in

Screenshot Sunday #156

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik heb de afgelopen dagen met de hele redactie van deze rubriek gesproken en we waren er alle één over uit dat er meer variatie in de screenshots nodig was. Daarom hebben we deze week alles uit de kast gehaald om dat mogelijk te maken. Nee, grapje natuurlijk. Soms pakt dat gewoon zo uit. En dat vind ik juist leuk. Zijn er écht meerdere soorten games te bewonderen vandaag? Only one way to find out.

Rainking

Roguelikes. Ik ben er nog slechter in dan soulslikes. Wat!? Nóg slechter!? Yup! Bij Dark Souls krijg je tenminste nog af en toe een checkpoint, maar bij een roguelike is dat gewoon het begin van de game. En ja, je kan vaak voor permanente upgrades sparen, maar je moet wel van goede huize komen om te zeggen: “Yes, we beginnen gewoon weer lekker bij het begin.” Technisch gezien zijn veel spellen van tegenwoordig overigens meer roguelite in plaats van roguelike, want té moeilijk is ook weer niet goed. Afijn, het aantal games dat ik in dat genre heb kun je precies op één hand tellen. Hades, Dandy Ace, The Mummy Demastered (gedeeltelijk Metroidvania), ScourgeBringer en Returnal. En met die laatste is wel wat aan de hand.

Returnal wijkt namelijk best af van de rest. De meeste roguelikes en roguelites zijn over het algemeen 2D of isometrisch. Returnal is een 3D actie game en een behoorlijk goede. Ik kocht dit spel toen het uitkwam en heb er toen best wat uren ingestoken, maar denk maar niet dat ik al voorbij de eerste baas ben gekomen. Toch wist het me te pakken en ik heb meerdere pogingen gewaagd, maar verslaan is me nooit gelukt. Dat zal ik de game dan ook nooit kwalijk nemen, want ik ken mijn tekortkomingen als gamer.

Ik kreeg weer eens zin om deze game op te starten, maar dan vanaf het begin, zodat ik wat makkelijker bekend kon raken met de gameplay mechanics. En als je denkt dat ik de hoop heb om die eerste baas deze keer wél neer te krijgen, dan heb je het mooi mis.

Space. The final frontier.

Die doet het niet meer.

Ik weet niet of ik daardoor gehealed wil worden.

Eeeeehhmm… help?

Ziet dan ook niets op deze planeet er fris uit?

De comic book nerd in me moet dan al gauw aan deze scene denken.

Oh jee, die is over de datum.

Mooi dat ze het uitzenden, dan.

De Ghostbusters hebben hun materiaal hier laten liggen.

Voorlopig betekent het niet veel goeds.

In naam van Oranje, doe open die poort!

Blijf er vanaf! Heb je Prometheus niet gezien?

Soms vraag ik me wel eens af welke games ik moet tonen in deze rubriek. Ik probeer er sowieso altijd een beetje variatie in te houden. Gevolg daarvan is dat ik amper wat uitspeel, maar ach, ik heb er wel plezier mee. Soms wordt het dan weer gewoon in je schoot geworpen. Zo verscheen er gisteren op deze site een stukje over de demo van Nine Sols, geschreven door edwinkox. Ik had een tijdje geleden al een keer een trailer van dat spel gezien en dat zag er wel tof uit. De demo was alleen maar te spelen via Steam, maar gelukkig loopt het ook nog op minder krachtige PC. De art style is wel mooi cartoony en die vergt niet het uiterste van je rig.

In eerste instantie bestuurde ik het met toetsenbord en muis, maar dat bleek niet zo’n succes, dus heb ik later de controller maar aangesloten. Ook daarmee bleef het nog best pittig, want je zou het bijna een 2D Sekiro kunnen noemen. Twee vijanden tegelijk is nog redelijk te doen, maar vanaf drie wordt het toch wel erg gevaarlijk. De baas van de demo was nog wel goed te doen. Het kostte een paar pogingen, maar die heb ik toch neer gekregen. Daarmee speel je een boss challenge boss vrij. Daar kom ik nog geeneens halverwege mee. Daar ben ik toch echt niet goed genoeg voor. Tenminste, nóg niet. Mocht dit spel een keer op consoles uitkomen, dan zal ik ‘m daar zeker voor kopen.

Shit…

Even helemaal zen.

Geef het terug!

Dan winnen we een thermomok, of wat?

Die kerken worden ook steeds moderner.

Bonfire!

Ik weet niet of ik de politie erbij moet halen of een video camera.

De boss challenge baas is behoorlijk pittig.

Moet ik mijn voorliefde voor soulslikes nog duidelijk maken? Ik denk niet dat het nodig is, want ik ben daar toch wel een fan van. Een spel waar ik al vaker aan ben begonnen, maar elke keer in het begin al afging is The Surge. In tegenstelling tot de standaard fantasy setting is dit science fiction. Even heel wat anders, dus. Het ging deze keer een stuk beter en ben dan ook verder gekomen dan bij mijn voorgaande pogingen. Het enige wat ik niet helemaal begrijp is waarom ze het healen onder dezelfde knop hebben geplaatst als het cancelen van opties. Bij veel andere soulslikes is dat zelfs de dodge knop, dus ik heb al een paar keer per ongeluk gehealed, terwijl dat nog helemaal niet nodig was.

Die is naar de Frans Timmermans School Of Acting geweest.

Ja ja, ik ga al.

Klootzakken…

En daar istie weer…!

Even in the future nothing works!

Je kan jezelf lekker aan laten passen.

Whoops!

Upgraden en nog hardere klappen uitdelen.

De verplichte veel te sterke vijand in het begingebied.

Dat vermoeden had ik ondertussen al.

Lavalera

Deze week begint hij met mijn (voorlopig) favoriete game van dit jaar.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Inmiddels zitten we op de laatste missie na bijna 80 uur. Dit zullen dus de plaatjes zijn. Absoluut 1 van de betere games die dit jaar is uitgekomen.”

Mooi dat je ervan genoten hebt. Hopelijk gaan de Suikoden remasters ook zo goed bevallen.

Die duckies zijn toch wel een machtig detail.

De hele bubs in het water en de haai op land.

Ik breng Daredevil wel op de hoogte.

Dat is in strijd met de grondwet.

Die zit goed vast.

En met deze foto is hij aan het ent van zijn avontuur.

Maar we blijven nog even naar JRPG foto’s kijken.

Final Fantasy VII Remake. De prachtige remake van de klassieker uit 1997. Wat ik zo begrijp zien de makers zelf het meer als deel 2, als ene soort alternatieve wereld versie van de game. Een theorie die wel begrijpelijk is in mijn ogen. Het verhaal is aangepast en gemoderniseerd. Aerith is bijvoorbeeld ook veel meer uitgewerkt als het origineel, wat een absoluut pluspunt is. De gameplay is actie focused en er zitten leuke minigames in. Het is echt een groot verschil met de orginele game, maar dan op een goede manier.”

Ik was ook aangenaam verrast door dit spel. Zeker als fan van het origineel had ik er in eerste instantie een hard hoofd in. Ik snap dat er mensen zijn die het niet leuk vonden hoe het geworden is, maar zelf vond ik het gaaf om te zien hoe ze sommige dingen verder hadden uitgebreid.

Het is een vrouw in bikini, hoe gevaarlijk kan ze zijn?

Lekker effe afreageren.

Hij doet z’n naam geen eer aan.

We zullen het nooit weten.

Eh, dit spel heeft toch wel een 18+ label, hoop ik?

Niet matten, maar squatten.

Wat een schatje is het toch, he?

Dit vind ik altijd wel een mooie outfit voor Tifa. Ik ga zelf altijd voor de sportieve.

Succes daarmee.

Van de laatste foto’s word ik ook gewoon blij.

Batman: Arkham Origins. Deze game heb ik al een tijdje op de plank liggen maar nooit echt gespeeld. Het is een erg leuke Batman game, maar de baas gevechten zijn wel echt superlastig. Zo zit ik al ruim een uur vast op Deathstroke die je alleen kan verslaan met goede counters en dat is juist niet mijn sterkste kant. Ik kijk nog wel even hoe ver ik er mee kom maar als er meer bazen zo moeilijk zijn twijfel ik of ik hem af maak.”

Ja, hij heet niet voor niets Deathstroke The Terminator. Ik kan me nog herinneren dat ik best wat moeite met dat gevecht had. Ik heb dit spel al jaren, maar moet het nog steeds een keer uitspelen. Het was op de PS3 alleen nogal buggy.

I am the night!

De volgende villain staat namelijk al klaar om aangepakt te worden.

Dikke kans dat die is genoemd naar Batman schrijver Jeph Loeb.

Soms wordt het werk gewoon voor me gedaan.

Nou, daar gaan we dan.

Eens kijken of Jonah Hex hier te vinden is.

Dat was ‘m voor nummer 156. Volgende week is er weer eens een belangrijke release, dus kans dat daar foto’s van voorbij gaan komen. Tot dan!

Wist je dat…?

Het oorspronkelijk de bedoeling was dat Batman af en toe zou struikelen en z’n doelen missen met de Batarangs in Arkham Origins, om zijn gebrek aan ervaring te tonen?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Het proberen aan te houden van variatie in de spellen herken ik wel. Dat heb ik zelf ook wel, dat werkt bij mij ook het beste. Als ik even vast zit of ik wil even wat anders start ik gewoon 1 van de andere games op die ik speel. Zo heb ik bijvoorbeeld ook altijd een een aantal vaste spellen geïnstalleerd staan waar ik nog wel eens naar terug grijp. En dan zeker drop in drop out games. Theathryhtm, persona 4 arena ultimax, elders Scrolls online, final Fantasy 14 en Vampire Survivors zijn zo een aantal games die ik al heel lang geïnstalleerd heb en zo af en toe wel eens opstart. Houdt de lol er ook het meeste in vind ik zelf. Ik probeer altijd wel een game uit te spelen en in bij de meeste lukt dat ook wel maar soms heb je een game die je op dat moment niet ligt of je zit vast en als ik echt vast zit is de lol er vanaf en ga ik verder.

Returnal is een mooie game. Heb het al wel eens een stukje geprobeerd en het voelt makkelijker dan de gemiddelde souls game, het is natuurlijk ook geen souls game maar wordt wel betiteld als lastig. Het afstand schieten helpt wel mee en dat geeft iets meer lucht vind ik zelf. Hij staat nog op de agenda om eens verder te spelen.

Eiyuden zal niet mijn persoonlijke goty worden, het heeft voor mij niet dezelfde wow als dat Infinite Wealth had, maar de kans dat die in de top 5 komt is vrij groot. Een aantal puntjes zijn wat minder, zoals de encounters die te veel zijn en zeker als je in een dungeon aan het puzzelen bent hoe je verder moet, de balans in helden is ver te zoeken ook. Maar goed het is verder echt een hele goede game die alle lof verdient.

Een enorm positief punt aan ff7 vind ik ook dat de schrijvers niet schuwen van het dood laten gaan van belangrijke personages in de game. Dat was natuurlijk in het origineel ook wel zo, maar de manier waarop het nu getoond wordt is net een extra emotionele ontwikkeling.

Arkham Origins ga ik ook nog wel verder proberen maar voelt altijd zo zonde van de tijd als je al een uur op 1 baas zit en je komt niet verder. Dus best kans dat ik zo af en toe even probeer en ene nieuwe game er naast speel.

Over nieuwe games gesproken: Hellblade 2 gaat hier inderdaad sowieso gespeeld worden. De beelden die ik er van gezien heb ziet het er echt geweldig uit, ben benieuwd hoe de game wordt. Maar denk wel dat ik hem net zoals deel 1 geweldig ga vinden

Nine Sols Demo

Luigi’ s wekelijkse topic: #1