in

Screenshot Sunday #146

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen was mijn exemplaar van Final Fantasy VII Rebirth helaas verlaat. Daardoor kon ik het vorig weekend nog niet spelen. Uiteindelijk is het afgelopen maandag dan toch binnen gekomen. Gelukkig had ik het omgeleid naar een bouwmarkt bij mij in de buurt, want oorspronkelijk wilde ik het in één van onze winkels af laten geven en dan precies die ene waar maandagochtend niemand aanwezig is, dus dan had het waarschijnlijk dinsdag geworden. Gelukkig is het goed gekomen en kan het gespeeld worden. Maar… er is deze week nóg een spel binnen gekomen…

Rainking

Ik had het vorige week al over de grap die ik had voorbereid. Achteraf had ik die nu alsnog kunnen gebruiken, maar dat gaat natuurlijk niet meer op. Het is niet anders. En waarom keek ik nou zo naar dit spel uit? Ok, ik ben hier vast de enige in, maar ken je die gedeelten van Grand Theft Auto waarin je van punt A naar punt B moet rijden? Het wordt niet van je verwacht en de meesten zullen het vast niet doen, maar ik ben dan weer zo’n lulhannes die zich aan de regels houdt en probeert zo min mogelijk schade te maken. Speciaal voor mij is er dan nu Taxi Life: A City Driving Simulator, waarin je mensen naar hun bestemming brengt in het prachtige Barcelona. Tot nog toe heb ik alleen de tutorial gespeeld en daarna <spoiler> opzettelijk mijn auto gecrashed. Ik kon het toch niet laten. Misschien maar beter opnieuw beginnen.

Sorry, ik ben op zoek naar de Ramblas.

Er staat niet toevallig een windmolen recht tegenover dit gebouw?

Tijd voor een refresher course.

Voor dat geld had ik die halve kilometer gewoon gelopen.

En dan dacht je dat het hier duur was.

Whoops!

Natuurlijk heb ik de afgelopen dagen wat Final Fantasy VII Rebirth gespeeld. De originele Final Fantasy VII uit 1997 staat op de derde plaats van mijn lijst van favoriete spellen aller tijden, dus je kan wel stellen dat ik dat spel erg hoog heb staan. Alhoewel ik in eerste instante behoorlijk sceptisch was over Remake, wist dat spel me toch te overtuigen. Ik ben dan ook benieuwd hoe Rebirth het gaat doen. We gaan nu namelijk pas de semi-open wereld zien, iets wat niet in Remake zat. Als fan van het origineel ben ik echt heel benieuwd hoe ze sommige dingen aanpakken en waar het spel op zal houden. Ik heb een vermoeden, maar het zal nog moeten blijken dat ik dat goed inschat. Grote kans van niet. Wat ik wel weet is dat ik dit de komende weken zal spelen.
Het enige is dat ik op performance mode speel en dat ziet er eerlijk gezegd niet bepaald prachtig uit. Ik heb best wat screenshots weggegooid die te wazig waren.. Er wordt wel gewerkt aan een patch, maar daar moeten we mogelijk nog even op wachten.

Meerdere filters unlocken tijdens de game? Apart.

Overslaan!? HA! Echnie!

Kalm ziet er flink groter uit dan vroeger.

Jeuj, booster packs Final Fantasy Ultimate Team…

Meteen herinneringen aan Final Fantasy VIII’s Triple Triad.

De kaart ziet er vergelijkbaar, maar een stuk uitgebreider uit.

Hit the jackpot!

Die mocht niet ontbreken.

Kweh!

Ah, dat pijnlijke moment wanneer je voor het eerst als volwassene wordt aangesproken.

Binnenkort komt er een nieuwe Mario game uit die geen Mario game is. In Princess Peach: Showtime! speel je als, hou je vast, Princess Peach en neem je verschillende rollen aan in een theater. Er werd al gauw geroepen dat het een spel voor de kiddies was. Nou, deze week is er een demo uitgekomen, zodat we het zelf kunnen ervaren. Het is wat simpeler, maar dit lijkt me nog best vermakelijk.

De transformatie scene is lekker kleurrijk.

En garde!

Gracious is ze zeker.

Verdedigen? Zomaar een idee.

I’d like to see you try.

Ik komt eraan!

Givin’ up!?

Fijn, nou heb ik honger. Zou er nog een bakkerij open zijn?

Afgelopen donderdagavond was het weer eens zo ver. In een zwak moment heb ik weer voor twee maanden een World Of Warcraft abonnement genomen. Ik startte Wrath Of The Lich King Classic op en speelde al gauw Hellfire Citadel via de Dungeon Finder. Pas toen ik daarmee klaar was bedacht ik me dat Blizzard de Dungeon Finder oorspronkelijk niet aan Wrath Of The Lich King Classic had toegevoegd. Ze wilden destijds de interactie tussen de spelers meer motiveren en besloten deze functie achterwege te laten. Blijkbaar zijn ze daar van terug gekomen en ik kan alleen maar zeggen dat ik daar blij mee ben. Ik vond het altijd prettig om tanken en healen te oefenen met snelle groups. Dat laatste ga ik zeker weer doen de komende tijd. Dat vond ik vroeger erg leuk en ik hoop dat het dat nog steeds is. Tot ooit!

Niet dat ik al klaar ben voor heroics, maar dan heb ik ‘m vast.

Hellfire, yeah, let’s go!

Ragefire Chasm, here I come!

I helped!

Mooi, dan kunnen we wat sneller rondscheuren.

Doe mij die maar!

And YOU get a buff!

Door de optionele baas toch nog een mooie gear upgrade gekregen. Kan ik lekker door naar Deadmines.

Coola

Ook hij is natuurlijk druk bezig met Final Fantasy VII Rebirth. Ik had begrepen dat hij op quality mode speelt, dus zijn screenshots zien er wat beter uit.

Beetje apart zo vlak na het overlijden van Akira Toriyama, maar het lijkt zo net een Dragon Ball kapsel.

Nibelheim Duo Close Quarter All Out Attack!

De boomer Chocobo staat op een afstand te kijken hoe de Gen-Z Chocobo chick influencer weer eens interessant aan het doen is.

Zo te zien is Kratos hier al langs geweest.

Het spektakel spat van het scherm.

Hopelijk is ze nu wat minder irritant dan in het origineel.

“Soms heeft Cloud een erg leuk uitzicht wink wink”

Putting the fantasy in Final Fantasy, ghehehe.

Lavalera

De nieuwste Like A Dragon is uitgespeeld, dus hij kan zich lekker storten op…

Persona 3 Reload. De focus ligt nu volledig bij dit spel hierdoor deze week ook wat meer screenshots van deze fantastische game. Dit is het type remake wat ik graag zie. Niet 1 op 1 hetzelfde maar wil verbeteringen aanpassingen aan de combat en ook text aanpassingen die beter in de tijdsgeest passen.”

Dat is wel beter, dat ze het aan alle kanten hebben opgepoets en bijgewerkt. Het ziet er voorlopig wat vrolijker uit dan Persona 5, maar daar kan ik natuurlijk helemaal naast zitten.

Het is niet bepaalde de Deltawerken, maar toch.

Echt heel benieuwd wat voor bizarre dingen ze gewend is.

I like where this is going.

Altijd handig voor als er geen meer in je portemonnee zit.

Of je dan even weg wil gaan.

“De screenshots van deze week zijn vooral van de trip van het team naar het zomerhuisje van de vader van Mitsuru (met het lange rode haar). Hier proberen de heren onder andere wat dames te versieren wat echt hilarische taferelen oplevert.”

Is heeeeeeeeeettt… een frisbee naar elkaar gooien in het water?

It’s gettin’ hot in herre…

Ik wil niet opscheppen, maar ik herken me hier totaal niet in.

En een betere vraag, wie van de jongens is het vijfde wiel?

En om af en toe eens bij je normale omgeving vandaan te zijn.

Daarnaast heeft hij ook nog een paar screenshots van een spel dat ik eigenlijk alleen maar van naam kende.

Slay The Princess. Ik ga hier niet te veel over vertellen een review volgt nog deze week. Het is een visual novel stijl avonturen spel waar je een opdracht krijgt om de prinses te vermoorden. De keuzes die je maakt beïnvloeden het verloop van het spel. Meer info volgt in de review maar kan al wel vast verklappen dat het spel erg goed is (heeft ook een 90 score op opencritic)”

Dit klinkt wel interessant. Ook heel anders dan ‘hoe het hoort’. De art stijl is ook wel apart. Erg benieuwd naar de review en hoe het geheel bij elkaar past met de art en het verhaal.

Dat is een korte missie, dan. Appeltje, eitje.

Ik heb op de vorige foto toch geen toilet of put gezien. Hoe komt ze aan eten? Waarom ziet ze er zo goed verzorgd uit? Ik heb zoveel vragen.

En toch twijfel ik.

Want waar zouden ze anders moeten zitten?

En dat was ‘m voor nummer 146. Volgende week meer zin en onzin. Dat laatste voornamelijk van mijn kant. Tot dan!

Wist je dat…?

Er een character creator te downloaden is voor het aanstaande Dragon’s Dogma II?

Ik heb er al even mee zitten rommelen, voor het geval ik ‘t een keer aan wil schaffen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Haha je bent niet de enige die zo traag over dat soort gta missies doet. Ik probeer altijd alles te ontwijken en raak daardoor juist alles aan. Ik ben echt mega slecht in auto rijden in games. Taxi Life ziet er op zich nog best mooi uit. Het zal niet een spel zijn wat ik zelf snel zou spelen maar om te zien is het wel mooi.

Wel jammer dat de performance van ff7r zo wonky is. Je zou denken dat dat spel aardig lang heeft kunnen broeden en met het op maar 1 console uitkomen verwacht je toch wel een betere performance. Maar het ziet er wel echt super goed uit. En ach ik een paar keer Aerith langs komen dus ik ben ook weer blij haha.

Ik was van de week ook al weer bijna aan final Fantasy 14 begonnen, wat mij bij een beetje is zoals wow bij jou haha. Ik lees zoveel positieve verhalen van de mensen die de Xbox Beta spelen dat het bij mij ook weer kriebelt. Ik twijfel zelfs om hem ook op de Xbox te kopen dan kan ik kiezen op welke console ik hem speel straks als die daar op 21 maart ook uit komt.

velocityx
velocityx
1 maand geleden

Als ik al die screenshots zie van Final fantasy wil ik het spel spelen, maar ik begin er pas aan wanneer alle delen uit zijn.

Wat spelen we dit weekend? 9 en 10 maart

Review: Slay the Princess