in

Screenshot Sunday #147

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Alone In The Dark, Dragon’s Dogma II, Rise Of The Ronin en Princess Peach: Showtime! Wat zijn we aan het doen!? Niemand heeft de leggende gelden voor zo’n week. Elk van deze spellen lijkt me wel interessant, maar no way dat ik ze allemaal day one ga halen. Het grappige is dat ik waarschijnlijk de meeste interesse heb in de spellen waar de meeste mensen juist het minst naar uitkijken. Welke dat zijn? Dat zien we hopelijk volgende week.

Rainking

Ik beweer altijd dat ik zo’n beetje alle soulslikes wil uitproberen, ook al ben ik er niet zo heel erg goed in. Toch was er één spel dat ik weigerde om te kopen, Wo Long: Fallen Destiny. Niet omdat het niet goed zou zijn, maar meer vanwege mijn ervaring met één van de demo’s. Die begon bij het begin van het spel en aan het eind van het eerste level stond er een baas op je te wachten, Zhang Liang. Tijdens de demo heb ik mezelf er waarschijnlijk een paar tiental keer tegenaan gegooid, maar ik kreeg ‘m nooit neer. Ik weet nog dat ik ‘m een keer dacht te hebben, maar toen begon doodleuk de tweede fase. Om die reden heb ik het spel nooit full price willen kopen, maar nu was-ie even wat goedkoper en wilde ik het wel gokken.

Dus ik heb m’n karakter een beetje geleveled en begin het baasgevecht. Wat denk je? Die gast gaat in één keer neer (al scheelde het niet veel). Ik weigerde te geloven dat ik zo goed was geworden in de game, terwijl ik de demo al meer dan een jaar niet gespeeld had. Dus ik heb het even opgezocht op internet en ja hoor, ze hebben de baas generfed. Waarschijnlijk hadden ze teveel klachten gekregen. Nou ja, kan ik in ieder geval verder met het spel. Beterrr!

The story continues…

Heb je ook weleens zoveel gedronken dat je zo wakker werd?

Here he comes to save the daaaaaayyy!!!

De Laurel en Hardy van Wo Long.

Took an oath, I’ma stick it out to the end…

Gene Kelly zou willen dat-ie zulke moves had.

Zo te zien is ze er klaar voor.

Het lijkt net of dat monster een hele lelijke unibrow heeft, maar dat is de schaduw van de paraplu.

Wat? Het leek me een leuk souvenir voor thuis.

De missieschermen doen denken aan die van Nioh, wat niet vreemd is natuurlijk.

Ook heb ik nog wat World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King Classic gespeeld. Ik ben verre van de beste healer ter wereld en ik ben ook nog niet zo ver, maar ik heb toch alweer een paar leuke dungeon runs gehad. Soms word je gewoon in een groep gegooid die niet per sé zo snel mogelijk het einde hoeft te halen, maar elkaar tussen de gevechten door de tijd gunt om een mana potion te drinken, zodat je weer all-out kan gaan. En anders doe ik dat gewoon terwijl de groep al met het volgende gevecht bezig is. Ik ben niet moeilijk, I’ll catch up.

Die mage naast me is lekker aan het verzaken.

Mana break!

Kom op! Nog één DPS. Je kan het!

Rezzing the tank.

That’s a big boy!

Als ik heal, dan ga ik bij de laatste baas van Wailing Caverns altijd op dit hoopje stenen staan.

Na dit gevecht is Vallok verdwaald in het grottenstelsel en hebben we hem of haar zeker tien minuten niet meer gezien.

Op de foto met de Alliance soldaten die The Stockade, een gevangenis in Stormwind, bewaken.

Effe de stad uit.

New threads!

Af en toe zie je de vreemdste fetishes in de chat voorbijkomen.

Lavalera

Anime JRPG’s vind ik er altijd erg mooi uitzien. Laat hij er nou net regelmatig één of meer spelen.

Persona 3 Reload. We gaan redelijk richting het einde van het spel. Dit wordt het 2e spel dit jaar waar ik de 100 uur ga aantikken en dat is absoluut geen straf. Persona is een geweldige combi tussen een life sim en een dungeon crawler. Het verhaal is echt super sterk. De battles tegen de monsters is vooral op zoek naar tegen welk element de monsters een zwakte hebben en dat is soms even puzzelen. De combat is hierdoor altijd een keuze tussen welk type spell gebruik, buff, debuff of attack. Het is niet te complex maar ook niet zo simpel dat je maar 1 spell constant gebruikt. Door alle elementen is Persona na Like a Dragon mijn 2e favoriete serie geworden en kan niet wachten tot de volgende Persona game. Alhoewel er nog geen 1 is aangekondigd is er al wel een port van Shin Megami Tensei V aangekondigd die voorheen Nintendo exclusief was. Dit is de moeder serie van Persona en kan niet wachten om die ook eens te proberen. tzt zullen de plaatjes volgen.”

De Megami Tensei reeks loopt al sinds 1987, dus er zijn nog genoeg spellen te ontdekken als je er volledig in wil duiken. Er zitten weer lekker veel uurtjes in deze game, zeg. Ik snap dat het geen straf is. Hopelijk gaat Shin Megami Tensei V je net zo bevallen.

Oh jee, die heeft last van kortsluiting.

Ben jij er voor de mensen om je heen als ze een handje nodig hebben?

Dat logo op haar borst doet toch ergens aan denken…

Hopelijk met lekker veel zalm.

Nu toch wel nieuwsgierig.

Klinkt op zich logisch, maar er zullen vast goede argumenten tegen zijn.

This is America!

Wat zou er dan gebeuren?

Ik moet echt zo hard mijn best doen om hier geen Life Of Brian grap te maken.

De échte Boomer Girl.

Gelukkig is Aigis wel altijd waterdicht, Hanna Mae.

There’s a sound like a drum echoing…

Geen commentaar, gewoon er even van genieten.

Daarnaast speelde hij ook nog iets wat me bekend voorkwam.

Banishers: Ghosts Of New Eden is een spel gemaakt door Don’t Nod Entertainment, vooral bekend van de Life is Strange games. In het spel speel je als een banisher ie geesten moet uitroeien. Je lost cases op waarbij je moet kiezen of de geest of de mens de schuldige is. De keuze die je hierin maakt heeft invloed op het rest van het spel. De combat voelt een beetje als God of War aan. De sfeer is een beetje 19e eeuws en duister, maar voelt niet als een echte horror aan.”

Een maand geleden had ik zelf wat screenshots van deze game. Er viel me alleen al gauw wat op. Deze zien er wat beter uit. Ik speelde op de PS5 dan wel op performance mode, maar je verwacht er dan toch wat meer van. Zoals gewoonlijk ziet het er op PC een stukje gelikter uit. Don’t Nod ken ik oorspronkelijk van Remember Me, nog op de PS3. Die had niet de impact die de Life Is Strange games hadden, maar vond ik wel leuk.

En dan toch doen, he?

Klinkt als een lekker zomers vakantieland.

Die zal het wel koud hebben.

Probeer hem nu maar eens mat te zetten.

Ah, de lokale tourist trap.

Ze hebben veel last van thots in dit gebied.

Yikes! De geest van Michiel de Ruyter!

Ik wist niet dat ze Femke Halsema voor dit spel gemo-capped hadden.

Dat wordt meteen wel héél persoonlijk.

En dat was ‘m voor nummer 147. Komende week komt er ook nog eens een spel binnen dat een paar weken geleden op het laatste moment uitgesteld werd. Overigens was die digitaal al beschikbaar en hebben er zelfs al screenshots van in deze rubriek gestaan. Hopelijk komt die deze keer wél binnen. Tot dan!

Wist je dat…?

De werktitel van Life Is Strange oorspronkelijk What If was?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Goooh eehm ik denk dat je dan eeehm gaat voor Princess Peach (je hebt immers de demo al gespeeld) en Alone in the Dark, volgens mij zijn dat de 2 titels die het minste aantal mensen aanspreekt. Het zijn ook de 2 titels waarvan ik de kans dat ik ze speel het kleinste inschat.Ook de andere 2 worden overigens geen dag 1 spel. Zelfs niet al krijgt Dragons Dogma een 95 op metacritic ik hou voor mezelf tot nu toe de “zo min mogelijk nieuwe games voor de volle mep” regel aardig vol, dus deze sla ik ook over 🙂

Ik had precies dezelfde reden dat ik Wo Long niet geprobeerd had als jij had, alleen had ik de demo al niet gespeeld omdat ik eerst even af wou wachten hoe moeilijk die was om het te proberen. Toen ik de ellende van de eerste baas hoorde, heb ik maar snel het spel in de vergeethoek gedrukt haha. Het spel ziet er wel echt supervet uit. Qua stijl vind ik dat soort spellen altijd geniaal alleen het jammere is dat het dan weer net een tikkeltje te moeilijk voor me is. Ik vermaak me dan wel met Ghost of Tsushima op easy 😉

Hebben ze nou een Dungeon Finder aan Classic toegevoegd?? Ik dacht dat juist de charme voor mensen was dat ze in Orgrimmar of Stormwind konden roepen om een dungeon zoals in den ouwen tijd normaal was.

Het grappige aan die Anime uitziende JRPG’s is dat als je mij pak em beet 5 jaar geleden had gezegd dat ik grotendeels dit soort spellen zou spelen ik je in gezicht zou uitlachen. Vroegah speelde ik dus niet dat soort spellen totdat ik FF XIV ontdekte. Nadat ik WOW saai begon te vinden (tijdens Battel for Azeroth) was ik op zoek naar een nieuwe MMO om samen met vrouwlief te spelen. Nadat zij Guild Wars niets aan vond probeerden we maar FF XIV en dat was voor mij het begin van de JRPG reis. Ik speel nog steeds graag open wereld westerse action/adventure/rpg games, maar daar worden er maar een handjevol goede van gemaakt en dus is daarnaast de JRPG wel een welkome aanvulling 🙂

Het nadeel wel aan de Shin Megami Tensei franchise is dat het meeste gelocked is op oude consoles. Gelukkig gaan we steeds meer naar gamebehoud met backwards compatibility en worden games geremastered/remakes gemaakt zodat we ze toch kunnen blivjen spelen, maar ik vind het zelf zonde om veel geld uit te geven om een deel 1 te spelen van een reeks die tegenwoordig waarschijnlijk hopeloos verouderd is en niet de QOL functies heeft van de games van tegenwoordig waarom ik ze zo graag speel. Daarom ben ik echt superblij met die remasters en remakes 🙂

Banishers ziet er inderdaad erg goed uit. Ik ben wel verbaasd dat het er op PC beter uitziet, want dit speel ik op de Legion GO op 1200 x 800, dus ook niet echt op superhoge resolutie. En de game draait met alles op medium of low zo 50-60 fps. Dus ik had eerlijk gezegd verwacht dat het op de PS5 toch beter zou draaien, omdat die qua technische specs krachtiger zou moeten zijn dan de Legion GO. Maar dat kwan ook een optimalisatie issue zijn of de FSR/Integer scaling in de game/op de Legion Go doen hun werk wel erg goed 🙂

Wat spelen we op mijn verjaardag? En de zaterdag en zondag erna?

Mini-Reviews #18: Race the Sun, Jamping & Gold Rush in the Oort Cloud