in

Screenshot Sunday #151

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Blijkbaar is het alweer zondag. Het is niet zo erg dat de werkweken redelijk snel voorbij zijn, maar de weekenden gaan dan natuurlijk meer dan twee keer zo snel. Garfield zei ooit al eens “I need less week and more weekend.” Afijn, het is niet anders. Het betekent wel dat we weer aan de wekelijkse plaatjesparade zijn toegekomen. So let’s get to it!

Rainking

Je gelooft het nooit! Ik heb deze week een spel uitgespeeld. Ik weet het, ik zag ‘t ook niet aankomen. En het was dan wel een redelijk korte indie, maar toch, ik zie dit als een win. Ik heb altijd wel een paar spellen op mijn wishlist staan die ik nog wel eens aan wil schaffen. Het is dan wel makkelijk dat je een mededeling krijgt als een spel in de aanbieding is. Deze week werd ik op de hoogte gebracht dat The Touryst afgeprijsd was. Daar was ik altijd wel benieuwd naar. Qua uiterlijk heeft het een beetje iets Minecraftigs en het kwam me een beetje over als een relaxte puzzel en avonturen game. Nou, dat heb ik geweten. Het is grootendeels waar, maar af en toe zitten er korte platform momentjes in waar ik nog best wat moeite mee had. Gelukkig kun je de kamer waar je afgaat meteen opnieuw doen, anders had ik het ondertussen waarschijnlijk al opgegeven. Verder een erg leuke game met een lekker sfeertje.

Dit moet wel een chill spel zijn.

Hier kan ik wel achttien screenshots blijven liggen.

Typical…

Laat me met rust!

Eh, whoops…?

PARTAY!!!

Gemiste kans om me fool te noemen.

Herken jij sommige covers op de planken?

Beter maar blurren, want dat wil niemand zien.

Wat een nare shophouder.

Heb ik vrijdag lopen opscheppen dat ik in World Of Warcraft: Wrath Of The Lich King Classic was uitgenodigd voor de guild ‘We Are NOT Repaired’, kom ik er diezelfde dag nog achter dat de Nethergarde Keep server binnenkort gaat sluiten. De higher-ups hadden gelukkig besloten om te verhuizen naar een andere server, Pyrewood Village. Normaal gesproken moet je betalen om karakters over te gooien, maar in dit geval is dat logischerwijs gratis.

Jeuj, ik heb wat verkocht!

Alvast effe buffen vóór de dungeon.

Lekker hobby-en.

Zo zou ik ook kijken als ik verwijderd werd.

The Lost Vikings kun je vinden aan het eind van een zijpad in de dungeon Uldaman.

Nee! Ga me niet vertellen dat er meerdere Dials Of Destiny zijn.

Maanden geleden was ik al aan een tweede playthrough van de Trials Of Mana remake begonnen. Ik was al een behoorlijk end, maar zoals wel vaker gebeurt, raakte ik gaandeweg afgeleid en eindigde het in de digitale hoek. Dit weekend had ik weer eens zin om het op te pakken. Wat deze remake voor mij erg leuk maakt, is dat het heerlijk speelt. In tegenstelling tot het origineel kun je hier ook springen, wat zowel in combat als exploration gebruikt kan worden en dus zorgt voor meer mogelijkheden. De visuals zijn een beetje cartoony, maar dat vind ik eigenlijk juist wel leuk. Deze zomer moet de nieuwe game, Visions Of Mana, uitkomen en qua uiterlijk lijkt dat een beetje een kruising tussen deze remake en Legend Of Mana te zijn. Die laatste voornamelijk door het design van de karakters. Erg veel zin in.

Bedankt voor de opheldering, anders hadden we het nooit weten te vinden.

Als we langs dit bordje stappen wél.

Dat moet wel de allerschattigste beschuldiging ooit zijn.

Ik heb zóveel anatomische vragen.

Die radar zal later in het spel om de één of andere reden vast niet meer werken.

F

Let’s hit the beach.

Zolang het maar geen One-Winged Angel is.

Zie je? De aarde is tóch rond.

Effe bijtanken voor we verder gaan.

Lavalera

Hij begint deze week met een aparte actie game.

Evil West. Je speelt in deze game als vampieren jager Jesse Rentier. Je hebt als doel om het kwaad te stoppen wat zich in de wereld bevindt. Het spel speelt zich af in je raad het vast al, het wilde westen. Je loopt in een cowboy outfit rond en met een six shooter en dubbelloops geweer vecht je de vampieren. Daarnaast heb je nog een gauntlet. Deze gauntlet is geladen met electriciteit en daarmee kan je onder andere de tegenstanders stunnen of ze naar je toe trekken. De heerlijke lompe actie doet me zo af en toe denken aan Devil May Cry. Lekker bruut hakken op de vampieren voelt ook echt wel heerlijk.”

Ik heb ooit een stuk van het begin hiervan gespeeld. Daar heb ik me errug goed mee vermaakt.

Hoe kun je nu niet het deuntje van ‘The Good, The Bad And The Ugly’ in je hoofd horen?

Oeps. Per ongeluk te lang naar de zon gekeken.

Marty is net weer terug naar de toekomst gegaan.

Die past zo in een Blumhouse film.

Hoe ben ik in Bioshock: Infinite terecht gekomen?

Is deze game een spin-off van Abraham Lincoln: Vampire Hunter?

Is dat het Noorderlicht of het Westerlicht?

Heel Pelennor Fields ligt hier vol mee.

In Yharnam wisten ze dat natuurlijk al.

En nu zitten we weer in Groningen.

Dat klopt. Op naar de tweehonderd!

Tussendoor even wat ‘verplichte kost.’ Altijd leuk om weer te zien.

Final Fantasy XIV. Ook deze week weer wat plaatjes van deze mmo met deze week vooral van de Mandeville Gold Saucer. Een plek die je ook in meerdere games tegen komt kan je mini games doen zoals Triple Triad, mahjong en chocobo races. Je verdient coins mee die je weer kan gebruiken om oa minions en mounts te kopen.”

Dat klinkt nog wel geinig. Zijn dat speciale minions en mounts die je anders niet kan krijgen, of werkt dat niet zo?

Dat zeggen ze allemaal.

Soms denk je alles al een keer gezien te hebben. En dan is er opeens dit.

Fijn. Komende week dat deuntje in mijn hoofd. Bedankt!

Op naar de triangular circle.

Elke avond weer. En in het weekend soms ook overdag.

Als laatste heeft hij nog een aantal screenshots van een game waar ik ook lichtelijk bekend mee ben. Net als bij Evil West is hij er al verder mee dan ik, lol.

Sakuna: Of Rice And Ruin. Je speelt in deze game als Godin van de oogst Sakuna. Je wordt naar de aarde gestuurd om samen met de mensen de monsters te verslaan. Het spel is een beetje een mix van stijlen. Je hebt per dag een tijdslimiet waarin je de wereld in kan gaan. In de wereld vind je gebieden waar je opdrachten moet voltooien om een volgende zone te openen. Dit doe je oa door materialen te farmen en monsters te verslaan. in deze levels moet je soms een beetje platformen om er door te komen. tijdens het quest en raak je energie kwijt die je weer moet vullen door te eten. Je hebt een medebewoner die kan koken. Deze geef je de ingrediënten zodat zij recepten kan maken waardoor je weer gevuld wordt. Hiernaast is het ook de bedoeling dat je rijst gaat verbouwen. Van het verbouwen wordt je dan weer vervolgens sterker. Het klinkt vrij uitgebreid en lastig maar het is goed te volgen.”

Dit leek me toen een hele leuke game, maar ik was bij het tuinieren alweer afgehaakt. Zo te zien heeft hij er meer succes mee.

Aan tafel!

Er zijn niet erg veel andere opties, toch?

Ze zijn niet bepaald onder de indruk.

De meeste mensen zouden ergens anders gaan wonen, maar vooruit.

Meteen maar even glasvezel aanvragen.

Ja, maar zo werkt dat niet.

En dat was ‘m voor nummer 151. Ik voorspel volgende week meer Mana. Tot dan!

Wist je dat…?

De Touryst op het moment de eerste en enige game is die 8K op 60fps ondersteunt?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Stop de persen! Bel hart van Nederland! Ranking heeft een spel uitgespeeld. WootWoot! Het is dan denk ik wel een game dat niet echt helemaal mijn ding is. Op zich wel grappig artstyle, ook al is minecraft ook al niet echt mijn ding. Wat dan wel weer mijn ding is, is trial of mana. Ik heb dat spel destijds als tip opgepakt en speelde het toen het op ps plus kwam en was vrij snel verkocht. De art stijl is leuk, de muziek is geweldig en de gameplay is ook erg leuk. Hopelijk wordt Vision net zo leuk als dat.

De mounts en minions die je van de Gold Saucer Points (mgp) kan kopen zijn niet ergens anders te verkrijgen. Het is wel zo dat je dese mgp ook soms kan farmen tijdens event en zo de mounts en minions bij elkaar kan sparen. Ze houden zo dus wel de content relevant voor iedereen.

Sakuna heb ik nog wel twijfels bij, het is ook een beetje een game waar ik over twijfelde of ik het nou wel of niet leuk zou vinden maar ik kijk wel even hoe ver ik kom er mee. Ik wil even zoveel mogelijk games proberen uit ps plus extra terwijl ik dat zodat ik volgend jaar die er weer uit kan gooien. Meeste games die ik geprobeerd heb zijn wel redelijk maar niet altijd mijn ding. In ieder geval nog genoeg om te proberen zoals Bloodborn, Returnal en Demon souls als voorbeeld. En de rest is het maar tegen de muur gooien en kijken wat blijft plakken. Soms heb je geluk en soms stop je er snel mee zoals Dragon quest Heroes bijv.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha ja dat mag hoor. Ik heb Bloodborne al geïnstalleerd zelfs, moet er alleen nog aan beginnen. Even kijken wanneer ik Sakuna zat ben dan begin daaraan denk ik. Dat zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten. Op zich is dat een grappig spel maar niet even iets wat ik nu voel. Scheelt ook dat het ook bedoeld was als test of ik het überhaupt wou gaan spelen of niet.

Wat spelen we dit weekend? 13 en 14 april

Stelling van de week: Ik zou best een fooi willen geven na afloop van een game