in

Screenshot Sunday #144

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Gisteren ben ik naar de retro game beurs in Zwolle geweest. Ik had vantevoren niet echt een lijst van items waar ik naar op zoek was, maar ik heb wel twee of drie items in mijn achterhoofd. Daarvan heb ik er precies nul gevonden. Sowieso heb ik niet zoveel gekocht. Shadow Of The Colossus voor de PS4, Shantae And The Pirate’s Curse voor de PS5 en een afbeelding van Street Fighter’s Cammy gemaakt van strijkkralen. Niet dat ik veel met die kralen heb, maar ik vond het er wel mooi uitzien. In april is er weer een beurs in Tilburg, dus dan is er een nieuwe kans om wat te scoren.

Rainking

Na de beurs ben ik nog even een winkel ingedoken en daar heb ik Hades voor de PS5 opgepikt. Die had ik al voor de Switch, maar op de één of andere manier klikte dat niet met de besturing ofzo. Ik kan het niet goed uitleggen. Gisteravond wilde ik kijken of het op de PS5 soepeler zou gaan en dat bleek ook het geval. Ik heb een paar runs nodig gehad om de eerste baas te verslaan, maar met behulp van een aantal goede tijdige en permanente upgrades is die toch lekker gaan liggen. Tof spel dat ik nog wel vaker op zal starten.

Het nieuwe menu van McCharon.

Oeh, ik ben dol op tartaar.

It’s Groundhog Day!

Who’s a good boy?

Dat ziet er niet uit als een veilig appartementencomplex.

Chris Redfield weet daar wel raad mee.

Oh nee, het is zo’n irritante crypto boy.

Whoops, vergeten om incognito mode aan te zetten.

En voor de furries onder ons…

Oh, echt wel!

Nog een lange weg te gaan.

Daarna heb ik Shantae And The Pirate’s Curse opgestart. Ontwikkelaar Wayforward heeft over het algemeen een goede naam en ik hou wel van een wat meer recht toe recht aan actieplatformer. Dit ziet er ook weer erg goed uit, ook al is het in principe een game van tien jaar geleden.

Helaas geen alternatieve outfit.

Die kijkt me nét even iets te blij.

Whoomp, there it is!

Extanktion Rebellion.

Die scene zal wel weer gecensureerd worden met pixels of balkjes.

Lekker, zo’n booblebath.

Vier!? Dit is toch verdorie geen Zelda game?

Bedankt voor het vetrouwen, meid.

Nou, nog maar een rondje Final Fantasy VII Remake voordat het Rebirth geweld losbarst volgende week?

Nog even snel een powernap voordat we weer aan de bak moeten.

Oh jee, dalijk gaat-ie ook chinese knock-off consoles dropshippen.

Oh shit, we zijn op LV-426 beland.

Wat komt er tegenwoordig een licht van die ledlampjes, he?

Waar vind ik om deze tijd zo gauw nog een electricien?

Incoming!!!

Oh, en ook nog tussendoor de wereld redden, ofzo.

Vandaag in Big Brother VII Remake…

Zo ziet de binnenkant van een Ifrituurpan eruit.

Corey Hart is ook aanwezig.

Oh, allerliefste Aerith…

Lavalera

Zijn eerste foto’s brengen ons terug naar de early zeroes.

Last Epoch. Deze week kwam de arpg uit Early Access. Het is een game in de stijl van diablo 2. Gemaakt door een indie developer met feedback vanuit de community.”

Dit schijnt wel een goed spel te zijn. Ik heb iemand het een middle ground tussen Diablo IV en Path Of Exile horen noemen, maar ik heb er zelf niet zoveel verstand van dat ik dat kan bevestigen.`Het zal wel welkom zijn, want ik had begrepen dat Diablo IV toch een beetje tegenviel.

Het lijkt wel een intro van een soulslike.

Duidelijk vergeten om ze halverwege om te draaien.

Die Tel Sell reclames worden ook steeds vager.

En van mainstream gaan we naar een reeks die wat meer een b-movie cultstatus heeft.

Earth Defense Force 5. Door het succes van Helldivers was ik even aan het kijken of er vergelijkbare games waren die op ps plus stonden en kwam ik Deze game tegen. Het is ene zogenaamde horde shooter waarbij je hordes vijanden neer schiet met de wapens die je kiest.”

Ik blijf het altijd bijzonder vinden hoeveel delen er van deze reeks zijn. Prachtig vind ik het er nooit uitzien, maar het verkoopt wel. Moet ik wel bijzeggen dat ik er zelf maar eentje van heb (Insect Armageddon op de PS3) en dat schijnt juist de slechtste te zijn.

Oh nee, er zitten bugs in het spel.

Bel Will Smith, die slaat ze wel terug!

Nu een spel uit een serie waar je waarschijnlijk tien miljoen uur in kan steken als je ze allemaal speelt.

Like A Dragon: Infinite Wealth. Ruim 85 uur heb ik er inmiddels inzitten en het blijft nog steeds geniaal. Fantastische game.”

Lekker, man. Money well spent. Mooi als je zo kan genieten van een reeks.

Zou het te laat zijn om nog wat te bestellen?

Is die selfiedemie nou nóg niet afgelopen?

Is dit de lekkerdere zus van Anonymous?

Ik ben toch niet zo’n fan van The Brown Man Group.

Dat is voer voor Jerry Springer.

En natuurlijk is er ook wat voor de weebs, komende in de vorm van Persona 3 Reload. Ziet er ook weer erg goed uit. Heb je hier ook al veel uur in zitten?

Want introverts op hun huid zitten is de goeie aanpak…

Ja, dat was ondertussen wel duidelijk.

Le Petit Prince, versión deux mille vingt-quatre.

The Expendables zijn terug!

Iets wat ik me elke dag weer afvraag.

En dat was ‘m voor nummer 144. Volgende week… Hoo boy! Volgende week, jongen. Ik hoop dat je er klaar voor bent. Tot dan!

Wist je dat?

De allereerste Earth Defense Force hier is uitgebracht onder de totaal niet B-film klinkende naam Monster Attack?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Mooie plaatjes weer. Hades vond ik ook een heel tof spel.
Last epoch heb ik nu een uurtje of twee gespeeld en voelt nu al fijner dan Diablo.
EDF heb ik ooit op de ps4 gespeeld. Geen idee wel deel dat was, maar was best wel goed. Heel goed die B film vibe en dan tig mega mieren slachten

Lavalera
1 maand geleden

We hebben weer mooi wat diversiteit zo.
Hades heb ik toevallig laatst ook in de sale gekocht. Ik had het wel eens op gamepass gespeeld maar was er nooit ver mee gekomen. Maar het principe is wel leuk dus toch maar gekocht.

Shantae heb ik wel eens gehoord maar omdat platformers mijn ding niet zijn heb ik er nog nooit 1 gespeeld. Ziet er wel goed uit zo.

Last Epoch wordt inderdaad vaak genoemd tussen Diablo 4 en path of Exiles in. Het is niet zo complex als Path of Exiles en voelt beter dan Diablo 4. D4 was de campagne leuk en seizoen 2 ook, maar pfoe seizoen 1 en 3 waren drama, zelfs mijn vrouw die Diablo fan is slaat dit seizoen over. Last epoch heeft alleen nog wel server problemen, zoals elke game die populair is tegenwoordig haha. Maar goed er is een offline mode die ook goed werkt .

Edf ziet er inderdaad uit als een b film, maar goed het gaat hier ook om zoveel mogelijk Aliens slachten en dan is het super cool. Ik moet er wel in de mood voor zijn dus het zal meer een tussendoor spel worden.

Persona 3 zit nog lange na niet zo veel tijd in. Helaas heeft de save game doorgeteld tijdens quick resume dus kan niet het precieze aantal noemen maar gok een uurtje of 20 a 25 dat erin zit. Als Like a Dragon klaar is gaat de focus vol naar Persona 3.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja datzelfde heb ik ook een beetje met Hades. Het wordt al snel hetzelfde. Dat merk ik nu ook met Vampire Survivors, brotato etc. Nou is er deep rock Survivor wat weet precies hetzelfde voelt.

Voor Last Epoch is volgens mij geen super pc nodig. Hij draait op mijn Legion go als een zonnetje en dat is ook geen grafische wonder

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Lavalera
Ruaidri1981
Ruaidri1981
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja precies dat met Hades vraag ik mij ook af. Maar ik vind het meest indrukwekkende aan Hades wel, dat na meer dan 100 runs de verhaaltjes nog steeds anders zijn.

Ik ben 2 maanden geleden helemaal opnieuw begonnen in Hades en heb sindsdien een run of 20 gemaakt. Blijft toch heerlijk om zo af en toe even op te pakken. Krijg nu al weer zin om vanavond ff een run te doen.

coola
1 maand geleden

Say hello to Captain Coola Kakihara

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

His monkey called Gibbon

comment image

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

And his ship the HMS Koala

comment image

Wat spelen we dit weekend? 24 en 25 februari

Stelling van de week: Comics zijn saai