in

Screenshot Sunday #149

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Vannacht is de zomertijd ingegaan, dus kan het eindeloze geklaag en gezever weer beginnen. Het wordt vaak aangeraden als het moment om de aardlekschakelaar(s) in de meterkast te testen, omdat je dan toch wekkers moet verzetten. Nou doen veel apparaten dat tegenwoordig automatisch, dus het is sowieso al minder werk dan vroeger.

Rainking

Zullen we maar meteen starten met het belangrijkste dat deze week is verschenen? Dan hebben we dat maar gehad. Datgene waar ik al een tijdje op zat te wachten was EIN-DE-LIJK beschikbaar. DC fans als ik konden na een paar jaar te hebben moeten wachten dan toch aan de slag met de PS5 versie van DC Universe Online. Om eerlijk te zijn vind ik het altijd wel bijzonder dat deze MMO nog steeds bestaat. Het verscheen waaaaaaaayyyyyyy back in januari 2011 en ging alweer free-to-play in november datzelfde jaar. Meestal is dat het begin van het einde, maar op de één of andere manier blijft deze nog steeds overeind staan, al zal het ondertussen al wel lichtelijk door de knietjes aan het buigen zijn. Omdat het free-to-play is zijn de originele fysieke exemplaren natuurlijk nutteloos. Toch heb ik er een paar jaar geleden eentje voor de PS3 gekocht voor vijf euro, want ja, DC fan, he? Vergeleken met andere MMO’s vind ik deze helaas ook niet zo bijzonder. Ik vind het wel grappig om er af en toe wat tijd in te steken, maar meer ook niet. Afijn, laten we het maar eens opstarten en er even voor gaan zitten.

Eh, ok? Nou ja, volgende game dan maar…

Ik weet heus wel wat jullie echt willen zien. Iets met een langverwachte demo van een game waar ook ik benieuwd naar was. Maar gelukkig was daar dan de demo van Dredge. Wat!? Ik had hier wel vaker beelden van gezien en, al leek het me niets voor mij, het zag er toch wel interessant uit. Zonder hoge verwachtingen startte ik het op en al snel was ik aan het vissen. Als het daarbij zou blijven, dan had ik het spel snel uitgezet, maar dan begint het verhaal opeens en komen er bijzondere dingen om de hoek kijken. Uiteindelijk heb ik de demo uitgespeeld en zou ik er niet vreemd van staan te kijken als ik de game toch een keertje aanschaf.

We gaan rechtstreeks het slechte weer in.

Ben ik dat? Ik zie er goed uit, zeg.

Heel eerlijk? Zou het niet lekker te zijn om in zo’n dorpje te wonen in de jaren tachtig of negentig? Geen internet, geen social media, geen druk. Lijkt me best lekker.

Andere vraag, heeft U ook kibbeling?

Oh, maar we hebben nu wel een ingrediënt voor kibbeling. Op naar de haven!

Vissen is een redelijk simpele mini-game.

The hell…? Ik dacht dat dit een visspel was.

Simpele, maar leuke map.

Hier ga ik ook geen kibbeling vinden, zeker?

Het lijkt wel gebaseerd te zijn op een verhaal van Stephen King.

Pikkedonker, een mysterieus licht, een mogelijk vijandig bootje? Wat is dit voor spel!?

The hell is going on!!!???

Ik weet het, ik weet het, nu is het wel eens leuk geweest met dat ontwijkingsgedrag. Het is hoog tijd voor het spel waar velen, inclusief ikzelf, naar uitkijken, Stellar Blade. Ook hier kwam eindelijk een demo van online en die heb ik toen ik thuis kwam meteen gedownload en opgestart. De eerste verrassing kwam meteen tijdens de tutorial. Qua combat mechanics is het namelijk meer een soulslike dan een spectacle fighter als Devil May Cry of Bayonetta. Dat zag ik niet aankomen, maar mij hoor je niet klagen. In de stad kreeg ik er een beetje een Nier: Automata gevoel bij, maar dat is niet zo heel vreemd, natuurlijk, want zelfs de taglines lijken verdacht veel op elkaar.

Daar blijven er niet veel van over.

Nou, nu wel.

Mogelijk worden er wel een paar miljoen exemplaren van deze game verkocht om… eeeeehh… redenen.

Die ziet er een tikkeltje gevaarlijker uit dan de pirañaplanten in de Mario spellen.

Ik heb opeens zo’n zin in satéstokjes.

It’s a freak with a leash.

De aanval komt zo hard aan dat het beeld het niet aankan.

Een klein beetje cultuur meepikken kan nooit kwaad.

Ok, wie heeft Rob Jetten gevraagd hieraan mee te werken?

Hallo? Kunt U me doorverbinden met de jaren tachtig?

Die benen hebben soms ook even rust nodig.

Op de één of andere manier vind ik checkpoints waar je kan gaan zitten altijd wat hebben.

Het spel heeft meerdere skill trees.

Ze is ook nog eens acrobatisch.

Hier heb ik de code nog niet van weten te vinden.

Oh shit, dat is een hele grote.

Nadat je de demo hebt uitgespeeld, krijg je er in het menu nog een boss challenge bij. Die baas heb ik nog niet neer weten te krijgen, maar ik heb daarin al wel het uiterlijk van Eve wat aangepast.

Dit lijkt me zomaar één van de populairdere outfits.

Wat een bizar uitziend wezen is dat, zeg.

Ik heb mijn favoriete look gevonden, ghehehe.

Nog maar even kijken of DC Universe Online het ondertussen doet? Oh, het werkt nu wel? Mooi, gaan we!

Oh jee, dat ziet er niet best uit. Dat is een slecht voorteken.

DC fans zijn er maar al te bekend mee.

Dit Golden Age laadscherm vind ik tot nog toe het beste wat ik tijdens het spelen ben tegen gekomen.

Ik heb mijn karakter van vroeger maar weer nagemaakt.

Attack of the clones!

Sign me up!

Coola

Zo af en toe komt hij eens aanwaaien en zoals wel vaker het geval is, heeft hij een hele scheepslading aan screenshots bij. Deze keer zijn ze van Final Fantasy VII Rebirth. Hij bood nog zijn excuses aan voor het grote aantal foto’s, maar dat is in mijn optiek nergens voor nodig.

Oeh, die ziet er niet vriendelijk uit.

Het is zo net grumpy cat.

Wel apart om Cait Sith zonder z’n moogle te zien.

Vincent ziet er weer erg cool uit.

Ik was al bang dat deze flapdrol ook in deze game zou zitten.

Die zien er wel heel erg fluffy uit. Ik ruik merchandise.

Oh crap, het is dat ding met die slechte adem.

Yuffie is niet bang voor een uit de kluiten gewassen schorpioen.

Dit gesprek kan er alleen maar over gaan wie van de twee het meest emo is.

Dat zijn een hoop dure woorden voor een hoopje zand.

De Tiny Bronco ziet er gelukkig als vanouds uit.

Barret is on top of the situation.

We zoeken nog een bouwvakker, een indiaan…

Ik zie de gelijkenis wel.

Wil iemand Aerith even een kotsemmer aangeven?

Red XIII brengt zijn beste Michael Jackson imitatie.

En zo doe je de moonwalk.

Ik: Ik heb een hekel aan microtransacties.
Ook ik: Kan ik de bikini outfits voor de meiden aan het begin van het spel op de PlayStation Store kopen?

Als ninja moet je natuurlijk behoorlijk lenig zijn.

Ja, zo ken ik haar weer.

Dit moet wel de leukste scene uit de hele game zijn.

Coola zei erbij een zwak voor Yuffie te hebben. Ik nu ook, ghehehe.

Lavalera

Oh, je dacht dat we klaar waren met Final Fantasy? Hahaha, echnie! We gaan lekker verder met een ander deel.

Final Fantasy XIV. De game is de laatste jaren enorm gegroeid in populariteit en is door de ijzersterke verhalen uitgegroeid tot 1 van de grootste mmorpgs van dit moment. De game is zo gemaakt dat je makkelijk een paar maand niet kan spelen en het zo weer op kan pakken zonder dat je teveel verliest. Nadat de release datum bekend werd van de nieuwe expansion heb ik deze gelijk in de pre order gedaan en ben ik weer begonnen met een nieuw karakter. Wil nog een keer het hele verhaal doorspelen vanaf stap 1 kijken of me dat gaat lukken.”

Lekker, man. Ik hoop dat je er net zoveel plezier van hebt als de eerste keer.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen!

Je moet toch iets om overeind te blijven.

Dat is wel heel erg genereus.

Opsluiten die handel!

Until next time!

Ook al staat hij bekend om het spelen van JRPG’s, dan betekent dat niet dat we nooit verrast worden.

“Aangezien Monkey Island een beetje teveel geheen en weer werd besloot ik om de volgende game op te starten. Een game die al een tijdje op het lijstje staat maar ik nog niet aan begonnen was is Sunset Overdrive. De game voelt een beetje als een mix tussen Tony Hawk en Dying light met een vleugje Ratchet en Clank. Nou is dat laatste niet zo raar omdat de game door Insomniac is gemaakt. In het begin had ik nog wel de neiging om elke Od ( de monsters) te vermoorden maar dat is verre van nodig als je maar in beweging blijft over de lijnen, en dakgoten en tussendoor spring je op auto’s en zonneschermen om weer op de rails te komen. Het is wel een vermakelijke game tot nu toe. Enige nadeel is dat het dezelfde stem acteur is als in Spiderman en die zeurderige stem van Yuri Lowenthal past wel bij Spiderman maar bij dit karakter niet zo, maar goed dat is een kleine irritatie wat niet super erg is.”

Niet een game die ik hier gauw langs te zien komen, maar wel leuk om te zien. Ik heb altijd het idee dat het ook een beetje een spirituele opvolger is van Jet Set Radio. Ik heb de naam Yuri Lowenthal weleens gehoord, maar eigenlijk geen idee wie hij allemaal speelt.

Nee he!? Deze trein moest ik net hebben.

Must be overcompensating for something.

Wat zat er in godsnaam in mijn drankje?

Met een zak vol kwartjes.

It’s coming right for us!

Daarnaast was hij ook nog verder gegaan met Banishers: Ghosts Of New Eden.

“Ik heb de aftiteling inmiddels zien rollen. Het verhaal zat erg goed in elkaar en de zijquests die ik gedaan heb voelden zinvol en een toevoeging aan de wereld. De combat zat ook erg goed in elkaar. Het wisselen tussen de hoofdpersonen met elk hun eigen krachten zat goed in elkaar. Het deed me denken aan God of War qua combat.”

Klinkt in ieder geval goed. Kijken dat ik er binnenkort nog maar eens wat van speel.

Die zijn overduidelijk naar het tomatengevecht in Buñol geweest.

Het is nog niet af, maar ik heb het idee dat het niet lang meer overeind zal blijven staan.

Mogelijk heeft hij de gebruiksaanwijzing doorgelezen.

We’re not in Kansas anymore.

I do love me a good time paradox.

Maar gelukkig waren we nog niet klaar met de JRPG’s.

The Legend Of Heroes: Trails In The Sky. Deze serie heb ik al een tijdje op het oog om te gaan spelen. Het enige nadeel was dat de eerste 3 delen alleen op PC verschernen zijn en ik in principe niet meer op de pc gamede. Nu ik de Legion Go heb is dat anders en heb ik de eerste 3 delen daar nu aangeschaft. Het spel is aan de trage kant, maar dat is bij alle games uit deze serie zo, dus ik ben ook wel met ie mindset de game ingegaan. Een oordeel is er nog niet over te vellen omdat ik nog in het begin zit maar ik vermoed dat deze game me wel gaat bevallen.”

Ik heb wel vaker begrepen dat je met deze serie echt bij het begin moet beginnen, dus dat pak je alvast goed aan. Hopelijk bevalt het.

Nu nog een bootje.

Lijkt me een erg likeable karakter.

Snoopers gonna snoop.

Niets anders dan anders, dus.

En dat was ‘m voor nummer 149. Hij was deze week weer lekker gevuld met allerlei soorten spellen.

Wist je dat…?

We volgende week alweer aangekomen zijn bij aflevering HON-DERD-VIJF-TIG!!!??? Tot dan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
33 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
12 dagen geleden

Dredge is een game die ik hier niet verwacht had. Ik heb de quests in Dave the Diver gespeeld die een samenwerking waren van dat spel en Dredge en die waren echt cool. Dus Dredge zit ook in mijn steam bibliotheek en op de nominatie voor dit jaar.

Stellar Blade. Ook ik heb de demo gespeeld. De allereerste scene is net alsof het een alternatief universum Nier Automata is. Ook de save punten en de muziek doen we ontzettend aan Nier denken. De combat is dan meer ehm Sekiro. Dodge Parry hit etc. De graphics zijn echt geweldig en het liep als een zonnetje op balance mode en dat is tegenwoordig met dit soort type game eerder een verrassing dan een zekerheid. Het is veel belovend en ook al ben ik reteslecht in Parry, Sekiro heb ik na een paar uur de hoop opgegeven destijds, de game is wel gestegen op mijn radar van meh we zien wel, naar komt er zeker alleen wanneer.

DC universe online is er eentje die ik nooit gespeeld heb. Heb de meeste grote wel gespeeld maar deze net niet. Weet niet helemaal of ik nog snel een andere mmo probeer naast ff14 maar deze wil ik ooit wel eens proberen.

Yuri Lowenthal ken ik vooral als Peter Parker in de recente Spiderman games en in Sunset Overdrive heeft hij precies dezelfde stem. En die stem past niet echt bij de held in dit spel vind ik. Klinkt een beetje als een sullige nerd en dat terwijl de hoofdpersoon juist meer een stoere hele moet voorstellen. Maar goed er is door te komen

coola
9 dagen geleden

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Young Aerith is cute

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Mijn laatste Final Fantasy VII Rebirth screenshot moet er een van Yuffie zijn. Want ik hou van Yuffie.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Zo dan nu een andere game. Totaal niet geplanned maar ik heb Dragon’s Dogma 2 gekocht.

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

De gene die zegt Jason Momoa, Roshambo ik in z’n nuts

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Als ik iemand hoor zeggen Billie Eilish, dan Roshambo ik hem in zijn nuts met een stalen neus.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Overigens zoals altijd heet mijn personage Coola Kakihara

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Soms denk ik dat ik Assassin’s Creed Valhalla aan het spelen ben.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

En heel soms heb ik Assassin’s Creed Odyssey flashbacks.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Ik ben niet verantwoordelijk voor mijn pawn die met vuur speelt.

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

Nu ben ik totaal niet bang voor spinnen, dit formaat zou ik zelfs over mijn hoofd heen laten lopen. Maar waarom moeten die f*ckers altijd in fantasy games voorbij komen.

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

coola
9 dagen geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Wat spelen we dit paasweekend? 30 en 31 maart, plus 1 april

Stelling van de week: Ik heb een man cave vol games