stukken uit AC odyssey vond ik de minst leuke stukken dus denk niet dat ik me met deze game ga vermaken.

FF7 Rebirth ziet er wel echt goed uit en zal ik tzt nog wel gaan spelen. Moet echter nog steeds remake spelen/ Maar twijfel nog ff of ik het ga doen als alle 3 de delen uit zijn of dat ik het iets meet verspreid doe.

Ik zit op 55 uur in Infinite Wealth. Lekker rustig aan en speel wat spellen er naast natuurlijk. Ik denk dat ik nog niet eens op de helft ben van alles. Maar dat is niet erg. Het spel is ook zo uitgebreid en leuk, Op elke hoek van de straat is wat te doen. Het school voorbeeld van hoe een open wereld spel moet zijn vind ik 🙂

Ik wist ook niet dat Live a Live een srpg was. Ik dacht ook dat het een turn based game was haha. Maar goed het is niet zo heel gecompliceerd gelukkig. gelukkig tonen de vakjes waar de spell hit en je hebt vrij snel door welke spel je moet doen. Dus echte tactiek is amper nodig. Het is natuurlijk ook een game die al een paar jaartjes oud is, en die games waren vaak wat minder complex qua strategie games.

coola
9 dagen geleden

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Waren de GFX maar echt zo.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Review: LEGO Dimensions (PS4)

Stelling van de week: Liever een arcade racer dan een racesimulatie