in

Screenshot Sunday #154 (+ Strips Op De Markt 2024)

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Het was toch best aardig weer vandaag, een beetje tegen mijn verwachtingen in. Ik ben dus lekker op pad geweest vanmorgen. Redelijke kans dat je zelf er ook even uit bent geweest. Het feit dat je dit nu leest, leert me dat je het toch leuk vindt om af en toe iets te lezen en plaatjes te kijken. Iets wat straks nog terugkomt. Maar eerst!

Rainking

Als er één game is waar je de afgelopen weken niet omheen kon, dan is ‘t wel Stellar Blade. Wat dat betreft is er een hele hoop gezeik geweest over het uiterlijk van Eve, het karakter dat je in de game bestuurt. Maar heb je wel gezien wat voor bewegingen ze wel niet uitvoert tijdens de gevechten? Dat hoef ik met mijn Dave The Diver uiterlijk niet te proberen. Wat dat betreft doe ik totaal niet moeilijk over haar uiterlijk. Zeker omdat ondertussen naar buiten was gekomen dat ze was gebaseerd op een koreaans model. Dat keur ik goed. Niet zeiken dus en gewoon lekker spelen, het liefste op story mode, want ik blijf een slechte gamer en speel dus op de loserstand.

En wederom geen piano mini-game. Schande!

Wat de f#ck is dat dan weer!?

Effe lekker rust.

Oeps, hoe is die foto uit mijn privé collectie ertussen gekomen?

In tegenstelling tot de meeste soulslikes, heeft deze game skill trees.

Zoals ik al zei, niet de beste gamer ter wereld.

De jaren ’90 belde, ze willen hun reclametaktieken terug.

Ja, ik zie je wel.

Dé outfit die ik wilde hebben zit al redelijk vroeg in de game.

Je snapt waarom?

Die is nog shinier dan sommige Pokémon kaarten.

Nog een week of drie, dan komt World Of Warcraft: Cataclysm Classic uit. Ik kijk er zowel wel als niet naar uit. Het bracht bij de originele release best wat toffe, nieuwe zones en dungeons met zich mee en als Alliance speler was ik erg blij met het nieuwe speelbare ras de worgen en hun starting area Gilneas. Wat ik in dit geval jammer vind is dat Cataclysm wederom Wrath Of The Lich King gaat vervangen. In 2010 was dat logisch, maar nu met Classic gaat alweer het oude Azeroth verloren. In Cataclysm wordt de hele wereld overhoop gehaald door de draak Deathwing en daardoor zien heel veel zones er heel anders uit dan ervoor. Op zich wel gaaf, maar persoonlijk had ik graag gezien dat Blizzard er aparte servers voor had gemaakt, zodat je Wrath Of The Lich King nog kon spelen in combinatie met het oude Azeroth. Vanilla heeft wel z’n eigen servers, maar ik vind het toch het leukst om op z’n minst de eerste twee uitbreidingen erachteraan te spelen. Erg jammer.

Nou kreeg ik laatst een e-mail dat je je kon inschrijven voor een beta van Cataclysm Classic. Ja joh, waarom ook niet? Wat denk je? Hebben die gekken me nog toegelaten ook! Bij de character creator van de worgen zag ik al meteen een positief verschil met de oorspronkelijke release. De worgen zijn namelijk weerwolven en hebben dus een wolf form en een menselijke. In 2010 bepaalde je keuzes van het uiterlijk van de wolf die van de mens en andersom. De opties waren dus aan elkaar gelinkt. Nu niet meer. Je kan beide gedaantes aanpassen hoe je het wil hebben, dus het is niet allemaal kommer en kwel.

Voor de furries.

Eeeeehhmmm… Zijn er vieze mannen daar beneden?

KABOOM!!!

I helped!

Ik zou ‘miauw’ willen zeggen, maar het is geen catgirl.

Geronimoooooooooooo!!!

On the road again…

Mijn excuses voor eenieder met arachnofobie.

F

Een groep lekker wollige beessies.

En nog afgegaan ook.

Let the battle commence!

A Plague Tale demake.

Ook ben ik weer lekker verder gegaan met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. In alles wat het doet is het een spirituele opvolger van de Suikoden games op de PlayStation. Ik zit ondertussen op ongeveer twaalf uur, dus ik heb waarschijnlijk nog een lange weg te gaan. Maakt niet uit, want ik vermaak me er opperbest mee.

Kom op! Je kan er makkelijk omheen lopen.

Eighty-eight miles per hour!

Wie is deze Pokémon!?

Die film moet ik nog steeds een keer kijken.

Dus Roodkapje bestaat in deze wereld.

Je moet toch ergens goed in zijn.

Oh yeah!!!

Nou, dan weet je dat.

Wat een prachtige scene tijdens de zonsondergang.

Ik wil niet te weten komen hoe passionate.

Coola

Hij was weer eens aan de (zee)slag gegaan met één van de beste en populairste delen van de Assassin’s Creed reeks, deel IV, Black Flag. Die wil ik sowieso nog eens spelen, want die lijkt me altijd wel tof. Ik gok dat hij ‘m in dit geval op de PC speelt, omdat het in het nederlands is. Of je moet het op consoles ook zo kunnen spelen, maar ik dacht van niet.

“Wat een uitzicht.”

“Koop je eigen platform. Dit is de mijne.”

Die wil je ook niet in een donkere geul tegenkomen.

You’re going to need a bigger boat.

Lavalera

Hij is om te beginnen verder gegaan met Deliver Us The Moon.

“Van de week heb ik de aftiteling zien lopen. Het was een zeer vermakelijke puzzel game waar je soms even goed moest zoeken maar met een beetje gedoe kwam je er vaak wel uit. De game is aan de korte kant met 9 uur maar dat is voor dit soort games ook eigenlijk wel fijn, anders kan een puzzel al snel eentonig worden. Hoorde helaas wel van de week dat de studio KeokeN Interactive al zijn medewerkers heeft moeten ontslaan, dus vermoedelijk geen nieuwe game meer van deze Studio. Gelukkig heb ik ook nog het het vervolg van deze game te spelen Deliver us Mars, maar wel jammer dat deze Nederlandse Studio geen geld heeft kunnen vinden voor een nieuw project, ze hebben zeker potentie.”

Ja, dat van KeokeN is wel jammer. Deliver Us Mars ziet er al een stuk beter uit en daarin heb je wat meer verhaal. Hopelijk komt het nog een keer goed, want ze hadden nog plannen voor een derde game, genaamd Deliver Us Home.

Wheatley ziet het niet meer zitten.

May you cryorest in peace.

Er is zeker geen Bacardi automaat?

Altijd al gedacht dat het een ijskonijn was.

Eh, moeten we de camera nu maar even wegdraaien?

Maarmaarmaar! Er is ook nog deze!

“Het hoofdgerecht van deze week is uiteraard weer Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Het is een ontzettend leuke old skool stijl jrpg. Je voert quests uit en recruit helden. Om deze te vinden moet je vaak weer terug naar gebieden waar je eerder geweest bent. Je recruit de helden door met ze praten of quests voor ze te doen. Deze helden kan je gebruiken voor de battles of in je kasteel inzetten. Je hebt een kasteel waar je gebouwen kan neerzetten voor verschillende zaken zoals een keuken waar je eten voor buffs kan maken of shops waar je gaat kan kopen. Je kan deze gebouwen vaak pas kopen als je de juiste hero hebt gevonden. Naast het kasteel zitten er ook mini games in zo heb ik een kaart spel gevonden en een soort tijd race, waar je met langs checkpoints moet scheuren binnen de tijd. Battles zijn soms ook erg interessant het is niet alleen maar turn based battles, soms heb je ook in een soort Total War stijl battles waarbij je legers over een veld moet sturen. Het spel is dus behoorlijk uitgebreid.”

Dat gedeelte dat je je kasteel moet inrichten heb ik altijd één van de leukste aspecten van de Suikoden games gevonden en ik ben dan ook blij dat dat hier weer aanwezig is. Die andere soorten battles had je in Suikoden ook, alleen die mini-games volgens mij niet. Sowieso weer een topgame.

Dat gaat me een vuilnisbelt worden.

Een echter rotterdammer.

Ook hier wordt bevrijdingsdag gevierd.

Als-ie maar niet gaat zingen.

Daar ga je de oorlog niet mee winnen.

Yup, die komt mooi niet in onze groep.

Ja, daar heb ik soms een handje van. Soms. Misschien. Eventueel. Per ongeluk.

Maar eerder wou ze nog een één-op-ééntje…

Boo-ya!!!

Sowieso een keer die handen uit je zakken halen.

Fear the old blood.

En dat was ‘m voor nummer 154. Volgende week wordt het lange wachten beloond, want dan komt de fysieke versie van Sea Of Stars eindelijk uit. Tot dan!

Wist je dat…?

Zelfstandige naamwoorden in de engelse ondertiteling van Assassin’s Creed IV: Black Flag beginnen met een hoofdletter, omdat engels in de 17e en 18e zo werd geschreven?

BONUS: Strips Op De Markt 2024

Vandaag was er weer Strips Op De Markt in het centrum van Gouda. Er is nog iets vandaag, dacht ik, maar dat is waarschijnlijk minder belangrijk. Afijn, strips! Het was alweer een tijdje geleden dat ik er was geweest. De laatste keer was sowieso vóór Corona, dus dat zal 2018 of 2019 geweest zijn. Een behoorlijke tijd terug, dus. Tijd om de Markt weer eens onveilig te maken.

De weersverwachting voor vandaag wisselde enorm gedurende de week. Ik hoopte op zo min mogelijk regen, want water en papier gaan niet zo goed samen. In 2016, bijvoorbeeld, goot het die dag, dus de opkomst was toen erg laag. Gelukkig was het stralend weer. Dat had z’n uitwerking op de opkomst, want het was drukker dan ik verwachtte. Er stonden ook meer kraampjes dan ik ooit had gezien en dat was ook erg mooi om te zien. Wat dat betreft leeft het toch nog steeds, al hoor je er niet superveel over.

Ik ging altijd met mijn zwager, die al jaren een Marvel fan is. Zelf heb ik meer met DC, dus dat dat samen kan gaan, dat bewijzen we toch maar mooi weer, hahaha. Deze keer waren mijn zus en neefjes er ook bij, dus dat was extra gezellig. Ze zijn nog jong, maar hebben al wel het één en ander meegekregen over voornamelijk Marvel karakters. Ze keken sowieso hun ogen uit.

Het voordeel dat ik heb op die markt is dat er voor mij relatief weinig is, dus ik kan het gros overslaan. Het meeste is namelijk nederlandstalig. Dat zijn óf europese strips, óf nederlandse vertalingen van amerikaanse comics. Dat verzamel ik allemaal niet, dus daar kan ik lekker vlot langs lopen. Ook al staan er mensen voor me, ik weet ondertussen wel waar ik naar moet kijken.

Al gauw vond ik een Batman boek dat ik nog miste, te weten de vierde bundel van Batman & Robin. De eerste twee boeken had ik al en ik hoef nu alleen de derde nog. Deze reeks wordt ondertussen niet meer gedrukt, dus ik ga zo af en toe naar comic shops om te kijken of er nog wat ligt. Nu kan ik er weer eentje van de lijst schrappen. De rest komt eigenlijk allemaal van de enige andere kraam waar ze amerikaanse bundels verkochten. Van Supergirl vond ik de cover en de art van de comic zelf er wel mooi uitzien en van Constantine wilde ik nog eens een boek hebben, want dat is wat meer mystiek en horror. Dat is ook eens leuk voor de verandering.

Een flink gedeelte van de buit bestaat uit X-Factor boeken, wat weer een offshoot van X-Men is. Ik had deze als laatste erbij gepakt. Ik had ze al wel gezien, maar wilde eerst nog even verder kijken of er nog wat leuks bij zat.

En jawel! Nóg meer X-Men spin-off spul! In dit geval twee boeken van X-Force en eentje van Cable. Daar zag ik X-23 en Blink op de cover staan en dat vond ik reden genoeg om ‘m mee te nemen. Het is boek twee van de reeks, dus wie weet zijn er nog veel meer van. Dat moet ik nog even uitzoeken. De laatste is een boek uit de Ultimate reeks. Dat was een apart universum dat Marvel in 2000 in het leven riep. Het was altijd de bedoeling dat dat op zichzelf zou staan en dus niet vanuit een andere dimensie naartoe gereisd zou kunnen worden, totdat ze daar vijftien jaar later vanaf stapten.

Als laatste heb ik toch nog de 2024 edities van het Gouds Stripbier gehaald, met op beide etiketten art van Romano Molenaar. Ik ben niet zo’n bierdrinker, maar ik vond het wel mooi om te hebben en als ze leeg zijn, dan vul ik ze gewoon met water en dan gaan ze óf op de plank in de keuken, óf op de plank bij de comics. Ik heb er ook nog eentje van vorig jaar aan mijn zwager gegeven, waar een strip van een tekenaar die hij leuk vindt op het etiket stond en mijn neefjes hebben van hun ouders een compleet jaargang aan Donald Duck’s gekregen, dus die hebben voorlopig ook wat te doen. Al met al een hele geslaagde en gezellige dag. Volgend jaar weer!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
16 dagen geleden

Het is weer een mooie verzameling geworden zo!

Stellar blade blijft er wel mooi uitzien. Heb de demo gespeeld en die beviel wel, dus die game komt er ooit nog wel, ik probeer alleen het aantal nieuwe games tot een minimum te beperken, door de immense backlog oa en over ene paar maand zijn ze vaak stukken goedkoper. Dus tzt zal ik ook de rondingen eehm ik bedoel de bewegingen van Eve aandachtig volgen. Ik heb nog even zitten twijfelen tussen deze game, Rise of the Ronin en 3e game voor mezelf als verjaardag cadeau te halen en het is de 3e game geworden waarover later meer! Trouwens is het een Soulslike zoals je zegt? Die impressie kreeg ik namelijk niet echt tijdens de demo. Het leek mij meer een mix tussen Nier en Devil May Cry.

Ik hoor wel vaker dat Cataclysm voor een boel mensen de ommekeer was in wow. Na WoTLK zijn er flink aantal mensen gestopt toen. Dus het is wel jammer dat je dan niet Wrath kan doorspelen! Ik hoor van veel mensen dat dat de beste expansion voor ze was. Ik heb toen kort gespeeld maar dat was op een pvp server terwijl ik de ballen verstand had van de game en nadat elke keer mijn quest npc dood ging ben ik maar gestopt. Toen door collegas weer terug gehaald tijdens MoP en doorgespeeld tot halverwege BfA. Toen begon het als een baan te voelen en ben ik naar FF14 overgestapt. Vind het er nog wel echt goed uitzien en wie weet probeer ik het in de toekomst nog eens. De laatste blizzcon met uitbreidingen zag er best leuk uit!

Eiyuden is wel echt een geweldige game en als de Suikoden dus net zo zijn ga ik de remasters ook zeker spelen. ik vermoed dat ik zo zeker 70 tot 80 uur zoet zal zijn maar probeer ook wel heroes te verzamelen. Alles gaat niet lukken maar veel moet wel kunnen denk ik. Doe mijn best. Eerst leek mij het stuk met een mix van town building niet zo leuk, ook de reden dat ik Ni No Kuni 2 nog niet gespeeld heb, maar het is maat een super klein onderdeel en het helpt eigenlijk dat je alles bij elkaar hebt. Hier vermaak ik me in ieder geval nog wel een week of 2 mee denk ik.

coola
16 dagen geleden

PlayStation 4 versie van Black Flag (gespeeld op de PS5)

coola
16 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Yes van Assassin’s Creed 2 tot en met Assassin’s Creed Syndicate kon je Nederlandse ondertiteling en menus aanzetten op de console.

Wat lezen we dit weekend? 4 en 5 mei

Stelling van de week: Mario Kart is wel een beetje klaar.