in

Screenshot Sunday #157

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Ik heb deze week gewoon twee spellen uitgespeeld. Ik weet het, ik wist ook niet dat dat een optie was. Daarmee heb ik het aantal uitgespeelde spellen van dit jaar gewoon verdubbeld. Het voelde eerlijk gezegd wel lekker. Misschien moet ik daar maar eens een gewoonte van gaan maken. Alhoewel…

Rainking

Deze week had ik zin om Astro’s Playroom weer eens te spelen. Jeweetwel, die game die op elke PlayStation 5 geïnstalleerd staat als je er eentje aanschaft. Ik heb wel eens het idee dat die game al gauw wordt afgedaan als een suffe platformer die toch niets kan zijn, omdat het er gratis bijgeleverd wordt. Zelf vind ik het een hartstikke leuk spel. Naast het feit dat ik het als platformer erg geslaagd vind, is het een showcase van de mogelijkheden van de DualSense controller. Dan nog is er iets wat dit een hele toffe game voor me maakt en dat is het feest der herkenning voor mensen die, net als ik, alle generaties van de PlayStation hebben meegemaakt. Alle console en handheld komen voorbij, plus alle accesoires. Ook zul je herinnerd worden aan bekende en minder bekende PlayStation titels. Ja, hele mooie game en de één van de twee die ik deze week uitgespeeld heb. Dat niet alleen, ik ben weer voor de platinum gegaan, omdat ik ‘m op een ander account speelde. Alleen de time trial trophy heb ik even overgeslagen, maar die valt onder een aparte trophy lijst.

Die chinese knock-off staat in de fik!

Kom op! LOS!!!

Astro BOT!!!

Opeens zo’n trek in een sandwich.

Als je dat in het aquarium herkent, dan ga je al een tijdje mee.

Soms moet je offers maken.

In een speciale kamer kun je hardware verzamelen.

Die speelt overduidelijk Beat Saber.

Wie heeft Pyramid Head losgelaten!?

Duizend punten als je het spel op de achtergrond herkent.

Ik hoor het geluid ook gewoon bij deze foto.

Vorig jaar kwam er eindelijk weer eens een nieuw deel uit van The Settlers, getiteld New Allies. Het voorgaande spel was alweer van 2010, dus het werd wel weer eens een keertje tijd. De laatste paar spellen weken steeds meer af van de eerste reeks. Zelf had ik dan ook meer met de oudere delen. Die heb ik eind jaren ’90 en begin jaren ’00 ook meer gespeeld dan de latere. Met de nieuwe game wilde Ubisoft weer terug gaan naar de oldschool spellen, maar dan natuurlijk met een moderner uiterlijk. Het resultaat is niet de beste game ter wereld, maar ik kan me er wel mee vermaken.

Ik zag deze keer dat je ook een mode hebt waarbij je lekker op je gemak kan bouwen en uitbreiden, zonder dat een vijand je mooie werk komt verzieken. Dat leek me perfect voor mij, hahaha. Dan kan ik niks goed doen en niks fout doen. Alhoewel, dat lukt me vast wel. Toevallig zit het op het moment ook bij PS Plus Extra en Premium, maar zelf speel ik dit soort spellen altijd liever met muis en toetsenbord.

Lekker op de loserstand.

Meer health, altijd handig.

Dat doet toch wel verrekte veel aan The Settlers II denken.

Als je een gebouw niet meer nodig hebt, kun je het mooi laten affikken.

Ja, dan wél natuurlijk.

Mag ik drie ons kibbeling?

Alsof God verf op zijn creaties heeft gemorst.

Het is weer eens gebeurd. Ik ben erin getrapt. Een paar dagen geleden kwam Akuma beschikbaar als DLC karakter voor Street Fighter 6. Het was de laatste van de eerste season pass en die had ik nog niet gekocht. Met Street Fighter V heb ik me in kunnen houden en kocht ik die passes pas later in de sale. Toch leek het me weer eens lekker om klappies uit te delen met Akuma. Daarnaast was Rashid onderdeel van de uitbreiding en die vond ik wel gaaf in het vorige deel. Ook leek het nieuwe personage A.K.I. Me wel bizar. Alleen Ed boeide me niet zo. Spoiler alert, ik heb de pass gekocht en effe lekker met de nieuwe vechters zitten knokken. Benieuwd wie er later nog bij gaan komen.

Hij heeft er zin in.

Lily has no chill.

Dat moet lastig zijn om je telefoon te bedienen, je portemonnee uit je zak te pakken of in je neus te peuteren.

Shit, mis!

Juri laat me alle hoeken van de arena zien.

Een trap zo heftig dat het beeld het niet aankan.

Die draait drie maal om haar as.

Tatsumaki to the face!

velocityx

Leuk, hij is ook weer terug van weggeweest. Eens kijken wat hij meegenomen heeft.

Labyrinth Of Refrain: Coven Of Dusk. Eindelijk heb ik dit spel uitgespeeld. Geweldige dungeon crawler DRPG.”

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de term DRPG niet kende, maar het klinkt op zich wel logisch, want het speelt toch net weer effe anders. Als ik zo naar de screenshots kijk, dan moet je wel met van alles rekening houden.

Dat is aardig wat informatie op het scherm.

Ik weet niet waarom, maar ik heb opeens zo’n trek in erwtensoep.

Zo reageer ik ook altijd als ik een mooie vrouw zie.

Zeg eens AAAAAHHH!!!

Ditto heeft zichzelf weer behoorlijk laten gaan.

Lavalera

Zoals wel vaker is hij weer lekker in de JRPG’s gedoken. Dat komt mooi uit, want die zien er vaak prachtig uit. Zoals bijvoorbeeld zijn eerste inzending…

Final Fantasy VII Remake. De game is inmiddels uitgespeeld inclusief de intermission Dlc. Na een uurtje of 40 waren de credits op het scherm en nog een uurtje of 4 later ook de Dlc. De combat vind ik erg goed gedaan als kruising tussen action en atb combat. Je hebt altijd de mogelijkheid tot hack en slash, maar de spells en speciale attacks zijn alleen beschikbaar als je een balkje vol hebt. Grafisch is het echt geweldig. De muziek ben ik dan een beetje gemixt over. Er zitten moderne versies van de originele liedjes tussen, maar sommige versies daarvan zijn dan weer meh te noemen. Wat dan wel weer leuk gedaan is dat Barett en Yuffie soms de victory tune nurieen. Over Yuffie gesproken ooph. Het zal wel aan mij gelegen hebben maar ik irriteerde me mateloos aan haar karakter in chapter 1 van Intermission. Ze gedraagt zich als een verwend nest dat zichzelf de beste vind. Heb ook op het punt gestaan om de Dlc aan de kant te schuiven daardoor.maar gelukkig is ze in het 2e hoofdstuk niet zo irritant meer en de actie is wel grappig in de Dlc. Het voelt meer als een trainings missie uitbreiding dan een verhaal uitbreiding, maar het was redelijk ok, bij lange na niet zo goed als de hoofd game.”

Congrats! Je bent er nog best vlot doorheen gegaan. Het meeste van de nieuwe muziek vind ik wel leuk, maar er is één deuntje dat ik echt strontvervelend vind en dat is die in de tunnel als je die drie dieven voor het eerst tegenkomt. In het origineel was Yuffie ook behoorlijk irritant in het begin, dus misschien dat dat bewust is.

Ik kan er ook niets aan doen dat ze je zo’n irritant karakter hebben gegeven.

Dontlookdowndontlookdowndontlookdown…

Dat krijg je ervan als je je kamer niet opruimt.

Da’s een behoorlijk dorpje.

Toen de spellen er nog uitzagen als Octopath Traveler.

Kijk uit, achter je!

Gewoon rustig blijven staan. Niets aan de hand.

Dat is precies zo’n dikke duif die altijd bij Bram Ladage rondhangt.

Hé, zag ik jou een tijdje geleden niet in een ander spel?

It’s a-me!

Wat een mooie edelsteen heeft ze om haar nek hangen.

Die beesten zijn zo schattig, ik denk dat ik zo maar eens een krokante kipburger ga maken.

Daarnaast is hij verder gegaan met een reeks die we al eens eerder voorbij hebben zien komen.

The Legend Of Heroes: Trails In The Sky SC. Het 2e hoofdstuk in de Trails serie. Maar een klein stukje van gespeeld dus er valt nog weinig over te zeggen, maar ik denk dat het ongeveer hetzelfde zal spelen als deel 1.”

Het ziet er in ieder geval weer even mooi uit, dus dat is een goed begin. Hierna is er nog eentje van die reeks, toch?

Dan zal je het wel verpest hebben.

Haar middel is nog dunner dan mijn been.

Wie is er klaar voor Enter Sandman!?

Dat was ‘m voor nummer 157. Volgende week geen enkel door mij uitgespeeld spel, net als vroeger. Tot dan!

Wist je dat…?

De allereerste The Settlers game in 1994 in Amerika werd uitgebracht met als titel Serf City: Life Is Feudal?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
16 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
24 dagen geleden

Ik denk dat je ook wel goed beschrijft voor wie Astrobot vooral bedoeld is. Voor fans van platformers en playstation. Als iemand die geen fan is van platformers en mijn PS5 is mijn eerste (en waarschijnlijk laatste) playstation ooit. Dus ik heb niet de band met het merk wat veel andere mensen wel hebben. Ik snap wel dat het voor een bepaalde mensen wel echt geweldig is, mij persoonlijk doet het niet zo veel. Heb het uiteraard wel even geprobeerd toen ik de PS5 kreeg, maar na een uurtje had ik er genoeg van gezien.

Settlers zag ik ook al op PS plus voorbij komen. Zat al te twijfelen om het ook nog een keer te proberen, maar merk wel dat ik de laatste jaren weinig meer heb met citybuilders/strategy games, wat ik vroeger juist heel veel speelde. Ben het een beetje ontgroeid op de 1 of andere manier.

Labyrinth of Refrain heb ik al wel eens langs zien komen in de stores, maar nog niet de trekker over gehaald om hem te kopen. Lijkt me wel interressant, dus wie weet, misschien komt die er nog wel 🙂

Trails in the Sky bestaat inderdaad uit 3 delen. deel 3 heet Final Chapter. Daarna is er nog meer in het verhaal te volgen met Azure en Zero, dan nog 4 Cold Steels, Reverie en dan komt dit jaar ook nog Daybreak. Een behoorlijk kluif nog te gaan, maar dat wist ik toen ik er aan begon.

CarnifeX
24 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Wel alle Playstations gehad en vind astrobot ook niet geweldig. De verwijzingen naar alle PlayStation dingen, games en characters moest ik van gniffelen en was een trip down memory lane. Qua gameplay en controller functies werd ik ook niet zo hyped als velen. Leuke gimmick maar niet meer dan dat.

Lavalera
24 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Haha fijn ben ik gelukkig niet de enige die het niet fantastisch vind. Soms krijg ik dat idee wel eens omdat ik altijd alleen maar positieve berichten erover lees. Het idee erachter is ook wel leuk en dat terwijl het in principe een controller tech demo is. Voor mij helpt het ook niet echt dat ik de controller te gimmicky vindr. Laat mij maar gewoon op knopjes rammen. Een beetje trilling is dan wel ok, maar zoveel poespas als op deze pfoe.

Lavalera
23 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja precies, ik vind het alleen echt boeiend als het een bepaalde vorm van immersie toevoegt. Als je bijvoorbeeld met een auto oid over een klinkerweg rijdt dan die dan mee trilt. Dan voelt het net een beetje alsof het erbij hoort. Soms is het ook geimplementeerd om maar gebruik te maken van de functies heb ik het idee.

CarnifeX
24 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik heb ook het idee dat er na astrobot niets met de mogelijkheden gedaan is door andere ontwikkelaars. Nu zit je met een controller die na zeer kort spelen alweer leeg is.
De pro controller van de switch of de controller van de Xbox gaan dagen mee zonder laden. En ik mis alle poespas geen moment

Lavalera
23 dagen geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Ja precies. Dat verschil merk ik ook enorm tussen mijn controllers. Wat dat betreft kunnen ze beter 2 versies maken van de controller. Een basis versie zonder poespas en een “elite” versie voor de mensen die er wel op zitten te wachten.

CarnifeX
24 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Cities skylines klikte dan weer wel bij mij en heb ik ruim 500 uur gespeeld. Ik had op een gegeven moment een nasa pc nodig voor alle mods en assets.
Zo jammer dat deel 2 zo teleurstellend is. Hopelijk patchen ze die ook nog naar een fatsoenlijk niveau

CarnifeX
24 dagen geleden

Settlers 2 was vroegah echt fantastisch. Ik dacht dat het nieuwste deel heel slecht ontvangen is door de fans. Ik heb het daarom ook voorbij laten gaan.
Is het toch een goed spel geworden, of kan ik beter naar alternatieven op zoek?

Ik heb meerdere pogingen gedaan om ff7 zowel het origineel als de remake leuk te vinden, maar ik haak steeds af. Het ziet er prachtig uit en de muziek is geweldig. Toch pakt het mij maar niet. Jammer, want kingdom hearts vind ik dan weer wel heel leuk. Zelfde makers, maar toch niet hetzelfde gevoel blijkbaar

CarnifeX
24 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Pioneers heb ik in mijn wishlist staan.. volgens mij is die nog in early acces en daar heb ik al te veel brakke spellen gekocht die drie jaar later nog niet uit zijn gekomen.
Ook pareltjes als valheim en satisfactory, maar dat terzijde

Lavalera
23 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja ik denk dat we allemaal wel van die populaire games hebben die we niets vinden of het gewoon niet ons ding is. Ik heb dat bijvoorbeeld met Red Dead Redemption, wat op papier echt een game voor mij is, maar het begin is zoooooo traag en de gunplay is verschikkelijk. En iedereen loopt er mee weg.

Dat vind ik zelf ook 1 van de voordelen aan Gamepass/PS Plus. Daar kan ik games proberen die ik anders nooit zou proberen omdat ik vermoed dat het mijn ding niet is. En het voelt voor mij persoonlijk niet alsof ik geld weggegooid heb wat ik wel heb als ik de game gekocht hebt en ik vind het niets.

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 mei

Luigi’s wekelijkse topic #2