in

Screenshot Sunday #148

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Grote kans dat je deze week één of meerdere spellen in huis hebt gehaald, want er was voor bijna iedereen wel iets. Fan van soulslikes? Rise Of The Ronin! Heb je meer met survival horror? Alone In The Dark! Iets voor de kiddies? Princess Peach: Showtime! Dompel je jezelf liever onder in een diepgaande openwereld RPG? Dragon’s Dogma II! Genoeg te doen, dus. Mocht je met niks van dit alles wat hebben… dan wou ik dat ik jou was, ghehehe.

Rainking

Een paar weken geleden werd naar buiten gebracht dat Akira Toriyama begin deze maand was overleden. Vaak zie je bij games, comics of animatie dat de naam van de tekenaar en/of ontwerper niet of minder bekend zijn. Bij Toriyama was dat wel anders. Je herkende zijn werk dan ook onmiddellijk. Dragon Ball is natuurlijk het eerste wat te binnen schiet, maar hij heeft ook meegewerkt aan Chrono Trigger en de Dragon Quest en Blue Dragon games. Eind april komt er een game uit van Sand Land en helaas heeft hij de release daarvan niet meer mogen meemaken.

Ik vind zijn art altijd wel mooi, maar wist niet of de nieuwe game iets voor mij zou zijn. Gelukkig is er deze week een demo uitgekomen, dus heb ik het mooi even uit kunnen proberen. Voorlopig weet ik het nog even niet. Je wordt in een woestijn losgelaten en ik kon zo gauw geen doel ontdekken, maar misschien dat het in de demo gewoon de bedoeling is om een beetje de wereld rond te trekken. Zelf zie ik er juist graag meer verhaal in, maar dat zal het volledige spel vast gewoon hebben. Het ziet er wel weer prachtig uit, dus ik hou deze game in ieder geval in de gaten.

Mocht je trouwens Disney Plus hebben, dan staat er nu ook de eerste helft van de Sand Land anime op.

De keuze is reuze.

Dino decking!

Zit die even verkeerd.

Whoops!

De Jericho missile in actie.

Too close, TOO CLOSE!

De generaal bleek licht ontvlambaar.

Deze week kwam er een game uit die me wel interessant leek, maar niet bepaald de mooiste cijfers krijgt. Toen de remake van Alone In The Dark werd aangekondigd, zag het er uit als een toffe game in de stijl van de remakes van Resident Evil 2 en Resident Evil 3. Daar kan het niet aan tippen, maar voorlopig vermaak ik me er wel mee. Je kan kiezen uit twee personages. De detective Edward Carnby, gespeeld door David Harbour, en diens cliënt Emily Hartwood, gespeeld door Jodie Comer. Tegen alle verrassingen in heb ik voor die laatste gekozen en heb ik al wel een paar leuke puzzels gehad en wat bizarre momenten ervaren. Dit wordt zeker niet Game Of The Year, maar mij bevalt het wel.

We’re on a road to nowhere…

Daar kan onze inzending voor boom van het jaar toch niet aan tippen.

Dat is nog eens een keuken.

Het doorzoeken van deze klok levert me zeker geen elixir op?

Hé! Jij!

Die ziet er niet helemaal fris uit.

Wil je je voorhoofd even precies in mijn crosshair plaatsen?

Ik ga je even permanent laten slapen door middel van mijn loden pijp tegen je cranium, oké?

Deze jongen ga je vaker zien.

De jaren ’30 van de vorige eeuw, toen roken nog stoer was.

Altijd leuk om te zien dat een map wordt bijgehouden.

Ik zit nu al een tijdje vast bij deze puzzel, maar ik verdom het om hints op te zoeken.

Ik vind de Nioh games erg gaaf. Onlangs had ik van dezelfde studio Wo Long: Fallen Destiny gekocht, wat min of meer dezelfde speelstijl heeft. Deze week kwam er een nieuwe game van ze uit, Rise Of The Ronin, dat wederom meerdere raakpunten heeft met bovenstaande titels. Je ziet het al bij de character creator. Die is steeds bijna hetzelfde. Op zich wel makkelijk, want dan weet ik waar ik aan toe ben. Ook nu is het weer een soulslike, al heeft deze wel verschillende moeilijkheidsgraden. Mocht je het normaal gesproken te intimiderend vinden, dan is dit misschien een mooi alternatief. Ik heb tot nog toe alleen de tutorial en de eerste missie gespeeld en die waren lineair, maar ik heb begrepen dat dit een open world game is. Het is dus óf een makkelijkere Elden Ring, óf een Ghost Of Tsushima soulslike. Mogelijk zelfs geen van beiden en is het z’n eigen ding. De combat is in ieder geval vertrouwd en ik vind het lekker spelen, dus ik heb hier wel zin in.

Greed = good.

Ready… Aim…!

Duel at the flaming tree.

Hangjongeren had je vroeger ook al.

De gezusters Stormvogel. Links de minder belangrijke die ik gewoon uit een lijst met presets heb gekozen. Rechts de main character die ik lichtelijk heb aangepast, te herkennen aan de grotere neus.

Wat gaat er op dit moment door U heen?

En natuurlijk is er een ‘bonfire’.

Gaat U daar maar liggen.

Gaat het wel helemaal goed?

De fik erin!

Shush…

No one told him life was gonna be this way.

Wat een verrassing, hij heeft nog wat World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King Classic gespeeld. Yup, ik ben nog lekker bezig om de pick-up groups levend te houden. Vaak is dat leuk, maar soms minder. Zo had ik deze week een run in Blackfathom Deeps, waarbij de rest van de groep een aantal vijanden en de eerste baas oversloegen. Nu was het toch bijna bedtijd, maar daar had ik geen zin in, dus heb ik de groep verlaten. Zoek het maar lekker uit.

Blijkbaar hebben we meer explosies nodig.

Gear upgrade!

Hééééé, wacht op miiiiiijjjjj!!!!!

Tussendoor even enchanting levellen.

Zou het een nederlander zijn?

Mooi iets kunnen verkopen op Craftplaats.

Als de groep geen healing nodig heeft, dan help ik gewoon mee om een baas om te leggen.

Ik neem altijd met plezier de tram tussen Stormwind en Ironforge.

Hier bleef de game helaas hangen. De rest van de groep heeft de dungeon wel af kunnen maken, want ik had, na opnieuw opgestart te hebben, wel de random dungeon bonus gekregen.

Maar daar houdt het niet op wat World Of Warcraft betreft. Sinds kort is er een Battle Royale mode genaamd Plunderstorm te spelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit echt de drang heb gehad om in dat genre te duiken. Ik heb een paar jaar geleden voor de grap een potje Fortnite geprobeerd, maar dat had ik na een minuut of vijf al wel gezien. Dat heb ik hier ook een beetje mee. Ik heb een paar potjes gespeeld, maar tegenstanders neerkrijgen blijkt wederom niet mijn sterkste kant te zijn. De enige manier voor me om hoog te eindigen is door me te verstoppen en gevechten te ontwijken, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Misschien dat er iemand is die dit leest en het wat lijkt, dan heb ik het in ieder geval niet voor niets gespeeld.

Het laadscherm ziet er, zoals elke World Of Warcraft game, goed uit.

Daar gaan we!

Dit doet alweer aan Fortnite denken.

Ik ben hier alleen maar voor de Stromgarde Keep nostalgie.

Hoger zal ik vast nooit komen.

Je moet toch ergens wachten tot de pot begint.

Lavalera

Vandaag gaat hij terug naar vroeger…

Return To Monkey Island. Deze game voelt als een flashback naar de jeugd. In de jaren 90 waren point and click avonturen ontzettend populair. Met name Lucasarts en Sierra stonden bekend om game reeksen als Sam and Max, Leisure Suit Larry en de Monkey Island reeks. Met vaak ontzettende humor is het de bedoeling dat je door onderzoeken vindt wat je moet door door alles aan te klikken en voorwerpen samen te voegen. Return to Monkey Island is inmiddels al het 7e deel in de reeks. Het vertelt weer over de held Guybrush Threepwood die op zoek gaat naar de secret of Monkey Island.”

De eerste game heb ik vroeger wel gespeeld. Ik had zelfs een gekopieerde versie van de copy protection. Zo’n wiel waar een code uitkomt die je in moet voeren om de game in te kunnen komen.

Return To Monkey Island heb ik een keertje kort via Game Pass gespeeld, maar verloor ik helaas al snel de interesse in. De stijl kon ik dan wel weer waarderen, ook al was daar een hoop gezeik over destijds.

Kijk eens naar dat leuke, kleine Guybrushje.

Mag ik een lolly?

Die familie heeft veel skeletten in de kast.

IJzer is goed voor je lichaam, maar niet op die manier.

Maar ik weet wat je denkt. Betekent dat dat er geen anime RPG’s te bewonderen zijn? Oh, hell no!

Nights Of Azure 2: Bride Of The New Moon. Ik had gehoord dat deze game volgende maand van ps plus zou verdwijnen en omdat ik deel 1 al wel gespeeld heb wou ik deel 2 ook nog even spelen. Helaas bleek het deze maand te zijn dat de game verdween van ps plus waardoor ik uiteindelijk niet meer dan een paar uur heb kunnen spelen. Oeps dus. Dus voor nu alleen even deze batch aan screenshots en dan als ik hem in de aanbieding vind ga ik er weer mee verder.”

Ah, da’s wel jammer. Misschien dat-ie voor een leuk bedrag tweedehands op te pikken is. Dit is ook zo’n spel dat ik hier heb liggen, maar nooit aan toegekomen ben. Ik heb er toen een stukje van gespeeld en dat was wel leuk, maar ja, dan raak ik weer afgeleid, he? Met een beetje mazzel komt-ie nog eens een keertje terug op PS Plus.

Eh, ik hoop niet dat ik stoor tijdens eens 18+ bezigheid.

Vreemd, ik heb opeens zo’n trek in chocola.

Op audiëntie bij de TVA.

I haaaaave the poweeeeeeeeerrrr!!!!

En net nu ben ik door de zakdoekjes heen.

Oh fijn. Eerst krijg je een onduidelijke hint die je zelf mag uitzoeken en daarna blijkt het allemaal voor je eigen bestwil geweest te zijn. Je kan ook gewoon zeggen dat de afdeling communicatie weer gefaald heeft.

En dat was niet de enige.

Dragon Quest Heroes II. Nadat ik Nights of Azure niet meer kon spelen ben ik over gegaan naar de volgende ps plus games die ik nog niet gespeeld heb. Deze game is een samenwerking tussen Square Enix en Koei Tecmo en is een mix van Dragon Quest Charme en Warriors gameplay. je speelt in een party met allemaal verschillende helden met ieder zijn eigen stijl waarin de helden massas vijanden moeten verslaan in missies. De art stijl is typisch Dragon Quest en de gameplay is lekker hack en slash. Tot nu toe een best leuke game, alleen kan het vrij snel gaan vervelen omdat je van missie naar missie gaat en behalve vechten en upgraden nog niet zo veel doet. Maar goed soms is het gewoon even fijn om hordes vijanden neer te meppen.”

Dat vervelen is helaas wel herkenbaar. Ik heb zelf de eerste game (met die overdreven lange titel) en hoewel het er allemaal lekker herkenbaar uitziet, leek het me toen ook geen game waar ik uren achtereen aan wilde spenderen. Door de art stijl krijg ik wel weer zin om de animatiefilm Dragon Quest: Your Story te kijken.

Het is Che Slimara!

Ja, op de vorige foto nog.

Het lijkt zo net Plants VS Zombies.

Met dat soort getallen zijn we nog wel een tijdje bezig.

Wat!? Red Sonya!? Dalijk eens kijken waar ik deze game kan kopen.

Buiten de gebruikelijke helden is Torneko Taloon toch wel één van de bekendste Dragon Quest karakters.

Als we hier geen Megazord mee kunnen oproepen, dan weet ik het ook niet meer.

Nou, we proberen dit spel uit te spelen, dus in feite alles.

Gelukkig zijn er dan altijd nog games die voelen als thuiskomen, zoals…

Final Fantasy XIV. Van de week was de volledige release op Xbox, gisteren is de datum van de nieuwe expansion aangekondigd. Dus het is een vrij grote week voor de game. Omdat er ook een event was voor een gratis mount hebben we maar weer ingelogd. Er zijn zelfs 2 events Little Ladies Day en het Pasen event. De mount die je krijgt zie je op het 2e plaatje. Ze doen dit soort events het hele jaar door en regelmatig krijg je nieuwe kleding, minions of mounts van deze events. Ze zijn altijd vrij leuk om te doen en met leuke rewards.”

Mooi om te zien dat het altijd nog blijft boeien. Is het ook cross save, of moet je helemaal opnieuw beginnen?

Ik zie het al. Die gaat later het theater in.

Clayface, is that you?

En dat was ‘m voor nummer 148. Hopelijk volgende week wat meer rust. Tot dan!

Wist je dat…?

Ik deze week óók nog een kaartje heb gekocht voor Final Fantasy VII Rebirth Orchestra World Tour eind augustus in Ahoy, Rotterdam?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
44 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
29 dagen geleden

We hebben wel echt een mega lading games deze week , maar dat is alleen maar leuk zo.

Sand land is denk ik niet helemaal mijn ding. De art stijl is wel echt geweldig en typisch de Toriyama stijl, maar combat met vehicles trekt me dan weer niet zo. Kan zijn dat ik de demo nog wel even test maar wat ik gezien heb van de gameplay ben ik bang dat het een sale of ps plus game gaat worden.
Rise of the Ronin ziet er dan wel weer uit als mijn ding. Zeker met de instellingen qua moeilijkheid is het de moeite wel waard om eens te proberen tzt. Ghost of Tsushima en Like a Dragon Ishin heb ik al gespeeld als historische Samurai games en die vind ik beide ook wel gaaf dus denk dat ik met die game als ik hem koop me ook wel ga vermaken 🙂

Battle Royale in WoW verbaas ik me dan wel over. Goed er was altijd wel een grote groep pvpers in het spel en ik heb zelf ook wel eens met vrienden 3vs3 gedaan vroeger maar BR had ik nou nooit verwacht in die game. Zelf heb ik er ook niet zo veel mee. Heb alleen Warzone gespeeld en daar was ik altijd als eerste dood en in de gulag was ik ook binnen 2 tellen neer dus heb de hoop maar opgegeven met BR spellen haha.

Monkey Island en DQ Heroes zijn ook meer de uitprobeersels op gamepass en ps plus. Van die games waarvan ik waarschijnlijk de aftiteling nooit zal zien maar wil ze wel een keer proberen. Zo af en toe doe ik dat met dit soort games zodat ik misschien weer eens iets vind dat ik dan wel weer super cool vindt.

Final Fantasy 14 is volledig crossplay/Cross save en je hoeft maar 1 keer de sub te betalen, het enige nadeel is dat je de game en expansions op elk platform apart moet kopen. Op de Xbox kregen we de starter editie gratis als gamepass ultimate extra dus die heb ik geclaimd en gelinkt voor de 30 dagen extra maar omdat het niet de laatste 2 expansions bevat kan ik niet echt huidige content doen. Daarom moet ik even denken waar ik straks de nieuwe expansion ga spelen. Ben ooit begonnen op pc maar laatste 2 jaar vooral op de ps5 gespeeld. Denk ook nog even na over waar ik het precies wil spelen. Denk ook wel sowieso op console en als ik het op de Legion Go wil spelen kan ik het streamen via remote play.

Laatst bewerkt 29 dagen geleden door Lavalera
Lavalera
27 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb uiteindelijk voor de Ps5 gekozen. Nu nog even een keer uitzoeken wat ik nodig heb voor remote play zonder de losse controller te gebruiken maar dat komt wel goed.

Dat Octopath dilemma is er voor mij ook, moet hem nog spelen maar deel 1 heb ik op Xbox en deel 2 is eehm niet op Xbox. Dus ik denk dat ik deel 2 op pc haal want deel 1 is play anywhere dus kan die ook op de go spelen vanuit de Microsoft Store.

coola
29 dagen geleden

Allereerst , Alvast excuses voor de hoeveelheid.

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
29 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

En ja ik heb een zwak voor Yuffie.

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 maart

Stelling van de week: Roguelikes zijn tof