in

Screenshot Sunday #155

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik hoop dat je van JRPG’s houdt, want dat is het genre dat de boventoon voert deze week. Wat dat betreft doen die het best goed dit jaar, in tegenstelling tot sommige andere. Spellen uit bekende franchises als Alone In The Dark, Silent Hill: The Short Message en South Park: Snow Day! Werden niet bepaald goed ontvangen. En Suicide Squad: Kill The Justice League? Hoo-booooooyyy!!! Gelukkig is er daarentegen ook wat goeds uitgekomen, zoals Helldivers II, al is dat ook niet helemaal ongeschonden uit de PSN controverse gekomen. Daarnaast is er nog allerlei gezeik over het sluiten van studio’s bij Xbox en we zijn nog geeneens halverwege het jaar, dus het lijkt wel alsof er nog van alles kan gebeuren. Het enige voordeel dat dat met zich meebrengt is dat Luigi1985 genoeg materiaal voor zijn wekelijkse stelling zal hebben voor de rest van het jaar.

Rainking

Ik was begonnen aan een derde playthrough van Trials Of Mana. Na de screenshots van deze week zal ik daar niet zovaak meer wat van delen, want ik heb er laatst al het één en ander van geplaatst. Dus mogelijk voorlopig even voor de laatste keer…

Niet mijn favoriete samenstelling, maar daar gaan we dan.

Wat is het nut van die sliert tussen zijn shoulder pads? Kun je ‘m daarmee aan de kapstok hangen?

Gelukkig droeg ze dezelfde kleurencombinatie, groen op groen.

Die middelste is ‘speciaal’, zo te zien.

Dat bleek gewoon het noorderlicht te zijn dat door zonnevlammen ook hier in Nederland te zien was.

Ja, en als Engeland aan Nederland zou grenzen, dan was ik dit weekend even lekker naar Londen gereden.

Ja, maar ik moet nog negentig procent van het spel doorlopen.

Ik denk dat je hier inderdaad meer kans hebt dan in de haven.

Whoops! Verkeerde afslag genomen en bij Kinderdijk beland.

Ik heb deze week niet zo heel veel meer van Stellar Blade gespeeld, maar het nodigt nog steeds uit om verder te gaan. Ik ben nu aangekomen bij een soort grote open vlakte, waar je allerlei kanten op kan en dan moet ik me er wel eens toe zetten om door te spelen. Dat gaat denk ik wel goedkomen, want de combat bevalt ook nog steeds.

Excuhuuuuuse me!

Ik weet niet wat het is, maar ik vind vrouwen die lezen gewoon sexy.

Niet iets dat ik verwacht had tegen te komen.

Je zou verwachten dat het dan met drieën geschreven zou worden, maar dat ben ik weer.

Vorig jaar kwam Sea Of Stars uit, een JRPG die z’n inspiratie onder andere uit Chrono Trigger haalt, wat voor veel mensen hun favoriete game aller tijden is. Verder geen druk, dus. Ik had de demo destijds gespeeld en dat zag er goed uit. Niet alleen de turn-based gameplay waarbij je op hetzelfde scherm blijft, maar ook de pixel graphics. Die zien er echt geweldig uit. Mensen die liever een fysiek exemplaar wilden hebben moesten echter wat langer wachten, want die kwam deze week pas uit. Ik had al vaker begrepen dat het wat traag op gang komt, maar op zich vind ik het nog redelijk meevallen. Tenzij het nóg slomer gaat worden natuurlijk.

Eh, je weet toch wel tegen wie je het hebt, he?

Die is kaput!

Nope, het is geen ‘bonfire’.

Jij bent me iets té blij.

Dat moet echt een hel geweest zijn om in te pakken.

Daar heeft hij natuurlijk wel een punt.

Wandklimmen blijft toch immens populair.

They call me Gato, I have metal joints…

Yes! Krijg ik nu 15 silver points?

De keuze = reuze.

Nou, dat lukt me wel, hoor.

Lavalera

Hij is gelukkig nog steeds bezig met één van mijn favoriete games van dit jaar, Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes, dus dat betekent dat de screenshots nog niet op zijn.

“We zitten inmiddels boven de 60 uur en ik vind nog steeds regelmatig nieuwe helden. De helden zijn niet alleen voor de combat maar ook om de gebouwen in je kasteel te helpen. Ook de hoofdrolspelers uit de spinoff game Rising mogen niet ontbreken uiteraard. Ik steek de meeste tijd in de minigames en het helden zoeken waardoor het verhaal soms even blijft liggen, maar dat hoort een beetje bij dit type game.”

Van de karakters uit Rising ben ik voorlopig alleen Garoo tegengekomen, maar ik zit dan ook pas op iets van dertien uur. Almost there, ghehehe.

Dat betekent dus ‘healthy and strong’. Je leert hier dus ook gewoon nog eens wat.

Gelukkig is het geen horror game.

Helaas voor CJ vond die kasteelwacht dat wijzen onbeleefd is.

Die baas is waarschijnlijk in de war met White Knight Chronicles.

Yup, daar is die fountain of sage advice.

Ja, hoor, daar istie dan! Final Fantasy VII Remake!

“Zoals ik al zei in het wat spelen we dit weekend topic, heb ik vorige week Final Fantasy 7 Rebirth gekocht. Ik was jarig en dan haal ik meestal ook een nieuwe game voor mezelf. In dit geval had ik de keuze tussen Rise of Ronin, Stellar Blade en Rebirth. Rise of Ronin schijnt nog best pittig te zijn en Stellar Blade is aan de korte kant voor een vol geprijsde game, dus viel de keuze op Ff7 Rebirth. Dat betekende wel dat ik ook Remake moest gaan spelen. Ik heb al wel de originele 7 en de prequel Crisis Core gespeeld, maar Remake dus nog niet. Het origineel kan je nog spelen, maar je merkt in alles dat die game 25 jaar oud is, dus een Remake van wat velen zien als 1 van de beste games ooit was wel fijn. De combat is nu action rpg en dat voelt eigenlijk erg goed bij deze game. Het spel is op veel vlakken gemoderniseerd wat het spel alleen maar ten goede komt. Tot nu toe bevallen de avonturen van Cloud, Aerith, Tifa, Barety etc prima. De moderne versie van de karakters doen eer aan het origineel.”

Tof dat je hier aan begonnen bent en je hebt zo te zien al een flink end gespeeld. Weer lekker bezig. Ik weet niet in hoeverre je het origineel nog kan herinneren, maar je zal misschien wel gezien hebben dat er af en toe naar verwezen wordt op een manier die nieuwe spelers zullen ontgaan.

Dit begint te vrolijk, dat kan nooit lang goed gaan.

Ik vond Aerith altijd al tof, maar het nieuwe design is echt geweldig.

Is your TV screen big enough?

Ik ga echt niet alles zelf doen.

Oh jee, ik heb overduidelijk iets verkeerds gedaan.

Ik weet niet, in Spanje heb ik ook van die scams gezien.

Die moeten wel heel erg goed zijn.

En dat is eigenlijk wel een hele goede vraag.

Oftewel, ik ben de enige die monsters doodt.

Ik wil nog steeds een keer kijken wat er gebeurt als je de onderste optie kiest.

ONE HUNDRED AND EEEEIIGH… oh, sorry, five.

Die wil te graag.

Komen we weer goed mee weg.

Shit!

Kupo!

En dat was ‘m voor numm… Wat? Nóg een inzending? Phew, blij dat ik nog even voor de zekerheid ben gaan kijken.

Ruaidri1981

Heb ik bij de intro verteld dat er qua genre weinig variatie is deze week, brengt hij op het laatste moment nog even een type spel dat we juist niet heel vaak zien in de vorm van Football Manager 2024.

“Eindelijk de Champions League gewonnen en de winnende goals gemaakt door Wieffer!”

Ballonnen! Confetti! Vuvuzela’s! Ok, misschien geen vuvuzela’s. Maar wél felicitaties.

De heer Groen bleek er behoorlijk naast te zitten.

En dat in de extra speeltijd.

Wiiilheeelmuus vahan Nahassaue…

Zouden dat broers zijn?

Was dat écht de laatste? Ja? Zeker weten? Ok! Dan was dit ‘m voor nummer 155. Volgende week nóg meer variatie? Daar kan JIJ aan meewerken. Stuur je screenshots in via de Google Form of laat ze achter in de comments. Tot dan!

Wist je dat…?

De YouTuber The Completionist een cameo had in Sea Of Stars, maar eruit gepatched werd nadat bleek dat hij, na jarenlang geld opgehaald te hebben voor een goed doel, dat geld nog steeds in bezit had?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
9 dagen geleden

Sea of Stars vind ik wel wat weg hebben van Chrono Trigger, de enige jrpg die ik ooit uitspeelde.

Zie ik nu Mats Wieffer in zo’n lellek Ajaxshirt? Kan niet hè. Veel te goed voor de middenmoot 😉

Lavalera
9 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Haha ik dacht nog laat ik eens aardig zijn en geen sneer uitdelen naar Ajax, maar gelukkig zijn er nog anderen ;). Ik wou iets zeggen in de trant van je hebt wel een fantasie spel nodig voordat Ajax wat kan winnen 😉

Lavalera
9 dagen geleden

#jrpgposserepresent. Het is inderdaad veel jrpg deze week haha. Toegegeven het komt de laatste tijd weinig voor dat ik er helemaal geen 1 meer speel. Maar ja dit jaar is fantastisch voor jrpgs zoals je zegt en we hebben er nog een aantal voor de boeg. Sowieso Smt V volgende maand en Metaphor in Oktober, Vision of mana moet nog uitkomen en hopelijk ooit eens die verrekte Suikoden remasters haha.

Over Mana gesproken, wel jammer dat we de screenshots moeten gaan missen maar ja ik kan ook gewoon Trials of Mana nog een keer spelen dan zie ik de plaatjes zelf ook wel.
Stellar blade ziet er wel mooi uit en staat ook zeker op de lijst om verderop eens te proberen. Ben benieuwd of de mix tussen Nier en een Soulslike game mij een beetje zal bevallen, ook een beetje de reden dat ik niet voor deze game gekozen heb.

Sea of Stars lijkt me wel interessant maar elke keer als ik die game wil starten is er een andere game die me meer interesseert. Ik kijk wel of het lukt voor die game van de streamingdiensten af gaat en anders koop ik hem wel.

Isha en CJ zitten niet veel verder dan Garoo, maar je moet ze net vinden, de heroes vindt je vaak door terug te gaan naar gebieden waar je al geweest bent en dat had ik eerst even niet door, dan loop je ineens met een member die 20 levels lager is, maar ach het catch up systeem is erg goed voor levelen in de game.

De originele ff7 is al weer ruim 2 jaar geleden en ik ken de hoofdlijnen nog wel zoals de hoofd karakters, de achtergrond en het verhaal maar de details niet zo. Ik begreep toen wel dat het allemaal referenties zijn met posters en dat soort dingen. Ik zal als ik dit deel uit heb eens lesen wat er aan referenties in zit!

Lavalera
9 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja van Metaphor snap ik dat wel. Wat ik er tot nu toe van gezien heb ziet er uit als ene typische Atlus game. De kans bij mij is redelijk groot dat het 1 van de weinige spellen is die er dag 1 komen dit jaar. Maar dat is nog even afwachten.

Ja Sea of Stars kan altijd nog, maar dan moet ik hem nog kopen. Ik wou het eigenlijk eerst op ps plus of gamepass proberen en daarna dan kopen als ik het goed vind. Maar zoals je zegt ik speel eerst wat ik echt wil.

Review: Hi-Fi Rush: Medium-Fi Rush

Stelling van de week: 2D games doorstaan de tand des tijds beter dan 3D games