in

Screenshot Sunday #158

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

We zijn nu vijf maanden onderweg dit jaar, maar ik lees toch best vaak dat het geen goed game jaar zou zijn. Er zitten inderdaad spellen tussen die tegenvielen, maar ik heb zelf toch al aardig wat plezier beleefd voorlopig. Het zal er ook een beetje vanaf hangen wat voor genres je leuk vindt. De afgelopen State Of Play van Sony was niet je van het, maar ik ben al blij met de Astro Bot aankondiging. Hopelijk gaat Summer Game Fest de komende week nog wat moois brengen.

Rainking

Pasgeleden kwam Senua’s Saga: Hellblade II uit voor de Xbox. Ondanks alle negativiteit omtrent de gameplay, of eerder het gebrek eraan, vond ik het zelf een erg mooie ervaring. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik het via Game Pass heb gespeeld in plaats van dat ik het spel gekocht heb. Dan kun je toch makkelijker iets uitproberen en verwijderen als het niet bevalt. Dat laatste bleek dus niet het geval, want in een paar sessies was ik erdoorheen. Zelf was ik er wat langer mee bezig dan de meeste anderen, maar ik kan best goed begrijpen dat mensen het wel erg kort vonden.

Door mijn positieve ervaring wilde ik het origineel, Hellblade: Senua’s Sacrifice, weer eens proberen. Die heb ik destijds gekocht toen er eindelijk een fysieke versie uitkwam. Daar ben ik toen aan begonnen, maar ben ik nooit ver mee gekomen. Ik ben nu al een klein stukje verder dan toen. Wat ik dan zelf weer niet begrijp is waarom de titel en de ondertitel van plaats moeten wisselen, maar dat is een persoonlijk dingetje.

Mooi moment om om te keren.

Vrolijker dan dit gaat het voorlopig niet worden.

Als ik op deze manier nou ook mijn sleutelbos eens zou kunnen vinden.

Sometimes the abyss stares back.

Als je ‘alpaca’ had gezegd, dan zou ik ook vragen hebben.

Vorige week had ik een paar screenshots van The Settlers: New Allies. Daardoor kreeg ik weer zin om mijn favoriete deel, The Settlers II: Veni Vidi Vici, te spelen. Het probleem daarmee is alleen dat dat een spel uit 1996 is en niet meer fatsoenlijk loopt op moderne PC’s. Misschien dat het zou kunnen met DOSBox, maar ik heb nooit veel zin om uit te zoeken hoe dat werkt. Voor Screenshot Sunday #150 wilde ik foto’s plaatsen van de Anniversary Edition uit 2006, maar ook dat accepteerde Windows 11 niet, dus ik heb het toen maar later gaan.

Een paar dagen geleden bedacht ik dat Ubisoft een tijdje terug een collectie had uitgebracht van de overige zeven spellen uit de reeks, inclusief alle uitbreidingen. Dat moest sowieso werken. Ik heb nog even zitten twijfelen of ik alleen The Settlers II: History Edition zou kopen of meteen de hele collectie. Uiteindelijk is het die laatste geworden, waardoor ik nu lekker los kan met alle games (maar waarschijnlijk alleen de tweede zal spelen).

Het leuke van dit deel vind ik altijd de paadjes. Die kun je plaatsen tussen gebouwen en ,afhankelijk van de lengte ervan, kun je een paar vlaggen plaatsen. Tussen de vlaggen komen dan bewoners te staan, die goederen tussen de vlaggen verslepen, net zo lang tot het op de plaats van bestemming is. Wat met het oorspronkelijke spel kon was dat je het spel een audio CD af kon laten spelen in plaats van de in-game muziek. Dat heb ik nog even uitgetest met deze nieuwe versie, maar dat bleek niet mogelijk. Waarschijnlijk omdat dat ondertussen lichtelijk achterhaald is, aangezien je tegenwoordig muziek op allerlei manieren kan afspelen. Het was sowieso weer eens leuk om deze klassieker te spelen.

Je kan meteen zien dat het oud is.

Golven van nostalgie vloeien door mijn brein.

Mooi, nu kunnen we een economie starten om in te laten storten.

Gebouwen die nutteloos zijn geworden gaan ook hier genadeloos in de hens.

Op dit eiland werd massaal BBB gestemd.

En nu kan het echte spel beginnen.

Yup, daar gaan we dan.

De inheemsen zijn vast niet zo blij met onze komst.

Het zat er weer eens aan te komen. Ik voelde de jeuk al langer, maar nu werd het onhoudbaar. Er moest en zou weer wat Nioh in mijn leven komen. En hoewel ik het vervolg een stuk leuker vind, dan toch speel ik met plezier het origineel. Nou ja, plezier. Af en toe wordt er wel flink gescholden als ik wéér bij dezelfde vijand af ga of gewoon een hele domme fout maak. Recht tegenover staat het gevoel dat je krijgt als er een nieuwe shortcut wordt geopend. Je voelt dan de vooruitgang, maar al gauw overwint de spanning het weer en blokkeert een sterkere vijand je pad. Hoppa, weer al je ‘souls’ kwijt. GRRRRRR!!!

De Battle For Middle-Earth is in volle gang.

Eh, kan iemand 06-11 bellen?

Dat zullen we nog wel eens zien.

Aan die speer heb je niet echt veel gehad.

Die staat vast niet aan mijn kant.

Ja, nog een klein stukje verder…

<insert Zelda chest opening theme here>

Transcending history and the world…

Nog Neederlandschen invloeden ook!

I say hello to my little friend.

Sorry, maat.

Één emmertje water halen…

In dit dorpje ben ik toch wel het vaakst af gegaan.

Ga jij maar lekker slapen.

Now that’s a face only a mother could love.

Dat was te verwachten.

CarnifeX

Even heel wat anders tussendoor, want deze week kwam Luigi1985 met een item over LEGO. Dat zorgde er weer voor dat CarnifeX een DeLorean van Back To The Future aanschafte.

“Work in progress. 4 zakjes van de 11 afgewerkt. Ik verwacht dat hij bij de volgende sunday wel klaar is.”

Dat is al een beste vooruitgang. Benieuwd naar het eindresultaat.

Lavalera

Om mee te beginnen gaat hij weer eens een hele andere kant op.

Firewatch. De game is een verhalend avonturenspel, in de volksmond ook wel eens walking simulator genoemd. Je speelt als Henry. Je vrouw Julia zit in een verzorgingshuis en je besluit daarom een baan aan te nemen als Firewatch. De bedoeling is dat je vuur rapporteert als je deze tegenkomt. In het spel ben je vooral de omgeving aan het verkennen en heb je contact met een andere lookout Delilah. Het verhaal zit erg goed in elkaar en de voice acting is echt super. Met een uurtje of 5 is de game ook nog in een weekendje uit te spelen. Een aanrader.”

Deze heb ik nog niet uitgespeeld, maar wat ik ervan gezien heb vond ik erg goed. Met name de intro met de keuzes kwam hard binnen. Mooie visuele stijl ook.

De pahahaden op…

Je zou toch elke dag zo’n uitzicht hebben.

En als we het toch over mooie plaatjes hebben…

13 Sentinels: Aegis Rim is een op mechs gebaseerde visual novel. De game is een beetje lastig uit te leggen. Je speelt het verhaal vanuit het perspectief vanuit meerdere hoofdrolspelers in meerdere jaartallen. Tussen de hoofdstukken door doe je de battles. In die battles speel je als sentinels een soort mega robots met welke je de andere robots die aanvallen kunt vernietigen.”

Qua gameplay zal dit geen spel voor mij zijn, maar die Vanillaware art zal nooit gaan vervelen.

Ah, shit. I’ll see myself out.

We’ve got Evangelion at home.

Dat is de laatste keer dat ze wat bij Ai-Kiya hebben gekocht.

Eh, wil ik het weten?

Hij heeft er anders best zin in.

We staan hier nu al achtendertig uur te wachten.

Bepaalde kinks en fetishes vind ik toch wel verontrustend.

Iets zegt me dat die meer wil doen dan praten.

Verstuurd met PostNL. Dat gaat soms zó traag dat het terug de tijd in gaat.

Wat natuurlijk niet mocht ontbreken…

The Legend Of Heroes: Trails In The Sky SC. Het 2e hoofdstuk in de sky trilogie.”

Dit lijkt me toch wel een leuke, oldschool JRPG, maar aan hele reeks spelen vanaf het begin lijkt me toch behoorlijk wat werk. Chapeau!

Sephiroth’s Super Nova aanval is er niets bij.

Nu is hij nog net lucky genoeg.

Wachagonnado?

Niet alleen spellen krijgen blijkbaar remakes.

Beter maar meteen ander werk geven.

Dat was ‘m voor numWAT!? Echt waar? Dat is fantastisch nieuws! Mensen, ik krijg net een update door over CarnifeX z’n project.

“Ik heb hem toch nog af gekregen dit weekend. Met een beetje schuiven nog een mooi plekje voor hem gevonden.”

Gers! Kickegaaf! Mooi, man!

Dat is wel een toffe, gevarieerde verzameling, zeg.

Van die ruimte robots heb ik geen verstand, maar ik zie wel de enige LEGO set die ik ook heb staan. De Tallneck van Horizon. Erg cool.

En dat was ‘m echt voor nummer 158. De volgende editie zal even op zich laten wachten, want…

Wist je dat…?

Ik er even tussenuit ben? De komende twee weken is er dus even geen Screenshot Sunday. De 23e zijn we weer terug met #159. Tot dan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
6 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
17 dagen geleden

Ik heb vooral de 10th anniversary van settlers 2 gespeeld. Die versie is zelf bijna 20 jaar oud. OMG! Blijft wel geweldig om die kleine poppetjes met plankjes te zien sjouwen over je paadjes.

Die space robots zijn gundam. Kan die bouwpakketten van harte aanraden. Zit heel mooi in elkaar en er komt geen druppel lijm bij kijken

CarnifeX
17 dagen geleden
Antwoord aan  Rainking

Gog biedt een versie aan die werkt op moderne systemen.
Van voltron staat de fel gekleurde LEGO versie.
Thousand sunny heb ik nog nooit van gehoord. Heb dan ook niks met one piece op de Netflix serie na

Lavalera
16 dagen geleden

Bijzonder dat mensen 2024 een minder gamejaar noemen. Goed toegegeven de knallers zitten vooral in de JRPG hoek met FF7 Rebirth, Like a Dragon Infinite wealth en Unicorn overlord als voorbeelden. Maar we hebben toch ook games gezien als Palworld, Helldivers en Balatro als voorbeelden. Goed op het gebied van games uit westerse studios is het wat minder allemaal, maar vorig jaar lag het zwaartepunt ook in de 2e helft van het jaar. Dus ach zo slecht is het allemaal niet.

Qua plaatjes is het wel weer een mooie diversiteit qua verschillende games zo. Ook mooi om de Delorean te zien van Lego.

Ik zal even gaan sparen en even kijken met wat ik precies aan ga komen over 3 weken qua games! Dat wordt dan gelijk een mega editie of zo vermoed ik haha

Wat spelen we dit weekend? 1 en 2 juni

Coola speelt de Uncharted Franchise