in

Screenshot Sunday #15

Het is weer tijd voor screenshots! Wil jij ook screenshots delen? Stuur ze in de comments en dan neem ik ze mee naar de Screenshot Sunday van volgende week.

Het is me ook opgevallen dat sommigen graag mee willen doen, maar niet zo goed overweg kunnen met het uploaden van foto’s naar externe websites en dergelijke. Ik heb dus kort zitten nadenken over een mogelijk alternatief. 

Ik heb voor nu een Google Form aangemaakt waarin je je screenshots eventueel kan uploaden. Dat kan je hier doen. Onthoud: het hoeft niet. Het mag ook gewoon hier in de comments! Dit is een tijdelijke proef-oplossing om iedereen mee te kunnen laten doen.

En dan nu snel door naar de screenshots! Ik heb vorige week dus eindelijk The Last of Us Part II uitgespeeld. Ik heb daar zeker nog wat mooie plaatjes van geschoten op het einde, maar om het spoilervrij te houden zal ik ze hier niet plaatsen. Na TLoU2 wilde ik aan Ratchet & Clank: Rift Apart beginnen, maar ik moest de game nog halen.

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je even niet weet wat je moet spelen en alles wat los en vast zit download? Dat deed ik dus terwijl ik wachtte op Ratchet & Clank. Ik heb denk ik in een paar dagen tijd 10 games gedownload en binnen 10 minuten weer verwijderd. Toch zaten er een paar tussen die mij iets langer hebben weten te boeien, zoals The Division 2.


Ik zat te schuilen en zag het zonlicht en dacht: ziet er nog prima uit anno 2021.

Ik had blijkbaar ook veel zin in water. Zo had ik Man Eater gedownload. Een game die een tijdje terug gratis was op PS Plus. Toegegeven, na een kleine 20min was ik er eigenlijk al snel klaar mee. Maar het was de PS5-versie, dus het zag er nog vrij aardig uit hier en daar. Daarom heb ik een mooi plaatje kunnen schieten.


Geen photomode, de hud kwam 0.001sec later in beeld.

Om af te koelen van het bloedbat dat Man Eater was, dook ik maar in Abzu, met een dakje op de u maar mijn toetsenbord laat me in de steek vandaag. Abzu is een Journey-achtige game waarin je eigenlijk niet veel doet dan rondzwemmen. Het is heerlijk rustgevend en een prachtige game. Ondanks dat de game geen photomode heeft, is er ook geen HUD aanwezig. Dit zorgt ervoor dat Abzu eigenlijk een constante photomode is. Je hoeft alleen maar de goede kant op te kijken.


Als de game wel een photomode had, zag deze foto er waarschijnlijk precies hetzelfde uit.

En dan eindelijk na een paar dagen kwam R&C: Rift Apart bij mij in de bus. Het feest kon beginnen. De game ziet er letterlijk flawless uit. Een waar visueel genot om te aanschouwen op een 4K televisie. Ik heb ontzettend veel foto’s gemaakt ondertussen, van cutscenes tot gameplay. Maar voordat ik de Screenshot Sunday volgooi met R&C screenshots, leek het me leuk om eerst wat variatie screenshots te delen (a la Gourami) en de meeste R&C Screenshots voor volgende week te bewaren. Bij dezen een voorproever.


Hoe gaan games er over 10 jaar uit zien..?

Over Gourami gesproken (10/10 segway), hij zat vorige week onder andere Tetris99 te spelen om een MiiTopia skin vrij te spelen. Miitopia wil ik altijd nog checken, lijkt me een best geinige game. Tetris ben ik doorgaans minder goed in. Ik kan het wel, ik bedoel.. het is Tetris, maar ik ben niet zo’n pro. Gourami lijkt in de screenshot in ieder geval een prima start te hebben!


Krijg je dan een Tetris skin? Ik beeld me nu een lopend Tetrisblokje in.

Erik07 sluit deze Screenshot Sunday af met twee screenshots van shooters. De eerste is Killzone: Shadowfall. Een game door ons trots Guerilla Games. Ik weet nog goed toen deze game onthuld werd voor de toen gloednieuwe PS4. Ik was verbluft hoe goed die game eruit zag. Zo te zien gaat de game nog prima mee! Jammer dat het verhaal wat minder goed is volgens Erik: Slap verhaal, maar het knallen is leuk en het ziet er prachtig uit.


De iets meer lichtere stijl ten opzichte van de vorige Killzones sprak mij meer aan in dit deel.

“Daarnaast heeft mijn favoriete shooter van de afgelopen jaren een hele dikke upgrade gehad op ps5: Metro Exodus.” vervolgt Erik. Dat mag je zeker een dikke upgrade noemen want dit ziet er heel strak uit! Ik heb ooit Metro 2033 (geloof ik) gespeeld en ik vond het wel aardig. Misschien iets te lineair voor mijn doen. Exodus is iets meer open heb ik begrepen, misschien toch maar checken!


De omgeving lijkt op alles behalve Metro. 

En dat waren de mooie screenshots van deze week! Ook meedoen? Upload je foto in de comments of in de Google Form als je niet bekend bent met foto’s plaatsen in de comments (is tricky, maar wel leuker want dan kunnen we reageren). Fijn weekend en tot volgende week!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
19 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

In die screenshot zie je eigenlijk al de skin van het desbetreffende MiiTopia event skin. Dus eigenlijk speel je al in die skin, maar behaal je 100 punten dan speel je die skin definitief vrij.

Dit weekend speel ik 3 verschillende games en dat zijn Mario Golf Super Rush, CarX Drift Racing Online en als laatste en ook daarvan de screenshot speel ik Disgaea 6 Defiance of Destiny. Ik ben best een groot Disgaea fan waar ik bijvoorbeels deel 5 ook maar liefst 256 uur heb gespeeld.
[imgcomment image[/img]

Gourami
Gourami
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Ja ik vind hem wel leuk waar iedereen beetje de echte overdreven chaos mist ben ik juist blij dat het niet al te extreem is.

Denk dat de gemiddelde cijfers van ongeveer een 7,5 wel een cijfer is die een terecht en goed beeld geeft.

En verder ja wat moet je van een golf game verwachten verder. Het is golf en daar is het wel mee gezegd.

Ik zelf zal het voornamelijk samen en tegen de vrouw spelen en dan is dit wel een heerlijke game voor.

rpenning
rpenning
2 jaren geleden

Weer leuke screenshots zoals altijd, ik had wat leuks nodig na de voetbal xd. Ik vergeet ook nog steeds de mijne optesturen.

Rainking
2 jaren geleden

Mooie screenshots weer. Ik had volgens mij al een paar keer gezegd dat ik er weer eens een paar zou delen, maar op de één of andere manier schoot het er steeds bij in. Tijdens het spelen denk ik er ook vaak niet aan, eerlijk gezegd.

Pasgeleden ben ik serieus voor A Plague Tale: Innocence gaan zitten. Ik was er al een keer eerder aan begonnen, maar was er toen na een paar hoofdstukken alweer mee gestopt omdat ik op dat moment niet zag wat de bedoeling was bij een bepaalde situatie. Dat bleek achteraf heel makkelijk te zijn.

Het is wel een apart spel met stealth en puzzelsecties. Als wapen heb je een sling, maar er zit relatief weinig combat in. De focus ligt meer op het uit het zicht blijven van de vijand en op een puzzel-achtige manier de ratten ontwijken. Erg gaaf spel en ik wil ‘m sowieso uitspelen voordat ik het vervolg, dat onlangs is aangekondigd, speel.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Zoiets had ik begrepen, ja. Zeker geen slecht spel om op z’n minst een keer uit te proberen. Deze foto is wel gemaakt met een foto modus. Ik vond het wel mooi zo met het water wazig op de achtergrond.

En ik zal er proberen op te letten om wat meer screenshots te maken.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Rainking

Ter info, 6 juli komt er een next gen upgrade voor deze game 🙂

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Ik speel ‘m toevallig op de PS5, dus maar even anderhalve week wachten tot ik verder speel dan.

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Haha, nu je het zegt, er zit verdomd weinig metro in Metro Exodus!

Ik ben nog steeds bezig met Exodus, maar tussendoor ook even een andere game gespeeld waarvan ik nog een tweede playthrough wilde doen.

comment image

Erik07
Erik07
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  Erik07

Jedi: Fallen Order vond ik echt een heel leuk spel. Een sequel zou ik heel graag zien.

Rainking
2 jaren geleden

Afgelopen vrijdag kreeg ik Scarlet Nexus binnen. Ook al volgde ik het nieuws hierover wel, toch wist ik nog niet heel goed wat ik ervan moest verwachten. Sowieso ben ik wat minder van de over-the-top actiespellen, dus dit zou een beetje een uitzondering worden.

Toen ik de demo speelde wist ik ook nog niet helemaal wat ik ermee aan moest. Ik begon steeds meer te twijfelen of het wat voor mij was. Uiteindelijk heb ik toch de gok maar genomen en… ondertussen heb ik er al 8,5 uur in zitten. Echt een heel apart spel. Over-the-top, hele vage monsterlijke creaties, veel conversaties tussen karakters, oftewel, een japans spel ten voeten uit. Ik kan me best voorstellen dat dit lang niet voor iedereen is.

Het speelt wel soepel en het bizarre verhaal gaat gelukkig redelijk vlot. Je kan uit twee karakters kiezen en als ik het zo een beetje zie, hebben die allebei hun eigen weg dat regelmatig samen komt, dus een beetje als Resident Evil 2. In dat geval kan het nog wel eens interessant zijn om het spel vanuit het andere karakter te ervaren nadat ik ‘m uitgespeeld heb.

comment image

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Hier heb ik geen effecten gebruikt, ofzo. Deze beweging is een finisher, dus in principe een soort cutscene van 3 tot 5 seconden. Ik had meerdere screenshots genomen van een paar gevechten, maar op deze gebeurt het meeste en zag er in mijn ogen het gaafst uit.

Rainking
2 jaren geleden
Antwoord aan  LeegBlikjeWater

Had ik inderdaad door. Ik heb het zelf verwarrend gemaakt. Ik had eigenlijk willen zeggen dat ik geen foto modus heb gebruikt voor de foto. Volgens mij zit die er ook niet in. Maar dat had wat duidelijker geweest, waarschijnlijk.

Q-N-A: Wat is de beste game die je tot nu toe dit jaar het gespeeld?

Iedereen kan als dezelfde held spelen na Marvel’s Avengers-update