in

Screenshot Sunday #143

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik zweer je dat ik de post gisteravond al een flink stuk had voorgewerkt, zodat ik het vandaag redelijk vroeg online zou kunnen gooien. Overduidelijk weer niet gelukt, gezien de tijd waarop het geplaatst is. Ik ben vanmorgen naar de bioscoop geweest (yup, DIE film) en ben daarna nog even wat gaan eten. Toen ik thuis kwam ben ik ‘even’ gaan liggen en ik werd pas om half zeven weer wakker. Dus daar gaan we weer. Mea Culpa.

Rainking

Deze week kreeg ik Banishers: Ghosts Of New Eden binnen, een spel dat me wel interessant leek. Eerlijk gezegd ben ik er nog niet zo ver mee, maar het ziet er voorlopig wel tof uit. Er zullen nog wat schoonheidsfoutjes weggepoetst moeten worden en ik heb wel wat problemen met sommige dingen. De photo mode vind ik niet super, al boeit dat de meeste mensen niet waarschijnlijk. Screenshots maken in performance mode resulteert vaak in minder mooie kiekjes. Het menu is er zo eentje waarbij je de cursor bestuurt als een muis, waar ik echt een gruwelijke hekel aan heb. Ach ja, we gaan het zien. Voorlopig ben ik meer benieuwd of het verhaal goed is.

Ik vind dit een erg mooi laadscherm.

Die hep mooi de boot gemist.

Altijd gedacht dat grog gewoon synoniem was voor bier. Ik zat er weer eens volledig naast.

Ja, wie is hier nou om het mysterie op te lossen?

Dan zou het wel een heel kort spel worden. Oeh, of juist een leuk geheim alternatief einde.

De map heeft wel een leuk design.

Time to ship up!

Ik dacht dat je Discord ook gewoon thuis kon gebruiken.

Fijn dat de inn ook een naam heeft.

Daarnaast ben ik nog steeds bezig met mijn playthrough van Final Fantasy VII Remake, maar ik zal toch wat meer door moeten gaan spelen wil ik dat halen, heb ik het idee. Mijn oorspronkelijke plan was om de Yuffie DLC en de Crisis Core remaster er nog achteraan te spelen, maar met name die laatste zie ik niet meer gebeuren.

Dat vraag ik mezelf ook weleens af.

Hopelijk bezorgt Midgar’s boekenwinkel ook in the slums.

Ziet er nu al beter uit dan de NS.

Ik heb de trophy hiervoor al, dus ik sla ‘m deze keer lekker over.

Ik weet nie, maar dit riekt naar fraude.

Voor als je nog een nieuwe wallpaper nodig had.

Toch voel ik een afstand.

Echnie. Ik ben er net weg.

Ondertussen in Duitsland…

Doge incoming!

Deze gast vind ik de meest verschrikkelijke toevoeging aan de nieuwe games.

Jackpot!

Ruaidri1981

Deze week heeft hij een aantal screenshots van de populaire Metroidvania Bloodstained: Ritual Of The Night. Ik kan ook even lekker achterover gaan zitten, want alle foto’s zijn meteen verzien van commentaar.

“Kan mijn ogen niet van haar afhouden. Wat een lichaam.”

“Lonely girl met haar monsters.”

“Weer een schat gevonden.”

“Mijn oude vriendje??”

“Weer een shard, voel mij meteen krachtiger.”

“Even genieten.”

“Wat vind je van mijn carnavalsmasker?”

“Een echt bloedbad.”

“Wat een maan!”

Coola

Uit betrouwbare bron weet ik dat hij Like A Dragon: Infinite Wealth alweer heeft uitgespeeld, met ruim 111 uur op de klok. Iets met gras en het er niet overheen laten groeien.

The heroes you didn’t know you needed.

Het kan zelfs van nóg dichterbij.

Dit is niet bepaald hoe je een bolletje aait.

“Waren de GFX maar echt zo.”

Nou, het voordeel is dan weer wel dat ze echt bestaat en op te zoeken is.

Ook heeft hij nog de demo van Final Fantasy VII Rebirth gespeeld en daar is dit toffe shot van bad boy Sephiroth uitgekomen. Nog anderhalve week en dan kunnen we los.

Mensen die het originele spel uit 1997 hebben gespeeld moeten nu waarschijnlijk aan een bepaalde scene uit die game denken.

Lavalera

Als eerste heeft hij weer een paar screenshots van een deel uit een reeks waar ik naar kan blijven kijken.

Persona 3 Reload. De remake van persona 3. Ten op zichte van de p3p versie die ik vorig jaar gespeeld heb zitten er een aantal windingen in. De combat is wat gelikter, er zitten sociale links in die ik niet ben tegengekomen in p3p. Hierdoor voelt het toch net even anders genoeg dan de vorige versie.”

Da’s wel leuk. Ik ging er eigenlijk vanuit dat het buiten de gameplay tweeks gewoon 1-op-1 de originele game was.

Hmmm, yes, that certainly ís a very interesting game.

Volgens mij heeft Michael Jackson hier al eens over gezongen.

We gaan gewoon lekker door met the usual suspects.

Like A Dragon: Infinite Wealth. Ik zit inmiddels op 75 uur. En het einde is nog niet in zicht. De game zit tjokvol content en verveelt geen moment. Het is veruit de grootste Like a Dragon game tot nu toe en aardig op weg om ook de beste te zijn. Je kan uiteindelijk Hawaii, Yokohama uit deel 7 en Kamurucho uit de oudere delen bezoeken. En in elk gebied zijn er mini games battles en andere dingen om te doen. Hierdoor voelt de wereld altijd vol en zoals ene open wereld moet zijn. Net zoals in Gaiden komen hier ook figuren voor uit de oudere games.”

Mooi om te zien dat er gelukkig nog spellen waar de makers voldoende content aan toevoegen in plaats van het minimale erin stoppen en de rest achter een paywall te douwen.

Ik ken maar weinig doktoren die met een koevoet werken.

Dat kost extra, zeker?

Yup, it’s a japanese game, alright.

Waar eeeehh…. waar kan ik dit spelletje kopen? Asking for a friend.

Dus… Wie had de sleutel ook alweer?

Ga je mee naar het winkelcentrum?

Hij eindigt met een game die je misschien al eerder vandaag op de site voorbij hebt zien komen.

Lil’ Guardsman. Ik zag deze game een tijd terug live op steam gespeeld worden en hij leek met enorm interressant. Het is een point en click adventuire game met een enorme dosis humor. Ik ga er niet al te veel over vertellen een review wordt er momenteel over geschreven dus kan zijn bij het posten van deze screenshots dat deze al live staat.”

Dat laatste klopt sowieso. Dikke kans dat mensen het al gelezen hebben. Dit heeft wel een hele leuke art stijl, zeg. Precies de goeie voor een spel met dit soort humor.

May God help us all.

Oopsiedoodle!

Twaalf jaar en nu al dom.

Welcome to the 90s. The 1690s.

Ik weet precies waar die vandaan komt. Stockholm.

Yup, tijd dat er een nieuw kabinet komt.

Die is wel echt de frenchiest of french. Ik mis alleen maar een baguette.

Ik moet bekennen dat dit niet een zin is die ik vandaag verwachtte te lezen.

Dat klinkt een beetje als van die gratis virus scanners die virussen opsporen… en dat is ‘t.

Kleine Timmy blijkt behoorlijk grof gebekt.

En dat was ‘m voor nummer 143. Volgende week meer screenshots, tenzij ik opeens zin krijg om mijn favoriete hotdog recepten te gaan delen. Tot dan!

Wist je dat?

Het masker in één van Ruaidri1981’s foto’s een verwijzing is naar de Stone Mask uit Jojo’s Bizarre Adventure?

Show of hands, wie heeft er ook ineens trek in hotdogs?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Mooie plaatjes weer deze week. Dat filmpje bij coola vond ik heel vreemd. Meid reageert soort van verbaasd/geschokt over haar semi nudie pics in het spel. Ze was er toch zelf bij toen die geschoten werden.
De seksuele content in de yakuza vind ik altijd heel lollig, maar het grappigst vind ik het in Naruto. Apart volk toch die Japanners

Lavalera
1 maand geleden

We hebben weer een mooi stapel plaatjes zo! Banishers heb ik ook aangeschaft. Ik kon hem met 20% korting via Humble kopen, dus scheelde toch weer een flinke duit. Het is ook een semi open wereld actie rpg in een lekker duistere setting, dus klinkt ook wel als een echte game voor mij. Dus daar zal ik binnenkort (lees als Live a Live klaar is) mee beginnen.

Ff7 Rebirth vind ik er ook goed uitzien. Ik heb Crisis core remastered en ff7 OG al gespeeld en de remake en rebirth volgen later nog. Even kijken wanneer die in mijn game schema gaan vallen. We moeten toch een excuus hebben om weer met Aerith te gaan spelen he (en ja ik heb liever Aerith dan Tifa en ja ik weet dat ik in de minderheid ben).

Die echte dame uit Like a Dragon ben ik ook al wel tegengekomen in de Mis Match mini game. Dat is een soort dating app waarbij je je profiel invoert en door het juiste te zeggen een date moet scoren met de dame, waardoor je een filmpje krijgt van de bewuste dame in lingerie. Hoort een beetje standaard bij de Like a Dragon games. Voelt alleen altijd een beetje dubbel als je de mini game speelt en vrouwlief bevindt zich in dezelfde ruimte, maar die is het wel gewend. gelukkig haha.

Review: Lil’ Guardsman : Papers please!

rainking@themovies.ig – Madame Web